συναδερφοι καλησπερα. γνωριζει κανεις κανα παπα ψαχτηρι, να μας ριξει κανα αγιασμο γιατι πολυ γκρινια εχουμε. εκτος βεβαια απο τον παπα λαζαρο.
-
ΠΑΠΑΣ ΨΑΧΤΗΡΙ
Έχουμε κι' εμείς εδώ στα μέρη μας έναν παπά φοβερό. Είναι παπακυνηγάκιας-λαθροθηράκιας, παπαψαρεματάκιας, παπαψαχτηράκιας, παπαξενηχτάκιας-πανηγυράκιας και παπαποκεράκιας.
Μια φορά που είχαμε πάει στο χωριό του για ψάξιμο με έναν ξάδερφό μου που έχει τον Garret τον gti, πιάνω λοιπόν μέσα στα χωράφια του παπά ένα φοβερό σήμα με τις βέργες, πάω το κεντράρω, βάζει ο ξάδερφος τον δίσκο, ζουρλάθηκε ο δίσκος. Βάραγε τέρμα στο 12. Βλέπει ο παπάς έτσι, οπότε λέει μέσα του: <<εδώ είμαστε, τα βρήκαμε, γιατί να τα μοιραστώ μ' αυτούς?>>. Οπότε μας πετάει ο παπάς: <<ξέρετε παιδιά δεν μπορούμε να σκάψουμε τώρα, είναι μέρα μεσημέρι, θα περάσει τώρα ο τάδε που γυρίζει από το καφενείο και θα μας δει, μετά το απόγευμα θα περάσει ο δείνα που γυρίζει από τα πρόβατα και θα μας δει κλπ και θα πρέπει να το αφήσουμε για κάμποσο καιρό να αδειάσει το χωριό από κόσμο και θα σας πω εγώ πότε να έρθετε τότε να το σκάψουμε>>. Και όλα αυτά για σήμα μέσα στα δικά του χωράφια χαχα, σε δικό του χώρο.
Πετάγεται τότε ο ξαδερφός μου και του λέει: <<δεν ξέρω εγώ τί λες εσύ παπά. Εδώ πιάνει ο ξαδερφός μου φοβερό σήμα με τις βέργες, εμένα εδώ βαράει το μηχάνημα μου τέρμα για πρώτη φορά. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο βάρεμα από τον δίσκο μου. Οπότε αν εσύ έχεις πρόβλημα φεύγα, εγώ θα το βαρέσω επιτόπου και ό,τι θέλει ας είναι. Δε φεύγω. Άμα θες κάτσε, αν δε θες φεύγα και αν υπάρχουν θα σου τα φέρουμε>>
Ακούει έτσι ο παπάς, για πότε πέταξε τα ράσα πέρα και άρπαξε τον γκασμά, δε λέγεται. Ούτε φόβος τώρα μην τον δουν οι γείτονες, ούτε τίποτε χαχα.Σε χρόνο μηδέν το ξελάκωσε και έβγαλε ένα ρημάδι χάλκινο πιάτο που έπιανα με τις βέργες.