τελικα συναδελφοι ..εαν το τραινο που αναφερει ο φιλος ειναι αυτο που χτυπηθηκε το 44 ... γιατι τρενο ανταρτικο το 49 ουτε να το συζηταμε .... το φορτιο μεταφερθηκε σε ενα ρεμα στα πιερια .... εαν ριξανε καποια απο το τρενο παλι ειναι αλλη υποθεση ... οπως και να ειναι παντως ..οποιος ξερει κατι για το ρεμα στα πιερια.. το συζηταμε ...
-
ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ 1949
@καπεταν-αγρυπνος Στο Κουτσόχερο περνούσε τρένο το 1981 και είχε σκοπιές ενεργές το 1981 πάντως στο Κουτσόχειρο παλιά ειχαν βγεί αρκετά....
-
@twins Γειά σου φίλε δεν ξέρω πως βγήκε αυτή η ιστορία μάλλον όμως δεν είναι αληθινή. Το ταμείο του Βιτσίου ίσως μεταφέρθηκε με άλογα κ μουλάρια στο Καϊμακτσαλάν. Φυσικά δεν είμαι σίγουρος γι αυτό. Το λέω αυτό όμως επειδή μου το είπε ένα γέρος απο ένα χωριό της Φλώρινας που ζει αμερική που ήταν παρόν στην μεταφορά. Αν μου είπε ψέματα τότε κ εγώ ψέματα σου λέω. Είπε ότι έκρυψαν χρυσό σε 19 σημεία όχι σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Έχω καταφέρει να βρω την περιοχή που μου είπε αλλά τα σημάδια τα έχουν σπάσει δυστυχώς. Με μηχανήματα δεν έχω πάει δεν τα πιστεύω. Δεν θα βγουν ποτέ αυτά τα λεφτά.
-
@Nikos83 Αν διαβάσεις από την αρχή θα καταλάβεις ...το τρένο ερχόταν βόρεια ...αν διαβάσετε το βιβλίο οι καπετάνιοι του EUDES θα δείτε οτι τα χρήματα αυτά θα πήγαιναν με κάποιο τρόπο Ρωσία προκειμένου ο Στάλιν να δώσει 1000 κανόνια και 100 αεροπλάνα στον Ζαχαριάδη και στον Μάρκο Βαφιάδη....όμως πιεζόμενος ο Στάλιν από την συμφωνία της Γιάλτας είπε στους Αρχικαπετάνιους του Ελλας το περίφημο ΣΒΑΡΝΟΥΤ (μαζεύτετα) και τελειώστε τον πόλεμο με την Ελλάδα ....Τα χρήματα αυτά τα είχαν σε ένα εργοτάξιο κοντά στον Δομοκό στο καραδεμερλή .... τα χρήματα αυτά προερχόταν από την ανατίναξη του Γερμανικού τρένου στο Κούρνοβο....το μισό τρένο δεν έπαθε τίποτε ... αφού σκοτώθηκαν οι Γερμανοί που συνόδευαν το φορτίο χρυσού και λοιπά...τα μετέφεραν και τα φύλαγαν σε εργοτάξιο που ελεγχόταν απο εργάτες που ανήκαν στον Ελλάς....το εργοτάξιο λειτουργούσε σαν διανομέας ....αποθήκευε αυτό κουβαλούσε υλικά στα συνεργεία που έφτιαχναν τις γραμμές και τις γαλαρίες.... και είχε για αυτό το λόγο ένα διβάγονο τρένο που κουβαλούσε δομικά υλικά για τις επισκευές των γραμμών που κατέστρεψαν οι Γερμανοί φεύγοντας....ενα βράδυ του Ιουλίου του 1948 αποφασίσθηκε η μεταφορά με το τρένο αυτό ... μαζί με τα υλικά μετέφεραν και τον χρυσό προς το Αρχηγείο... αυτά γνωρίζω ως νεότερα ....τα υπόλοιπα τα είπα σε προηγούμενα ποστ μου...