μετα εμεις φιλε και με της υπολοιπες μοναδες φτιαξαμε το σκοπευτηρειο
στον καμπο της λεπτης προς αι Γιωργη , τραβηξαμε πολυ σκαψιμο και μπετο .
-
ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ «ΜΕΓΑΛΕ»;
στον καμπο της λεπτης προς αι Γιωργη , τραβηξαμε πολυ σκαψιμο και μπετο .Εμενα μου χρεωσαν το ρεγκοβερ και στηναμε πυροβολεια για τα 155 και 8ιντσα σε αρκετα μερη μη τα λεω απο εδω παιδακια εχουμε εκει πανω.ενα απογευμα θυμαμαι Πανο πιναμε καφε εκει στη πυλη και αξαφνα βλεπουμε το τζιπακι του διοικητη με αυτονε μεσα να σερνει εναν μικρο οδοστροτηρα που καθοντανε
ο οδηγος του επανω και αυτος οδηγαγε το μ51α χαχαχαχαχααχαχαχα κλεψημεικος -
στον καμπο της λεπτης προς αι Γιωργη , τραβηξαμε πολυ σκαψιμο και μπετο .εμεις καναμε βολες στα αμπελακια !!οπου και παω τωρα για κυνηγι εκει ορτυκια.
οταν καναμε την πρωτη βολη με τα 8ιντσα ο διοικητης ηθελε να τα ακουση και τα 4 να ριχνουν χαχαχαχα ετσι εγεινε και εσπασαν πολλα τζαμια στο χωριο αμπελακια πλερουα μετα! -
το σκοπευτηρειο που καναμε στην λεπτη ηταν για βολες Μ1 και
πολυβολα , οχι για τα 155 - 105 και 8 ιντζα .
βολες με αυτα καναμε εκει που λες και μαληστα απο τοτε το
διπλανο χωριο εκανε διαδηκασιες να φυγει το σκοπευτηριο απο κει , γιατι
δεν τους αφηναν τζαμι , για τζαμι .
τα ηχαν ολλοι με μονοτικη ταινια μονημος , σαν στους βομβαρδισμους .
η βολη του 8΄΄ ειχε καταστοφικη περιμετρο 1000 μετρα , οπότε καθε
βλημα που επεφτε , στο χωριο γινωταν σεισμος 7 ριχτερ . χαχαχαχαχαεμεις καθωμασταν στο παρατηρητηρειο 7 χιλιομετρα εμπρος απο τα 8΄΄
και βλεπαμε την πλαγια του λοφου για τυχον φωτια , πυρασφαλεια
και με το μπαμ βλεπαμε το βλημα απο πανω μας να περναει το βλημα , ολοκληρο πραμα . -
μια περιπτοση που καναμε σκινακια μεσα στο λακομα της ποταμιας κατω στη
Λεπτη , εβρεχε ασταματητα .
σε καπια στηγμη ακουσαμε τους σκοπους να φωναζουν και μια βουη.
μεσα σε λιγα λεπτα μας ηχαν σχεδον σκεπαση λασπη και νερο .
εως το πρω'ι' τη βγαλαμε μουσκεμα μεσα στης καροτσες των ρεο , μεχρει να ερθουν τα τανκξ να μας ξεκολησουν γιατι η λασπη ειχε φθασει κοντα στο υψος της καροτσας .
αστα να πανε φαγαμε μερες να καθαρισουμε τη λασπη απο ρεο σκηνακια και ρουχα μας .
σε 2 μερες ολη η μοναδα ηταν κρεβατομενη με 40 πηρετο . χαχαχαχα -
μια περιπτοση που καναμε σκινακια μεσα στο λακομα της ποταμιας κατω στη
Λεπτη , εβρεχε ασταματητα .
σε καπια στηγμη ακουσαμε τους σκοπους να φωναζουν και μια βουη.
μεσα σε λιγα λεπτα μας ηχαν σχεδον σκεπαση λασπη και νερο .
εως το πρω'ι' τη βγαλαμε μουσκεμα μεσα στης καροτσες των ρεο , μεχρει να ερθουν τα τανκξ να μας ξεκολησουν γιατι η λασπη ειχε φθασει κοντα στο υψος της καροτσας .
αστα να πανε φαγαμε μερες να καθαρισουμε τη λασπη απο ρεο σκηνακια και ρουχα μας .
σε 2 μερες ολη η μοναδα ηταν κρεβατομενη με 40 πηρετο . χαχαχαχαΚαλά ο διοικητής δεν γνώρηζε οτι σε περίπτωση δυνατής και ασταματητης βροχής πλυμηριζε η λεπτη?εγω στους 27 μηνες που εκανα εκει 3 φορές πλυμήρυσε το χωριο!!
-
το 105 της εποχης
το 155
και το 8΄΄ μαλον το νεο γιατι αυτα που
ηχαμε ηταν ρημουλκουμενα .
ανοιγαμε 1 μετρο λακο αριστερα - δεξια για να μπουν
μεσα τα ακρα στα σκελοι και τα θαβαμε για κοντραΟρε Πάνο!!!!!!καλά τα αυτοκινούμενα δεν τα πρόλαβα! εγω τραβαγα αυτο το θερίο που ανοιγαν τα σκελια για να ταχθει!!!! ναι και οι πυροβολητές το κοτσάρανε με το παλαγκο που είχα πίσω με την αλυσίδα και παλι ετσι το κατέβαζαν απο το Μ125 φίλε περάσανε τα χρόνια ίσως να τρέξαμε να πηδήξαμε να βρίσαμε που ήμαστε εκει στον έβρο αλλα σε γενικές γραμμές είμαι περήφανος που υπηρέτησα εκεί στο σύνορο 4η πυροβολαρχία με τα 8'' περνάγαμε καλα είχαμε μπουζούκι κιθάρα κάθε βράδυ στα γουστα την βγαζαμε!!!!(λες απο τοτε οι παλιοκουφαλες να μας πηραν χαμπαρι και μας τα κοψαν τωρα όλα?)
-
ουτε και εγω βεβεα τα προλαβα .
ετσει με το τεραστιο παλαγκο στο πισω μερος του Μ125 τα ανεβαζαμε .
και τοτε ειχαμαι μουσικους , και μαλιστα εναν που εκανε φυλακη 5 μηνες
στο κρατητηρειο κατω απο το καψιμη που ειχαι ενα σφυριγμα ακριβος σαν κλαρινο , σφυριζε και ακουγοταν μεχρει τον ολαμο .
μια μινιατουρα ανθρωπος και το σγυριγμα , λες και ακουγες ζωντανα
κλαρινο .
αααα ρε φιλε μπενωντας μετα στα βασανα της ζωης , τα σκεπτεσε και λες
να ξαναπηγενα φανταρος .
αν και πηρα μεταθεση στους 8 μηνες , πανω που παλιωνα , οι εμπηριες
ειναι αξεχαστες . -
Η μονάδα είχε βάση το κιλκίς και ήταν η 157 ΜΜΒΠ εκει υπηρέτησε ο αδελφός μου σαν αρχηγός στοιχίου το 1972 πριν απολυθεί εγινε το κυπριακό και βρέθηκε στον Εβρο το 1974 φυσικα εκει απολυθηκε και αυτος.Εγω τωρα οταν εφυγα απο την θήβα μπήκαμε ολοι στο τρένο εγω ρωτησα τον ανθυπα για που παω και με λεει στην 165 ΜΒΠ οπα λεω σαλονικα μερια εγω!!!!!μολις φτασαμε θεσσαλονικη παω να κατεβω και μου φωναζει ο ανθυπας που πας παιδι μου?χαχααχαχα στη μοναδα μου του λεω?και αυτος μου απαντα!!!!εσυ εισαι μου λεει στην 4η πυροβολαρχεια που ειναι προσκολειομενη στην λεπτη ορεστιαδας?τα ειδα ολα και ετσι πηγαμε εκει πανω 4 ημασταν με αυτην την δυσμενη μεταθεση και οι 4 οδηγοι ρυμουλκου Μ125 στην 4 πυροβολαρχια στην αρχη ελπιζαμε να επιστρεψουμε στην μαμα μοναδα 165 αλλα δεν εγεινε ποτε ο Αβερωφ εδωσε τοτε διαταγη και μειναμε επανω πλεων σαν 163 ΜΜΒΠ !!αλλα χαλαλι θα ξαναπηγενα και παλι ηταν ωραια περασαμε ωραια κι ας ημασταν 500 κμ μακρια.
-
Ειχαμε και μεις εναν τετοιο λελε στην Ελευσηνα, Σερραιος ητανε. Ολο εξοδους και ειρωνιες και ψευτομαγκιες. Δεν εφτανε αυτο. Κοιμοτανε και διπλα μου και τον ετρωγα και στη μαπα.
ΑΑΧΧ που τοτε εγω πολυ δεν ηθελα!! Εκανα παρεα τοτε με δυο αλανια απο την Αθηνα και τυχαινει να ειμαστε μεσα εμεις μαζι με τον λελε υπηρεσια μια βραδυα.
Ειμαστε μεσα στο θαλαμο εμεις και του την εχω στημενη εγω στην πορτα τον Σερραιο με το που μπει. Και με το που μπαινει τον αρχιζω!! Μπατα κιουτα Μπατα κιουτα. Δεν ηξερε , ουτε καταλαβε τη τον χτηπησε. Τετοιο ξυλο τον ειχα ριξει , ακομα θα το θυμαται. Παλι καλα που δεν εμεινε σακατης., Μιλαμε τον σαπισα. Ξυλο συμμοριτικο, ασχημο.
Την αλλη στον δοιηκιτη, μας φωναζουνε να δωσουμε λογο. Παρων και ο βλακας αλλα με το ζορι στεκοτανε ορθιος.
Εγω ειχα τους δικους μου μαρτυρες και ετσι την γλυτωσα. Ο Σερραιος, φευγοντας περπατουσε ζιγκ ζαγκ.
Αχχ νιατα. Τοτε ημουν φωτια και λαβα. Ολα τα προβληματα τα ελυνα με τα χερια.
-
Ειχαμε και μεις εναν τετοιο λελε στην Ελευσηνα, Σερραιος ητανε. Ολο εξοδους και ειρωνιες και ψευτομαγκιες. Δεν εφτανε αυτο. Κοιμοτανε και διπλα μου και τον ετρωγα και στη μαπα.
ΑΑΧΧ που τοτε εγω πολυ δεν ηθελα!! Εκανα παρεα τοτε με δυο αλανια απο την Αθηνα και τυχαινει να ειμαστε μεσα εμεις μαζι με τον λελε υπηρεσια μια βραδυα.
Ειμαστε μεσα στο θαλαμο εμεις και του την εχω στημενη εγω στην πορτα τον Σερραιο με το που μπει. Και με το που μπαινει τον αρχιζω!! Μπατα κιουτα Μπατα κιουτα. Δεν ηξερε , ουτε καταλαβε τη τον χτηπησε. Τετοιο ξυλο τον ειχα ριξει , ακομα θα το θυμαται. Παλι καλα που δεν εμεινε σακατης., Μιλαμε τον σαπισα. Ξυλο συμμοριτικο, ασχημο.
Την αλλη στον δοιηκιτη, μας φωναζουνε να δωσουμε λογο. Παρων και ο βλακας αλλα με το ζορι στεκοτανε ορθιος.
Εγω ειχα τους δικους μου μαρτυρες και ετσι την γλυτωσα. Ο Σερραιος, φευγοντας περπατουσε ζιγκ ζαγκ.
Αχχ νιατα. Τοτε ημουν φωτια και λαβα. Ολα τα προβληματα τα ελυνα με τα χερια.
Προφανώς όσοι υπηρετήσατε στις μεγάλες πόλεις θα υπήρχαν αντιδικίες μεταξύ συναδέλφων φαντάρων,εμείς 350 ατομα στον έβρο δεν ακούστηκε τίποτα όλοι αγαπημένοι και όλοι φίλοι μεταξύ μας μόνο με τον διοικητή είχαμε πρόβλημα σε σε περίπτωση κάτι που θα γινότανε η πρώτη σφαίρα ήταν για το κεφάλι του ολοι τον ειχαμε άχτι.
-
Προφανώς όσοι υπηρετήσατε στις μεγάλες πόλεις θα υπήρχαν αντιδικίες μεταξύ συναδέλφων φαντάρων,εμείς 350 ατομα στον έβρο δεν ακούστηκε τίποτα όλοι αγαπημένοι και όλοι φίλοι μεταξύ μας μόνο με τον διοικητή είχαμε πρόβλημα σε σε περίπτωση κάτι που θα γινότανε η πρώτη σφαίρα ήταν για το κεφάλι του ολοι τον ειχαμε άχτι.
Oχι αδερφε, λαθος καταλαβες νομιζω. Στην Ελλαδα υπηρετησα στο ΤΕΝΕΦ. Ολοι αδερφια ημασταν εκει. Μονο αυτος ο μακακας ηταν σαν τη μυγα μες στο γαλα και ηταν θεμα χρονου ποιος θα του την εκανε. Ο κληρος ετυχε σε μενα γιατι δεν τον αντεξα αλλο. Διπλα μου τον ειχα 24/7 , και ηταν πολυ προβληματικος .
Μια δυο τρεις που λεει και η παροιμια.