Λοιπον κανω ένα γκαλοπ για σκαψιματα να πει ο καθενας τις εμπειριες του , βαθεια , ριχα , παραξενα , υποπτα , απροσμενα σκαψιματα , απολογισμος ευρημάτων , ψευδεις ενδείξεις μηχανηματων μετα από επαληθευση σκαψιματος και γενικα ότι παιζει από εμπειριες γυρω από το σκαψιμο…...........εγω να ανφερω ότι το μεγαλυτερο σκαψιμο το ειχα κανει καποτε για ένα βοθρο γιατι δεν χωραγε σκαπτικο μηχανημα , το χωμα ηταν ασπρο πατητο και κάθε γκασμαδια εβγαινε ένα κομματι ...θυμαμαι για να τον τελειωσω που ηταν 4 χ 3 χ 2.5 εκανα μια βδομαδα .....από τοτε δεν ξαναπιασα αυτά τα βαθη , με το χομπι μεχρι το μετρο κατεβαινω πιο κατω δεν ετυχε ......άλλη μια φορα πηρα ένα σημα σε μια πλαγια του βουνου κατω από μια μεγαλη πετρα 40 εκατοστών και αφου την σηκωσα στους 30 ποντους βρηκα αυτό ενας αγωγος στην ακρη του πουθενα που κατεβαζε νερο από πηγη….παλι καλα που ειχα σκαλιστηρι και όχι γκασμά.....άλλη μια φορα σε μια δουλεια που εψαχνα σε τριγωνο που ειχα βρει σε πλατανο μου λενε θα μετρήσεις το υψος του τριγωνου απ το εδαφος και θα σκαψεις σε αυτή την αποσταση απ τον κορμο , μετραω βαζω μηχανημα και βαραει φουλ , μου ειχαν πει ότι θα βρω μεταλλικο κουτακι με χαρτι μεσα που να δηλωνει το σημειο , μολις χτυπησε λεω εδώ ειμαστε , τελικα όμως ηταν κατι άλλο …....αυτά για την ωρα από μενα , ο επομένως παρακαλω ......:7_16_4:
-
Γκαλοπ για σκαψιματα !!!!
Στην πρωτη φωτογραφια εαν δουλευες βεργα θα το ειχες αποφηγη δεν εχει σκουρια στην δευτερη φωτο λογο σκουριας θα την ετρωγα και εγω, στους 50 ποντους βρηκα βαρελι μεγαλο και μου κοπικαν τα ποδια βεβεα επιδη ηταν μεγαλο το εσκαψα απο περιεργια το καταλαβα οτιπ δεν ειχε κατι μεσα λογω οτι δεν με χτυπαγε σγνεχωμενα μονο γυρω γυρω,αυτα και απο εμενα.
-
Εγω σε κτησμα μισογκρεμισμενο στο δωματιο που κοιμωταν ο κοντες, στους σαραντα ποντους κατω απο το πλακοστρωμα εβγαλα μια τσαπα μισοσαπια, εγκεφαλικο,
Και σε αλλη δουλεια, χωρις σκαψιμο εβγαλα κουτι με δεσμιδες παλια χαρτονομισματα,
Πολλα εκατομυρια χωρις αξια σημερα.Νομιζω καποιες μεταξοτυπιες εχουν αξια.ψαξε λιγο σχετικα με τις μεταξοτυπιες και τι καναν οι κρητικοι.ειναι αν θυμαμαι καλα συγκεκριμενες σειρες.τωρα δεν ξερω τι αξια εχουν τα κατοχικα χωρις τις σφραγιδες
-
Ρε βενζινα γιατί ξυνεις πληγές τωρα, τι να θυμηθώ
πιο εύκολα θα πλουτισω άμα γράψω βιβλίο παρά αν θα
βρω λίρες.Είκοσι μέτρα ξεμπαζωμα και μετά σπηλιά 1000
τετργωνικα ειναι καλά,να σου πω για γενητριες, κομπρεσερ
υγρά διογκουμενα κτλ μπροστα βέβαια στο φίλο μου ολα αυτά
είναι πταισματα δούλευε υποθέσεις δύο και τρία χρόνια εργολαβίες
ολοκληρες.Αποτελεματα μηδέν, αλλά δε πειράζει, άλλωστε δεν ειναι
πάντα ο προορισμός τον παν,μετράει και το ταξίδι -
Ρε βενζινα γιατί ξυνεις πληγές τωρα, τι να θυμηθώ
πιο εύκολα θα πλουτισω άμα γράψω βιβλίο παρά αν θα
βρω λίρες.Είκοσι μέτρα ξεμπαζωμα και μετά σπηλιά 1000
τετργωνικα ειναι καλά,να σου πω για γενητριες, κομπρεσερ
υγρά διογκουμενα κτλ μπροστα βέβαια στο φίλο μου ολα αυτά
είναι πταισματα δούλευε υποθέσεις δύο και τρία χρόνια εργολαβίες
ολοκληρες.Αποτελεματα μηδέν, αλλά δε πειράζει, άλλωστε δεν ειναι
πάντα ο προορισμός τον παν,μετράει και το ταξίδιΝα τα πεις ρε μαστορα…...να τα βγαλεις από μεσα σου και γενικα από τις εμπειρειες ολων στο τελος θα κανουμε λιγοτερα λαθη στις ανασκαφες μας........ξεκινα......μολογα....!
-
το πρωτο σκαψιμο το καναμε με τον αδερφο μουπριν ενα χρονο περιπου.ηταν η πρωτη φορα που ειχαμε δικο μας αποστατικο στα χερια μας.εχουμεπαει σε ενα χωριο ενος γνωστου μας γιατι καθως βοσκουσε τα γιδια ειδε μια τρυπα φρεσκοσκαμενη και μου τοειπε.ετσι σκεφτηκαμε να παμε μηπως ειχε κατι η περιοχη.μολις βαλαμε το μηχανημα μας εδειχνε μια κατευθυνση και την πηραμε περπατωντας προς το βουνο και φτασαμε σε ενα πετρινο κτισμα στο πουθενα με πεσμενη τη στεγη και καποιους τοιχους.μπηκαμε μεσα και ειχαμε στοχο στο κεντρο του σπιτιου.φυγαμε και ρωταμε το γνωστο μας για το σπιτι και μας λεει οτι ηταν καποιου κουμουνιστη που τον ειχαν εξορισει.τη μας ηθελες εμας την επομενη 6 το πρωι βγαζαμε ολες τις μαυροπλακες του σπιτιου{και ειχαν πεσει ολες στο κεντρο}τα σαπια ξυλα και αφου τελειωσαμε με αυτα πηρε φωτια ο κασμας και το φτιαρι.αφου εχουμε κανει μια τρυπα 2επι2 σε μακρος και 50 ποντους βαθοςρχιζουμε να βλεπουμε μεγαλες τετραγωνικες πετρες οπως το σπιτι ωχ λεμε εδω ειμαστε και δωσε παρακατω ωσπου να μην λεω αλλα στο μετρο βρηκαμε ενα μικρο κατσαρολακι.φανταζεστε οτι μεχρι να το βγαλουμε νομιζαμε οτι πλουτισαμε.δεν νομιζω οτι θελετε να σας πω εαν ειχε κατι αλλο εκτος απο χωμα
-
το πρωτο σκαψιμο το καναμε με τον αδερφο μουπριν ενα χρονο περιπου.ηταν η πρωτη φορα που ειχαμε δικο μας αποστατικο στα χερια μας.εχουμεπαει σε ενα χωριο ενος γνωστου μας γιατι καθως βοσκουσε τα γιδια ειδε μια τρυπα φρεσκοσκαμενη και μου τοειπε.ετσι σκεφτηκαμε να παμε μηπως ειχε κατι η περιοχη.μολις βαλαμε το μηχανημα μας εδειχνε μια κατευθυνση και την πηραμε περπατωντας προς το βουνο και φτασαμε σε ενα πετρινο κτισμα στο πουθενα με πεσμενη τη στεγη και καποιους τοιχους.μπηκαμε μεσα και ειχαμε στοχο στο κεντρο του σπιτιου.φυγαμε και ρωταμε το γνωστο μας για το σπιτι και μας λεει οτι ηταν καποιου κουμουνιστη που τον ειχαν εξορισει.τη μας ηθελες εμας την επομενη 6 το πρωι βγαζαμε ολες τις μαυροπλακες του σπιτιου{και ειχαν πεσει ολες στο κεντρο}τα σαπια ξυλα και αφου τελειωσαμε με αυτα πηρε φωτια ο κασμας και το φτιαρι.αφου εχουμε κανει μια τρυπα 2επι2 σε μακρος και 50 ποντους βαθοςρχιζουμε να βλεπουμε μεγαλες τετραγωνικες πετρες οπως το σπιτι ωχ λεμε εδω ειμαστε και δωσε παρακατω ωσπου να μην λεω αλλα στο μετρο βρηκαμε ενα μικρο κατσαρολακι.φανταζεστε οτι μεχρι να το βγαλουμε νομιζαμε οτι πλουτισαμε.δεν νομιζω οτι θελετε να σας πω εαν ειχε κατι αλλο εκτος απο χωμα
Το αποστατικο ποιο ηταν…........??????????
-
Mικρο κατσαρολακι στο μετρο με αποστατικο?? μηπως τελικα δεν ηταν και τοσο αποτυχια?? Γνωμη μου παντα!!
-
Πρωτος καιρος,αρχη στο χομπυ,το ldr να χτυπαει εκει που λεει και ο χαρτης(το ldr το ειχαμε 2 εβδομαδες και να βρησκει το ατιμο τα χρυσαφικα κριμενα μεσα στο σπιτι για πλακα,τους βοθρους στο κενο ουτε χιλιοστο αποκληση)συντεταγμενες ιδιες,απεικονηση του χωρου με ονομασιες και το μηχανακι να δειχνει διαδρομο για καταφυγιο και στοχο σε λογικο σημειο στον χωρο.1600Μ υψομετρο τελει νοεμβρη στην οχθη απο ποταμακι λιγο παγωμενο χιονακι κατω απο το μηδεν θερμοκρασια 3 ατομα.Σε τρεις ωρες 2Χ2Χ4 βαθος,μετα τα 2μ με κουβα.Ηταν αρχη και η πιστη μας στο μηχανακι ηταν θρησκευτικη,οταν σταματισαμε δεν παραδεχθηκαμε την αποτυχια παρα δωσαμε ραντεβου για την αλλη εβδομαδα γιατι πρεπει να ηταν λιγο δεξια η αριστερα ξερετε…..δεν ξαναπατισαμε εκει ποτε αλλα ακουστικε στο χωριο την δευτερα(ημασταν εκει ΣουΚου)οτι ανοιξαν καταφυγιο στο Τσ.........
-
Mικρο κατσαρολακι στο μετρο με αποστατικο?? μηπως τελικα δεν ηταν και τοσο αποτυχια?? Γνωμη μου παντα!!
νομιζω οτι μας τραβουσαν οι μαυροπλακες δε σκεφτικα οτι ηταν το κατσαρολακι.το κατσαρολακι ετυχε να ηταν εκει.μολις τελειωσαμε το σκαψιμο πανω απο τι πλακες παλι στοχο μας εδειχνε.αυτες οι μαυροπλακες οι ποταμισιες ειχα ακουσει μετα οτι μπορει να εχουν και ψηγματα χρυσου
-
Το αποστατικο ποιο ηταν…........??????????
το πηραμε απο εναν ηλεκτρονικο ιδιοκατασκευη ειχε ενα ανοξειδωτο χερουλι για λαβη περισρεφωμενο τρεις κεραιες η μεσαια μεγαλυτερη,τοανοιγες και εψαχνε.το ειχε με συχνοτητα ειδικη για την περιοχη μας μονο ελεγε,.τους 2 πρωτους μηνες μονο πετρες βγαζαμε.
-
νομιζω οτι μας τραβουσαν οι μαυροπλακες δε σκεφτικα οτι ηταν το κατσαρολακι.το κατσαρολακι ετυχε να ηταν εκει.μολις τελειωσαμε το σκαψιμο πανω απο τι πλακες παλι στοχο μας εδειχνε.αυτες οι μαυροπλακες οι ποταμισιες ειχα ακουσει μετα οτι μπορει να εχουν και ψηγματα χρυσου
Γιατι υπηρχαν εκει μεσα οι ποταμισιες πετρες?? Εγω θα σου ελεγα να ξανακοιταξεις και με αλλο εργαλειο το σπιτι του ανταρτη…δεν χανεις και τιποτα!!
-
Λοιπον πάμε σ ένα βουνό δίπλα σ ένα κάθετο βράχο υπάρχει μια καλύβα αφού γίνεται η απαραίτητη εξερεύνηση βρίσκουμε τα σημαδια μας παίρνουμε και ραβδοσκοπικη ένδειξη και ξεκινάμε το σκάψιμο μέσα στην καλύβα.Μετά από έναμισή μέτρο να σου η πρώτη τρυπα στο βράχο την ανοίγουμε και μπαίνουμε μέσα και από εκεί αρχίζει κατάβαση είκοσι περίπου μετρων.Ευρήματα σκαλοπάτια,κόκαλα ζώων,δύο τρία νομισματακια,κομμάτια από γυαλί και στο τέλος στριμωγμενο στο βράχο ένα μικρό πυλινο δοχείο περιτο να πω ότι όλο αυτό ήταν μπαζωμενο,μπάζα δέκα φορτηγά και ίσως να είναι λίγα.Τωρα φτάνοντας εκεί αριστερά μεγάλη σπηλιά δεξιά βρήκαμε πλακα με δύο κεγαλα λουκια και άλλη μια με ένα τρίγωνο κάνουμε δεξιά τουνελ δεκαπέντε μέτρων αδιέξοδο ολα αυτά μετά από επισκέψεις σαράντα πενήντα φορές φορών και αποτέλεσμα μετά από τέσσερα χρόνια να μην έχω πάρει ακόμη μια απαντηση τη μπορεί να ήταν αυτό πόσο ακόμη συνεχίζει και αν έχει κάτι που να με ενδιαφέρει
Αυτά τα ολίγα για μια περίπτωση από τις πολλες -
…....καλα το πατε ολοι σας μπραβο , συνεχιστε τις αφηγήσεις , ολοι κερδισμένοι θα βγουμε στο τελος , μας ενδιαφερουν πολύ περισοτερο τα τεχνικα σημεια των μηχανηματων , τη σηματα περνατε αποστατικα - τοπικα - γεωγυσικα και τι βρίσκατε στην συνεχεια , ποσο μεσα πεφτανε .........μολογάτε τα όλα
-
Καλημερα σ δουλεια στο Μπελλες ο ανταρτης μας ειπε μπαινετε στην σπιλια μεσα [ καλα μιλαμε κοντα στα 5 μετρα βαθος] εκει να δεις σκαψιμω απο εκει ο τοιχος με το σημαδι που ειναι κρουασαν το σπατε κ πρωχορατε γυρο στα 50 μετρα τουνελ μετα μπαινετε σε αλλο δωματιο με τα κουτια κ την SINKEN την ραπτομηχανη την μηχανη με το κουβουκλιο κλπ η πρωτη σπιλια ανοιχτηκε αλλα η δουλεια εμεινε ετσι …............
-
Το σημαδι ειναι πανω σε δεντρο χρονολογια κ ο κυκλος ρομβος που δειχνει σπιλια στην πρωτη μπηκαμε αλλα'''''''' την δουλεια την ξερουν ο ταριφας κ ο τεο που πηγε κ αυτος εγινε γνωστη μετα απο υποδειξη γιου του ανταρτη ειναι μεγαλη αποκρυψη που την ψαχνουν μεσα στα Σκοπια αλλα βρισκεται σε εμμας γ αυτο τον λογο εδωσα λεπτομεριες το τι εχει μεσα , Δασκαλε δεν ειναι γ μενα σ αυτην την φαση τετοια δουλεια γ αυτον τον λογο κ την αφησα εγω πηγα γ υποδειξη ραβδοσκοπικη κ μετρησα κενο με το οκμ τους ενοιμερωσα αλλα ο κολητος κ φιλος την παρατησε κ το ιδιο εκανα κ εγω η δουλεια δουλευτηκε απο μεγαλη παρεα απο Ρωσσοποντιοι κ καλα πεδια αλλα ,,,,,,,,,, εμεινε ετσι