Στο παρακάτω γράφημα που έγινε με gpr χαμηλή συχνότητας κεραία σε ασβέστολιθικό έδαφος βάσει των στοιχείων που μου έδωσε το μηχάνημα είμαι σχεδόν σίγουρος ότι πρόκειται για μια φυσικη κοιλότητα...
-
Τα έχουν ξετινάξει τα κενά...
Ο/Η @Kostas-13 είπε στο Τα έχουν ξετινάξει τα κενά...:
@soulis1 Από τη στιγμή που το έδαφος ήταν βρεγμένο λογικό είναι να γίνει και πιο αγώγιμο με ότι συνεπάγεται αυτό...
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα ένα γεωραντάρ σε βρεγμένο έδαφος δεν διεισδύει τόσο καλά για το λόγο ότι το έδαφος γίνεται περισσότερο αγώγιμο,μ βρεγμένο έδαφος όμως έχει πλεονέκτημα να βρει ρηχούς στόχους που η αγωγιμότητά τους δεν είχαν τόσο μεγάλη διαφορά υπό κανονικές συνθήκες με το υπάρχον έδαφος ...Τομαρ για πες το γνώμη σου για βρεγμένο έδαφος για βλφ κ παλμικα σε σχέση με στεγνό διάφορες
-
Να βάλω και εγώ μία μέτρηση που υποδηλώνει υψηλή αντίσταση χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι και απαραίτητα αέρας μιας και η περιοχή που έγινε η μέτρηση γεωλογικά αφήνει ερωτηματικά, σίγουρα όμως χρήζει περαιτέρω έρευνας όπως παράδειγμα η σάρωση του σημείου με ένα GPR...
Με το παραπάνω θέλω να πω ακόμη ότι και με μηχανήματα πού εργάζονται σωστά τον πρώτο λόγο το έχει πάντα οι συνθήκες που επικρατούν στο έδαφος, τώρα αν πιστεύετε ότι με το κάθε γράφημα που ανεβάζει ο καθένας από μη αξιόπιστα μηχανήματα είναι και κενά όπως υποστηρίζουν με τόση ευκολία απλά πλανιέστε...
Έμαθες κ εγγλέζκα ρε caveman??
-
@ΑΝΔΡΕΑΣ Τομαρ για πες το γνώμη σου για βρεγμένο έδαφος για βλφ κ παλμικα σε σχέση με στεγνό διάφορες..
Τα μεμετακια δουλεύουν παντού και πάντα Μην αγχώνεσαι 😜😜😜🤣🤣🤣
-
@ΑΝΔΡΕΑΣ Τομαρ για πες το γνώμη σου για βρεγμένο έδαφος για βλφ κ παλμικα σε σχέση με στεγνό διάφορες..
Τα μεμετακια δουλεύουν παντού και πάντα Μην αγχώνεσαι 😜😜😜🤣🤣🤣
Άλλο είπα φίλε όχι για μένα αλλά για το 95% των μελών θ ήταν χρήσιμο αυτό που ρώτησα μιας κ οι περισσότεροι τέτοια διαθέτουμε κ όχι γεωφυσικά
-
@ΑΝΔΡΕΑΣ Άλλο είπα φίλε όχι για μένα αλλά για το 95% των μελών θ ήταν χρήσιμο αυτό που ρώτησα μιας κ οι περισσότεροι τέτοια διαθέτουμε κ όχι γεωφυσικά...
Και καλά κάνετε και κατέχετε τέτοια όπως εχω και εγώ μιας το 95% των ευρημάτων έχουν βγει με τέτοια και όχι με γεωφυσικά...
Τώρα στο ερώτημά σου νομίζω σου έχω ξανά απάντηση,προσωπικά έχω δει καλύτερα αποτελέσματα μετά από βροχή αλλά πάντα σε ορεινά μέρη πού τόπος στράγγαει. -
@ΑΝΔΡΕΑΣ Άλλο είπα φίλε όχι για μένα αλλά για το 95% των μελών θ ήταν χρήσιμο αυτό που ρώτησα μιας κ οι περισσότεροι τέτοια διαθέτουμε κ όχι γεωφυσικά...
Και καλά κάνετε και κατέχετε τέτοια όπως εχω και εγώ μιας το 95% των ευρημάτων έχουν βγει με τέτοια και όχι με γεωφυσικά...
Τώρα στο ερώτημά σου νομίζω σου έχω ξανά απάντηση,προσωπικά έχω δει καλύτερα αποτελέσματα μετά από βροχή αλλά πάντα σε ορεινά μέρη πού τόπος στράγγαει.Νόμιζα σουρωμενο ήσαν τότε ...Εγώ πάλι σε σχετικά πειράματα έχω δει τ αντίθετα ειδικά σε βλφ ..με τ παλμικό δεν είχα μεγάλη Διαφορα ...ειδικά σε χωράφι τα δισκάκια χάνουν μισό βάθος στάνταρ σε βρεγμενο
-
Ο/Η @ΑΝΔΡΕΑΣ είπε στο Τα έχουν ξετινάξει τα κενά...:
Άλλο είπα φίλε όχι για μένα αλλά για το 95% των μελών θ ήταν χρήσιμο αυτό που ρώτησα μιας κ οι περισσότεροι τέτοια διαθέτουμε κ όχι γεωφυσικά
Δεν το λεω αποκλειστικά σε σενα αλλα σαν πολύ δεν αγχώνεστε για ένα σύνολο μελών και αναλώνεται τα ίδια και τα ίδια και με το λόγο ειτε στο να μάθουν ειτε να μην την πατήσουν?
Βλέπεις να ρωτάει κανεις και να μην παίρνει απάντηση? Όχι βέβαια, άρα αφού δε ρωτούν διαβάζουν και όλα αυτά είναι χιλιο ειπωμένα από πολλά μέλη πολλά χρόνια τώρα, συνεπώς τα γνωρίζουν.
Η ανάλωση δεν βοηθάει και δεν κάνει καλό παντα, αντίθετα μάλιστα στις περισσότερες των περιπτώσεων.PS
-
Ο/Η @stampa είπε στο Τα έχουν ξετινάξει τα κενά...:
Δεν το λεω αποκλειστικά σε σενα αλλα σαν πολύ δεν αγχώνεστε για ένα σύνολο μελών και αναλώνεται τα ίδια και τα ίδια και με το λόγο ειτε στο να μάθουν ειτε να μην την πατήσουν?
Βλέπεις να ρωτάει κανεις και να μην παίρνει απάντηση? Όχι βέβαια, άρα αφού δε ρωτούν διαβάζουν και όλα αυτά είναι χιλιο ειπωμένα από πολλά μέλη πολλά χρόνια τώρα, συνεπώς τα γνωρίζουν.
Η ανάλωση δεν βοηθάει και δεν κάνει καλό παντα, αντίθετα μάλιστα στις περισσότερες των περιπτώσεων.Λογουκρινς τ ζαγαρ τομάρ;;;
Ήθελα κ για μένα να δω εμπειρίες αν συμπίπτουν με τις δικές μου δοκιμές αλλά πιστεύω θ ναι χρήσιμα κ γ άλλα ψαχτηρια -
Η ανάλωση δεν βοηθάει και δεν κάνει καλό παντα, αντίθετα μάλιστα στις περισσότερες των περιπτώσεων.Λογουκρινς τ ζαγαρ τομάρ;;;
Ήθελα κ για μένα να δω εμπειρίες αν συμπίπτουν με τις δικές μου δοκιμές αλλά πιστεύω θ ναι χρήσιμα κ γ άλλα ψαχτηριαΤόσα χρόνια μέλος και ψαχτήρι και θες ακόμα επιβεβαιώσεις αν τα ξέρεις καλά παλιοζαγαρο?
ΧαχαχαPS
-
Ήθελα κ για μένα να δω εμπειρίες αν συμπίπτουν με τις δικές μου δοκιμές αλλά πιστεύω θ ναι χρήσιμα κ γ άλλα ψαχτηριαΤόσα χρόνια μέλος και ψαχτήρι και θες ακόμα επιβεβαιώσεις αν τα ξέρεις καλά παλιοζαγαρο?
ΧαχαχαΦθλε είδες τ είπε τ τομάρι σε σκληρό εδαφος πάει καλύτερα δίσκος οπότε να ένα πρότζεκτ γ τ επόμενη άδεια
(Αν κ σουρωμενο θ ταν είναι επιφοβου έμαθα παεν στ καφενεία κ κερνάει παπλιοκια να μαθ πληροφορίες κ στ τέλος γίνεται Παητον κ γυρνάει σαν καρκατζελ στ βνα Μονάχουτ ) το -
ΧαχαχαΦίλε τ ξαναδιάβασα δεν έχεις κ άδικο πάντως στ τέλος θα μας πουν κ γραφικούς
-
Και να το θέσω και λίγο πιο απλά για να γίνει κατανοητό ένας PVC σωλήνας μέσα στο έδαφος θα εντοπιστεί πολύ πιο εύκολα αν περιέχει νερό γιατί η αντίθεση θα είναι μεγαλύτερη....
Προσωπικά για εμένα στην εύρεση κενών την πιο κατανοητή ερμηνεία σου τη δίνουν τα gpr αρκεί να υπάρχει δυνατότητα το σήμα να διεισδύσει και να εντοπίσει τον στόχο.Επειδή έχω στήν κατοχή ηλεκτρική αντίσταση καί έχω δουλέψει πάρα πολλές ώρες πιστεύω τήν ποίο κατανοητή ερμηνεία σού τήν δίνει ή ηλεκτρική αντίσταση αρκεί κάποιος να ξέρει νά τήν δουλεύει σωστά,για εμένα δεν υπάρχει ποίο καλύτερο μηχανήμα για κενά, βέβαια έχει και αυτό τά μειονεκτήματα τού αλλά είναι ένα από τα καλύτερα καί σχετικά φθηνά μηχανήματα.Η ηλεκτρική αντίσταση σέ σχέση με ένα gpr δεν έχει μεγάλο θέμα βάθους με εδαφικές συνθήκες γι'αυτό και σε πολλές έρευνες χρησιμοποιουν ηλεκτρική τομογραφία.Είμα επίσης τής αποψης ότι ένα gpr για τό χόμπι μας τό θεωρώ περιττό λόγο κόστους..δεν βλέπω κάποιον λόγο ένα ψαχτηρι νά δώσει ένα σκασμό λεφτά για ένα μηχάνημα που στην ουσία θά ψάξει νά τού βρει ένα κενό τό οποίο τό βρίσκεις με ποίο απλούς μεθόδους...
-
@omerta13_12 θεωρώ πως άλλο είναι να στήνεις ένα μηχάνημα πάνω από ένα κενό που γνωρίζεις και άλλο να ψάχνεις στο άγνωστο όπου οι εδαφικές δυσκολίες που θα συναντήσεις θα είναι διαφορετικές ανάλογα τη γεωλογία της περιοχής...
Θα σου θέσω ένα παράδειγμα....
Ενα σπήλαιο που περιέχει αέρα θα δώσει υψηλή αντίσταση το ίδιο σπήλαιο αν περιέχει νερό θα δώσει χαμηλή αντίσταση....
Μακάρι τα πράγματα να ήταν τόσο απλά αλλά δυστυχώς δεν.... -
@Λεων όταν με το καλό περάσω από τα μέρη σου έτσι θα στο ξετινάξω τον δικαστή🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
-
Και η ηλεκτρικη αντισταση εχει τα θεματα της μιας και εχω ασχοληθει και γω, οπως και πολλοι αλλοι. Ειναι χρονοβορα και απαιτει επαναλαμβανομενες μετρησεις, χερια βοηθειας για το στησε - ξεστησε, μετρα, ξανα μετρα, ειναι αγωγιμο το εδαφος να σου δωσει καλες τιμες, δεν ειναι ... και αλλα πολλα ας μην πολυλογω.
Μην κοιτατε που καποιες υπηρεσιες δουλευουν αρκετα με αυτες τις μεθοδους, αυτοι εχουν χερια βοηθειας οπως ειπα πιο πανω, κυριως αριστη γνωση συν gpr και μαγνητομετρα στην διαθεση τους λαμβανοντας ετσι δεδομενα απο ολα και αναλυοντας τα κατι που παιρνει αρκετο καιρο να γινει και βγαζουν το τελικο πορισμα.Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα οπως ειπαν και αλλοι φιλοι πιο πανω και μην ξεχναμε πως εμεις σαν ψαχτηρια υστερουμε σε πολλα πραγματα σε σχεση με καποιους ειδικους στον τομεα αυτο. Ακομα και την πολυτελεια του χρονου που απαιτειτε για την ολοκληρωση μιας σωστης ερευνας τετοιου τυπου δεν εχουμε γιατι εμεις απλα ειμαστε ψαχτηρια εαν γινομαι κατανοητος σε αυτο.
Την καλημερα μου σε ολους.
PS
-
Ο/Η @omerta13_12 είπε στο Τα έχουν ξετινάξει τα κενά...:
Επειδή έχω στήν κατοχή ηλεκτρική αντίσταση καί έχω δουλέψει πάρα πολλές ώρες πιστεύω τήν ποίο κατανοητή ερμηνεία σού τήν δίνει ή ηλεκτρική αντίσταση
Όταν λες ότι έχεις ηλεκτρική αντίσταση τι εννοείς ?
διευκρίνισε το λίγο για να μην υπάρχουν
Παρεξηγήσεις!!!Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!! -
Ο/Η @panasss είπε στο Τα έχουν ξετινάξει τα κενά...:
Ο/Η @omerta13_12 είπε στο Τα έχουν ξετινάξει τα κενά...:
Επειδή έχω στήν κατοχή ηλεκτρική αντίσταση καί έχω δουλέψει πάρα πολλές ώρες πιστεύω τήν ποίο κατανοητή ερμηνεία σού τήν δίνει ή ηλεκτρική αντίσταση
Όταν λες ότι έχεις ηλεκτρική αντίσταση τι εννοείς ?
διευκρίνισε το λίγο για να μην υπάρχουν
Παρεξηγήσεις!!!Βασικά τί δεν κατάλαβες?,Οτι έχω τέτοιο μηχάνημα καί δουλεύω αυτήν μέθοδο?