@KYRITSIS:
Μόλις κάλεσα και συνομίλησα τηλεφωνικά με τον κο Κουτσοθανάση του Υπουργείου Πολιτισμού.
-Θα υποβάλετε αίτηση για άδεια χρήσης με ένα απλο τοπογραφικό Google earth στην τοπική σας αρχαιολογική υπηρεσία.
Για να μάθετε που βρίσκεται τηλεφωνείτε εδώ 210 3238877
-
Μαζί με το τοπογραφικό, θα επισυνάψετε και την δήλωση κατοχής του ανιχνευτή σας
-
Στο τοπογραφικό που πρέπει να είναι ορισμένης περιοχής, θα ορίσετε για παράδειγμα 20 παραλίες. Μπορεί να μην σας δώσουν άδεια για όλες,
και να πάρετε παράδειγμα άδεια για τις 10 παραλίες
-Η όλη διαδικασία απαιτεί κάποιες εσωτερικές γραφειοκρατικές γνωματέυσεις των τοπικών εφοριών αρχαιοτήτων και του Υπουργείου,
έτσι μπορεί να περιμένετε κανένα δίμηνο για παράδειγμα
- Τώρα τα καλά νέα : Η άδεια σας θα ισχύει για 1 ΧΡΟΝΟ! Μπορεί να έχετε περιορισμό για το πότε θα μπορείτε να ερευνήστε πχ εργάσιμες ημέρες,
και όχι το βράδυ, αυτά θα τα αναφέρει η άδεια σας, και μπορεί να ζητήσετε και εσείς τι θέλετε. Στην έρευνα ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ σας.
Συνάδελφοι ερευνητές, τελικά υπάρχει θεός και είναι γενναιόδωρος!!! :36_2_47:
Εγώ δηλώνω μηχάνημα και το προχωράω, θα σας ενημερώνω αυτό το νήμα και εσείς να ενημερώνετε για τις δικές σας άδειες.
Να αποκωδικοποιήσουμε την άδεια, για τον απλό χρυσοθήρα να βοηθηθεί να πάρει και αυτός.
Καλοκάιρι έρχεται, δείτε ένα μικρό μέρος απο τα ευρήματα μου σε δαχτυλίδια απο τη δεκαετία του '90 σε παραλίες σε αυτό το βίντεο, διαμάντια, πλατίνες :
Youtube Video
@KYRITSIS:
Σήμερα είχα συνάντηση με τους κυρίους Παρά και Κουτσοθανάση του Υπουργείου Πολιτισμού.
Τα συμπεράσματα της συνομιλίας είναι θετικά.
Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα να ερευνούμε ελεύθερα και να σκαλίζουμε έως 15 εκ. βάθος, έχοντας πάρει άδεια χρήσης ανιχνευτή.
Αναθεωρώ απόψεις και στερεότυπα, μπορούμε να είμαστε ΝΟΜΙΜΟΙ και όχι ΝΟΜΙΜΟΦΑΝΗΣ.
Μπορούμε να κάνουμε αιτήσεις για έρευνα σε παραλίες αλλά και άλλα μέρη.
Δεν υπάρχει λόγος να είμαστε φοβισμένοι και να μεταφέρουμε ανιχνευτές παράνομα,
ή να ερευνούμε παράνομα. Φαίνεται ότι είναι ευκολότερο να είμαστε νόμιμοι και δυσκολότερο να είμαστε παράνομοι.
Όπως προανέφερα προχωρώ και την δικιά μου άδεια έρευνας, όμως πρώτα πρέπει να περιμένω αριθμό πρωτοκόλλου από τη δήλωση του ανιχνευτή μου.
Το έγγραφο και συνοπτικές οδηγίες για να δηλώσετε τον ανιχνευτή σας, σας τα παραθέτω συνημμένα.
Οι κύριοι Παράς και Κουτσοθανάσης έχουν όλη τη καλή διάθεση να παραστούν σε μια συγκέντρωση χρυσοθηρών,
να μας ενημερώσουν για το νόμο, και να απαντήσουν σε ερωτήσεις ή παράπονα.
Επίσης είναι διαθετημένοι να ακούσουν και προτάσεις απο μέρους μας.
Μόνη προϋπόθεση να τους ειδοποιήσουμε τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα.
Εάν υπάρχει ενδιαφέρον απο μέρους της κοινότητας σας, μπορώ να τους το μεταβιβάσω.
@KYRITSIS:
Στην ερευνα θα είμαστε ΜΟΝΟΙ μας. Σε άδεια για ανασκαφή θα έχουμε παρέα.
Μίλησα σήμερα με το κο Κουτσοθανάση. Τα πράγματα λίγο-πολύ πήραν τη τροπή που περιμέναμε.
Έχει γίνει μεγάλος ντόρος με τις άδειες, ακόμη και κανάλια επικοινωνούν μαζί τους για συνεντεύξεις πάνω στο θέμα θησαυροί.
Το θέμα λαμβάνει μεγάλη δημοσιότητα.
Λαμβάνουν αιτήσεις αδειών συνέχεια.
Δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερα!
Προχωράμε στην επόμενη φάση… σας θυμίζω για τη συνάντηση μαζί τους, όποια μέλη θέλουν, να οργανωθούμε και να συντονιστούμε,
πρώτα την ομάδα μας θέλω να την ενημερώσω για τα δικά μου συμπεράσματα της δικής μου συνάντησης,
ώστε να αναφέρετε παράπονα, συστάσεις, ή ακονίσετε την επιχειρηματολογία σας!
Διαβαστε ολο το θεμα και οχι κοματια του.
"It's only the mind which separates reality from truth."
"It's all literally a matter of perspective."
"But there is only one truth that is your truth."
"It's a revised perception that protects you."