παρακουλουθω συνεχεια την ερτ στο ιντερνετ. και το συμπερασμα που εχω βγαλει ειναι..
οτι προσπαθουν να αποθεωσουν τον τσιπρα,τον φωναζουν εκει στην αρχη της λειτουργιας ως παρανομη ερτ. μετα ο τσιπρας παει στον ''προεδρο της δημοκρατιας¨ και ζητα εξηγησεις συνεχεια εχουν καποιους εργατοπατερες του συριζα και που και που κανεναν του κκε. και ολοι λενε για την χρυση αυγη. τους κατηγορουνε και οτι ειναι εναντιον η χρυση αυγη σε οτι γινεται και οτι ειναι τσιρακια της κυβερνισης. αν διαβασετε η χρυση αυγη ειναι εναντιον του κλισηματος της ερτ απλος λεει οτι πρεπει να φυγουν αυτοι που περνουν 200.00 και 300.000 τον χρονο. τοσο πολυ τους ποναει? και εχουν φερει διθεν αναλυτες ειδικους να μας το εξηγησουν? μοιπως επειδη δεν προκειται να πεσει η χρυση αυγη ολο αυτο ειναι ενα κολπο απο τα πολλα που ξερουν να μας κανουν παλι πληση εγγεφαλου? η μοιπως νομιζουν οτι θα παει εκει η χρυση αυγη να ζητησει τον λογο και θα γινουν φασαριες ωστε και καλα να δειξει τον ''πραγματικο της χαρακτιρα?'' θα δειξει.
-
Ρε παιδια μοιπως μας ταιζουν κουτοχορτο?
-
Πάντως εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι ενοούν όταν λένε εκεί στην ΝΕΤ ότι αγωνίζονται για το καλό όλου του Ελληνικού λαού.Το ίδιο δεν έλεγε και εκείνος ο τύπος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ,κι ας έπερνε η παρέα του τα τέσερα εκατομύρια το χρόνο για συνδικαλιστικά έξοδα.Όλοι αυτοί οι τύποι για το καλό της Ελλαδίτσας; Άς μου το εξηγήσει κάποιος,εγώ πάντως δεν το καταλαβαίνω.Στο κάτω κάτω η ΕΡΤ δεν ανοίκει στο κράτος;Ότι θέλει το κάνει το μαγαζί.'Αν θέλει το κλείνει αν θέλει το ξανανοίγει έτσι δεν είναι;Άν εσύ έχεις ένα μαγαζάκι που πουλάει βρακιά ας πούμε δεν το κλείνεις άμα θέλεις;Θα σου πει κανείς τίποτα;Δικαίομά σου δεν είναι;
-
Να ξεκαθαρίσουμε, πρόχειρα ομολογουμένως, τις έννοιες. «Δημόσιο», όπως και η ετυμολογία της λέξης αποκαλύπτει, είναι οτιδήποτε αφορά ή ανήκει (προσοχή στο «ανήκει») (σ)τον «δήμο» δηλαδή τον λαό, την κοινωνία, όλους εμάς ως σύνολο αλλά και ως άτομα. Αντίθετα, «Κράτος» είναι η θεσμική μορφή της εξουσίας. Μια λειτουργούσα οντότητα που περιστοιχίζει την ύπαρξη απ’ άκρη σ’ άκρη και που δεν εννοεί να αφήσει κανέναν τομέα ιδιωτικής και συλλογικής ζωής ακάλυπτο από την «προστασία» του. Η παρατήρηση αυτή δεν είναι καμιά φιλοσοφική τοποθέτηση αλλά απλή βιωματική εμπειρία όλων μας είτε την συνειδητοποιούμε ως τέτοια είτε όχι.
Έτσι λοιπόν, θεωρούμε τουλάχιστον ειλικρινείς και τίμιους όσους μιλούν για περιορισμό του «δημοσίου» τομέα σε αντίθεση με όσους πονηρούς ή βλάκες μεταχειρίζονται τον όρο «Κράτος» για να περιγράψουν το «δημόσιο».
Ποια είναι όμως η δουλειά του Κράτους; Να εξουσιάζει. Αλλά πώς θα το καταφέρει αυτό χωρίς να βρίσκει αντιστάσεις από τους εξουσιαζόμενους; Προσφέροντας και οργανώνοντας τον δημόσιο χώρο. Δίνοντας στους εξουσιαζόμενους μια αρκούντως ικανοποιητική αίσθηση ελευθερίας χρήσης του δημόσιου χώρου και των λεγόμενων «δημόσιων αγαθών» όπως η παιδεία, η υγεία, η ενημέρωση, το νερό και η ενέργεια. Γι αυτό, άλλωστε, υπάρχει και η θεσμοθέτηση των φόρων. Ο καθένας μας, λέει το Κράτος δια του Συντάγματος, προσφέρει όσα οι δυνάμεις του του επιτρέπουν στο Κράτος, προκειμένου με τη σειρά του να μας τα επιστρέφει – το λένε και κοινωνικό μισθό – κι έτσι να ικανοποιεί κάποιες από τις βασικές μας ανάγκες.
Ποιος μιλάει;
Σήμερα σε καθημερινή βάση ακούμε διάφορους δημοσιολογούντες να μιλούν και να απαιτούν «λιγότερο κράτος». Ποιοι είναι αυτοί; Μήπως τίποτα αναρχικοί, αναρχοκομμούνια, αριστεροάπλυτοι και τα τοιαύτα; Ησυχάστε. Πρόκειται καταρχάς για τους ίδιους τους εκπροσώπους του Κράτους. Υπουργοί, Πρωθυπουργοί, βουλευτές και βολευτές, δημοσιογράφοι και δημιολάγνοι. Σειρά παίρνει το αφάν γκατέ της κοινωνίας: τραπεζίτες, καθηγητές, καθηγητίσκοι, επιχειρηματίες, τοκογλύφοι, επαγγελματίες εκβιαστές, εκδότες, μεγαλο-μικρο εργολάβοι, εκπρόσωποι λεσχών (συμπεριλαμβανομένων και των χαρτοπαικτικών με την ευρεία έννοια), οίκων (ίσως κα ανοχής αλλά σίγουρα ενοχής) και άλλων τέτοιων κοινωνικά ισχυρών ομάδων. Ομάδες όμως που στηρίζουν το Κράτος και βέβαια το Κράτος τους ανταποδίδει τη στήριξη και με το αζημίωτο. Γενικότερα, αυτοχρήζονται «εχθροί του Κράτους» αυτοί που το αποτελούν, αυτοί που το στηρίζουν αλλά κι αυτοί που επωφελούνται από αυτό. Αυτοί, που όσο περισσότερο φωνάζουν για λιγότερο κράτος, τόσο περισσότερο το αποζητούν σαν ερωμένες σε οίστρο. Μα τέτοια αυτοκτονική τάση, βλακεία, αχαριστία και ανωμαλία; Μάλλον όχι.
Ποιος χρειάζεται λιγότερο «Κράτος»; Πάντως όχι οι «εχθροί» του.
Μήπως η απάντηση στην προηγούμενη ερώτηση βρίσκεται στη «λάθος» χρήση της λέξης Κράτος; Μήπως δηλαδή, οι «εχθροί του Κράτους» δεν εννοούν το Κράτος-Κράτος, αλλά το Κράτος-Δημόσιο; Ας δούμε τα γεγονότα. Και για να μην τρέχουμε στο παρελθόν, ας δούμε τα φρέσκα. Τι ακριβώς κάνει το Κράτος; Γιατί το κατηγορούν οι «εχθροί» του;- Το Κράτος νομοθετεί και απαιτεί από όλους μας (όχι όλους-όλους, κάποιους όλους) την αύξηση των φόρων την ίδια στιγμή που πετσοκόβει όλες (όλες-όλες) τις παροχές του προς εμάς.
- Το Κράτος νομοθετεί την μείωση των φόρων των λίγων, πλην όμως ισχυρών, προυχόντων.
- Το Κράτος νομοθετεί και δανείζεται υπέρογκα ποσά για να «διασώσει» το τραπεζικό σύστημα – που τυπικά δεν είναι Κράτος – αλλά το χρέος της διάσωσής τους το μεταβιβάζει στους υπηκόους του.
- Το Κράτος νομοθετεί τη φτωχοποίηση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού, ενώ ταυτόχρονα νομοθετεί και τις «ευκαιρίες της κρίσης» για τους λίγους (μείωση μισθών, μείωση συντάξεων, ελαστικοποίηση ωραρίου, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, «απελευθερώσεις» κάθε είδους – επαγγελμάτων, απολύσεων ακόμα και των ηθών – fast-track, «αξιοποιήσεις», ΣΔΙΤ, κλπ).
- Το Κράτος νομοθετεί την πώληση-αξιοποίηση της Δημόσιας περιουσίας (ναι, αυτής που ανήκει σε όλους μας και όλοι μας μπορούμε να κάνουμε χρήση της) όχι σε κάποιο άλλο Κράτος αλλά σε κάποια συγκεκριμένα φυσικά και νομικά πρόσωπα.
- Το Κράτος νομοθετεί την απαξίωση κάθε δημόσιου οργανισμού και θεσμού, με αποτέλεσμα να το καθιστά φτηνό ως εμπόρευμα κι ευάλωτο στην κατασυκοφάντηση και την επίθεση της αγοράς.
Ώστε λοιπόν το Κράτος «νομοθετεί». Και μάλιστα νομοθετεί προς όφελος των «εχθρών» του. Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Ή το Κράτος βρίσκεται σε παράκρουση κι έχει αυτοκτονικούς ιδεασμούς ή οι «εχθροί» του, που το μάχονται λυσσαλέα, είναι κρετίνοι. Αλλά τίποτα από τα δύο δεν συμβαίνει και χαίρουν άκρας πνευματικής υγείας και οι δύο. Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι ότι Κράτος και «εχθροί του Κράτους» έχουν συμμαχήσει με σκοπό να αφανίσουν οτιδήποτε δημόσιο από προσώπου γης. Μπορούν και το κάνουν. Παραπλανώντας, εκβιάζοντας, συκοφαντώντας, ξεπουλώντας τον δημόσιο χώρο (όσος υπήρχε) και, όταν χρειαστεί, καταστέλλοντας.
-
Για εμένα η Ερτ ήθελε μείωση μισθών και προσωπικού και μια γενική αναδιάρθρωση στον τρόπο λειτουργίας της, όχι κλείσιμο.
Η Χρυσή Αυγή θέλει και τα παθαίνει, ένα κόμμα που θέλει να ανέβει στην εξουσία, κοιτάζει να δεί πως θα αρνηθεί-ρίξει τα "λαθη" του παρελθόντος. Αυτοί ψάχνουν να βρούν όλους τους χαμένους για να τους υπερασπιστούν, (βλέπε χουντικούς, παλιούς ναζι κλπ) -
Αυτο που λεω εγω εδω και πανω απο δεκα χρονια κατ ιδιαν αλλα πρεπει να το εχω διατυπωσει και εδω σε καποιο θεμα πριν καιρο!
Το ζητουμενο ειναι να τσακισουν τα συνδικατα επειδη με τον τροπο που λειτουργουσαν και λειτουργουν ηταν και ειναι εμποδιο σε καθε τι εκσυνχρονιστικο!
Αυτο το επραξε πρωτη η Θατσερ και προσπαθησαν μετα να το επιβαλουν ως ορο σε καθε χωρα που ζητουσε οικονομικη βοηθεια!
Τωρα μπορειτε να συμφωνειτε μπορειτε να τραβατε τα μαλλια σας αλλα για εμενα πρατει σωστα επειδη οσες προσπαθειες μεταρυθμησεων εγιναν εβρισκαν παντα τους εργατοπατερες μπροστα!
Παραδειγμα!
Ο Γιανιτσης προσπαθησε να μεταρυθμησει το ασφαλιστικοα….για εμενα εκεινο τον καιρο ηταν και αρκετα γεναιοδορος αφου ελεγε για τρια ταμεια...προσωπικα νομιζω πανω απο 1 κεντρικο δεν σηκωνει.....θυμοσαστε πως ξεσηκωθηκαν ολοι να τον φανε??
Τι εγινε??
Περασαν τα χρονια και με βιαιο τροπο επρεπε να γινει αναδιαρθρωση ...που και παλι δεν εγινε με σωστο τροπο αλλα οπως και ναναι τωρα αναγκαστικα μπηκε σε μια διαδικασια συνχωνευσεων για να καταληξει σε ενα ταμειο.....και εγινε με τετοιο βιαιο τροπο που αποκαλυφθηκαν ολες οι παθογενειες οπως π.χ συνταξεις μαιμου..το ελαφρυτερο απ ολα...που βεβαια τα γνωριζαν οι εργατοπατερες και αυτοι που απομυζουσαν τα ταμεια!
Μια τετοια κατασταση ειναι και η ΕΡΤ δεν ειναι τιποτε αλλο απο μια εστια εκμεταλευσης που σαπισε με τον καιρο!
Οταν δεν αντιμετωπιζεις τα σπυρακια με κρεμες να φυγουν και αγωγη μετα φωναζεις οτι δεν θελεις τον γιατρο...ετσι δεν ειναι??
Ναι η δημοσια τηλεοραση αντιπροσωπευει ολα αυτα τα ιδεωδη κλπ ομως ως μια εστια απο τα προαναφερθεντα αντιπροσωπευει και ολα τα νοσηρα!
Δεν θα παει σε κανενα μετωπο με τα συνδικατα με διαλακτικοτητα γιατι αν κανει καπου πισω εχασε το παιχνιδι!
Εγω ως πρωην επιχειρηματιας ..οπως ενοειται στην Ευρωπη...ειμαι απολυτως συμφωνος!
Αφου δεν καταλαβαιναμε και βαζαμε το προσωπικο μας συμφερον πανω απ ολα αφου αφου αφου...τωρα με το ζορι!
Αρκει και αυτο το ζορι να βαλει σωστα θεμελια ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
Τωρα για τον κοσμακη που δεν φταει σε τιποτα...μαζι σας και εγω ..ποιον να πρωτοπλακωσουμε??Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.
ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ
ΠΑΣΜΗΕΛΛΗΝΒΑΡΒΑΡΟΣΕΣΤΙΝ -
ειμαι περιεργος ταριφα να δω που το πανε ως που θα το τραβηξουν.
κατα την γνωμη μου παντα ενα σπιτι(κρατος) για να ζει καλα πρεπει να τρωει λιγοτερα η ισα απο αυτα που βγαζει.αυτο δεν γινοταν στο κρατος πολλα χρονια και δυστυχως το σπιτι(κρατος) επτωχευσε.τωρα επειδη πρεπει να μας πανε πισω στην πραγματικη οικονομια κανουν διαφορες μακακιες αφου κατι αλλο δεν ξερουν και επειδη τα δανεια που μας διναν οι πολιτικοι μας τα σκορπουσαν αντι να τα επενδυσουν(βγαζοντας κανα αεριο,παραγοντας κατι)και καναν καλη ζωη με καποια ζαγαρια συμπολιτες μου και γω μεσα στα ζαγαρια τωρα θα κανουν οι δανειστες τις επενδυσεις και θα περνουν το κερδος.με λιγα λογια χασαμε τον ελενχο και μας περνουν την περιουσια μας και οσο και αν λαλαμε αυτη ειναι η αληθεια
-
Αγαπητέ μου GoldHunter, δεν θέλουν να εξυγιάνουν! Η εκάστοτε κυβέρνηση δε με πείθει ότι ήθελε την εξυγίανση. Αν δε μπορούσαν να το κάνουν και να ελέγξουν τους δημόσιους οργανισμούς έπρεπε να κάνουν χαρακίρι ή να πάνε σπίτια τους.
Απλά ήθελαν να μοιράζουν το χρήμα εκεί που αυτοί "έκριναν σωστά". Σε δικούς τους μεγαλοεκδότες, μεγαλοεργολάβους, ψηφοφόρους κλπΕπειδή η περιγραφή σου για την ΕΡΤ ταιριάζει και στα νοσοκομεία, στην εφορία, στα σχολεία, στο 100 %, και όπου έβαλε το χέρι του το κράτος-κυβέρνηση, προσωπικά θέλω να κλείσουν ΌΛΑ.
Ααααα θέλω να κλείσει και η αστυνομία γιατί πάρα πολλοί αστυνομικοί είναι διεφθαρμένοι. Και όχι να μείνουν ανοικτά και να εξυγιανθούν. Να κλείσουν ΤΩΡΑ τα κολαστήρια διαφθοράς και σε 6 μήνες να ξανά ανοίξουν "υγιεί" από αυτούς που τα διέφθειραν.Ποιόν δουλεύουν ;
-
Όταν καταλάβουμε τη διαφορά κράτους (=κυβέρνηση) και δημοσίου (=δήμος, λαός, κοινωφελές, κοινό όφελος, δημόσια αγαθά, νερό, ενέργεια, ενημέρωση, παιδεία, υγεία), τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε ποιο υγιεί συζήτηση.
αν τα καταργισουν ολα αυτα και δεν ειναι δημοσια αλλα ιδιοτικα τοτε δεν θα υπαρχει ελλαδα δεν θα υπαρχει δημοσιο κρατος. η ελλαδα θα σπασει
-
Ποιος μπορεί να πει ότι το κράτος από το 1821 έως και σήμερα λειτούργησε για την προστασία του πολίτη και μόνο;Το κράτος λειτούργησε μόνο για τα συμφέροντα αυτών που το διηκούσαν και το διηκούν ακόμη και σήμερα,δηλαδή πεντ'έξι οικογενειών γνωστών και μη εξαιρεταίων.Η δημοκρατική λειτουργεία που μας περιγράφετε παραπάνω,για τα Ελληνικά δεδομένα είναι ουτοπία και μόνο στα χαρτιά υπάρχει.Το ξεπούλημα της Ελλάδας πάντως οδηγεί με ακρίβεια σε κάτι άλλο.Δηλαδή στην αντίδραση.Ο νοών νοήτω.