Νόμος υπ' αριθμ. 3028/2002 «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς»
ΦΕΚ 153/Α/ 28 Ιουνίου 2002
Σχετικά με Εθνικό Συμβούλιο Μουσείων
-
ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ - διαβάστε !
διαβασα ολο το θεμα και καταλαβα οτι εγιναν/γινονται προσπαθειες για να μπορει ο καθε χομπυστας να ειναι νομιμος.
στην ουσια ειδα οτι μονο το μελως Λεων εβγαλε αδεια αλλα μετα απο εκει σταματησε το θεμα αυτο και δεν υπαρχουν λεπτομερεις με τι κινησεις πρεπει να κανουμε,τι δικαιωματα εχουμε να ζητησουμε στην αδεια,αν μπορουμε ελευθερα να σκαψουμε πχ μεχρι 10-15 ποντους κτλ κτλ.
μηπως πρεπει η ομαδα διαχειρισης να κανει ενα μονιμο κλειδωμενο αναλυτικο θεμα με την ολη διαδικασια που χρειαζεται για να αποκτηση καποιος αδεια και να ειναι νομιμος?να ειναι ολα μαζεμενα και ευκολα να τα βρεις. -
Φιλε δεν οριζεις εσυ τις προυποθεσεις της Αδειας, αυτα εφοσον εγκριθει η Αδεια σου, σου ερχονται σε επισημο χαρτι αναλυτικοτατα, ποτε θα πας με ποιους εχεις δηλωσει να πας κτλ κτλ…
το ξερω πως δεν οριζω εγω της προυποθεσεις της αδειας απλα ρωτησα πια ειναι η σειρα της χαρτουρας για να βγει η αδεια και τι δικαιολογητικα θελουν (τα βρηκα σε ποστ λιγες σελιδες πριν).και γενικα τα δικαιωματα που εχουμε βασει νομου πχ για να ξερω τι περιοχες θα ζητησω.
Λεων μπορεις να αναφερεις πχ ποσες περιοχες δηλωσες και ποσες σου δωσανε τελικα?και επισης αν θες να γραψεις για της προυποθεσεις της αδειας σου.selini να υποθεσω εκανες δηλωση και ακομα περιμενεις?ποσο καιρο κανει απο την ωρα που δηλωσεις μηχανημα εως να παρεις αδεια ερευνας?
-
Τα ξαναγραφω για τελευταια φορα…[παρτε και κανα τηλ το ΥΠ. ΠΟΛ. να ρωτησετε οπως εκανα και εγω…μην ντρεπεστε!!! ]
1] Φωτοτυπια Αστυνομιηκς ταυτοτητας.
2] Φωτοτυπια απο το google earth το σημειο-περιοχη που θελετε να ερευνησετε.
3] Φωτοτυπια της δηλωσεις απο το Υπουργειο Πολιτισμου με το δηλωμενο μηχανημα ή μηχανηματα που θελετε να ερευνησετε
4] Μια υπευθυνη δηλωση με τα ατομα που θα ειστε μαζι στην ερευνα [Ονοματεπονυμα]
5] Ενα αντιγραφο ποινικο Μητρωου ή μια υπευθηνη δηλωση οτι δεν εκρεμει εις βαρος σας καποιο ποινικο αδικημα.
-
Φιλε Λεων μη κουραζεσε!!
Και εγω τις ιδιες απορειες ειχα.
Εκατσα και διαβασα εδω δυο τρια νηματα που κανουν αναφορα για δηλωση μηχανηματος η και για αδεια ερευνας και εβγαλα ακρη.
Κτηπας και κανα τηλ στο αρμοδιο υπουργειο ή εφορια του τοπου σου και τελος !!
Μαλλον ο συναδερφος βαριετε να διαβασει και να ξοδεψει μιση ωριτσα ουτε απο το χρονο του!!Ιω. 5,24 : ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι ὁ τὸν λόγον μου ἀκούων καὶ πιστεύων τῷ πέμψαντί με ἔχει ζωὴν αἰώνιον, καὶ εἰς κρίσιν οὐκ ἔρχεται, ἀλλὰ μεταβέβηκεν ἐκ τοῦ θανάτου εἰς τὴν ζωήν.
-
εσυ τωρα τι ζορι τραβας δεν καταλαβα?ξαναδιαβασε το ποστ που εκανα και μετα γραφε μαστορα.
γραφω οτι για την χαρτουρα βρηκα τι χρειαζεται μερικα ποστ πισω ασχετα αν ο λεων απαντησε μονο για την χαρτουρα.μαλλον εσυ βαριεσαι να διαβασεις και να καταλαβεις.
πρωτον ρωτησα τι δικαιωματα εχουμε να ζητησουμε για την αδεια ερευνας ετσι ωστε να ζητησω κατι σε λογικα πλαισια και να μην βρεθω προ εκπληξεων αμα μου την κοψουν.
δευτερον ρωτησα απο της περιοχες που δηλωσε ο λεων ποσες του εγκρινανε.με λιγα λογια ρωταω καποιον που εχει παρει αδεια να μας πει 2-3 πραγματα για να ξερουμε τι να ζητησουμε.
-
Έχω ξεκινήσει κιεγώ τη διαδικασία. Όπου απευθύνθηκα, Υπ. Πο. Εφορίες Βυζαντινών και Κλασικών αρχαιοτήτων, ήταν ευγενέστατοι και έδειξαν ενδιαφέρον για να με βοηθήσουν. Έχω δηλώσει όμως μεγάλη περιοχή και θα δούμε άν θα εγκριθεί.
Ποσο καιρο εχεις ως τωρα φιλε που εκανες την αιτηση?
PS
-
εκανα και εγω διαφορες ερωτησης στο Υπουργειου Πολιτισμου,οι ανθρωποι οντως ευγενεστατοι και θελουν να βοηθησουν.
ολα θετικα ηταν οπως ακριβως εχουν αναφερθει εδω αλλα σε ενα βασικο σημειο υπαρχει "κενο" του νομου.
συγκεκριμενα ρωτησα οτι απο την στιγμη που εχω αδεια κατοχης μηχανακιου,δλδ ειναι περασμενο στο μητρωο και το κουβαλαω μαζι στο αμαξι λυμενο και χωρις μπαταριες τι γινεται?μου απαντησαν οτι εκει υπαρχει κενο του νομου και πως ο καθε αστυνομικος μπορει να κανει οτι θελει.δλδ μπορει απλα να σε αφησει να φυγεις η μπορει να το τραβηξει οσο θελει και να σε παει στο τμημα ακομα και ερευνα στο σπιτι να γινει..πιστευω οτι οσο πληθαινουν η αδειες,ο πονηροβλαμενος Ελληναρας θα αλλαξει το νομο και θα τα απαγορευσει εντελος.
-
κωστα ερευνα χιλιομετρων και ειδικα σε αυτα αν υπαρχουν αρχαιολογικοι χωροι το ξεχνας να εισαι χωρις παρεα
οσο για τα υπολοιπα που διαβαζω,οσο ειμαστε μονοι σαν μοναδα θα κανουν οτι γουσταρουν,και τα υπουργεια,και οι μπατσοι,και οι αρχαιολογοι,οταν ξεκινησε το θεμα ο κυριτσης περι συλλογου προτεινα τις αδειες των μηχανηματων να τις δινη ο συλλογος,αλλα δεν σφαξανε,τσινησανε απο το υπουργειο σαν σφαγμενες κοτες,σιγα μην χασουνε τον ελενχο
εδωσα παρα πολλες φορες την δυνατοτητα να γινη συλλογος,το 90% κολλησε σε λεπτομερειες,ενω για να σωθη το φορουμ τρεξατε ολοι σας,μηπως πρεπη να κανουμε την ιδια κινηση για να δημιουργησουμε τον ρημαδι τον συλλογο?
ας ανεβη νεο θεμα απο καποιον αλλον εγω τα ηνια τα παραδιδω πλεον,περιμενετε μηνες για αδειες μηχανηματων και ερευνας,ισως επισπευθουν τα πραγματα για ολους και οι μπατσοι στην τελικη θα παψουν να σας φαιρονται σαν σκουπιδια αν δουν μηχανημα -
μανιακε εχω την εντυπωση οτι πρεπει να κανεις την αρχη εσυ σε συνεργασια με τον κυριτση για συλλογο κτλ γιατι δεν βλεπω να το προχωρησει καποιος αλλος.πιστευω θα υπαρχει μεγαλη βοηθεια απο τα μελη.
ηθελα να ρωτησω απο απλη περιεργεια γιατι δεν εχω γνωσης απο συλλογους κτλ,σε περιπτωση που γινει συλλογος θα υπαρχουν καπια συν για τους κατοχους μηχανακιου?με λιγα λογια που θα ωφελησει η δημιουργια συλλογου?
-
σε περιπτωση που γινει συλλογος θα υπαρχουν καπια συν για τους κατοχους μηχανακιου?με λιγα λογια που θα ωφελησει η δημιουργια συλλογου?
Είχαμε πει το 30% από τα ευρεθέντα να τα δίνουμε στο σύλλογο να τα μοιράζονται τα μέλη…… αλλά τους φάνηκε λίγο? (πλάκα)
Στο πληκτρολόγιο κοκόρια και στο δια ταύτα κότες!!!Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!!