καλα ολα αυτα . τι εγινε βαλατε φαρμακα ταισατε ,ζαχαρη σκορδο τσαι μαυρο
-
Μελισσια
Τα προγράμματα εχουν βγει από 18/3 ξεκιναει η υποβολή χαρτιων.
Ετσι όπως μου τα εξηγησαν όμως είναι μια π@@ρι@ και μιση , ζητανε να εχεις 114 κυψέλες η αναλογα στρεμματα με ωρες εργασιας δεν θυμαμαι ποσες ακριβως αλλα υπολογιζοταν με 7,70 ωρες ανα κυψελη ανα ετος.
Εμ αν ειχα 114 κυψέλες δεν θα σκεφτομουν καν να μπω στο πρόγραμμα , θα δω τις λεπτομέρειες εν καιρο…δεσμευεσαι να τις τριπλασιάσεις και να κανεις και εργαστηριο και πρεπει να εχεις από τις 114 κυψέλες 18.000 ευρω εσοδα.
Δεν πανε να μαμ@θ@@νε καλητερα.
Θα ξεκινησω τον αλλον μηνα με τρεις κυψέλες και ελπιζω να τις κανω 10 το καλοκαιρι , βλεπουμε βεβαια, εχω φιλαρακι μελισσοκομο που θα με κατατοπισει τον πρωτο χρονο.
Ειδωμεν.
Ξερει κανεις τι γινετε με την ασφαλιση??
Από ποσες κυψέλες και μετα μπορω να ζητησω να μπω στο ταμειο??
Είναι κατι αντιστοιχο με τους αγροτες, μετα από τρια χρονια εχεις καλυψη??
Για πειτε μου εσεις που εισαστε ηδη ασφαλισμένοι.Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.
ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ
ΠΑΣΜΗΕΛΛΗΝΒΑΡΒΑΡΟΣΕΣΤΙΝ -
Μελισσια
Εγώ δεν τα έχω δηλώσει ..ούτε ασφαλίσει ..ούτε θα φτιάξω περισσότερα .…δεν αξίζει έχουν έξοδα πολλά και τα τελευταία χρόνια ακούω από πολλούς …και από επαγγελματίες δεν έχουν απόδοση για να οικονομήσεις πρέπει να το νοθεύσεις …..αυτό πιστεύω…
Τα μελίσσι δεν είναι εύκολο πράγμα αλλά ούτε και δύσκολο..
Να σου πω μια μικρή ιστορία εγώ έπλεξα κατά λάθος …ένα μελίσσι πήγε να μπει την άνοιξη μέσα στο σπίτι πριν από 8 χρόνια …η μανά μου πρόλαβε και έκλεισε το παράθυρο ..και τελικά το μελίσσι μπήκε σε ένα άδειο παλιό βαρέλι του κρασιού ο πατέρας μου με μια παλιά μάσκα (είχε τα μελίσσια του πάππου αλλά δεν τα είχε καταφέρει ) το έριξε σε μια παλιά κυψέλη με άδεια τελάρα τον επόμενο χρόνο ..
τι? να κάνουμε¨? Τελικά είχε χτισθεί και το καπάκι είχαν και μελί ….μόλις έφαγα από αυτές τις κερήθρες.. .. ΈΠΑΘΑ ….. Εγώ δεν είχα καψούρα..με τις μέλισσες..ήμουν άνθρωπος που το κορόιδευε ….αλλά τώρα..δεν το αλλάζω με τίποτα…
Εγώ ήμουν άσχετος αλλά έμαθα …όχι ότι τα ξέρω όλα … συνέχεια μαθαίνεις…
Μπήκα στο κόπο …έφτιαξα κυψέλες …είχα εργαλεία αγόρασα και αλλά…. έχει γλυκιά φασαρία.. τώρα έχω 14..
Ξεκίνα με λίγες αλλά σημασία έχει αν το αγαπάς…..
Είναι το μοναδικό ον που ξύπνα μόνο.. ..του πάει τρώει μόνο του ..κοιμάται μόνο του …..και δεν σου φτιάχνει μόνο ένα προϊόν .. ….που όλα .. είναι όλα φάρμακα για τον άνθρωπο ….θέλει..1 φορά τον μήνα το χειμώνα να ασχολείσαι μαζί τους και κάθε μια φορά την εβδομάδα την άνοιξη ..προς το καλοκαίρι..….
Και τέλος το πιο σημαντικό …αντέχεις τα τσιμπήματα ??
(έφαγα πολλά. στη αρχή ..για να μάθω) -
Μελισσια
Εχω αρκετα βιντεακια κατεβασμένα από τον καιρο που ημουνα στην αλλοδαπη που σου δειχνουν και κατασκευες και ότι άλλο θελεις.
Βγηκανε κατι αλλα προγράμματα και για μελισσοκόμους αλλα δεν τα ανακοινωνουν..τα εχουν δωσει σε μεγαλοσυμφεροντα και εχουν προσλαβει γεωπόνους που γυρνανε την Ελλαδα ψάχνοντας κοροιδα.
Κανενας με προσβαση στις υπηρεσίες για να μαθουμε τι ακριβως προγράμματα είναι αυτά??
Προφανως όταν θα τα δωσουν στην δημοσιοτητα θα είναι λιγος ο καιρος για να κανεις τα χαρτια σου.Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.
Μελισσια
το ποιο ωραιο ειναι να φτιαξης δικες σου κυψελες απο το μηδεν,αν πιανουν λιγο τα χερια σου στα ξυλα φτιαχνης αριστουργηματα,αυτες οι εμπορικες ειναι απο μαπα ξυλεια και θελουν πολυ συντηρηση
σιγα σιγα θα ξυπνηση το μερακι μου και θα φτιαξω μια στα δικα μου γουστα και μετραπαρη δεν συμφερη 25αρι μαδερι χ4 μετρα =20 ευρω 1 μαδερι βγαζει 4 πατωματα [26 ευρω κυψελη με τελαρα τρικαλα 14ευρω πατωμα μαζι με τα τελαρα πιανει το χερι μου εφτιαξα και απο κοντρα πλακε θαλασης τωρα τον χειμωνα που καθομουνα
-
Μελισσια
κοντρα πλακαζ κανη? η καλυτερα ξυλο? οσο για το μαδερι αστο,κοιτα τιμη κυβικου
το κόντρα πλακέ και μάλιστα το θαλάσσης (όπως λέγονται ) δεν κάνει για μελίσσια μου το είχε πει ένας πολύ έμπιστος έμπορος ξυλείας
σε σεμινάριο που είχε πάει(λόγο των χημικών που έχει ) …..αλλά εάν σκεφτείς ότι πουλούν πάτους κυψέλης από κόντρα πλακέ θαλάσσης... ..εγώ δεν το ρισκάρω ...
εάν θες φτιάξε μια για δοκιμή ....άσε όπου με το φυσικό ξύλο αναπνέει..και δεν υπάρχει και τόσο υγρασία .... -
Μελισσια
Ενας που ξεκιναει , καινούργιος μελισσοκόμος καλα θα κανει να αφησει τα πειραματα γι αργοτερα.
Ας ακολουθησει την πεπατημενη καποιου φιλου εμπειρου στα πρωτα βηματα να μαθει τα βασικα και μετα ας κανει του κεφαλιου του.Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.
Μελισσια
Ενας που ξεκιναει , καινούργιος μελισσοκόμος καλα θα κανει να αφησει τα πειραματα γι αργοτερα.
Ας ακολουθησει την πεπατημενη καποιου φιλου εμπειρου στα πρωτα βηματα να μαθει τα βασικα και μετα ας κανει του κεφαλιου του.Συμφωνω φιλε.επειδη δεν θα ξερει την δουλια για αρχη θα εχει αλλα αγχοι,να κανει πρωτα τον κυκλο να δει πως παει η χρονια και τι χειρισμους χρειαζεται και μετα κανει τα πειραματα του.εγω φετος σαν νεος την πατησα και εχασα 3 μελισια δυνατα απο σφηκες!!Θελει ψυχραιμια και πολυ ψαξιμο για αρχη σε οποιον σκεφτεται να ασχοληθει!!
-
Μελισσια
Συμφωνω φιλε.επειδη δεν θα ξερει την δουλια για αρχη θα εχει αλλα αγχοι,να κανει πρωτα τον κυκλο να δει πως παει η χρονια και τι χειρισμους χρειαζεται και μετα κανει τα πειραματα του.εγω φετος σαν νεος την πατησα και εχασα 3 μελισια δυνατα απο σφηκες!!Θελει ψυχραιμια και πολυ ψαξιμο για αρχη σε οποιον σκεφτεται να ασχοληθει!!
φιλε επειδη σκεφτομαι να ασχοληθω με τη μελισσοκομια για πες αν θες τη εγινε με της σφηκες και εχασες τα μελισσια σου.
-
Μελισσια
φιλε επειδη σκεφτομαι να ασχοληθω με τη μελισσοκομια για πες αν θες τη εγινε με της σφηκες και εχασες τα μελισσια σου.
Καλημερα.επειδη εδω δεν ειχε δυνατο χειμωνα φετος ειχε παρα πολλες σφηκες.καλο θα ειναι ανοιξη και φθινοπωρο να βαζεις παγιδες.
Θα βρεις διαφορες αυτοσχεδιες αν γκουγκλαρεις.Μπουκαλια με τρυπες ειναι.εγω αργησα να βαλω και οταν εβαλα της γεμισα με χυμο και δεν πηγαν οι σφηκες.Θα βαλεις μεσα πορτοκαλα με ανθρακικο αυτο της τραβαει πολυ και αν θες για να μην παει καμια μελισα στην πορτοκαλαδα ριξε και κανενα μικρο κοματι κρεας μεσα η ψαρι.
Σε μενα μπηκαν μεσα στην αρχη φαγανε λιγο μελι αλλο οταν εφευγαν διναν σημα και ερχοτα και αλλες σφηκες με αποτελεσμα να τρωνε τον γονο,να αδυνατισουν τα μελισια και στο τελος σκοτοναν και της λιγες μελισες που εμειναν.Πολυ ασχημο πραγμα να το βλεπεις και να μην ξερεις τι να κανεις.και κατι ακομα αν εχεις χοντρο προβλημα περιοριζεις και την εισοδο της κυψελης!