-
Ταγματασφαλιτες και Μαρια Δημαδη
Τα ειδα λιγο γιατι δεν εχω χρονο…..πιστευω να καταλαβα καλα και να μην ειμαι εκτος θεματος...
Περα απο την..... χρωματικη εκμεταλευση πρεπει να σταθουμε στον ανθρωπο και αυτοι ηταν πολλοι που αγωνιστηκαν για τις ιδεες τους και φαγανε τη ζωη τους στα βουνα και στα ξερονησια - ηταν αγνοι ανθρωποι μακρυα απο την βρωμια ...
Μιλησα με πολλους τετοιους πικραμενους .Δεν διαφονω για την βρωμικη κοκκινιλα.....υπαρχει ομως και η μαυρη....
-
Τα ειδα λιγο γιατι δεν εχω χρονο…..πιστευω να καταλαβα καλα και να μην ειμαι εκτος θεματος...
Περα απο την..... χρωματικη εκμεταλευση πρεπει να σταθουμε στον ανθρωπο και αυτοι ηταν πολλοι που αγωνιστηκαν για τις ιδεες τους και φαγανε τη ζωη τους στα βουνα και στα ξερονησια - ηταν αγνοι ανθρωποι μακρυα απο την βρωμια ...
Μιλησα με πολλους τετοιους πικραμενους .Δεν διαφονω για την βρωμικη κοκκινιλα.....υπαρχει ομως και η μαυρη....
Πεστα ανθρωπε μου γιατι μαυρισε η καρδια μου εδω μεσα….....
-
ενα θεμα που παιζει πολυ αυτες τις ημερες πιθανον εχει σχεση με την ιστορια της Δημαδη.
εχει σχεση με το παρκο αγρινιου που αυτες τις ημερες καταστρεφει ο δημος Αγρινιου ταχαμου για αναπλαση και κατασκευη διαφορων τσιμεντενιων εγκαταστασεων .
Πιθανον η αληθεια ομως ειναι αλλη και σχετιζεται με την Μαρια Δημαδη.
Ως γνωστο ως μεταφραστρεια ειχε καλες σχεσεις με τον γερμανο αξιωματουχο του τοτε φρουραρχειου που στεγαζονταν δεν ξερω που στο Αγρινιο.
απο αυτον εκμεευε με τροπο μυστικα για τις κινησεις των γερμανων στην αιτωλοακαρνανια και βοηθουσε την αντισταση.οταν συνελαβαν τη Δημαδη ο γερμανος αυτος κανονισε να δωσει 2000 κομματια στους ταγματασφαλιτες για να μην την εκτελεσουν .
η συμφωνια ομως χαλασε και ο γερμανος συνεληφθη και εκτελεστηκε μετα απο 1-2 μερες επειδη τον ειδε ενας χαφιες η η περιπολος
να μπαινει στο παρκο με κουτι και να βγαινει χωρις αυτο.μπηκε λοιπον στο παρκο του Αγρινιου και εχωσε τα κιτρινα.
ο δημος Αγρινιου ξαφνικα θυμηθηκε να αναπλασει το παρκο καταστρεφοντας δεντρα πανω απο 150 χρονων αλλα πιστευω οτι ολλα γινονται για τα χρηματα αυτα που εκρυψε ο γερμανος.
εξαλου ψιθυριζεται τα τελευταια χρονια οτι καποιοι τοπικοι αρχοντες προην και ισως και εν ενεργεια κατεχουν ενα ανιχνευτη αποστασης στρατιωτικης τεχνολογιας και εχουν σαρωσει τους θησαυρους στην ευρυτερη περιοχη.
-
γιουρικαν η μαυριλα ενοχλει,αλλα η κοκκινιλα περισοτερο,εδω και 30 χρονια υπαρχη η προπαγανδα των φτιαχτων ηρωων,και της κακιας δεξιας
η πραγματικη ιστορια θαβετε επιμελως,οπως της δημαδη και τα παρουσιαζουν κοκκινα,ενω γνωριζουμε οτι το κοκκινο εμπρακτα δεν ελαβε μερος σε κατοχικα φαινομενα