@Kostas-13 Ο φίλος Ζερδες περιέγραψε άριστα την έρευνα στο βουνό που μας ενδιαφέρει και τις παραμέτρους που επηρεάζουν το αποτέλεσμα, και για αυτό το σωστός και μπράβο. Προσπάθησα και εγώ να περιγράψω το ίδιο σκεπτικό όχι όμως με την ίδια επιτυχία😀
-
Μηχανηματα - βοηθήματα & αξεσουάρ
@fisher Ο φίλος Ζερδες περιέγραψε άριστα την έρευνα στο βουνό που μας ενδιαφέρει και τις παραμέτρους που επηρεάζουν το αποτέλεσμα, και για αυτό το σωστός και μπράβο. Προσπάθησα και εγώ να περιγράψω το ίδιο σκεπτικό όχι όμως με την ίδια επιτυχία.
θα μου επιτρέψεις να έχω διαφορετική άποψη βάση προσωπικών βιωμάτων😁
-
@zerdes Απαιτεί την ελάχιστη, τη μηδαμινή κίνηση το gpx .. έτσι για να μη λεμε ότι να ναι.
Καταλαβαίνω απ όσα διαβάζω ότι δεν το γνωριζεις σαν μηχάνημα ή δεν έτυχε να δεις πως δουλεύει από κάποιον πραγματικά που ξέρει.
Όσον αφορά το ότι οι λίρες παντα είναι σε κάτι μέσα, συμφωνώ, τις προαλες έψαχνα ένα σακίδιο δερμάτινο με διακόσια κομμάτια μέσα βαλμένα σε βάθος της μέσης του και πάνω σε αυτό σε ρωτώ λοιπόν και γω .. θα τα επιανες με το δισκάκι σου, με το τελάρο σου, με τι? .. σε τουρκικά θα επιανες το κιουπακι στο μέτρο συν?
Φυσικά και δεν θέλω απάντηση σε αυτό.
Οι δουλειές όλες δεν είναι ίδιες ούτε οι χώροι ερευνας, κάθε δουλειά έχει τη δικια της δυσκολία και ανά περίπτωση κάποια μηχανήματα είναι πιο κατάλληλα από κάποια αλλα. Όταν μιλάμε για ένα μηχάνημα δεν προσπαθούμε να εκμηδενίσουμε τα υπόλοιπα, αυτό επιτέλους πρέπει να γίνει κατανοητό όπως και οι λόγοι που γίνονται για κάθε μηχάνημα.
Εδώ δε βάζουμε κόντρες κάνουμε ενημέρωση, ο καθένας σύμφωνα με το τι έχει δουλέψει.
Κάθε μηχάνημα έχει τα υπέρ και τα κατά του, μπορείς να χεις 3-4 καλά εργαλεία στην κατοχή σου, ακόμα καλύτερα και εξαλείφεις κατά μεγάλο βαθμό έτσι τα ποσοστά αποτυχίας στην έρευνα (σύμφωνα παντα με την έρευνα της αρεσκείας σου).
Θα μπορούσα να πω πολλά ακόμη, θεωρώ όμως ότι έστω κι αυτά ήταν αρκετά ώστε να δώσω το ερέθισμα να σκεφτεί καποιος καπως διαφορετικά η και να προβληματίσω ακόμη.PS
| last edited by stampa Φήμη: 4497 | Δημοσιεύσεις: 4908 -
Ο/Η @Kostas-13 είπε στο Μηχανηματα - βοηθήματα & αξεσουάρ:
Παίδες ο καθένας κάνει έρευνα με ότι τον βολεύει και μπορεί.
Δεν υπάρχει σωστό η λάθος υπάρχει τι απαιτήσεις έχει ο καθένας από την έρευνα που θέλει να πραγματοποιήσει...
Όλα τα μηχανήματα έχουν τα υπέρ και τα κατά,έτσι λοιπόν βάση τις αντιλήψεις που έχει ο καθένας μας μπορεί να επιλέξει ποιο εργαλείο θα χρησιμοποιήσει...Καλό είναι αυτό το παραπάνω που λέει ο φίλος να το διαβάσετε όλοι, όχι μια αλλα και δυο και τρεις φορες αν χρειαστεί για να γίνει κατανοητό .. θα λύσει απορίες και θα δώσει κατευθύνσεις πάνω στις έρευνα.
PS
-
Ο/Η @zerdes είπε στο Μηχανηματα - βοηθήματα & αξεσουάρ:
υπαρχουν και διαφορετικες οπτικες, και θα στραβωσουν αρκετοι, αλλα ενα απο τα λιγοτερο χρησιμα, ειναι το gpx, και σας εξηγω το γιατι.
ασχολουμαι αποκλειστικα με λιρες και τιποτα αλλο, ουτε παραλιες ουτε τιποτα, μονο αποκρυψεις.
αυτες εμπαιναν σε οτι συσκευασια ειχαν, και οτι μπορουσαν να βρουν. πρακτικα, δεν υπαρχει σχεδον τιποτα χυμα, ολα ειναι μεσα σε κατι, τις περισσοτερες φορες κιβωτιο πυρομαχικων.
επισης, τα βουνα ειναι γεματα σκουπιδια, απο τσοπανους, εργατες γης, και γενικα τον καθε τυχαιο που τα πεταει ολα οπου βρει. δεν υπαρχει μερος καθαρο, χωρις σκουπιδια, πουθενα. οπου και να βαλεις το gpx, βαραει ασταματητα, και βγαζεις απο αλυδιδες, κρικακια, και μπυρες, μεχρι συρματα και σκαγια κυνηγιου, και βολια.
οταν λοιπον ψαχνεις μονο βαθια πραγματα, κιβωτια τις περισσοτερες φορες, το εργαλειο αυτο ειναι σχεδον αχρηστο. 9 στις 10 φορες εχει βγει χρησιμοτερο το vlf, οχι τοσο με την εννοια του διαχωρισμου, αλλα κυριως με την εννοια του βαθους. μετα το ψαξιμο του χωρου με εργαλεια που πιανουν μονο μεγαλα αντικειμενα, μπαινει το vlf και δινει μια ιδεα του στοχου, με τι εχουμε να κανουμε, αποκλειστικα στο συγκεκριμενο σημειο, και ετσι κρινουμε αν εχει ενδιαφερον η οχι.
η μοναδικη χρηση του gpx ειναι σε σημεια αμφιβολιας, κατα ποσο ειναι στοχος κτλ, παλι στο συγκεκριμενο σημειο και πουθενα αλλου, αφου βεβαια καθαριστει απο τα επιφανειακα με το vlf, για αυτο και ειναι εντελως καινουργιο, απιαστο, βγαινει απο το κουτι μια φορα στο τοσο, αγρατζουνιστο.
το vlf. εχει λιωσει στην δουλεια, μικρο σε μεγεθος, χωραει παντου, μονιμα μαζι, κραταει μερες η μπαταρια, μπαινει και στο νερο, του ριχνεις και ενα πεταμα στην στραβη. κατα την αποψη μου ειναι αναγκαιο για πολλους και διαφορους λογους, ασχετα την μαρκα και την τεχνολογια, αρκει καποιος να το χρησιμοποιει για δουλεια που μπορει να ανταπεξελθει, και να μην περιμενει απο αυτο τον ουρανο με τα αστρα.
Φιλε σεβομαι την αποψη σου και τα λογια σου...Αλλα ενας που εχει gpx εαν δεν μπορει να καταλαβει τα επιφανιακα σκουπιδια με τον ηχο απο τους βαθιους στοχους οπως ενα κουτι πυρομαχικων τι να πω...το gpx θελει πολυ δουλεια φιλε για να το μαθει ενας καλο και πρεπει να το λεει η καρδια του πολυ μαλιστα...Εαν δεν κατσει ενας να μαθει το αυτι τους ηχους του δεν κανει τιποτα και θελει δουλεια...
Τις προαλες ειχαμε μια σοβαρη πληροφορια σε ενα μερος επανω στο βουνο για ενα κουτακι με 200 ξανθιες,μια μικρη αποκρυψη..Ηρθαν 2 φιλοι μου με τα καλα vlf ανω των 1000 ευρω και εγω πηρα το gpx και πηγα..Τους αφησα να πανε μπροστα και εγω πηγαινα απο πισω τους στα 20 μετρα..Δουλευαμε επι μια ωρα και τιποτα...Εκει που περασανε τα καλα τα vlf ανω των 1000 ευρω δεν πιασανε τιποτα και εγω απο πισω τους στα πατηματα τους επιασα στους 90 ποντους μια κουδουνα απο προβατο...Εμειναν με το στομα ανοιχτο οταν με ειδανε με το gpx να πιανω αυτον το στοχο και εκεινοι ουτε γκουκ..Το gpx πυροβολουσε και χαρηκα και λεω μαγκες μπορει να βρεθουμε τυχεροι...Το gpx θελει πολυ δουλεια και δεν ειναι ενα απλο μηχανημα σαν τα vlf... -
@zerdes Τώρα θυμήθηκα ... έχεις ένα 5000 είχες πει σε άλλο θέμα, δεν το δουλεύεις είναι καινούργιο και κάθεται και σκέφτεσαι να το δώσεις. Επίσης με ρώταγες τι booster χρησιμοποιώ και να σου στείλω και το λινκ για αγορά σε καλή τιμή σε πηνίο coiltek, όπως και σου έστειλα απάντηση στα ερωτήματα σου.
Κρίμα ομως να κάθεται τέτοιο μηχανάκι και διαβάζοντας τα γραφόμενα σου καλύτερα είναι να το δώσεις να πιάσει και τόπο τουλάχιστον σε κανέναν άλλον μιας και ψάχνουν να το πάρουν κάμποσοι και υπάρχουν και αγγελίες εδώ μέσα από ότι έχω δει.PS
-
@paoktsis ρε Στέλιο ενωειτε ότι θα πηγενε πιο βαθειά το gpx από τα βλφ.ειναι εργαλείο για λίγους.αλλα σε σχέση με τα μηχανάκια που ειχατε όπως λες εσύ είχες παλμικό δίσκο δεν ξέρω πόσο ιντσών και αξίας 4+ χιλιάρικα.σωστα? Ενώ οι άλλοι βλφ με 1000+ . αλίμονο δλδ να μην έπιανε περισσότερο βάθος.
-
Ο/Η @panosgold είπε στο Μηχανηματα - βοηθήματα & αξεσουάρ:
@paoktsis ρε Στέλιο ενωειτε ότι θα πηγενε πιο βαθειά το gpx από τα βλφ.ειναι εργαλείο για λίγους.αλλα σε σχέση με τα μηχανάκια που ειχατε όπως λες εσύ είχες παλμικό δίσκο δεν ξέρω πόσο ιντσών και αξίας 4+ χιλιάρικα.σωστα? Ενώ οι άλλοι βλφ με 1000+ . αλίμονο δλδ να μην έπιανε περισσότερο βάθος.
εδω ο zerdes λεει πιο πανω οτι το gpx δεν κανει 9 στις 10 φορες για βουνο και μας και τα vlf εχουνε πολυ καλα βαθος...και του ειπα στην πραξη τι γινεται...εγω ξερω πολυ καλα τι γινεται στα αγρια με ολους τους δισκους,vlf οι παλμικος και τι μπορει να πιασει...Δεν γινεται απο ανθρωπο που εχει gpx το 5000 11 χρονια να λεει τετοια πραγματα...
-
@paoktsis ναι ίσως να ζοριζετε πιο πολύ με το gpx στα μέρη που πηγενει και να του είναι πιο χρήσιμο το βλφ.
-
Ο/Η @panosgold είπε στο Μηχανηματα - βοηθήματα & αξεσουάρ:
@paoktsis ναι ίσως να ζοριζετε πιο πολύ με το gpx στα μέρη που πηγενει και να του είναι πιο χρήσιμο το βλφ.
φιλε το gpx σου μιλαει με τους ηχους που βγαζει αλλα ποιος θα καταλαβει τι ηχο βγαζει....θελει πολυ δουλεια και κοπο να μαθει το αυτι σου τους ηχους απο το gpx...θα ματωσουνε τα χερια σου στην κυριολεξια...αγαπη και υπομονη θελει...μελωδια και παλι μελωδια και τρελα....
-
Μη τρελένεστε ρε 'σείς με τα μηχανήματα όλα είναι για να μας κάνουν τη δουλειά που θέλουμε εμεις οι ίδιοι, τι κι αν είναι οτιδήποτε.
Εφόσον κάνει κάποιο τη δουλειά που θελουμε τελείωσε. Αυτό που κάνει για κάποιον δεν κάνει για τη δουλειά που θέλει κάποιος αλλος και πάει λέγοντας. Σκοπός είναι να ακούγονται αλήθειες σε γενικές γραμμές για οποιοδήποτε κι αν είναι για να υπάρχει ενημέρωση για το καλό του συνόλου. Ψαχτηρια είμαστε όχι έμποροιPS
@panosgold ναι ίσως να ζοριζετε πιο πολύ με το gpx στα μέρη που πηγενει και να του είναι πιο χρήσιμο το βλφ.
Για να μιλάμε αντικειμενικά το να ζορίζεται κάποιος επειδή δεν μπορεί λόγω απειρίας να ανταποκριθεί, δεν σημαίνει ότι η εύκολη λύση είναι και πιο χρήσιμη...
-
Ο/Η @Kostas-13 είπε στο Μηχανηματα - βοηθήματα & αξεσουάρ:
@fisher Ο φίλος Ζερδες περιέγραψε άριστα την έρευνα στο βουνό που μας ενδιαφέρει και τις παραμέτρους που επηρεάζουν το αποτέλεσμα, και για αυτό το σωστός και μπράβο. Προσπάθησα και εγώ να περιγράψω το ίδιο σκεπτικό όχι όμως με την ίδια επιτυχία.
θα μου επιτρέψεις να έχω διαφορετική άποψη βάση προσωπικών βιωμάτων😁
Φυσικα θα σου επιτρεψω Ο καθενας εχει την αποψη του συμφωνα με τα βιωματα και την αντιληψη του. Και συμφωνα με την τσεπη του επισης
Mark Twain — ‘Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.’
-
Ο/Η @fisher είπε στο Μηχανηματα - βοηθήματα & αξεσουάρ:
Και συμφωνα με την τσεπη του επισης
Αυτο είναι το α και το ω .. μακάρι να μπορούσαμε να είχαμε σε κάθε κατηγορία ένα απ τα καλύτερα
PS
-
Ο/Η @paoktsis είπε στο Μηχανηματα - βοηθήματα & αξεσουάρ:
Δεν αξιζει συναδελφοι να χαλαμε τις καρδιες μας...ετσι ειναι αναλογος το μπατζετ του καθενος και την οικονομικη ανεση σε αυτα τα δυσκολα χρονια που ζουμε μπορεις να παρεις το αναλογο μηχανημα για τις δουλειες..Πολυ σωστα τα λετε...
Γεια σου αλάνι σωστά μιλας
PS
Ο/Η @paoktsis είπε στο Μηχανηματα - βοηθήματα & αξεσουάρ:
εδω ο zerdes λεει πιο πανω οτι το gpx δεν κανει 9 στις 10 φορες για βουνο και μας και τα vlf εχουνε πολυ καλα βαθος...
δεν ειπα πουθενα οτι τα vlf εχουν καλο βαθος, ειπα οτι ειναι πολυ ποιο χρησιμα και ευκολο-δουλευτα, και εχουν πραγματα που το gpx δεν εχει, πχ ειναι αδιαβροχα, μπαταριες πολλων ωρων, κτλ το gpx ειναι πολυ καλο μηχανημα, αλλα εχει και θεματα.
Ο/Η @stampa ειπε
μακάρι να μπορούσαμε να είχαμε σε κάθε κατηγορία ένα απ τα καλύτερα
ναι ισχυει, εχω πολλα μηχανακια, και αυτο ακριβως αναφερω, οτι τις περισσοτερες φορες επιλεγω τα υπολοιπα και οχι αυτο
Ο/Η @stampa ειπε
Τώρα θυμήθηκα...
σωστα θυμηθηκες, και εσεις με ψησατε να μην το δωσω...
Ο/Η @paoktsis ειπε
επιασα στους 90 ποντους μια κουδουνα...με το gpx να πιανω αυτον το στοχο και εκεινοι ουτε γκουκ.
εγραψα καθαρα οτι πρωτα βαζω τα μηχανηματα που βρισκουν μεγαλα και βαθια πραγματα, και μετα παω με τα τοπικα αποκλειστικα στα συγκεκριμενα σημεια και οχι σε ολο τον χωρο.
<<...μετα το ψαξιμο του χωρου με εργαλεια που πιανουν μονο μεγαλα αντικειμενα, μπαινει το vlf και δινει μια ιδεα του στοχου, με τι εχουμε να κανουμε, αποκλειστικα στο συγκεκριμενο σημειο...>>Ο/Η @stampa ειπε
1 ...δεν έτυχε να δεις πως δουλεύει από κάποιον πραγματικά που ξέρει....
2 ...έψαχνα ένα σακίδιο δερμάτινο με διακόσια κομμάτια μέσα βαλμένα σε βάθος της μέσης του...
3 ...κάθε δουλειά έχει τη δικια της δυσκολία... κάποια μηχανήματα είναι πιο κατάλληλα από κάποια αλλα. Όταν μιλάμε για ένα μηχάνημα δεν προσπαθούμε να εκμηδενίσουμε τα υπόλοιπα, αυτό επιτέλους πρέπει να γίνει κατανοητό όπως και οι λόγοι που γίνονται για κάθε μηχάνημα.
Εδώ δε βάζουμε κόντρες κάνουμε ενημέρωση, ο καθένας σύμφωνα με το τι έχει δουλέψει.
Κάθε μηχάνημα έχει τα υπέρ και τα κατά του, μπορείς να χεις 3-4 καλά εργαλεία στην κατοχή σου, ακόμα καλύτερα και εξαλείφεις κατά μεγάλο βαθμό έτσι τα ποσοστά αποτυχίας στην έρευνα1 λαθος συμπερασμα, εχω εναν απο τους καλυτερους που υπαρχουν στον χωρο
2 ακριβως το ιδιο εχω και εγω, και εχει φαει τα μουτρα του και το gpx, με καλους χειριστες, οχι εμενα...
3 συμφωνουμε, αυτο κανω, και για αυτο εγραψα την αποψη μου, δεν κατηγορησα τιποτα, απλα εγραψα μια διαφορρετικη οπτικηΟ/Η @Kostas-13 είπε
Παίδες ο καθένας κάνει έρευνα με ότι τον βολεύει και μπορεί.
Δεν υπάρχει σωστό η λάθος υπάρχει τι απαιτήσεις έχει ο καθένας από την έρευνα που θέλει να πραγματοποιήσει...
Όλα τα μηχανήματα έχουν τα υπέρ και τα κατά,έτσι λοιπόν βάση τις αντιλήψεις που έχει ο καθένας μας μπορεί να επιλέξει ποιο εργαλείο θα χρησιμοποιήσει...συμφωνουμε απολυτα
-
@zerdes το ποστ μου ήταν με την έννοια του ότι κάθε δουλειά έχει τη δυσκολία της και τα μηχανήματα με τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τους παίζουν ανάλογα το ρόλο τους γι αυτό και το παράδειγμα με το σακίδιο. Κατά τα αλλα συμφωνούμε σε γενικές γραμμές ούτε έχουμε να χωρίσουμε κάτι και ενημερωτικά εάν το κρατήσεις μπορείς να αποφύγεις σκουπιδακια μικρά να μη σε ταλαιπωρούν στα πλαίσια μεγεθους της λογικής παντα μιας και μιλάμε για δίσκο. Δεν ξέρω κατά ποσο γνωρίζει ο φίλος σου αλλα δεν έχω λογο να σε αμφισβητήσω.
Σημασία έχει να γίνεται η δουλειά μας είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο πάνω στις έρευνες. Μακάρι να είμαστε τυχεροίPS
-
@stampa
Πάνο, ο zerbes δεν αμφισβητεί τις ικανότητες του Gpx, αμφισβητεί το πόσο χρήσιμο είναι στο βουνό, και ο λόγος είναι η μεγάλη ευαισθησία που έχει, δηλαδή η ανίχνευση ακόμη και πολύ μικρών -άχρηστων- στόχων.
Με βάση αυτή του την αντίληψη και εμπειρία (για τις συνθήκες των ελληνικών βουνών) , αποφάσισε ότι καλλίτερος τρόπος έρευνας είναι η αντιστροφή της τακτικής ψαξίματος που κάνετε όλοι οι κάτοχοι gpx, βασισμένοι στην παραδοχή ότι , αφού γνωρίζετε τέλεια την γλώσσα των ήχων του gpx, θα αγνοήσετε τους ήχους από τα επιφανειακά και θα καταλάβετε τον βαθύ στόχο. Αυτό όμως πρέπει και εσείς να παραδεχθείτε ότι είναι ζαριά, καθώς το βουνό κάνει πολλά παιχνίδια, για πάρα πολλούς γνωστούς λόγους.
Ο zerbes λοιπόν, επέλεξε να αντιστρέψει τη διαδικασία. Προφανώς με τελάρο, και εν συνεχεία με VLF. Αν έψαχνα με εντοπιστές, ομολογώ ότι θα έκανα το ίδιο πράγμα. Γιατί ο χρόνος που κερδίζεις είναι πολύ μεγάλος.
Αν δηλαδή παίρναμε το παράδειγμα του paoktsis, αν ξεκινήσεις με το gpx και εν συνεχεία με VLF, στην πραγματικότητα θα χάσεις πολυτιμο χρόνο προκειμένου να σιγουρευτείς ότι τα σκουπίδια είναι σκουπίδια.
Προσωπικά, έτσι εξέλαβα την ανάρτησή του, στην οποία δεν είδα κάποια αμφισβήτηση των επιδόσεων του gpx.
Απλώς, έβαλε στο τραπέζι την οπτική, γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στη χρυσοθηρία τους κλασσικούς ανιχνευτές για νάρκες, οι οποίοι γαζώνουν μεν, αλλά σου σπάνε τα μπάμπαλα με την απίστευτη ευαισθησία τους, καθώς ένας μηχανισμός IED ή μιά πλαστική νάρκη, έχουν απειροελάχιστο μέταλλο και αυτοί πρέπει να είναι ικανοί να το ανιχνεύσουν.