απο λαρισα προς θεσσαλονικη και στα σημεια με ενδοιαφερον ως προς τον πηνειο και το τραινο, οι γραμμες σε καποια σημεια εχουν αλλαξει διαδρομη εως και 2 φορες σε καποια σημεια , τα μεταλικα γεφυρια παραμενουν, με σκοπιες-πολυβολεια και απο τις 2 πλευρες, ως προς το 1981 , δεν φυλασονταν απο τον στρατο κανενα σημειο, εχω την εντυπωση οτι δεν φυλασονταν ουτε η μεγαλη μεταλικη στην ιτεα. αυτα προς ενημερωση για το κομματι, απο λαρισσα και πανω, το 80 ημουν σε καλη ηλικια για να τα θυμαμαι και τα ειχα περπατησει τα μερη. (δεν ξερω αν εχει γραφτει κατι αναλογο, αλλα ειναι πολλες 10 σελιδες για να διαβασω).
-
ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ 1949
απο λαρισα προς θεσσαλονικη και στα σημεια με ενδοιαφερον ως προς τον πηνειο και το τραινο, οι γραμμες σε καποια σημεια εχουν αλλαξει διαδρομη εως και 2 φορες σε καποια σημεια , τα μεταλικα γεφυρια παραμενουν, με σκοπιες-πολυβολεια και απο τις 2 πλευρες, ως προς το 1981 , δεν φυλασονταν απο τον στρατο κανενα σημειο, εχω την εντυπωση οτι δεν φυλασονταν ουτε η μεγαλη μεταλικη στην ιτεα. αυτα προς ενημερωση για το κομματι, απο λαρισσα και πανω, το 80 ημουν σε καλη ηλικια για να τα θυμαμαι και τα ειχα περπατησει τα μερη. (δεν ξερω αν εχει γραφτει κατι αναλογο, αλλα ειναι πολλες 10 σελιδες για να διαβασω)
ευχαριστώ πολυ τι να γίνει πέρασαν και 35 χρόνια απο τότε νωρίς το θυμήθηκε η γιαγιά οι γέροι αντάρτες ήταν πολυ παραξενοι τύποι πιστευουν ακομη στον τρίτο γυρο…. -
Καλημερα Ναι υπηρχε σκοπια εκει που την ψαχνεις κ αυτο απο την παρεα που δουλεβε ει την δουλεια αυτη κ απο μου ειπανε υπηρχε αλλος λογος που φιλουσαν Κωστα Παληκαρε συνεργασου μετο μελος που ειναι σοβαρος κ εφοσον δεν εχει παρθει με το καλο να τελειωση κ μια δουλεια με συνεργασια μεσα απο το φορουμ αντε κ η δικια μας σειρα
-
@VAN:
αυτη η ιστορια εχει ξανα ανεβει εδω αλλα τελειωϛ διαφορετικη. θα παρακαλουσα οποιονδηποτε συναδερφο μπορει να ανεβασει το βιντεο κλιπ τηϛ βισση…...... και το τρενο σφυριζε μπαϛ και βοηθησουμε
μπα με πρόλαβες ή πήρες το laptop στην τουαλέτα
-
Και εδω ειναι το φιλετο.
Η διαταγή δόθηκε από το γενικό Αρχηγείο Βιτσίου. ¨Άμεση αποχώρηση και μεταφορά του χρυσού με τρένο. Ανοίγει το καταφύγιο χρυσού κοντά στις γραμμές του τρένου και σε ελεγχόμενη απο τους αντάρτες αμαξοστοιχία φορτώνεται ο χρυσός για να μεταφερθεί στο αρχηγείο. -
Αλεξανδρε δεν ειχα σκοπο να γραψω ξανα αλλα λογω οτι το κινιτο μου κατι επαθε και το εχω για σερβις δεν μπορω να σε παρω τηλεφωνο και γραφω στο θεμα σου. Η ολη αληθεια ειναι η εξης: 16 σεπτεμβριου 1944 ξεκινισε ενα τρενο απο την αθηνα για γερμανια με επιβατες γερμανους και τους ελληνες που συνεργαστηκαν μαζι τους, αυτο ειναι το τρενο που αναζητας. Ο παππους ηταν συνεργατης των γερμανων και ηταν στο τρενο. Στο τρενο υπηρχαν πολλοι θησαυροι φορτωμενοι, απο αυτα εκλεψε. Στο τρενο ηταν και αυτοι που εκαναν την παρανομη κυβερνηση στην Αυστρια. Αυτα που γραφω μπορει να ειναι αποτελεσμα απο αυθαιρετες σκεψεις που εκανα, αυτη ομως ειναι η προσωπικη μου γνωμη με τα λιγα στοιχεια που εχω.
Φιλικα Γιωργος -
@katerini Γιώργο η υπόθεση αυτή μάλλον δεν προσδιορίσθηκε σωστά από την κόρη του αντάρτη η του δήθεν αντάρτη... γιατί δεν ξέρω πολλούς αντάρτες να μένουν στα βόρεια προάστια και να κάνουν μπίζνες....μπορεί να είναι αυτό που λες ....αλλά όπως σου είπα και στο τηλεφωνώ τα βρήκαν στα τούνελ στα Τέμπη.... έμαθα και άλλα στοιχεία που επαληθεύουν τα σχέδια .... άλλα και αυτά τα βγάλαν πριν 15 χρόνια Λαρισαίοι κοντά εκεί που λέγαμε....πιστεύω οτι ο Μάκης ο εγγονός της κόρης του αντάρτη είναι ο ριγμένος από τον άλλο ανιψιό στη Θεσσαλονίκη .... γιατί την γιαγιά την είχε ο θεσσαλονικιός μέχρι που τα χάλασαν και κατέληξε στο πατρικό της και στον Μάκη....και με τις 4 χιλιάδες που του έδωσε πήγε να τον καλοπιάσει για να την προσέχει .... του πέταξε και τα σχέδια και πάει λέγοντας.... δεν νομίζω οτι έμεινε μισόλιρο πουθενά...
-
Ο/Η @twins είπε στο ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ 1949:
@katerini Γιώργο η υπόθεση αυτή μάλλον δεν προσδιορίσθηκε σωστά από την κόρη του αντάρτη η του δήθεν αντάρτη... γιατί δεν ξέρω πολλούς αντάρτες να μένουν στα βόρεια προάστια και να κάνουν μπίζνες....μπορεί να είναι αυτό που λες ....αλλά όπως σου είπα και στο τηλεφωνώ τα βρήκαν στα τούνελ στα Τέμπη.... έμαθα και άλλα στοιχεία που επαληθεύουν τα σχέδια .... άλλα και αυτά τα βγάλαν πριν 15 χρόνια Λαρισαίοι κοντά εκεί που λέγαμε....πιστεύω οτι ο Μάκης ο εγγονός της κόρης του αντάρτη είναι ο ριγμένος από τον άλλο ανιψιό στη Θεσσαλονίκη .... γιατί την γιαγιά την είχε ο θεσσαλονικιός μέχρι που τα χάλασαν και κατέληξε στο πατρικό της και στον Μάκη....και με τις 4 χιλιάδες που του έδωσε πήγε να τον καλοπιάσει για να την προσέχει .... του πέταξε και τα σχέδια και πάει λέγοντας.... δεν νομίζω οτι έμεινε μισόλιρο πουθενά...
σορι αλλα κανεις λαθος ...
Let The Games Begin"
-
@twins Αλεξανδρε 82 συν 1 πρεπει να ειναι τωρα μην ξεχνας οτι πηρε και ο παππους. Δεν συμφωνω οτι εφυγαν, εγω λεω ειναι ακομη στην θεση τους. Οταν σημανει ληξη συναγερμου θα σε στειλω φωτο και ολη την αναλυση που ηταν. Καλη συνεχεια φιλε
-
Μακάρι να κάνω λάθος Καπετάν Αγρυπνε.... άλλα εδώ μιλάνε για αυτά πρώην βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρω αν μπορώ να έχω ελπίδες για αυτό.... βλέπεις τα έργα έχουν βγάλει πολλές δουλιες γιατί ήταν δίπλα σε δρόμους σε σήραγγες τρένων σε γέφυρες σε έργα που έγιναν τεράστιες διαπλατίνσεις....όσο φίλε Γιώργο για τα κουτιά που ήταν στο τρένο ήταν 92 πλην έντεκα που τα έκλεψαν για πάρτη τους ο παππους με τους άλλους τρεις που στο τέλος μείναν δύο...μακάρι να βρεθεί κάτι αλλά δεν πιστεύω...
-
@twins ημουν παρων στις σηραγγες ( γιατι εκει δουλευα )
μια αποθηκη με οπλα βρεθηκε και παρα πολλα αρχαια ( κατα μηκος του εργου ) ,λιρες ουτε μια για δειγμα ( που λενε ) ...
οσο για την σκοπια που ψαχνεις ( δες την γεφυρα με τις δυο σκοπιες ) στο κουτσοχερο λαρισας ( ειχε σκοπους τοτε ) γιατι στο ζαρκο ειχε στρατοπεδο μεχρι τα τελη της δεκ του 70
αυτα απο μενα...Let The Games Begin"