Βίντεο με την τουρκική "απόβαση" που πραγματοποιήθηκε κατά την επέτειο θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ είδε το φως της δημοσιότητας, όταν εκατοντάδες Τούρκων ενστόλων έφτασαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης για να τιμήσουν τον σφαγέα του Ελληνισμού.
Περισσότεροι από 3.000 Τούρκοι τουρίστες έφτασαν προ ημερών στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παραστούν στην τελετή μνήμης για την επέτειο θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος απεβίωσε στις 10 Νοεμβρίου του 1938.
Η παρουσία των ενστόλων εξηγεί και το ποιοι ήταν εκείνοι που είχαν παέι για δημόσια προσευχή στο τζαμί της Ελασσόνας. Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο συμβολισμών ελληνικών περιοχών που πέφτουν σε τουρκική κατοχή με την άδεια του ελληνικού κράτους και φυσικά του ψηφισθέντα από τους Θεσσαλονικείς Γ.Μπουτάρη.
Το εντυπωσιακό στο βίντεο δεν είναι μόνο η παρουσία τόσων ενστόλων από την γείτονα χώρα αλλά και η παρουσία των μικρών τουρκόπουλων με τις τουρκικές σημαίες στα χέρια. Η πόλη έδειχνε πραγματικά να τουρκοκρατείται. Τα παιδιά συμβολίζουν το μέλον (ζωή να έχουν όλα τα παιδιά του κόσμου, και τα τουρκόπουλα εννοείται, αλλά εδώ χρησιμοποιούνται για να περάσουν πολιτικό μήνυμα), και με την έντονη παρουσία τους περνούν τον συμβολισμό της ταχέως εξελισσόμενης τουρκοποίησης της Θεσσαλονίκης, με την βοήθεια κυρίως του δημάρχου.
Πολλά λεωφορεία με Τούρκους τουρίστες, αλλά και πολλά σχολεία έφτασαν στο σημείο, με αποτέλεσμα μάλιστα να παρουσιαστούν προβλήματα στην κυκλοφορία στην Αγίου Δημητρίου.
Οι επισκέπτες παρακολούθησαν την τελετή μέχρι τις 13.30 και στη συνέχεια περιηγήθηκαν στο Μουσείο Ατατούρκ που στεγάζεται στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ, το 1881, και βρίσκεται πίσω από το τουρκικό Προξενείο.
Στην συνέχεια το βίντεο του εγχώριου τηλεοπτικού διαύλου έκανε "ρεπορτάζ" για το πόσο ευτυχισμένοι ήταν οι Θεσσαλονικείς για τα χρήματα-δεκάρες που τους άφησαν οι Τούρκοι τουρίστες πίνοντας τουρκικό τσάι (!), και ότι οι επιχειρηματίες της πόλης προσάρμοσαν τα προϊόντα τους για τους εξ' Ανατολής ερχόμενους τουρίστες και στρατιωτικούς.
Αυτό που συμβάινει στη χώρα είναι απίστευτο. Με το προσχημα της οικονομικής κρίσης ξεπουλάμε τα πάντα, και πάνω απ'ολα τους εαυτούς μας. Πολύ αμφιβάλουμε ότι στην εποχή των "παχιών αγελάδων" θα έιχαμε εδιαφορετική αντιμετώπιση.
Προωθούμενος ραγιαδισμός δηλαδή, περνώντας το μήνυμα στους Έλληνες ότι περιμένουμε μια φορά το χρόνο τους Τούρκους για να δούμε χαρά στην τσέπη μας.
Πολλοί θα πουν που είναι το κακό. Ας το θέσουμε αλλιώς, πως θα φαίνονταν στην Τουρκία εάν πηγαίναμε κάθε χρόνο στη Κωνσταντινούπολη μετά ενστόλων και τουριστών για να γιορτάσουμε την επέτειο του θανάτου από τουρκικά βασανιστήρια του Πατριάρχη Γρηγόριου του Ε΄ (1746 - 10 Απριλίου 1821) που αναγνωρίστηκε εθνομάρτυρας, ενώ και η Ορθόδοξη Εκκλησία μας τον ανακήρυξε άγιο τιμώντας την μνήμη του στις 10 Απριλίου, ημέρα του απαγχονισμού του;
Η να γιορτάζουμε τον θάνατο του τελευταίου Έλληνα αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου; Την επέτειο της σφαγής χιλιάδων Ελλήνων στη Σμύρνη; Και φυσικά οι στρατιωτικοί μας να πηγαίνουν με τις στολές τους να προσεύχονται δημοσίως στον Ναό της Ορθδοξίας στην Αγία Σοφία, το σημείο αναφοράς όλων των Ελλήνων.
Φανταζόμαστε ότι οι "προοδευτικοί" που μας επέβαλαν τους κεμαλικούς εορτασμούς στην χώρα δεν θα έχουν αντίρρηση να συμβεί το ισοδύναμο και για εμάς να μπορούμε να γιορτάζουμε στρατιωτικοί-πολίτες στις τουρκικές πόλεις. Εάν έχουν τότε δεν εχουμε να κάνουμε με αδαείς καλοπροαίρετους, αλλά με εκτελούντες μονόπλευρα σχέδια κατά του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.
Η ελληνική κοινωνία είναι σαν αυτόν τον τύπο στο ανέκδοτο που πέφτοντας από τον πέμπτο όροφο, κάθε φορά που περνάει ένα πάτωμα λέει "μέχρι εδώ όλα καλά", μέχρι που έρχεται η κρούση στο πεζοδρόμιο.