παιδια εχω ενα θεμα που δεν το ειδα πουθενα εδω για τον περιφιμο κλεφτοαρματολο κατσαντωνη καποιος απο τα αγραφα γνωριζει το βουνω μοναστηρακι? ξερει καποιος κατι να βοηθειση ….εχω ψαχτει πολυ.....
-
ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ
φιλε παρη διαβαζω σηνεχεια και κανω συνεχεια εκδρομες σε σημεια οπου περασε ο θυσαυρος του ειναι αμυθητος και λογικα βρισκετε στο σπηλεο οπου εμενε μεχρι να τον συλαβοθν οταν γυρισε στα αγραφα…..ολ αλλι πασας τον σκοτοσε στο ρεμα της κατσινας και εκει γυρο βρισκεται το σπηλειο υπολογιζω γυρο στο μισαορο...ομος πειν τον θανατο του δεν ομολογησε που ειναι....ο θυσαυρος
-
ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ
θα συμβουλευα να ψαξεις τη λαικη ιστορια των τοπικον κοινωνιων σχετικα με αυτο το θεμα στη περιοχη μου υπηρχε μια ιστορια για κλεφτικα η οποια ελεγε "Μετα τη στροφουλα στο μονοπατακι πανω στο βραχακι φαινεται το μοναστηρακι εκει εχω τα λεφτα." εαν σε παω στο σημειο αυτο ειναι οντως το μοναδικο σημειο απο το οποιο φαινεται το μοναστηρι και ακριβος μπροστα στο βραχο ητανε τα λεφτα τα οποια ν βγηκανε πριν 30 χρονια περιπου. Περιτο να αναφερο οτι τετοιες ιστοριες υπαρχουν για καθε μερος τυνχανει να βρισκομε σε μια περιοχη με απειρους μυθους και παραδωσεις και συνηδητοποιώ οτι η καλυτερη πληροφορια ειναι ο προφορικος λογος που περνα απο γενια σε γενια.
"It's only the mind which separates reality from truth."
"It's all literally a matter of perspective."
"But there is only one truth that is your truth."
"It's a revised perception that protects you." -
ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ
Υπαρχει μια ιστορια στο χωριο μου η οποια λεει "θα πας στη καραπι εκει που χτυπα η πρωτη ακτινα το πρωι ειναι και τα λεφτα" το κακο ειναι δεν μας λεει πια εποχη.
Μια αλλη η οποια λεει θα πας στο …........ και θα το χωρισεις στη μεση αφου βρεις το μεγαλο δεντρο στη ριζα του υπαρχει ενα κρας και ενας κοντοκρας.Θα παρεις το κρα και θα μετρησεις αυτα κραδες ανατολικα εκει ειναι και τα λεφτα....τα οποια ειναι τοσα ωστε να ζησει ολη η θεσσαλια...τα οπλα τα βρηκε καποιος τσομπανος πριν παρα πολλα χρονια τον οποιο δεν τον προλαβα εν ζωη και στην περιοχη εγινε υλοτομηση τα λεφτα ειναι ακομα εκει αλλα δυσκολο να βγουνε."It's only the mind which separates reality from truth."
ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ
Το κακό είναι ότι ο προφορικός λόγος μέχρι να φτάσει στα αυτιά σου διαστρεβλώνετε ανάλογα από πόσο άτομα εχει περάσει !!!!!!
Φιλε μου παντα αναμεσα σε μεγαλα ψεματα θα κρυβοντε μικρες αληθειες και σοφρον ειναι αυτος που θα τις αναζητηση.
ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ
το κακο ειναι οτι ο κατσαντωνεις αλλαζε συνεχως περιοχες και κρυσφεγετα καταφυγεια…..θα συνφονισο σε πολες πληροφοριες με τον μογια και πολλα πραγματα θα ταν καλο να πομαι αλλα δεν γιναιτε ακομα δημοσια αν και πιστεθο πος πολλα απο τα μπορει να ειναι και μιθοπλασιεσ σιγουρα θα υπαρχει καπου μια μικρι δοση αλληθειας....αυτην ψαχνουμαι
-
ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ
Λεων μονο ενας τροπος υπαρχει για να βρεις την αληθεια και αυτος ειναι οπως λες και στην υπογραφη σου "να προκαλεσεις τους μυθους".
ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ
Φιλε αυτο κανω μεχρι τωρα…απομυθοποιω μυθους γυρω απο μηχανηματα,[οχι απο δουλειες… βλεπεις τα παω με τη σειρα που πρεπει και οχι αναποδα], τωρα αν βρω καποιο που δεν ειναι μυθος, τοτε θα προσπαθησω, οχι ομως για τη συγκεκριμμενη ή για Καραγιωργηδες-Καραπιπερηδες-Αλη πασσαδες κτλ. για αυτες ασε να παιδευονται αλλοι…εγω δεν ειμαι για τετοιες, συμβιβαζομαι με υποτιθεμενες μικρες.... πχ ενα κιβωτιακι μου φτανει.
-
ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ
Οσο και υπαρκτες να ειναι δεν ειναι για μας… ειναι σαν το τζοκερ, οταν δεν εχει τζακ-ποτ δεν παμε να παιξουμε...θελουμε τα πολλα... τοτε γιατι παμε και ζηταμε κατευθειαν τα πολλα??? πιστευεις οτι οποια δουλεια απο τις παραπανω διαλεξει καποιος να ασχοληθει, θα μπορεσει να την βγαλει??? εδω δεν μπορουμε να βγαλουμε 1 μεμονομενο κιβωτιο στο 1 μετρο...πως ειναι δυνατον να βγαλουμε τα 20-30-50 κτλ απο πολυ καλα οργανωμενες αποκρυψεις??