Καλησπέρα σας κύριοι. Όπως είδατε από τον τίτλο του θέματος και ορμώμενος από μια αναζήτηση που έκανα μόλις πριν λίγο στο play store για χαβαλέ και μόνο -και το τονίζω το "χαβαλέ"- βρήκα μια πλειάδα από κάτι τέτοιες εφαρμογές. Η αλήθεια είναι ότι από περιέργεια και μόνο κατέβασα κάνα δυο. Η μια λέγεται Signal Generator και η άλλη Function Generator... Η ερώτηση είναι η εξής: Ευσταθεί κάτι τέτοιο....;;; Θα μπορούσε να δουλέψει σαν γεννήτρια συχνοτήτων και κατά πόσο θα μπορούσε να βοηθήσει σε έρευνα με βέργες...;;;; Ή μήπως είναι μια ακόμα μούφα της Google....;;;; Η ερώτηση είναι καθαρά εγκυκλοπαιδική και την εμπνεύστηκα γιατί μου ήρθε στο μυαλό η λειτουργία μαγνητόμετρου που είχε εφαρμόσει στο τηλέφωνο του ένα παιδί από άλλο forum... Και είπα να κάνω αυτή την ερώτηση εδώ στα μέλη του forum σκεπτόμενος ότι αφού κατάφερε ένα τηλέφωνο να λειτουργήσει σαν μαγνητόμετρο δε θα μπορέσει να δουλέψει και σαν γεννήτρια συχνοτήτων....;;; Πριν με σταυρώσετε να σας πω πως δεν έχω κάτι στο μυαλό μου, πονηρό, αλλά δεν θέλω να το πω.... Εάν είχα κάποια ιδέα θα την μοιραζόμουν με όλους.... Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας....
-
DDS Γεννήτρια από το Play Store....;;;;!!!!
@MariosRen φιλε και εγω αυτην την γεννητρια χρησιμοποιω. οχι σκετη ομως αλλα με την καταλληλη ενισχυση στην εξοδο αναλογα την εφαρμογη.
ο λογος ειναι οτι εχει καταπληκτικη σταθεροτητα στην συχνοτητα που επιλεγεις. οταν λεω καταπληκτικη ειναι απολυτως σταθερη.οτι βαζεις ακριβως αυτο θα παρεις με απολυτη ακριβεια μετρημενο και δοκιμασμενο.
ο δευτερος λογος ειναι οτι εχεις διαθεσιμες λειτουργειες οπως sweep και burst που πολλα κιτ dds γεννητριων δεν εχουν. επισης μπορεις να δωσεις δυο και τρεις διαφορετικες συχνοτητες μαζι μιξαρισμενες
το σημαντικο της μειονεκτημα ειναι οτι βγαζει καθαρο σημα μονο στο ημιτονο. στο τριγωνο και στον τετραγωνο παλμο βγαζει τοσες πολλες αρμονικες και παρασιτικες συχνοτητες που ειναι απαγορευτικο για μενα να χρησιμοποιησεις αυτα τα ειδη συχνοτητας στην ραβδοσκοπια. -
@george44 Να φανταστω φιλε μου οτι χρησιμοποιεις την function generator....Γιατι απ' οτι ειδα αυτη εχει τοσες επιλογες σαν αυτες που ανεφερες... Και οταν λες ενισχυση στην εξοδο....;;; Μια επιλογη που εχει μεσα στο μενου, κατι που λεει amp νομιζω και ρυθμιζεται σε ποσοστο, αυτο ειναι καποια ενισχυση η ειναι μουφα....;;; Κοιτα να δεις που θα μου μπει ο διαολος μεσα μου τωρα και αντε να ξεμπλεξουμε.....!!!
-
Ρίξτε μια ματιά και σε παλιά θέματα παιδιά, έχουν γραφτεί αρκετά. Επίσης ο (τηλεφωνακιας ) Άκης @taxma1981 έχει πειραματιστεί πολύ με τέτοια κόλπα.
PS
| last edited by stampa Φήμη: 4504 | Δημοσιεύσεις: 4909 -
@MariosRen ναι αυτην χρησιμοποιω πιο πολυ αλλα αυτο που ειπα για τον τριγωνο και τετραγωνο παλμο ισχυει για ολες οσες δοκιμασα και μετρησα.
ρυθμιζεις την ενταση αλλα γενικα το τελικο σημα ειναι πολυ χαμηλο. ισως σκετο μπορεις να το χρησιμοποιησεις μονο για να δωσεις σημα στις βεργες στα χερια αλλα και εκει θεωρω θελει μια μικρη ενισχυση για καλυτερα αποτελεσματα.
οσον αφορα να την χρησιμοποιησεις στο εδαφος με πασαλακια χρεθαζεσαι ενισχυση με εναν ενισχυτη 10-20 watt και μετασχηματιστη ανυψωσης τασης στην εξοδο. αμα καταφερεις και περασεις στο εδαφος απο 2-3 watt και πανω πραγματικα, εισαι υπερκαλλυμενος...
για εκπομπη στον αερα με μια λοουπα με καταλληλες σπειρες εισαι παλι καλυμενος μονο με ενισχυτη 10-20 watt . και μοκροτερος κανει καλη δουλεια απλα θελει καταλληλες σπειρες στη λουπα εκπομπης.
προσωπικα μετα απο πολλα πειραματα εχω καλυτερα αποτελεσματα με πασσαλακια στο εδαφος. -
@george44 υ.γ. δεν εχεις να χασεις αν ασχοληθεις... ειναι η φθηνοτερη γεννητρια και με αριστες δυνατοτητες. στην χειροτερη χρειαζεσαι ενα κιτακι ενισχυτη που ειναι παμφθηνα και εναν μετασχηματιστη που ειναι επισης φθηνος. εξαλου ολα αυτα τα χρειαζεσαι και με μια dds. αν επιχειρησεις κατι τετοιο να προσεξεις να μην υπεροδηγεις τον ενισχυτη και εχεις παραμορφωμενο σημα στην εξοδο... ειναι σημαντικο αυτο. καλυτερα να τον εχεις παντα λιγο χαμηλοτερα και οχι στα ορια του. το σημαντικο ειναι να εχεις οσο πιο καθαρο σημα στην εξοδο παρα τα πολλα watt
-
@stampa Εχεις δικιο.... Μαλακια μου και παραλειψη που δεν το εψαξα.... Απλα επειδη δεν εχω πειραματιστει με τετοια πραγματα ξανα στο παρελθον κατι τετοιες στιγμες νομιζω οτι ανακαλυψα το Ελ Ντοραντο....!!!χαχαχα.....
-
@george44 Φιλε μου ειλικρινα σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου και για τις συμβουλες σου.... Οντως εχω φαει σκαλωμα τωρα και εχω εδω και κανα δυο ωριτσες που ψαχνω διαφορα σχετικα με αυτο το μαραφετι.... Ειδα κατι βιντεο στο youtube που οντως ενας τυπακος χρησιμοποιει την εφαρμογη Function Generator κι αυτος, μετραει με ενα μηχανημα εαν οντως βγαζει οσα γραφει και εαν κραταει σταθερη την κυματομορφη και τελος, οπως λεει και ο ιδιος, συνδεει εναν προενισχυτη (ελπιζω να το λεω καλα) και ενισχυει το σημα που βγαινει απο την εξοδο του τηλεφωνου - γεννητριας.... Ωραια βιντεακια και πολυ κατατοπιστικα..... Για ενισχυτακια κοιταξα κι εγω και απο Ελλαδα και απο ebay... Στο ebay ομολογω οτι ηταν πολυ φθηνοτερα...... Αλλα το θεμα ειναι οτι τα περισσοτερα κιτακια ηταν diy..... Δηλαδη θα ερθει αμονταριστο φανταζομαι και μετα αντε να βρεις ηλεκτρονικο να σου το μονταρει.... Και ποσα θα σου ζητησει το κυριοτερο.....Αυτα που ηταν ετοιμα ηταν ελαχιστα..... Θα το ψαξω κι αλλο γιατι ειναι ωραια φαση και με ελαχιστο κοστος, οπως πολυ σωστα ειπες.....
-
@ΑΝΔΡΕΑΣ Καλα εννοειται οτι ΕΑΝ το δοκιμασω θα ειναι για χαβαλε.... Εκτος και αν σπασουν τα νευρα μου πριν καν ξεκινησω.....!!! Οταν λες γεννητριες εννοεις κατι σαν και αυτες εδω....;;;;
https://www.ebay.com/itm/JDS2900-60MHz-2-Channels-DDS-Function-Signal-Generator-Frequency-Meter-Source/263302441020?hash=item3d4e0c683c:g:XSAAAOSwvIleAyutΚανει καποιες απο αυτες η ειναι εντελως ασχετες με το αντικειμενο....;;;
-
@MariosRen γεννήτριες χρησιμοποιούν ως βάση dds αλλά βάζουν φίλτρα ενισχυτές βέργες κλπ πατα rlr generator..νομίζω έφτιαξε μερικές και ο apogonos και τις έδινε και σε καλή τιμή
-
@MariosRenφιλε έχουν πολλά μαγαζιά εδώ Ελλάδα σε πολύ καλές τιμές ετοιμα μονταρισμένα με μικρή διαφορά από ebay και τα έχεις την άλλη μέρα σπίτι σου. Κάποια που ψωνίζω και είμαι ευχαριστημένος είναι
https://topelectronics.gr/
https://www.cableworks.gr/
https://www.devobox.com/
https://grobotronics.com/
Κάποιο από αυτά δεν θυμάμαι ποιο έχει πολύ καλή γκάμα Κιτ ενισχυτές μονταρισμένα.Φίλε είπα κάτι στην αρχή ότι αν χρησιμοποιείς ημίτονο και αν παντρέψεις σωστά και ρυθμισμένα όπως πρέπει τις βαθμίδες μεταξύ τους δεν έχεις να ζηλέψεις τίποτα από έτοιμα του εμπορίου με 50 φορές μεγαλύτερη τιμή. Μη σου πω ότι κανένα από αυτά τα ακριβά δεν έχει όλες τις λειτουργίες που είπα παραπάνω. Ούτε και τη δύναμη έχουν. Σκέψου ότι λειτουργούνε με μπαταριουλες 9v ενώ εδώ μιλάμε για δεκάδες watt. Οι καλύτερες γεννήτριες αυτού του τύπου είναι οι ιδιοκατασκευές μακράν. Και αν θέλεις να έχεις το απόλυτο και να δουλεύεις τρίγωνο και τετράγωνο παλμό αντικαθιστας το τηλέφωνο με μια καλή dds και τα υπόλοιπα μένουν το ίδιο.
Τα περί ground balance και κάτι άλλα που λένε οι έμποροι είναι για εσωτερικη κατανάλωση. Αν κάνεις κάποια προσπάθεια εδώ είμαστε να βοηθησουμε -
@george44 Να' σαι καλα φιλαρακι....Και παλι σε ευχαριστω....Ειναι υπερπολυτιμα ολα αυτα που γραφεις...Η αληθεια ειναι οτι ηλεκτρονικη ραβδοσκοπια δεν ειχα δοκιμασει ποτε... Εγω για τον εαυτο μου, εννοω... Με παρεες που πηγαιναμε ειχα δει και ειχαμε κανει ερευνες με μηχανηματα ηλεκτρονικα ραβδοσκοπικα, αποστατικα του τυπου DFS, SPECTRA, COMPASS LONG RANGE αλλα τιποτα..... Με τη φυσικη ραβδοσκοπια δεν το εχω καθολου.... Ειχαμε παρει με ενα φιλαρακι πριν 10 - 11 χρονια κατι βεργες απλες με εναν ενισχυτη με μπαταριουλα αλλα δεν καταφεραμε ποτε να τις δουλεψουμε....Ποτε ομως....Ασε το τι εχω τραβηξει με τους απανταχου ραβδοσκοπους, μαγους, υπνωτιστες και δεν ξερω τι αλλες μαλακιες εχω ακουσει κατα καιρους....Τα εχω αναφερει και σε διαφορες συζητησεις μεσα εδω.... Επειδη ομως μου αρεσει πολυ η τεχνολογια αλλα οι γνωσεις μου περιοριζονται μονο σε οτι εχει να κανει με υπολογιστες και δεν εχω γνωσεις ηλεκτρονικου, εχω σκεφτει εδω και πολυ καιρο να φτιαξω κατι φτηνο γιατι δεν υπαρχουν λεφτα για πεταμα και να αρχισω να "παιζω" λιγακι με την ηλεκτρονικη ραβδοσκοπια.....Δεν ειπα, βεβαια, οτι θα γινω ο σουπερ ραβδοσκοπος και ουτε οτι θα σηκωσω οτι δουλεια εχει μεινει....Προς Θεου.....Δοξα τω Θεω ειμαι προσγειωμενος και ξερω πολυ καλα τι μου γινεται....Αλλα πιο πολυ θα το κανω για να εχω κατι να μου περναει η ωρα.... Ειδικα τωρα που ειμαστε και θα συνεχισουμε να ειμαστε σε αναστολη εργασιας λογω των γεγονοτων.....Απο χρονο να φανε και οι κοτες.....Δυστυχως..... Φιλε μου να εισαι σιγουρος οτι θα αρχισω να ψαχνομαι τις αμεσως επομενες μερες και να προσπαθησω να φτιαξω κι εγω ενα μηχανηματακι να σκοτωνω την ωρα μου....Μπορει να κουρασω καποια στιγμη με τις ερωτησεις μου αλλα ελπιζω να συγχωρησετε την αγνοια μου πανω σε αυτο το αντικειμενο.....Το κακο της υποθεσης ειναι οτι τις βεργες που ειχα τις πουλησα πριν απο πολυ καιρο αφου εμενα μου ηταν αχρηστες και ετσι θα αναγκαστω να αγορασω αλλες.....Και δεν ειναι και φτηνες......
-
@MariosRen Έχω καταλάβει φίλε τι θες να κάνεις και γι'αυτό έγραψα στο θέμα σου επειδή η λύση που συζητάμε είναι ότι πρέπει για ελάχιστα χρήματα και να πειραματιστείς σε ότι θέλεις. Από εκεί και πέρα αγοράζεις κιόλας ότι θες.
Πολλα έτοιμα ραβδοσκοπικα ηλεκτρονικά χρησιμοποιούν για το χρυσό την 5khz. Γι'αυτό ίσως δεν σου δουλεψαν. Πιστεύω πως οι συχνότητες δεν είναι οι ίδιες για όλους...θελειπειραματισμο. μπορεί για μένα να δουλεύει στην λίρα η 5125hz και για σένα να δουλεύει η 5230hz. Τυχαία τα νούμερα για το παράδειγμα. Όλη η υπόθεση είναι στον πειραματισμό. Τα μηχανήματα βρίσκονται η φτιάχνονται. Όπως είπα εδώ είμαστε για ερωτήσεις. Δυστυχώς για τις βέργες δεν γνωριζω και εγώ έτοιμες αγορασα. Καλή επιτυχία φίλε μου -
Ο/Η @MariosRen είπε στο DDS Γεννήτρια από το Play Store....;;;;!!!!:
@george44 Να' σαι καλα φιλαρακι....Και παλι σε ευχαριστω....Ειναι υπερπολυτιμα ολα αυτα που γραφεις...Η αληθεια ειναι οτι ηλεκτρονικη ραβδοσκοπια δεν ειχα δοκιμασει ποτε... Εγω για τον εαυτο μου, εννοω... Με παρεες που πηγαιναμε ειχα δει και ειχαμε κανει ερευνες με μηχανηματα ηλεκτρονικα ραβδοσκοπικα, αποστατικα του τυπου DFS, SPECTRA, COMPASS LONG RANGE αλλα τιποτα..... Με τη φυσικη ραβδοσκοπια δεν το εχω καθολου.... Ειχαμε παρει με ενα φιλαρακι πριν 10 - 11 χρονια κατι βεργες απλες με εναν ενισχυτη με μπαταριουλα αλλα δεν καταφεραμε ποτε να τις δουλεψουμε....Ποτε ομως....Ασε το τι εχω τραβηξει με τους απανταχου ραβδοσκοπους, μαγους, υπνωτιστες και δεν ξερω τι αλλες μαλακιες εχω ακουσει κατα καιρους....Τα εχω αναφερει και σε διαφορες συζητησεις μεσα εδω.... Επειδη ομως μου αρεσει πολυ η τεχνολογια αλλα οι γνωσεις μου περιοριζονται μονο σε οτι εχει να κανει με υπολογιστες και δεν εχω γνωσεις ηλεκτρονικου, εχω σκεφτει εδω και πολυ καιρο να φτιαξω κατι φτηνο γιατι δεν υπαρχουν λεφτα για πεταμα και να αρχισω να "παιζω" λιγακι με την ηλεκτρονικη ραβδοσκοπια.....Δεν ειπα, βεβαια, οτι θα γινω ο σουπερ ραβδοσκοπος και ουτε οτι θα σηκωσω οτι δουλεια εχει μεινει....Προς Θεου.....Δοξα τω Θεω ειμαι προσγειωμενος και ξερω πολυ καλα τι μου γινεται....Αλλα πιο πολυ θα το κανω για να εχω κατι να μου περναει η ωρα.... Ειδικα τωρα που ειμαστε και θα συνεχισουμε να ειμαστε σε αναστολη εργασιας λογω των γεγονοτων.....Απο χρονο να φανε και οι κοτες.....Δυστυχως..... Φιλε μου να εισαι σιγουρος οτι θα αρχισω να ψαχνομαι τις αμεσως επομενες μερες και να προσπαθησω να φτιαξω κι εγω ενα μηχανηματακι να σκοτωνω την ωρα μου....Μπορει να κουρασω καποια στιγμη με τις ερωτησεις μου αλλα ελπιζω να συγχωρησετε την αγνοια μου πανω σε αυτο το αντικειμενο.....Το κακο της υποθεσης ειναι οτι τις βεργες που ειχα τις πουλησα πριν απο πολυ καιρο αφου εμενα μου ηταν αχρηστες και ετσι θα αναγκαστω να αγορασω αλλες.....Και δεν ειναι και φτηνες......
''Ασε το τι εχω τραβηξει με τους απανταχου ραβδοσκοπους, μαγους, υπνωτιστες και δεν ξερω τι αλλες μαλακιες εχω ακουσει κατα καιρους....'' 😂😂😂😂 Τελικά σε αυτό το χομπι δεν τους γλιτώνει κάνεις αυτούς 😂😂😂😂
-
@george44 Να' σαι καλα φιλαρακι....Και παλι ευχαριστω....Θα επανελθω συντομα με το συγκεκριμενο θεμα.... Δεν ξερω και απο που εισαι.... Εγω ειμαι απο Κορινθια μερια.... Μακαρι να ησουν κοντα να τα καναμε παρεα τα πειραματα..... Ωπ....!!!! Δεν πιστευω να ακουστηκε προστυχο αυτο....!!!! Μη σας μπαινουν ιδεες....!!! Αρραβωνιασμενος ανθρωπος.....με γυναικα....!!!!χαχαχα....
-
@omerta13_12 Δυστυχως φιλε μου ειναι να μην εχεις το μαγνητη....Και δυστυχως εγω τον ειχα για πολλα χρονια το μαγνητη.... Οποιον εβρισκα, ξεκιναγε απο ραβδοσκοπος και κατεληγε να εχει επαφες τεταρτου τυπου με εξωγηινους..... Ειχα φτασει σε σημειο να σκεφτομαι μερα νυχτα μηπως θα ηταν καλυτερα να τα παρατησω και να μην ξανασχοληθω με το χομπι.... Αμα ηταν να βρω πεντε φραγκα και να μου τα φανε οι ψυχιατροι, στο διαολο να παει....!!!!
-
@MariosRen είμαστε μακριά εγώ από Αιτωλοακαρνανια αλλιώς καλα θα ήταν φιλε
-
@george44 Εισαι μακρια οντως.... Παντως εαν σε ενδιαφερει, λεω εγω τωρα, εχουν πεσει τα ενοικια στην Κορινθο......!!!!
-
@MariosRen χαχαχα!!! κοίταξε... Εκεί η περιοχή έχει ψαχτει πιο πολύ από ότι εδώ οπότε καλύτερα εδώ
-
@MariosRen
δουλευουν τα προγραμματα κανονικα μπορεις να δοκιμασεις αφοβα,συνδεσε ομως αν δες στην εξοδο σου ενα ενυσχητακι 2 βατακια