@Lord ωραίος ο Όθωνας...👌
-
Τα έχουν ξετινάξει τα κενά...
@Kostas-13 θα το μελετήσω πρώτα να βρω τα υπέρ και τα κατά του όπως αναφέρες.αλλα ποιες είναι σοβαρές πηγές σε τέτοια μηχανήματα;εδώ δεν υπάρχουν σοβαρές για vlf...
@ΑΝΔΡΕΑΣ καταλαβαίνω τι λες,αλλά ούτε d9 δεν ανέβει εκεί πάνω,μόνο μια είναι η λύση και θα ακουστεί σε όλο το νομό.εχουν κάνει ταπομα πολύ καλό οι επαναστάτες του 21 σε σπηλιά που έμπαιναν με άλογα μέσα αυτοί πρέπει να ήταν καλύτεροι από τους αντάρτες.ολοι οι γραφιαδες ξέρουν περιοχή,πλάγια γνωρίζουν ότι υπάρχουν σημάδια από φωτιές αλλά είναι άφαντη εδώ και 200 χρόνια...Χρυσοθήρας λέγεσαι όταν βρίσκεις χρυσό.
Με παλιοσίδερα λέγεσαι, ρακοσυλλέκτης... -
@Kostas-13 πολύ ωραίος, τρελάθηκα!!!
Χρυσοθήρας λέγεσαι όταν βρίσκεις χρυσό.
@Lord αλλα ποιες είναι σοβαρές πηγές σε τέτοια μηχανήματα;
ηλεκτρομαγνητικες μεθοδοι γεωφυσικης διασκοπησης....
Γκούγκλαρε το παραπάνω κατέβασε pdf και ξεκινά τη μελέτη...😁
-
Ο/Η @Lord είπε στο Τα έχουν ξετινάξει τα κενά...:
Δεν υπάρχει βιασύνη ούτε ενθουσιασμός,διαβάζουμε και συλλέγουμε πληροφορίες γύρω στον ένα χρόνο για αυτόν τον κύριο.@stampa μην φοβάσαι Παναγιώτη δεν με έχει πιάσει ο πυρετός του χρυσού.
@omerta13_12 με μια χούφτα δεν σωζομαστε,αλλά μπορούμε να καταστραφουμε...
@ΑΝΔΡΕΑΣ δεν είναι μόνο τα χρήματα για τα μηχανήματα αλλά οι γνώσεις αυτών.ακομα το Νοξ δεν έχω μάθει 100% που να κάνω καλά τα πολύ ανώτερα...
Σας ευχαριστώ ξανά όλους για τις απαντήσεις σας σας εύχομαι καλή ψαχτηριακη χρόνια με το πρώτο μου εύρημα του 22,πολλλααααα χρυσά να έχουμε όλοι!!!
Φίλε για τό Νοξ τί άποψη έχεις? Ποίο έχεις τό 600 η 800?Μου κόλλησε να το πάρω αλλά ρε φίλε ωραίο μηχάνημα καί πάει ή minelab καί μου βάζει κοντάρι σε 1000€ μηχανήμα με κλιπς καί όχι πτυσσόμενο όπως τό deus η τό impact, ό ανταγωνισμός έχει ποίο ωραίο σχεδιασμό από τό συγκεκριμένο τής minelab!Πολλοί θά μου πουν εκεί κόλλας? Και όμως είναι πολύ βολικό ανοίγεις καί κλείνεις εύκολα.Κατι άκουσα ότι θά βγάλει σύντομα Νοξ 1000
-
@omerta13_12 το 600 έχω,είναι πολύ καλό μηχανημα με πολύ καλό διαχωρισμό.αγαπαει τον χρυσό και τον σκίζει,δεν κάνει λάθος στις σκουριές ούτε μπερδεύει τα πέταλα για ευγενή.θα έχεις ένδειξη που σου λέει έχει σκουριά,με την μικρή μου πείρα το θεωρώ πολύ αξιόπιστο μηχάνημα και δεν έδωσα 1000€ αλλά κοντά στα 700 μαζί με πιν ποιντερ κλπ.οσο για το κοντάρι έχεις και διάφορες επιλογές μερχι να μαζεύει πιο πολύ και από το σιμπλεξ.και υπάρχουν και ανταλλακτικά ενώ όταν έσπασα το πλαστικό κοντάρι άλλου μηχανήματος δεν βρέθηκε ανταλλακτικο αποτι θυμάμαι 2 μήνες αναμονή. υπόψην ότι για μένα έχει την καλύτερη εγγύηση οτιδήποτε βλάβη πάθει μερχι και κάψιμο λεντ το μηχάνημα αντικατάστατε αντί για επισκευή......
Εμένα δεν με αδίκησε αυτή η επιλογή το μόνο αρνητικό είναι ότι στα ίδια νούμερα έχει από κέρμα μερχι χρυσό και μολύβι αλλά ο ήχος αλλάζει πρέπει να μάθεις τον ήχο του...Χρυσοθήρας λέγεσαι όταν βρίσκεις χρυσό.
@Lord μόνο αρνητικό είναι ότι στα ίδια νούμερα έχει από κέρμα μερχι χρυσό και μολύβι αλλά ο ήχος αλλάζει πρέπει να μάθεις τον ήχο του...
Ο ήχος δεν γίνεται να αλλάξει από τη στιγμή που δύο διαφορετικά μέταλλα συνυπάρχουν στην ίδια αγωγιμότητα=στο ίδιο νούμερο, ίσως αλλάζει η ένταση αναλόγως το μέγεθος και το βάθος.
-
Ο/Η @Kostas-13 είπε στο Τα έχουν ξετινάξει τα κενά...:
@Lord αλλα ποιες είναι σοβαρές πηγές σε τέτοια μηχανήματα;
ηλεκτρομαγνητικες μεθοδοι γεωφυσικης διασκοπησης....
Γκούγκλαρε το παραπάνω κατέβασε pdf και ξεκινά τη μελέτη...😁
Άστον ν πάει ν πάρει τ υπόλοιπα απ' τ τουρκοσπιτο άι σ είπαμε μουρφωμενου τουμαρ κ πήρες αερα
-
Ο/Η @omerta13_12 είπε στο Τα έχουν ξετινάξει τα κενά...:
Δεν υπάρχει βιασύνη ούτε ενθουσιασμός,διαβάζουμε και συλλέγουμε πληροφορίες γύρω στον ένα χρόνο για αυτόν τον κύριο.@stampa μην φοβάσαι Παναγιώτη δεν με έχει πιάσει ο πυρετός του χρυσού.
@ΑΝΔΡΕΑΣ δεν είναι μόνο τα χρήματα για τα μηχανήματα αλλά οι γνώσεις αυτών.ακομα το Νοξ δεν έχω μάθει 100% που να κάνω καλά τα πολύ ανώτερα...
Σας ευχαριστώ ξανά όλους για τις απαντήσεις σας σας εύχομαι καλή ψαχτηριακη χρόνια με το πρώτο μου εύρημα του 22,πολλλααααα χρυσά να έχουμε όλοι!!!
Φίλε για τό Νοξ τί άποψη έχεις? Ποίο έχεις τό 600 η 800?Μου κόλλησε να το πάρω αλλά ρε φίλε ωραίο μηχάνημα καί πάει ή minelab καί μου βάζει κοντάρι σε 1000€ μηχανήμα με κλιπς καί όχι πτυσσόμενο όπως τό deus η τό impact, ό ανταγωνισμός έχει ποίο ωραίο σχεδιασμό από τό συγκεκριμένο τής minelab!Πολλοί θά μου πουν εκεί κόλλας? Και όμως είναι πολύ βολικό ανοίγεις καί κλείνεις εύκολα.Κατι άκουσα ότι θά βγάλει σύντομα Νοξ 1000
Εσύ έχεις την αντίσταση απ' τ αεροθερμου ρε με βλφ θ ασχοΥλείσαι;;
-
@Kostas-13 κι όμως αλλάζει πχ δαχτυλίδι 18κ 10-11νουμερο,κέρμα 50 λεπτά(δραχμές) 10-11νουμερο ο χρυσός έχει πολύ διαφορικό ήχο πολύ γλυκό. ενώ στο κέρμα ζωηρός έντονος
Μολύβι-βολι 16-17, οβολός 17 το μολύβι είναι πολύ μουντός ο ήχος του ενώ στο κέρμα πάλι πολύ ζωηρός έχει πολύ δυναμικότητα ο ήχος.
Μεγάλο αντικείμενο πχ σπρέι αλουμινίου 30+ νούμερο,ασημένια δραχμή 32-34(δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά ένα νούμερο σταθερό οποιαδήποτε κατεύθυνση σκαναρισμα) στο ασήμι βγάζει εντελώς άλλο ήχο σου λέει στην πραγματικότητα έχεις ασημί 100%...Χρυσοθήρας λέγεσαι όταν βρίσκεις χρυσό.
@Lord διαφορετικό ήχο δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να βγάζει στα ίδια νούμερα μιας και ο κάθε αριθμός συνοδεύεται από μία και μονο συχνότητα ήχου,διαφορετική ένταση ανάλογα το σχήμα το μέγεθος ναι θα εχει..
-
@Kostas-13 κι όμως αλλάζει πχ δαχτυλίδι 18κ 10-11νουμερο,κέρμα 50 λεπτά(δραχμές) 10-11νουμερο ο χρυσός έχει πολύ διαφορικό ήχο πολύ γλυκό. ενώ στο κέρμα ζωηρός έντονος
Μολύβι-βολι 16-17, οβολός 17 το μολύβι είναι πολύ μουντός ο ήχος του ενώ στο κέρμα πάλι πολύ ζωηρός έχει πολύ δυναμικότητα ο ήχος.
Μεγάλο αντικείμενο πχ σπρέι αλουμινίου 30+ νούμερο,ασημένια δραχμή 32-34(δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά ένα νούμερο σταθερό οποιαδήποτε κατεύθυνση σκαναρισμα) στο ασήμι βγάζει εντελώς άλλο ήχο σου λέει στην πραγματικότητα έχεις ασημί 100%...εχει σχεση αν τ κανεις αερα η θαμμενο και οσο αστειο ακουγεται ακονα κ απο το μεγεθος κ τ σχημα τπυ αντικειμενου ακομα και απ τ τροπο που ειναι θαμμενο καθαετα η οριζοντια
-
@omerta13_12 το 600 έχω,είναι πολύ καλό μηχανημα με πολύ καλό διαχωρισμό.αγαπαει τον χρυσό και τον σκίζει,δεν κάνει λάθος στις σκουριές ούτε μπερδεύει τα πέταλα για ευγενή.θα έχεις ένδειξη που σου λέει έχει σκουριά,με την μικρή μου πείρα το θεωρώ πολύ αξιόπιστο μηχάνημα και δεν έδωσα 1000€ αλλά κοντά στα 700 μαζί με πιν ποιντερ κλπ.οσο για το κοντάρι έχεις και διάφορες επιλογές μερχι να μαζεύει πιο πολύ και από το σιμπλεξ.και υπάρχουν και ανταλλακτικά ενώ όταν έσπασα το πλαστικό κοντάρι άλλου μηχανήματος δεν βρέθηκε ανταλλακτικο αποτι θυμάμαι 2 μήνες αναμονή. υπόψην ότι για μένα έχει την καλύτερη εγγύηση οτιδήποτε βλάβη πάθει μερχι και κάψιμο λεντ το μηχάνημα αντικατάστατε αντί για επισκευή......
Εμένα δεν με αδίκησε αυτή η επιλογή το μόνο αρνητικό είναι ότι στα ίδια νούμερα έχει από κέρμα μερχι χρυσό και μολύβι αλλά ο ήχος αλλάζει πρέπει να μάθεις τον ήχο του...Στο τελευταίο πού λες παίξε με τίς συχνότητες θά υπάρξουν ελάχιστες διαφορές στον διαχωρισμό και έτσι μπορείς μετά νά ξεχωρίσεις χρυσό από μολύβι κτλπ
-
Ο/Η @ΑΝΔΡΕΑΣ είπε στο Τα έχουν ξετινάξει τα κενά...:
Ο/Η @omerta13_12 είπε στο Τα έχουν ξετινάξει τα κενά...:
Εσύ έχεις την αντίσταση απ' τ αεροθερμου ρε με βλφ θ ασχοΥλείσαι;;
Τώρα πού έχεις gpx ποιός σε πιάνει παλιού τουμαρ
-
Αυτό με τόν ήχο γίνετε σε συγκεκριμένα προγράμματα τού κάθε μηχανήματος, πχ τού φίλου μου τό xp orx στο πρόγραμμα coin (αν θυμάμαι καλά έτσι λεγόταν) πού τό έχω δουλέψει πχ στο αλουμίνιο βγάζει 87 με κοφτό ήχο και σε ένα ασημένιο νόμισμα πάλι στο 87 τό χτυπούσε με ποιο υψηλό ήχο.Επισης καί τά δύο μέταλλα ήταν στο ίδιο μέγεθος.Αυτο δεν συμβαίνει σε όλους τούς ανιχνευτές όμως
-
Σε γενικες γραμμες στα μηχανήματα πρωτιστη σημασία έχει ο ήχος ως προς τη χροιά του και την ένταση του στους διαφορους στόχους. Τα νούμερα ID δεν είναι κάτι παραπάνω από μια προσπάθεια των κατασκευαστών να κατατάξουν τους στόχους μέσα από μια κλίμακα με νούμερα και αυτό γιατί εξυπηρετεί ένα μεγάλο σύνολο χρηστών και ειδικότερα των νεοεισερχομένων detectorists.
Είναι πολύ πιο άνετο δλδ να βλέπει κάποιος νούμερα καταταξης στοχων παρά να δίνει προσοχή στους ήχους ώστε να καταλάβει με το τι μέταλλο έχει να κάνει και εκτός αυτού θα πρέπει ο χειριστής να έχει καλή ακοή σε μεγάλο εύρος συχνοτήτων χαμηλών - υψηλών ώστε να διακρίνει ακόμα και την ελάχιστη αλλαγή στη χροιά όπως είπα και πιο πάνω.
Η καλή ακοή λοιπόν είναι το βασικότερο ως προς την επιτυχή προσέγγιση της διάκρισης στοχων μέσα από τους ήχους.PS
-
@stampa Συμφωνώ απόλυτα απλώς η συζήτηση έγινε βάση του ίδιο αριθμου διαφορετικών μετάλλων...
Με απλά λόγια από τη στιγμή που το μηχάνημα θα δώσει ένα σταθερό αριθμό δεν μπορεί σε αυτό τον αριθμό να έχει δύο διαφορετικούς ήχους μπορεί να έχει διαφορετική ένταση αλλά η συχνότητα του ήχου θα είναι ίδια...
Αν κάνω λάθος Θα ήθελα να μάθω πώς μπορεί να συμβεί θεωρητικά να δώσει δύο διαφορετικούς ήχους σε ένα συγκεκριμένο αριθμό.. -
@Kostas-13 Θεωρητικά δεν γνωρίζω το πως γίνεται (από τους κατασκευαστές εννοώ) μα αυτό που ξέρω είναι ότι στην πράξη γίνεται, καθώς τα νούμερα ID δεν έχουν άμεση σχέση με τους ηχους ως προς τη διάκριση.
Είναι μονο μια προσπάθεια κατάταξης μέσα από μια κλίμακα από νούμερα που υστερούν σε ακρίβεια από τους ίδιους τους ήχους.PS
-
@Kostas-13 αύριο θα ανεβάσω ένα βίντεο,για να το ακούσετε και από μόνοι σας και θα καταλάβετε.
Χρυσοθήρας λέγεσαι όταν βρίσκεις χρυσό.
Με παλιοσίδερα λέγεσαι, ρακοσυλλέκτης...