Ο/Η @ΑΝΔΡΕΑΣ είπε στο Η συνεχεια θα δειξει...!!!:
@stampa 250ευρω με βγήκε ας πειραματιστου κ γλεπουμε
Δεν τα τρωγες καλύτερα με τα ντα ντα λέω γω χαχαχ
Η συνεχεια θα δειξει...!!!
@stampa 250ευρω με βγήκε ας πειραματιστου κ γλεπουμε
Δεν τα τρωγες καλύτερα με τα ντα ντα λέω γω χαχαχ
PS
Αυτό που είπε Λάζαρος φίλε δε μπορεί ν έχει μόνο έναν πόλο απλά η απεικόνιση είναι τέτοια δύο λόγους ανέφερα τώρα αν υπάρχουν κι άλλοι μολογατε εσείς οι έμπειροι να μαθαίνουμε κ μεις που ψαχνομαστε
Λοιπον ενας τροπος να εμπεδωσεις ποιο καλα τα μονοπολα και αυτο που ελεγα πριν για το βαθος δες το παρακτω βιντεο και παγωσετο στο 1.37. Θες αυτο που δειχνει και ελπιζω να καταλαβεις τι εννοουσα για το βαθος.
Πιστευω οτι ειναι πολυ καλυτερο να δεις εικονα παρα νουμερα
@pro Τα μαγνητόμετρα μετράνε το μαγνητικό πεδίο και δυστυχώς το μαγνητικό πεδίο δεν αλλάζει μόνο από μέταλλα ή από ανθρώπινες κατασκευές όπου ενδιαφέρει εμάς αλλά από πολλούς παράγοντες,από κει και πέρα ένα μαγνητόμετρο που μετράει σωστά θα σου αποτυπώσει τις αλλαγές που προέκυψαν κατά τη μέτρηση και εσύ πρέπει να κρίνεις με την εμπειρία σου αν πρόκειται για κάποιο στόχο ενδιαφέροντος ώστε να προβείς σε περαιτέρω ενέργειες ή ακόμη και σε επιτόπια ανασκαφή...
Με λίγα λόγια ένα σωστό μαγνητόμετρο κατά την άποψή μου είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που με συνδυασμό την εμπειρία μπορεί να φέρει αποτελέσματα....
Ο/Η @pro είπε στο Η συνεχεια θα δειξει...!!!:
*Εκφραζουμε γενικα και δεν προσωποποιω κανεναν.
Kαι εκτος αυτου (δε πιστευω πως μονο ~τρεις εχουνε μαγνητομετρο που δεν είιναι στο ραφι, κανουν μετρησεις ανεβαζουν εργασιες και γραφουνε), μακαρι να το εκαναν και αλλοι.
Το ερωτημα ειναι:
ΠΧ. αν κανουμε καποιες μετρησεις σε μια μεγαλη αγνωστη εκταση με ενα μαγνητομετρο που υποτιθεται οτι πριν απο ολα το ρυθμισαμε σωστα, ποιο να ειναι το αποτελεσμα;
Θα ειμαστε ικανοποιημενοι απο την “ωραια” απεικονιση που μας “εδωσε” το Surfer, Voxler κλπ.
η εχουμε σοβαρες αμφιβολιες απο την εργασια μας και ψαχνομαστε ...?
Ειναι ερωτημα που απασχολει θα ελεγα το μεγαλυτερο μερος του συνολου των ψαχτηριων και αυτο οχι μονο σε ενα αξιοπιστο μηχανημα οπως ενα καλο μαγνητομετρο αλλα σε ολα τα μηχανηματα και καθε κατηγοριας.
Εφοσον το οργανο ειναι σωστα ρυθμισμενο και εννειτε πως εχουμε κανει σχετικη μελετη, εχουμε αφιερωσει χρονο και πρακτικα (υπαρχει δλδ καποια εμπειρια) τοτε το αποτελεσμα θα ειναι ακρως ικανοποιητικο χωρις αμφιβολίες.
Σιγουρα καποια σημεια στα σκαν (εαν θα υπαρχουν) θα χρειαστουν περισσοτερη ενασχοληση και την προσοχη μας βαζοντας στην ερευνα και αλλο - αλλα μηχανηματα για την καλυτερη αξιολογιση των υποτιθέμενων στοχων.
Ενα αξιολογο οργανο θα ειναι παντα ενα αξιολογο οργανο, αρκει ο κατοχος να το γνωριζει καλα αυτο. Εαν αμφιβαλει εστω και στο ελαχιστο γι αυτο τοτε δυο πραγματα συβαινουν ... ή δεν ειναι τελικα αξιολογο οργανο στο βαθμο που πιστευει τουλαχιστον ή δεν ειναι σε θεση ακομη να αξιολογει και να ερμηνευει σε μεγαλο ποσοστο τα δεδομενα που λαμβανει απ αυτο.
Την καλημερα μου σε ολους ...
PS
Δε αρκει μονο το «μηχανημα» να ειναι σωστο!
Αν πχ. ο υπευθυνος δεν επεξεργαστη σωστα τα δεδομενα τοτε μπορουμε να εχουμε μια αποκλιση απο μετρα ως και χιλιομετρα σε σχεση παντα με το μεγεθος της εκτασης που ερευνουμε, και φυσικα αναλογα με την περιπτωση το κοστος διερευνησης … μπορει για καποιους να ειναι καταστροφικο και ο στοχος να περιμενει τον επομενο.
Το ίδιο ισχύει όχι μόνο σε όλα τα μηχανήματα της κάθε κατηγορίας αλλά και γενικότερα πάνω στην έρευνα θα έλεγα. Η αξιολόγηση των δεδομένων είναι το Α και το Ω.
PS
Ο/Η @stampa είπε στο Η συνεχεια θα δειξει...!!!:
Δε αρκει μονο το «μηχανημα» να ειναι σωστο!
Αν πχ. ο υπευθυνος δεν επεξεργαστη σωστα τα δεδομενα τοτε μπορουμε να εχουμε μια αποκλιση απο μετρα ως και χιλιομετρα σε σχεση παντα με το μεγεθος της εκτασης που ερευνουμε, και φυσικα αναλογα με την περιπτωση το κοστος διερευνησης … μπορει για καποιους να ειναι καταστροφικο και ο στοχος να περιμενει τον επομενο.Το ίδιο ισχύει όχι μόνο σε όλα τα μηχανήματα της κάθε κατηγορίας αλλά και γενικότερα πάνω στην έρευνα θα έλεγα. Η αξιολόγηση των δεδομένων είναι το Α και το Ω.
Τουμαρ σπρεχεν
@Λεων Εσύ να είσαι καλά και ίσως την επόμενη φορά πιο τυχερός!!!
Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!!
@Λεων Δε πειράζει φίλε, συνεχίζουμε γερά και ίσως μια μέρα σταθούμε τυχεροί. Καλά να είμαστε!
PS
@Λεων Τελικα παιδες..παιχνιδι του εδαφους το υποτιθεμενο Αμπρι...το minelab ελυσε την απορια!.
Η σκέψη του άσχετου-αυτό πιάνει πέτρες ρε...
Η σκέψη του σχετικού-το μηχάνημα μέτρησε σωστά...😁
@Λεων Την επόμενη φορά ένα καζάνι λύρες φίλε να βρεις εύχομαι..Όπου πάμε εμείς να βρίσκουμαι μόνο την σκόνη από την ποσότητα από το καζάνι από τις λύρες...Πάλι ευχαριστημένος θα είμαι...
Ο/Η @paoktsis είπε στο Η συνεχεια θα δειξει...!!!:
@Λεων Την επόμενη φορά ένα καζάνι λύρες φίλε να βρεις εύχομαι..Όπου πάμε εμείς να βρίσκουμαι μόνο την σκόνη από την ποσότητα από το καζάνι από τις λύρες...Πάλι ευχαριστημένος θα είμαι...
Να σε καλα...αλλ μη μου το χαλας με το Καζανι...δεν θελω καζανι γιατι δεν το βλεπει ουτε το ppm και ειναι και δυσκολο υλικο ακομη και για τα minelab...αυτο να το ξερεις
Ο/Η @Λεων είπε στο Η συνεχεια θα δειξει...!!!:
Ο/Η @paoktsis είπε στο Η συνεχεια θα δειξει...!!!:
Να σε καλα...αλλ μη μου το χαλας με το Καζανι...δεν θελω καζανι γιατι δεν το βλεπει ουτε το ppm και ειναι και δυσκολο υλικο ακομη και για τα minelab...αυτο να το ξερεις
Λεωνίδα καλησπέρα ένα καζάνι 30*35 γεμάτο κίτρινα ένα gpx 5000 με μεγάλο μονοκοιλ δίσκο σε τι βάθος το έχει καθαρά κατά τη γνώμη σου ;;
@Λεων Ο σοφός λαός λέει.....στα καλάθια δε χωράει, στα πανέρια περισσεύει. Δεν έχεις βαθύ στόχο. Βλφ βάλε με όσο δυνατόν μικρότερη συχνότητα και μεγαλύτερο πηνίο. Εάν δεν σκουξει τουλάχιστον θα μουρμουρησει.
Λεωνίδα καλησπέρα ένα καζάνι 30*35 γεμάτο κίτρινα ένα gpx 5000 με μεγάλο μονοκοιλ δίσκο σε τι βάθος το έχει καθαρά κατά τη γνώμη σου ;;
Δεν γνωριζω να σου πω,ομως αρκετα παλιοτερα που ειχα κανει μια δοκιμη στον αερα ενα καζανι απο αυτα τα παλια που ειχαμε, ηταν απογοητευτικη με 18αρι, και αν θυμαμαι καλα ο πατος του ηταν νομιζω Φ 70...μπορω ομως να το μετρησω και να σου πω
Ο/Η @Λεων είπε στο Η συνεχεια θα δειξει...!!!:
Δεν γνωριζω να σου πω,ομως αρκετα παλιοτερα που ειχα κανει μια δοκιμη στον αερα ενα καζανι απο αυτα τα παλια που ειχαμε, ηταν απογοητευτικη με 18αρι, και αν θυμαμαι καλα ο πατος του ηταν νομιζω Φ 70...μπορω ομως να το μετρησω και να σου πω
Όπως λέει κ ο αδερφός παοκτσης,,αντρικό το gpx είναι μόνο για έδαφος στον αέρα μη τ δοκιμάσεις πότε...αν ποτέ βρεις χρόνο κ έχεις σκαπτικό βάλτο ρε φίλε σε ένα καλό βάθος να δούμε τι πιάνουμε..Υ. γ Είχα καζάνι αλλά με τ φαγαν κάτι παλιογιουφτ μέσα απ' την αυλή μου έψαξα να βρω να αγοράσω άλλο δε βρήκα πότε
Ο/Η @VAN είπε στο Η συνεχεια θα δειξει...!!!:
@Λεων Ο σοφός λαός λέει.....στα καλάθια δε χωράει, στα πανέρια περισσεύει. Δεν έχεις βαθύ στόχο. Βλφ βάλε με όσο δυνατόν μικρότερη συχνότητα και μεγαλύτερο πηνίο. Εάν δεν σκουξει τουλάχιστον θα μουρμουρησει.
Φιλε van το συγκεκριμμενο τεστ δεν εχω λογο να το δοκιμασω και ειδικα με vlf. αφου βλεπω ζορυ με παλμικο, σκεψου για vlf