αστο θα κοντραριστουν οι πολιτικες πεποιθησεις μας μαυρο εναντιων κοκκινου και δεν λεη μεταξυ μας
-
Θεμα ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Tο Νοεμβριο του 73 ημουνα Βολο 9 χρονων παιδι.Ο συγχωρεμενος ο πατερας μου ,οικοδομος,δουλευε Αθηνα.Τη βραδια του πολυτεχνειου ,ειχαμε ακουσει στο ραδιο απο μερες για επεισοδια στην Αθηνα ,κατα τις 11 το βραδυ ηρθε ο πατερας μου ξαφνικα.Το θυμαμαι σαν τωρα γιατι μου ειχε φερει και την εγκυκλοπαιδια τον θησαυρο.Παθαμε πλακα γιατι δεν τον περιμεναμε.Μας ειπε οτι το πρωι δουλευε σοφατισματα καπου κοντα στο κεντρο σε μια πολυκατοικια μαζι με δυο εργατες,και ξαφνικα ακουσε πυροβολισμους.Μετα απο λιγο περασαν κατι φοιτητες αλαφιασμενοι και φτυνοντας τον του ειπαν,δεν ντρεπεσαι οι εργατες και οι φοιτητες σκοτωνονται κατω και εσυ δουλευεις;Ο γερος τα εμασε αμεσως γιατι ντραπηκε{ 14 χρονια φυλακη δεν ειναι λιγα) και φευγοντας για ναπαει στο σπιτι του κι απο εκει να ερθει πανω,σε δυο γωνιες απο την οικοδομη ειδε 2 ξαπλα απο σφαιρα μεσα στο αιμα, μαλλον φοιτητες ηταν νεοι παντως.Μεχρι να παει σπιτι ειδε κι επαθε απο τον χαμο με μπατσους και κυνηγητα.Ακουσε παλι πυροβολισμους πολλες φορες.
Αυτα εχω να πω σαν μαρτυρια.Ο γερος μου δεν μασαγε και πολλα ,αλλα για να φυγει αρον αρον σκεφτομενος εμας μαλλον τα πραγματα ηταν ζορικα.Δεν εχω κανενα λογο να μην πιστεψω οτι ειδε νεκρους. -
Θεμα ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Τον Νοεμβριο του 73 ημουν 15 ετων.Ειχα τελειωσει ολη την σειρα δια αλληλογραφιας - Ραδιοτεχνια της σχολης ΚΛΙΜΕΝΣ-Σταδιου 33 , και πηγα στην Αθηνα με τον πατερα μου να δωσω εξετασεις για το πτυχιο.Οταν φτασαμε με το λεωφορειο στην Αθηνα , πηραμε ενα ταξι για σταδιου.Ο ταξιτζης μας βλεπει περιεργα και λεει στον πατερα μου , που θες να πας ρε φιλε , ξερεις τι γινεται εκει τωρα ? . Εγω ομως επεμενα , και ο μπαρμπα Γιαννης ( ο πατερας μου ) παρακαλεσε τον ταξιτζη να μας παει με ολους τους κινδυνους.Πλησιαζουμε στην σταδιου, και τι να δουμε?????
Τα τζαμια απο ολης σχεδον της σχολης ηταν σπασμενα.Ο ταξιτζης αρχιζει και φοβαται , γυρναει και λεει στον πατερα μου–ρε φιλε δεν βλεπεις τι γινεται εδω , παμε να φυγουμε απο εδω .Σε δευτερολεπτα εχει μπει σε μονοδρομους , δεν θημαμε που , και τρεχει σαν ραλλιστας . Ξαφνικα σε ενα δρομακι εκει κοντα βλεπουμε ενα αρμα Μ13 αντιμετωπο με ενα τσουρμο απο 500 ατομα ,και ξερεται τι ειδαμε .Το αρμα αρχισε να ρειχνει μπροστα απο τους διαδηλωτες ----- ολοι χεστηκαμε.Με επιτοπια στροφη ο ταξιτζης εγει Λουης -- καλα εκανε .Μετα απο ωρα φθανουμε στο πρακτορειο ΚΤΕΛ και προσπαθουμε να βρουμε μεσο να φυγουμε, τελικα ολα ΟΚ.
Τελικα σαν μαρτυρια , μπορω να πω οτι πεσανε πολλες ΣΦΑΙΡΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ευχαριστω
-
Θεμα ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Ειναι ντροπη για μερικους να θελουν να απαρνηθουν το επος του πολυτεχνειου και νεκροι υπηρχαν και βαρια τραυματιες που ειναι ακομη σακατιδες.
στη εξεργερση υπηρχαν και αριστεροι και δεξιοι ενωμενοι μια γροθια αγωνιζομενοι για το υπερτατο αγαθο της Δημοκρατιας.
ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ.
Μονο οι νοσταλγοι του φασισμοι και οι ανημερωτοι εκφραζονται ετσι.απο 1967 μεχρι το 1974 εμαστε στο γυψο ειχαμε φασιστικο καθεστως ειμαστε στο περιθωριο στον πακοσμιο χαρτι.
-
Θεμα ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
αστο θα κοντραριστουν οι πολιτικες πεποιθησεις μας μαυρο εναντιων κοκκινου και δεν λεη μεταξυ μας
Mastora για κανενα κομμα δεν κοντραρομαι μαζι σου η με αλλους, τα εχω ξεπερασει. Απλα πρεπει να μαθουμε να λεμε το ασπρο ασπρο και το μαυρο μαυρο. Διατυμπανιζω οτι γινανε πολλα ΜΑΥΡΑ και απο τις δυο πλευρες και εδω θα επρεπε να σταματησουμε γιατι οταν σκοτωθηκαν αδελφια μεταξυ τους τι τα θες τα υπολοιπα.
Απλα τετοια φαινομενα να ευχομαστε να μην ξανασυμβουν με οποιαδηποτε κυβερνηση. -
Θεμα ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ακομα δεν συλλαβατε το νοημα της ιστοριας τελικα ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΥΠΗΡΞΑΝ??
και ο καταλογος
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%AF_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85#.CE.9A.CE.B1.CF.84.CE.AC.CE.BB.CE.BF.CE.B3.CE.BF.CF.82_.CE.BD.CE.B5.CE.BA.CF.81.CF.8E.CE.BD_.CF.80.CE.BF.CE.BB.CF.85.CF.84.CE.B5.CF.87.CE.BD.CE.B5.CE.AF.CE.BF.CF.85 -
Θεμα ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
και ο ορος φασισμος γιατι απο πολλους ονομαζετε χωρις να γνωριζουν την ενοια της λεξεως
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82 -
Θεμα ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Τόν διχασμό εμείς τον παραγουμε ο λαός διοτι τρέχουμε πισω απο απο καθε πρασινοκοκκινομπλε πολιτικαντη ειτε να βολεψουμε κανενα παιδι μας η ακομη και εμεις ζητωντας απο τα λαμογια ρεμουλες!! δυστυχως ο ελληνας επαθε και δεν εμαθε ακομη,ειπαμε αν βαλουμε για στοχο πρωτα ΕΛΛΑΔΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ τοτε ισως υπαρξει ενα πραγματικο ελληνικο κρατος ολοι οι παλιοι γνωριζετε πολυ καλα πως απο τον καποδιστρια και μετα αν δεν ειχαμε ξενους να μας κυβερνανε ειχαμε κυβερνησεις που εχουν ειχαν αφεντικα παλι αυτους (βλεπε σαμαρα βενιζελο κουβελη πχ)γενικως ολα ειναι μια βρωμια σε βαρος του λαου μας των παιδιων μας των γονιων μας.
και αν δεν συνετιστουμε εμεις η γενια του 50-60 τα παιδακια μας θα περασουν πολυ χειροτερα απο αυτα που περναμε τωρα. -
Θεμα ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ο διχασμος ερχεται και ειναι πολυ κοντα,μηνες εμειναν για την εφαρμογη των μετρων και τοτε οι περισσοτεροι θα καταλαβετε τι ειναι φασισμος και τι δημοκρατια
και το τελευταιο που πλασσαρετε στα καναλια και τονιζετε διαρκως,ουτε αυτο το εχετε καταλαβη,η κοινοβουλευτικη δημοκρατια μας
ο νοων νοειτω -
Θεμα ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Δεν ειναι κατι το απλο για να το πιασει καπιος πως στεινεται ενα πολυτεχνειο - και γιατι….........εμεις καλυτερα να το θυμωμαστε σαν τον αγωνα των φοιτητων και των οικοδομων........αυτοι που ειναι ομως τωρα ?
Το ιδιο στεισημο εγεινε τοτε που καψανε την αθηνα....
Το ιδιο το εργο πιθανοτατα θα παιχτει προσεχως ισως το ονομασουν την εξεγερση των ελληνων η κατι τετοιο...Ειναι το σημειο που εναλασονται οι ......μασες
Στα περιξ υπηρχαν νεκροι στο πολυτεχνειο κανενας .