Πάρα πολύ καλή ενέργεια . Το είχα προτείνει αλλά έλλειψη προσωπικού μου απαντήσανε
-
ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ - διαβάστε !
Σε λιγότερο από δυο μήνες από την ημέρα υποβολής της αίτησης μου για άδεια χρήσης των ανιχνευτών μου , μου ήρθε σήμερα θετική απάντηση !
Χωρίς να έχω επισυνάψει τοπογραφικό με συγκεκριμένη κλίμακα από τοπογράφο όπως είχε γραφτεί ότι χρειάζεται για χώρους εκτός παραλίας αλλά με μια εκτύπωση από το google earth , έγινε αποδεκτό το αίτημα μου και μάλιστα σε σχετικά μικρό χρόνο. :36_2_47:
-
Ο/Η @deore είπε στο ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ - διαβάστε !:
Καλησπέρα. Πήγα σήμερα να κάνω αίτηση για άδεια χρήσης στην Αρχαιολογική Υπηρεσία της περιοχής μου και μου είπανε ότι επειδή η περιοχή που θέλω να κάνω έρευνα είναι προστατευόμενο δάσος, θα πρέπει να πάρω άδεια και από το Δασαρχείο. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Ο/Η @jerry είπε στο ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ - διαβάστε !:
OXI φιλε δεν ισχυει .βγαλε 1 φωτοαντιγραφο της υπουργικης αποφασης ,για τους ανιχνευτες ειναι αναρτημενη στην αρχικη σελιδα του φορουμ .και κοπανησε τους την στη μουρη .τους αντε μη πω….....τιποτα κανα μπινελικι τωρα
η παρε τον αρμοδιο και ρωτησε τον .ειναι ευγενεστατος και εξιπθρετικοτατος . στον κ. κυριτση θεμα περι αδειων τα λεη ολα το ονομα του ανθρωπου [υποργος ειναι? κατι τετοιο υπευθυνος 99% για της αδειες και την ενημερωση . κουτσοθανασης νομιζω λεγετε. και θα βρεις την απωρια σου . εγω πρωτη φορα το ακουω αυτο και δε νομιζω να ισχυει
για σιγουρια κανε αυτο που εγραψα φιλικα γιωργοςΒασικα jerry εχεις λαθος σε αυτο! η διαταξη το λεει ξεκαθαρα στο Γ3 μιλαει για "ζωνες προστασιας" εκτος απο τους αρχαιολογικους χωρους κλπ
-
Ο/Η @thanospl είπε στο ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ - διαβάστε !:
Καλησπέρα στο forum
Εκανα αίτηση έρευνας αρχές Οκτωβρίου 2014 , πήρα τηλέφωνο στην υπηρεσία για να δω τι γίνεται δύο μήνες μετά και απλά μου είπαν ότι δεν έβρισκαν την αίτησή μου (στο email) , την ξαναέκανα (και βρήκαν και την παλιά), μου ζήτησαν και υπεύθυνη δήλωση ποινικού μητρώου που και αυτή την έστειλα, πέρασαν αλλοι δύο μήνες και ακόμ τίποτα. Αφού βαρέθηκα να περιμένω πήγα από εκεί να ρωτήσω να μάθω τι γίνεται (έχουν ήδη περάσει έξη(6) μήνες από την αρχική μου αίτηση) και αφού επικράτησε ένας αρχικός πανικός με την προισταμένη να ψάχνει τον υπέυθυνο στο κινητό για να δει τι γίνεται η αίτηση, λίγες μέρες μετά φεύγει από εκει η υπόθεση και πάει στην τεκμηρίωση όπου εδώ και πάνω από ένα μήνα και μετά από κανα δυό ενοχλήσεις μου περιμένω πάλι την τελική έκβαση της υπόθεσης. Σημειωτέον έχουν περάσει σχεδόν επτά(7) μήνες από την αρχική μου αίτηση…..
Όπως καταλαβαίνετε θα έχει λήξη η εγγύηση του μηχανήματος και η αρχική δήλωση διάρκειας ενός χρόνου πριν ακόμα χρησιμοποιήσω τον ανιχνευτή!!!
Ούτε για σύνταξη να περίμενα!!
ΘάνοςΣε συνέχεια του ανωτέρου ποστ, την προηγούμενη εβδομάδα ξανατηλεφώνησα στην τεκμηρίωση για να δω πως πάει η αίτησή μου (για ενημέρωση έχω ζητήσει 11 παραλίες στο παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού, εδώ στην Αττική)
Για πρώτη φορά ο υπεύθυνος (ονόματα κλπ πριβέ, αν και νομίζω ότι σας είναι γνωστος) μου είπε προφορικά ότι όλες οι παραλίες που ζήτησα έχουν "αρχαιολογικούς χώρους" κοντά ή δίπλα κλπ αυτών και ως εκ τούτου δεν μπορεί να βγει άδεια. Αφού διαμαρτηρήθηκα για την την μεγάλη καθυστέρηση (7 μήνες από την αρχική μου αίτηση) και φυσικά την απόρριψη όλων μηδενός εξαιρουμένης παραλιών, ο υπέυθυνος της τεκμηρίωσης μου είπε ότι δεν δίνονται γενικώς άδειες στο νομό Αττικής πράγμα που το αντέκρουσα μια και υπάρχει τουλάχιστον ένας που ξέρω ότι έχει πάρει και πιστεύω ότι θα απαντήσει στο thread. Ο συνάδελφος που πήρε την άδεια μου την έστειλε και θα την κοινοποιήσω στην τεκμηρίωση για να τους/του υπενθυμίσω ότι άδειες δίδονται (ή τουλάχιστον δίνονταν πριν λίγους μήνες) στην Αττική.
Στην συνέχεια του τηλεφώνου ο υπεύθυνος μου πρότεινε να κάνω αίτηση για εκτός Αττικής περιοχές και απάντησα ότι αν και αυτή αίτηση πάρει άλλους 7 μήνες (ή) και πάλι απποριφθεί, απλά κάτι δεν δουλεύει καλά, και στο τέλος τέλος δεν είναι δυνατό να πάρω άδεια για περιοχές που δεν μπορώ να έχω άμεση πρόσβαση. Επίσης από την συζήτηση μου έδωσε να καταλάβω ότι δίνονται άδειες ευκολότερα σε παλιούς συναδέλφους γιατί έχουν ξαναπάρει και τους εμπιστεύονται…...??
Ο υπεύθυνος μου είπε τελικά ότι θα το ξαναδεί και θα δει τι μπορεί να κάνει αλλά δεν περιμένω και πολλά πράγματα.
Οπως καταλαβαίνετε το σύστημα αδειοδότησης χωλαίνει ,και οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές και διάφορες
Έχω φτάσει σε σημείο να έχω έναν ανιχνευτή εδώ και πολλούς μήνες και σχεδόν να μην τον έχω χρησιμοποιήσει, μέχρι που σκεφτομαι απλά να τον δώσω....Παρακαλώ τις εμπειρίες σας
Ευχαριστώ
ΘάνοςΟ κυριος του υπουργειου κανει παρατυπιες επειδη πουθενα στην αποφαση δεν μιλαει για απαγορευση ερευνας κοντα σε αρχαιολογικους χωρους
αλλα μεσα ή πλησιον μνημειων και οχι με την ευρυτερη υποκειμενικη εννοια αλλα χαρακτηρισμενα με νομο επισης. Επισης ουτε για θρησκευτικους χωρους πχ ξωκκλησια που δεν ειναι χαρακτηρισμενα
Βεβαια θελει συμφωνη γνωμη της μητροπολης που ανηκουν οπως και στα χωραφια οικοπεδα τη συμφωνη γνωμη των ιδιοκτητων οπως γινεται σε ολον τον κοσμο| last edited by jet Φήμη: 0 | Δημοσιεύσεις: 17 -
Αν δεν εμπιστευονται καποιον που φακελωνεται κανονικα και με απειλη πολυετους φυλακισης για να ερευνει εντος του νομου τοτε τι κανουμε?
Καλο ειναι λοιπον οταν υπαρχει αρχαιολογικος χωρος κοντα (και αυτο διαπιστωνεται ευκολα απο την αρμοδια σελιδα αναζητησης) να χρωματιζουμε και να δινουμε τα στοιχεια και τις συντεταγμενες κορυφων του αρχαιολογικου χωρου που ειναι κοντα στην περιοχη ερευνας μας ωστε να ειμαστε καλυμενοι
Αν δεν μας εμπιστευονται ζηταμε συνοδεια υπαλλοιλου
Αλλα αρχαιοκαπηλο μερα μεσημερι οπως παμε εμεις, με κοσμο αγροτες βοσκους τριγυρω δεν εχω δει στις ειδησεις.
| last edited by jet Φήμη: 0 | Δημοσιεύσεις: 17 -
@jet έχω βγάλει πολλές άδειες είτε για παραλία είτε για βουνό και δεν είχα πρόβλημα. Βέβαια η αίτηση που υποβάλλω δεν είναι σύμφωνα με το υπόδειγμα , αλλά αυτό δε παίζει κανένα ρόλο. Πάντα βάζω αυτή τη παράγραφο στην αίτηση για να αποφύγω τυχόν απορρίψεις Εννοείται ότι το νομοθετικό διάταγμα δεν απαγορεύει τον πλησίον αρχαιολογικό χώρο. Αλλά εκεί που συνορεύει-γειτνιάζει και πάντα σύμφωνα από το τον επίσημο χαρακτηρισμό ο οποίος αναφέρεται πάντα σε ΦΕΚ. Σε περίπτωση που έχω ζητήσει μια περιοχή και μου πούνε ότι έχουν γίνει ενέργειες από τη τοπική εφορία να χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός χώρος ζητώ να μου δώσουν αντίγραφο του ΦΕΚ . Μια φορά μου είπαν ότι δε μπορώ να πάω σε μια περιοχή, διότι είχα βρει νομίσματα , τα παρέδωσα και θέλανε και καλά να μου πούνε ότι θα τον χαρακτηρίσουν αρχαιολογικό χώρο. Επικαλέστηκα το Νομοθετικό Διάταγμα και φυσικά εκεί δε μπορούσαν να πούνε τίποτα. Είναι σημαντικό για μας και για το χόμπι μας που έχει ιδιαιτερότητες να διαβάζουμε τα σχετικά των νόμων και να γνωρίζουμε καλά τι ισχύει και τι όχι.
Όταν η άδεια εγκριθεί, στα τοπογραφικά μου έχουν επισημανθεί με μια μαύρη γραμμή που δείχνει την απαγόρευση. Οπότε στην επόμενη άδεια θα γνωρίζω τον τόπο και δε θα χρειαστεί να υποβάλλω τοπογραφικό στο οποίο να εμπίπτει αρχαιολογικός χώρος.«Παρακαλώ για τις ενέργειές σας και την έγκριση της παραπάνω αίτηση αδείας. Σε περίπτωση τα ανωτέρω τοπογραφικά τυγχάνει να εμπίπτουν σε χαρακτηρισμένους αρχαιολογικούς χώρους, τους οποίους δε δύναται να γνωρίζω να γίνει επισήμανση με μαύρη γραμμή προς αποφυγή αυτών.
| last edited by spartakos1967 Φήμη: 67 | Δημοσιεύσεις: 966 -
@jet Σημειώνω ότι οι σχέσεις με τη τοπική εφορία είναι πάντα καχύποπτες. Ειδικότερα όταν παραδίδω χαμένα νομίσματα,,,,,
-
@spartakos1967
Ερωτηση, Οταν περνεις αδεια επιτρεπετε να βγαλεις (χαμενα νομισματα)?? κ οταν τα εβγαλες κ τα παραδινεις υπαρχει περιπτοση να παρεις κατι απο την αξια τους? ενοο χρηματικο ποσο.. -
Απο τη μια πλευρα αν τα βρεις, τι να κανεις να τα θαψεις παλι? Κι αν τα βρει ο επομενος που μπορει να ειναι αρχαιοκαπηλος? Οταν τα δινεις παλι σε υποπτευονται οτι πηρες καποια για σενα Ελεος! Στη Γερμανια οι αντιστοιχοι αρχαιολογοι περιμενουν πως και πως να τους πανε αρχαια νομισματα και αντικειμενα.(απο ερευνες στην γερμανια βεβαια)
-
@andromed Το λέει και το υπόδειγμα αίτησης άδεια που θα υποβάλλεις.
«για ανεύρεση χαμένων νομισμάτων-τιμαλφών».
Όσο για την εύρεση αρχαίων νομισμάτων σαφώς και τα παραδίδεις στη τοπική εφορία αρχαιοτήτων όπως υπάρχει και αποζημίωση. Τώρα πότε?..
Περίπου σε 18-19 μήνες από τη παράδοσή τους. Επειδή έχω παραδώσει και το έψαξα λίγο, μιλώντας με αρχαιολόγο από το νομισματικό μουσείο Αθηνών.
Η καθυστέρηση όντως έχει λογική. Σκέψου. Για το κάθε νόμισμα που θα παραδοθεί στη περιφέρειά σου, θα πρέπει να γίνει ξεχωριστός φάκελος με έκθεση. Από κει και πέρα μέσα σε ένα μήνα περίπου στέλνονται με συνοδεία στην Αθήνα στο Νομ. Μουσείο, παραλαμβάνονται και ανά Νομό υπάρχει σειρά προτεραιότητας. Μη νομίζεις. Υπάρχει κόσμος που παραδίδει καθημερινά αρχαία νομίσματα.
Η εκτίμηση της αξίας γίνεται από νόμιμες δημοπρασίες και κατόπιν σύστασης Υπουργικού συμβουλίου ορίζεται και το ποσό. -
Ο/Η @spartakos1967 είπε στο ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ - διαβάστε !:
@andromed Το λέει και το υπόδειγμα αίτησης άδεια που θα υποβάλλεις.
«για ανεύρεση χαμένων νομισμάτων-τιμαλφών».
Όσο για την εύρεση αρχαίων νομισμάτων σαφώς και τα παραδίδεις στη τοπική εφορία αρχαιοτήτων όπως υπάρχει και αποζημίωση. Τώρα πότε?..
Περίπου σε 18-19 μήνες από τη παράδοσή τους. Επειδή έχω παραδώσει και το έψαξα λίγο, μιλώντας με αρχαιολόγο από το νομισματικό μουσείο Αθηνών.
Η καθυστέρηση όντως έχει λογική. Σκέψου. Για το κάθε νόμισμα που θα παραδοθεί στη περιφέρειά σου, θα πρέπει να γίνει ξεχωριστός φάκελος με έκθεση. Από κει και πέρα μέσα σε ένα μήνα περίπου στέλνονται με συνοδεία στην Αθήνα στο Νομ. Μουσείο, παραλαμβάνονται και ανά Νομό υπάρχει σειρά προτεραιότητας. Μη νομίζεις. Υπάρχει κόσμος που παραδίδει καθημερινά αρχαία νομίσματα.Η εκτίμηση της αξίας γίνεται από νόμιμες δημοπρασίες και κατόπιν σύστασης Υπουργικού συμβουλίου ορίζεται και το ποσό.
Δεν το κατάλαβα πολλή καλά αυτό , δημοπρατούνται νόμιμα αρχαία νομίσματα από το κράτος ;
-
@VAN Δάσκαλε σε πληροφορώ ότι μετά από συμβάν που είχα κατάλαβα ότι η αστυνομία με κάλυψε. Πως; Ποτέ δε θα έρθει μαζί μου διότι δε προβλέπετε. Μια φορά που έτυχα σε τύπους οι οποίοι ήταν περίεργοι, και είχα πρόβλημα. Κάλεσα την αστυνομία και πήρε θέση. Και μια φορά που έπαθα διάστρεμμα στο βουνό και δε μπορούσα να κατέβω. Καλό είναι να γνωρίζουν τη τοποθεσία εφόσον κατέχεις άδεια.
-
@andromed Για να χαρακτηριστεί μια περιοχή πρέπει να βγει Ν΄Δ και μετά ΦΕΚ.
Σκέψου. Τόσες παραδώσεις που γίνονται, (γιατί γίνονται) κάθε μέρα και η κάθε τοπική εφορία θα έπρεπε να κάνει εισήγηση για τον χαρακτηρισμό της περιοχής. Εισήγηση γίνεται μόνο όταν υπάρχει ΑΚΊΝΗΤΗ αρχαιότητα. (ΠΧ. Ναοί- Μνημεία κτλ)Τα νομίσματα και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα δεν αποτελούν το παραπάνω. Ανήκουν στις κινητές Αρχαιότητες. Ειδάλλως ακόμη και την αυλή του σπιτιού σου θα πρέπει να τη χαρακτηρίσουν διότι πριν 3000 χρόνια κάποιοι άλλοι ήταν εκεί, ίσως και περισσότεροι.