@paoktsis ιδιοκτήτης ίδιου μηχανήματος με το δικό μου,μου είχε πει ότι στην παραλία έβγαλε χρυσό σταυρό με νούμερο 0-1.θελει σκάψιμο κανονικά σε όλα τα ευγενή νούμερα...
-
Τα έχουν ξετινάξει τα κενά...
@Zafiris επειδή εγώ ανέβασα το γράφημα και όταν το ανέβασα έγραψα τα εξής παρακάτω καλό είναι να διαβάζετε αυτά που γράφονται πριν προβείτε σε χαρακτηρισμός....
Να βάλω και εγώ μία μέτρηση που υποδηλώνει υψηλή αντίσταση χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι και απαραίτητα αέρας μιας και η περιοχή που έγινε η μέτρηση γεωλογικά αφήνει ερωτηματικά, σίγουρα όμως χρήζει περαιτέρω έρευνας όπως παράδειγμα η σάρωση του σημείου με ένα GPR...
Με το παραπάνω θέλω να πω ακόμη ότι και με μηχανήματα πού εργάζονται σωστά τον πρώτο λόγο το έχει πάντα οι συνθήκες που επικρατούν στο έδαφος, τώρα αν πιστεύετε ότι με το κάθε γράφημα που ανεβάζει ο καθένας από μη αξιόπιστα μηχανήματα είναι και κενά όπως υποστηρίζουν με τόση ευκολία απλά πλανιέστε... -
@Zafiris πες μας και τι βλέπεις λάθος στη μέτρηση σαν σχετικός πού είσαι ώστε να μάθουμε και εμείς και να γίνουμε καλύτεροι...
-
@spartakos1967 Γενικά η ηλεκτρική τομογραφία είναι μία σχετικά εύκολη τεχνική προς τη χρήση της αλλά δυσκολεύει όσο αφορά την ερμηνεία της αν δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις τη γεωλογική δομή του τοπου που θα πραγματοποιήσεις μετρήσεις..
Οι επαγγελματίες που την χρησιμοποιούν έχουν γεωλογικούς χάρτες που τους βοηθήσανε στην ερμηνεία των αντιστάσεων και πάντα αυτό που λένε είναι ότι η γεωφυσικες μέτρησης είναι ένδειξης η απόδειξης έρχονται με το γεωτρύπανο....
Μακάρι ο φίλος να έχει γνώσεις πάνω στη γεωφυσική και να τις μοιραστεί μαζί μας γιατί δυστυχώς στο χόμπι μας δύσκολα βρίσκεις ανθρώπους με πραγματικές γνώσεις πάνω σε αυτά τα μηχανήματα ώστε να ανταλλάξεις απόψεις... -
Ο/Η @Kostas-13 είπε στο Τα έχουν ξετινάξει τα κενά...:
Οι επαγγελματίες που την χρησιμοποιούν έχουν γεωλογικούς χάρτες που τους βοηθήσανε στην ερμηνεία των αντιστάσεων
Άλλο πράγμα τα εκτάρια και άλλο πράγμα τα κάποια τετραγωνικά με τις όποιες
ιδιαιτερότητες που και κακά τα ψέματα αυτές μας ενδιαφέρουν!!!Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!! -
@panasss Άλλο πράγμα τα εκτάρια και άλλο πράγμα τα κάποια τετραγωνικά με τις όποιες
ιδιαιτερότητες που και κακά τα ψέματα αυτές μας ενδιαφέρουν!!!Ποια η διαφορά ?Αυτά τα λίγα τετραγωνικά δεν απαρτίζονται από συγκεκριμένη γεωλογική δομή...
Και για να γίνω πιο σαφής ένα ίδιο κενό σε βάθος και διαστάσεις θα διαφέρει όσο αφορά την αντίσταση του από έδαφος σε έδαφος,οπότε άμα ξέρεις τα γεωλογικά δεδομένα της περιοχής θα είσαι σε θέση να ερμηνεύσεις είτε μικρές είτε μεγάλες αντιστάσεις πιο σωστά...
Απλά εμείς επειδή δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια και κοίταμε να δούμε μία μεγάλη διαφορά αντίστασης ώστε να κάνουμε εικασίες ενώ γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ένα κενό ανάλογα το έδαφος μπορεί να έχει μικρή διάφορα αντίστασης αλλά δεν θα είμαστε σε θέση να το καταλάβουμε για τους παραπάνω λόγους....
Ο φίλος σου ο γεωφυσικός είναι αυτός που έγραψε?γιατί είδα ότι είναι η πρώτη δημοσίευση του μέσα στη σελίδα.. -
@Kostas-13
ναι από συγκεκριμένη δομή την αυστηρά δικιά της! εκεί υπάρχει ιδιαιτερότητα και για αυτό υπήρξε μεταβολή με εμφάνιση ρήγματος κενού κλπ
και σαφώς είναι αχαρτογράφητο γιατί διαφορετικά θα ήταν σημειωμένο!
και
ως αχαρτογράφητο είναι σχεδόν βέβαιο ότι διαφέρει από τα γεωλογικά δεδομένα γενικά της περιοχής!
Ακόμα και αν έχουν δοθεί τιμές κατά προσέγγιση θα έχουν δοθεί με μεγάλο όριο ασφάλειας ως απόκλιση ( η τιμη κυμαίνεται από εκεί ως εκεί )που σε καμία περίπτωση δεν είναι εφαρμόσιμες ώστε να υπάρξει ένα ασφαλές πόρισμα!!!Όχι δεν είναι φίλος και σίγουρα δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος γιατί είναι νέα εγγραφή
Και δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει σε συζητήσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν
και τις οποίες επικαλέστηκα!
Το μέλος που αναφέρθηκα είχε συμμετοχή σε πολλές συζητήσεις και σε μια από αυτές έγινε γνωστή η επαγγελματική του ιδιότητα ….!
Εξάλλου αν ήταν ¨μουγκός¨ με μηδέν δημοσιεύσεις θα ήταν λίγο χλωμό να γνώριζα
Η αμφιβάλεις???Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!!| last edited by panasss Φήμη: 3631 | Δημοσιεύσεις: 9137 -
Πριν από όλα να χαιρετήσω όλους τους συντελεστές και μέλη του φόρουμ και να πω ότι δεν γνωρίζω κανέναν.
Ήμουν απολυτός σαφής.
Αν έχετε οποιαδήποτε απορία η αντίρρηση καλό είναι να συμβουλευτείτε τους συνεργάτες σας @spartakos1967 ίσως σας βοηθήσουν να μάθετε περισσότερα και να εξελίξουμε τον συγκεκριμένο τύπο ερευνάς σε ποιο εξειδικευμένο επίπεδο. -
@Zafiris καλημέρα και καλώς ήρθες Δεν νομίζω ότι ο Σπάρτακος έχει ιδιαίτερη γνώση στην γεωφυσική
μπορεί να έχει αρκετές ώρες στο βουνό με διάφορα τοπικά μηχανήματα πράγμα το οποίο είναι σίγουρο
Συγχώρεσέ με αλλα δεν μπόρεσα να καταλάβω το post
που απευθυνόταν και για ποιο λόγο.Καλό πράγμα η ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ αλλά ακόμα καλύτερο η πρωτογενής έρευνα
ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Soulis1 -
@Zafiris Και ποιοι είναι οι συνεργάτες μου? Οι ποιοι συνεργάζονται με μένα?
-
@soulis1 Ετσι ακριβώς Σουλη.. Vlf ακιας είμαι και Παλμικά... Δε τα μπορώ τα γραφήματα... Αν και Έχω Ico data που το έχω για το Παλμικό, μια δυο φορές το έχω βγάλει. Ξέρεις... Lap top καλώδια Βύσματα μπερδέματα. Ούτε κενά ψάχνω .. Κατά τη γνώμη μου για να έχεις τα δέοντα αποτελέσματα πρέπει να σκάσεις καλό χρήμα σε γεωφυσικό. Εκτός αυτού είναι κάποια που με 5-6 χιλιάρικα κάνουν δουλειά. Αλλά μιας το έφερε η κουβέντα να το βγάλω καμιά μέρα για βιντεάκι. Αν θα το ανεβάσω.. Εξαρτάται το πόσο πολύ θα με εκνευρίσουν τα καλώδια..
-
@Kostas-13 Κώστα.. Καλή η πένα σου. Στο να αποκτήσω γνώσεις επάνω σε αυτά τα μηχανήματα εμπορίου δε το θεωρώ κάτι το δύσκολο όπως φυσικά οποιεσδήποτε, ειδικότερα όταν το έχω γενικά με την τεχνολογία. Βέβαια η γεωφυσική θέλει ιδιαίτερες γνώσεις πόσο μάλλον από μηχανήματα επιστημονικού ενδιαφέροντος και μετρήσεις εδάφους.. Όμως δεν έχω ασχοληθεί όπως αναφέρω παραπάνω. Απλά δε κατάλαβα το post του Zafiri που αναφέρθηκε σε μένα και συνεργάτες.
-
@Zafiris Σίγουρα ο Τούρκος το έχει πάρει από μένα γιατί το χω ανεβάσει και σε ξένη ομάδα γεωλογική βασικά δεν το έχει πάρει μόνο Τούρκους αλλά το έχουν πάρει τουλάχιστον 5-6 που το έιχαν κοινοποιήσει...
Βέβαια είμαι ο μοναδικός που έχω το αρχείο στον υπολογιστή μου όλοι οι υπόλοιποι έχουν απλά την εικόνα ΜΟΥ..
Βασικά δεν είναι πρώτη φορά που μου παίρνουν εικόνα έχει τύχει να έχει πάρει και ένας (Μέγας γεωφυσικός) Έλληνας από μία μέτρηση με gpr που είχα κανει και την ανεβάσει σε ομάδα του facebook λέγοντας ότι είναι δικιά του 😁
Φιλαράκι σε λάθος άνθρωπο ψάχνεις να βρεις λαμογια πίστεψέ με.... -
@Zafiris Σίγουρα ο Τούρκος το έχει πάρει από μένα γιατί το χω ανεβάσει και σε ξένη ομάδα γεωλογική βασικά δεν το έχει πάρει μόνο Τούρκους αλλά το έχουν πάρει τουλάχιστον 5-6 που το έιχαν κοινοποιήσει...
Βέβαια είμαι ο μοναδικός που έχω το αρχείο στον υπολογιστή μου όλοι οι υπόλοιποι έχουν απλά την εικόνα ΜΟΥ..
Βασικά δεν είναι πρώτη φορά που μου παίρνουν εικόνα έχει τύχει να έχει πάρει και ένας (Μέγας γεωφυσικός) Έλληνας από μία μέτρηση με gpr που είχα κανει και την ανεβάσει σε ομάδα του facebook λέγοντας ότι είναι δικιά του 😁
Φιλαράκι σε λάθος άνθρωπο ψάχνεις να βρεις λαμογια πίστεψέ με....Ειπα να το γραψω εγω χθες οτι ειναι δικο σου γιατι μου το ειχες στειλει τοτε που το εκανες...
χαχαχαχαχαχαχχαχαχαχααχαχαχχαχααχ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
@Λεων Ειπα να το γραψω εγω χθες οτι ειναι δικο σου γιατι μου το ειχες στειλει τοτε που το εκανες...
χαχαχαχαχαχαχχαχαχαχααχαχαχχαχααχ
Εσένα και στον κολλητό σου πάντα σου στέλνω γραφήματα γιατί εμπιστεύομαι απόλυτα την κρίση σας και πάντα με βοηθάτε...
-
Η εγώ δεν καταλαβαίνω ή κάποιοι άλλοι παίρνουν ληγμένα...
Μπαίνει ο φίλος Ζαφείρης και κάνει παράθεση το γράφημα μου λέγοντας ότι αυτός που το τράβηξε είναι άσχετος, σε ερώτηση μου να μας εξηγήσει για ποιον λόγο,απάντα ρωτήστε τον σπάρτακο, σε ερώτηση του Σούλη τι θέλει να πει με το post απαντά ότι αυτό το γράφημα είναι του τούρκου...
Δεν ξέρω αλλά εγώ κάπου έχασα την μπάλα ....Τι πίνετε και δεν μας δίνετε.....🤣🤣🤣🤣 -
με κάτι μηχανήματα του (πικραμένου) που τα λέω εγώ και εμείς με στόλο επαγγελματικώ εργαλων κάνουμε το σταυρό μας να ευνοούν οι συνθήκες μπας και έχουμε κάνα τυχερό....
================================
Όταν λες οι διαθέτεις επαγγελματικά τι εννοείς?
και αν θέλεις πες μας μάρκες και μοντέλα να έχουμε μια εικόνα!!!Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!!