Σήμερα ειχα μια κατατοπιστικότατη τηλεφωνική συζήτηση με τον κ Κουτσοθανάση και λιγο πολύ επιβεβαιωνονται οσα ανέφερε προ ημερών ο κ. Κυρίτσης. Αν ενδιαφέρει κάποιον η ταπεινή μου γνωμη νομίζω οτι το ολο θέμα ειναι παρεξηγήμένο απο αμφοτερες τις πλευρές για διαφορους λογους. Αγνοια, καχυποψια, στατιστικα στοιχεία, προκαταληψη. συμπληρωστε εσεις μερικα ακόμη και φτιαχθηκε η εικονα.
Αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ και δεν θέλω να γίνει αντικείμενο εριδος εδω μέσα μέσα ειναι οτι ο νόμος δίνει μια ευκαιρία να δηλωσω πια ειναι η θέση μου μεσα σε αυτό το μαντρί χωρις να ζηταει πολλα σε ανταλλαγμα πέραν μιας τυπικότητος γραφειοκρατικού τύπου.
Εφόσον εισαι καθαρος δεν εχεις να φοβηθεις τίποτα.
:36_2_11:
-
ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ - διαβάστε !
-
Geotimax επειδη εγω καταλαβαινω μονο οτι διαβαζω πες μου σε παρακαλω που αναφερει κατι απο τα παραπανω μεσα στα υπαρχοντα νομοσχεδια.
ειτε του 2003 ειτε στο τελευταιο.Γιατι μπορει οι κυριοι του υπουργειου να τα λενε καλα αλλα ο εισαγγελεας Λογο βλακειας βλεπω να με αθωονει…."It's only the mind which separates reality from truth."
"It's all literally a matter of perspective."
"But there is only one truth that is your truth."
"It's a revised perception that protects you." -
Moyia κανενα νομοσχεδιο δεν καλυπτει την πρακτική που θα επακολουθηθει . Γιαυτο υπάρχουν και οι επεξηγηματικες που ακολουθουν πάντα προς αυτους που εγκαλουνται να εφαρμοσουν τον νομο. Τα παραπάνω τα δικα μου δεν ηταν και πολλα αλλα μια διαπιστωση απο αυτα που ακουσα. Αναφέρω μερικα τωρα .
Αδειες ετήσιες . ερευνα ελευθερη ,σκάψιμο μεχρι 10 εκατοστα χωρις παρουσια αρχών. Δηλαδή τι απο αυτα θα αμφισβητησει ο εισαγγελέας. Αν ηταν 15 εκατοστα η τρυπα. Επίσης για αλλου ειδους ερευνα υπάρχει αλλου ειδους άδεια '' για ανευρεση θησαυρου'' που καλύπτει λοιπές περιπτωσεις . Δεν βλέπω αλλο τροπο να δραστηριοποιηθεις εκτός απο το να δοκιμάσεις αυτά που σου δίδονται. Η αναμονή στο σκοτάδι δεν βγάζει πουθενα. Αλλος τρόπος εξασκησης του χομπυ υπάρχει.
Διαλέγεις και παίρνεις με τα υπερ και τα κατα του.
Μεγάλα παιδια ειμαστε ολοι μας. -
Σημερα μιλησα με την υπευθυνη Αρχαιολογο για την Αδεια ερευνας που εκανα αιτηση, ολα τα χαρτια που κατεθεσα ηταν σωστα απλα θελει αλλα δυο συμπληρωματικα. θα τα αναφερω ολα για να εχετε μια εικονα.
1] Φωτοτυπια Αστυνομιηκς ταυτοτητας.
2] Φωτοτυπια απο το google earth το σημειο-περιοχη που θελετε να ερευνησετε.
3] Φωτοτυπια της δηλωσεις απο το Υπουργειο Πολιτισμου με το δηλωμενο μηχανημα ή μηχανηματα που θελετε να ερευνησετε
και τωρα τα αλλα δυο συμπληρωματικα που θα παραδωσω αυριο.
4] Μια υπευθυνη δηλωση με τα ατομα που θα ειστε μαζι στην ερευνα [Ονοματεπονυμα]
5] Ενα αντιγραφο ποινικο Μητρωου ή μια υπευθηνη δηλωση οτι δεν εκρεμει εις βαρος σας καποιο ποινικο αδικημα.
Και απο οτι πληροφορηθηκα η αδεια εαν ολα τα απαιτουμενα εγγραφα ειναι ενταξει και εγκριθει, μαλλον θα εχει ισχυ για ενα ολοκληρο ετος!!!
Υ.Γ. Παντως να ξερερε επειδη εκανα πρωτος την κινηση…μη δω κανα λαμογιο απο την περιοχη μου να παει πρωτο για ερευνα παρανομα...θα εχω το μαγικο χαρτακι...χαχαχαχα
-
Σημερα μιλησα με την υπευθυνη Αρχαιολογο για την Αδεια ερευνας που εκανα αιτηση, ολα τα χαρτια που κατεθεσα ηταν σωστα απλα θελει αλλα δυο συμπληρωματικα. θα τα αναφερω ολα για να εχετε μια εικονα.
1] Φωτοτυπια Αστυνομιηκς ταυτοτητας.
2] Φωτοτυπια απο το google earth το σημειο-περιοχη που θελετε να ερευνησετε.
3] Φωτοτυπια της δηλωσεις απο το Υπουργειο Πολιτισμου με το δηλωμενο μηχανημα ή μηχανηματα που θελετε να ερευνησετε
και τωρα τα αλλα δυο συμπληρωματικα που θα παραδωσω αυριο.
4] Μια υπευθυνη δηλωση με τα ατομα που θα ειστε μαζι στην ερευνα [Ονοματεπονυμα]
5] Ενα αντιγραφο ποινικο Μητρωου ή μια υπευθηνη δηλωση οτι δεν εκρεμει εις βαρος σας καποιο ποινικο αδικημα.
Και απο οτι πληροφορηθηκα η αδεια εαν ολα τα απαιτουμενα εγγραφα ειναι ενταξει και εγκριθει, μαλλον θα εχει ισχυ για ενα ολοκληρο ετος!!!
Υ.Γ. Παντως να ξερερε επειδη εκανα πρωτος την κινηση…μη δω κανα λαμογιο απο την περιοχη μου να παει πρωτο για ερευνα παρανομα...θα εχω το μαγικο χαρτακι...χαχαχαχα
Αν λάβουμε ως δεδομένο τη γραφειοκρατία του Ελληνικού κράτους, τα παραπάνω χαρτιά που ζητάνε δεν είναι τίποτα….Πραγματικά, είναι πολύ απλή και εύκολη η διαδικασία, αν είναι μόνο τα παραπάνω έγγραφα που αναφέρει ο Λέων. Δύο ερωτήσεις φίλε Λέων: Μέχρι πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η περιοχή που θα τους υποδείξεις για έρευνα από το google earth.... Kαι η περιοχή αυτή πρέπει να είναι υποχρεωτικά σε παραλία ή μπορείς να τους βάλεις και ένα βουνό?
-
Ναι ρωτησα και ειναι το ιδιο και για βουνο, η οποια θα ειναι η επομενη κινηση μου.
Η περιοχη ειναι αναλογα με την τοπικη υπηρεσια κτλ…που νομιζω οτι αυτο δεν ειναι θεμα.
Εαν το σημειο ερευνας σου ειναι συνορα 2 νομων τι γινεται τοτε?…. κανεις ερευνα πρωτα τη μια πλευρα και μετα πας απεναντι αφου
ξανακανεις τα σχετικα χαρτια ή μονον εφοσον υπαγονται σε διαφορετικες εφορειες αρχαιωτητων?PS
-
Εαν το σημειο ερευνας σου ειναι συνορα 2 νομων τι γινεται τοτε?…. κανεις ερευνα πρωτα τη μια πλευρα και μετα πας απεναντι αφου
ξανακανεις τα σχετικα χαρτια ή μονον εφοσον υπαγονται σε διαφορετικες εφορειες αρχαιωτητων?Έχω την άποψη ότι κάνεις καταθέσει σε μια υπηρεσία και ταχτοποιείται υπηρεσιακά !
μόνο που γίνεται μεγαλύτερη η επιτροπή?
Ώστε να κρυφθούν τα συμφέροντα και των δυο νομών!!!Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!! -
Έχω την άποψη ότι κάνεις καταθέσει σε μια υπηρεσία και ταχτοποιείται υπηρεσιακά !
μόνο που γίνεται μεγαλύτερη η επιτροπή?
Ώστε να κρυφθούν τα συμφέροντα και των δυο νομών!!!ταυτοποιειται υπηρεσιακα!!!…πως και ετσι τετοια εξελιξη μπαμ μπαμ?!!
περασαν ποσα χρονια για να γινει η πρωτη κινηση....να μην περασουν αλλα τοσα μεχρι να γινεται η αιτηση
ον λαιν απευθειας απο το χωρο σου και να εχεις απαντηση την ιδια μερα??!!...να μην περασουν και τα διπλα χρονια
μεχρι να γινει ελευθερο το χομπυ??... εφοσον εννοειται δεν θα υπαρχουν πολιτικα συμφεροντα απο τα της πολιτιστικης κληρονομιας....εερρεε λουρα που χρειαζεται!!!! να δεις για ποτε γινονται ολα σε μηδεν χρονο...
PS
-
οχι τα άλλαξαν είναι σίγουρο αυτό !
μόνο τον χρόνο άφησαν λίγο Φλου ως πολύ αόριστο
για να προλάβουν να ετοιμαστούν ξέρεις δρόμους προσπελάσεως
καντίνες εστιατόρια τουαλέτες κλπ Ε όλα αυτά θέλουν τον χρόνο τους!!! Χαχαχαχαχα!!!Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!! -
Ναι ρωτησα και ειναι το ιδιο και για βουνο, η οποια θα ειναι η επομενη κινηση μου.
Η περιοχη ειναι αναλογα με την τοπικη υπηρεσια κτλ…που νομιζω οτι αυτο δεν ειναι θεμα.
Στην αδεια που σκοπευεις να παρεις για ερευνα θα ειναι παρων και οι της αρχαιολογιας-αστυνομιας και οι αλλοι η μονο οταν ειναι να γινει ανασκαφη ερχονται αυτοι και στην ερευνα εισαι μονο σου ?
-
Στην ερευνα θα είμαστε ΜΟΝΟΙ μας. Σε άδεια για ανασκαφή θα έχουμε παρέα.
Μίλησα σήμερα με το κο Κουτσοθανάση. Τα πράγματα λίγο-πολύ πήραν τη τροπή που περιμέναμε.
Έχει γίνει μεγάλος ντόρος με τις άδειες, ακόμη και κανάλια επικοινωνούν μαζί τους για συνεντεύξεις πάνω στο θέμα θησαυροί.
Το θέμα λαμβάνει μεγάλη δημοσιότητα.
Λαμβάνουν αιτήσεις αδειών συνέχεια.Δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερα!
Προχωράμε στην επόμενη φάση… σας θυμίζω για τη συνάντηση μαζί τους, όποια μέλη θέλουν, να οργανωθούμε και να συντονιστούμε,
πρώτα την ομάδα μας θέλω να την ενημερώσω για τα δικά μου συμπεράσματα της δικής μου συνάντησης,
ώστε να αναφέρετε παράπονα, συστάσεις, ή ακονίσετε την επιχειρηματολογία σας!Ιστοσελίδα: http://www.anixneytes-kyritsis.gr Facebook: https://www.facebook.com/kyritsis.detectors
-
Στην ερευνα θα είμαστε ΜΟΝΟΙ μας. Σε άδεια για ανασκαφή θα έχουμε παρέα.
Μίλησα σήμερα με το κο Κουτσοθανάση. Τα πράγματα λίγο-πολύ πήραν τη τροπή που περιμέναμε.
Έχει γίνει μεγάλος ντόρος με τις άδειες, ακόμη και κανάλια επικοινωνούν μαζί τους για συνεντεύξεις πάνω στο θέμα θησαυροί.
Το θέμα λαμβάνει μεγάλη δημοσιότητα.
Λαμβάνουν αιτήσεις αδειών συνέχεια.Δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερα!
Χμ….καλά είναι..πολύ καλά θα έλεγα...Μόνο να μη σκεφθεί κάνας έξυπνος του υπουργείου να βάλει κάνα φόρο στις άδειες έρευνας, μιας και βλέπουν ότι πολλαπλασιάζονται καθημερινά....Λέτε να γλυτώσουμε? Ό,τι βλέπουν πως κινείται, πάνε και το φορολογούν...