Xτυπησαν Ισραηλινους στη Βουλγαρια.Εχει ξεκινησει μεγαλο πραγμα.Κατι μου λεει οτι στο Λονδινο θα γινει χαος.Δεν ειδατε οτι η εταιρια ασφαλειας των αγωνων κανει πισω.Κατι ξερει,κατι ξερει.
Εγω περιμενω κατι αντιστοιχο με το Μοναχο το 74 ισως και μεγαλυτερο.Απο καπου πρεπει να αναψει το ΦΥΤΙΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.
-
GRHGOREITAI
-
GRHGOREITAI
Xτυπησαν Ισραηλινους στη Βουλγαρια.Εχει ξεκινησει μεγαλο πραγμα.Κατι μου λεει οτι στο Λονδινο θα γινει χαος.Δεν ειδατε οτι η εταιρια ασφαλειας των αγωνων κανει πισω.Κατι ξερει,κατι ξερει.
Εγω περιμενω κατι αντιστοιχο με το Μοναχο το 74 ισως και μεγαλυτερο.Απο καπου πρεπει να αναψει το ΦΥΤΙΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.Χαλαρα να το απολαυσουμε
Θα ελεγα κιαλλα
αλλα ολα στο καιρο τους -
GRHGOREITAI
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63693899
Στο τελος η πρωτη συντσξη θα καταβαλεται για εξοδα κηδειας.
-
GRHGOREITAI
Η μικρή κόκκινη κλώσα
Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια μικρή
κόκκινη κλώσα, που σκάλιζε το χώμα στη
φάρμα που ζούσε, μέχρι που ανακάλυψε
μερικούς σπόρους σιταριού. Φώναξε
τότε τους γείτονές της και τους είπε
'Αν φυτέψουμε αυτούς τους σπόρους, θα
μπορέσουμε να έχουμε ψωμί να φάμε.
Ποιος θα με βοηθήσει στο όργωμα και
στο φύτεμα;' Ρώτησε η μικρή κόκκινη
κλώσα.'Όχι εγώ', είπε η αγελάδα, 'τέλειωσε το
ωράριο μου'.
'Όχι εγώ', είπε η πάπια, 'σήμερα έχω
ημιαργία'.
'Όχι εγώ', είπε το γουρούνι, 'έχω πάρει
άδεια αιμοδοσίας'.
'Όχι εγώ', είπε η χήνα, 'ψάχνω για
δουλειά'.'Θα το κάνω τότε μόνη μου', είπε η μικρή
κόκκινη κλώσα. Κι έτσι κι έκανε. Όργωσε
το χωράφι, φύτεψε τους σπόρους, πότισε
το χωράφι, το σιτάρι ψήλωσε κι ωρίμασε,
που έγινε ψηλό και ολόχρυσο. 'Ποιος θα
με βοηθήσει να θερίσω το σιτάρι;'
Ρώτησε τότε η μικρή κόκκινη κλώσα.'Όχι εγώ', είπε η πάπια, 'σήμερα κάνω
στάση εργασίας.'
'Όχι εγώ, είναι εκτός της ειδικότητας
μου', είπε το γουρούνι.
'Όχι εγώ, θα χάσω την αρχαιότητά μου',
είπε η αγελάδα.
'Όχι εγώ, θα χάσω το επίδομα ανεργίας',
είπε η χήνα.'Θα το κάνω τότε μόνη μου', είπε η μικρή
κόκκινη κλώσα. Κι έτσι κι έκανε. Θέρισε
το σιτάρι, έφτιαξε το αλεύρι και
έφτασε επιτέλους η ώρα να φτιαχτεί το
ψωμί. 'Ποιος θα με βοηθήσει να ζυμώσω
το ψωμί;' ρώτησε η μικρή κόκκινη κλώσα.'Όχι εγώ, θα ήταν υπερωρία αν σε
βοηθούσα', είπε η αγελάδα.
'Όχι εγώ, θα έχανα το επίδομα της
έγκαιρης προσέλευσης', είπε η πάπια.
'Όχι εγώ, θα έχανα το επίδομα
ωρίμανσης, είπε το γουρούνι.
'Όχι εγώ, θα ήτανε ρατσιστικό να ήμουν
εγώ η μόνος βοηθός', είπε η χήνα.'Θα το κάνω τότε μόνη μου', είπε η μικρή
κόκκινη κλώσα. Ζύμωσε κι έψησε πέντε
φρατζόλες. Μύρισε όμορφα το
φρεσκοψημένο ψωμί, σε όλη η φάρμα και
τότε μαζεύτηκαν όλα τα ζώα. Όλα θέλανε- για την ακρίβεια απαιτούσανε -,
μερίδιο απ' το ψωμί. Αλλά η μικρή
κόκκινη κλώσα είπε, 'Όχι, μπορώ να φάω
και τις πέντε φρατζόλες μοναχή μου'.
'Αίσχος - Κερδοσκοπία!', φώναξε η
αγελάδα.
'Καπιταλιστική βδέλλα!', ούρλιαξε η
πάπια.
'Απαιτώ ίσα δικαιώματα!',
διαμαρτυρήθηκε η χήνα.
Και το γουρούνι, απλώς γρύλισε, καθώς
βαρέθηκε να κάνει κάτι παραπάνω.
Και γράψανε σε πλακάτ 'Αδικία', 'Η μικρή
κόκκινη κλώσα να φορολογηθεί', 'Να
κρατικοποιηθεί το ψωμί', 'Τα
πεινασμένα ζώα έχουν δίκιο', 'Νόμος
είναι το δίκιο του γουρουνιού' και
κάνανε πορεία γύρω - γύρω από τη μικρή
κόκκινη κλώσα φωνάζοντας διάφορα
συνθήματα.Τότε ήρθε ο αντιπρόσωπος της
κυβέρνησης και είπε στη μικρή κόκκινη
κλώσα.'Δε πρέπει να είσαι τόσο άπληστη, δεν
μπορείς να το φας μόνη σου'.'Μα εγώ δούλεψα μόνη μου, για να
φτιαχτεί αυτό το ψωμί, κανένας άλλος
δεν με βοήθησε', είπε η μικρή κόκκινη
κλώσα. 'Ολομόναχη μου, τα έκανα όλα.''Ακριβώς', είπε ο αντιπρόσωπος της
κυβέρνησης. 'Αυτή είναι η ομορφιά της
ελεύθερης αγοράς. Καθένας μπορεί να
δουλεύει όσο θέλει. Αλλά, με τους
σύγχρονους κρατικούς κανονισμούς, το
ψωμί θα πρέπει να μοιραστεί σε όλα τα
ζώα και η εσύ μικρή κόκκινη κλώσα, θα
πρέπει να δώσεις φόρο την μισή
φρατζόλα ψωμιού στο κράτος, να
πληρώσεις ακόμα φόρο ακίνητης
περιουσίας για το χωράφι που όργωσες,
να πληρώσεις για να δημοσιεύσεις στις
εφημερίδες φωτογραφίες του ψωμιού που
έψησες και να πληρώσεις εισφορές στα
ταμεία των αγροτών, των μυλωνάδων και
αρτοποιών, οπότε θα σου μείνει το ένα
τέταρτο της φρατζόλας. Τι νομίζεις
δηλαδή, ότι εσύ θα τρως και οι άλλοι θα
πεινάνε;'Και έζησε η μικρή κόκκινη κλώσα καλά
-με το ένα τέταρτο της φρατζόλας-, και
τα υπόλοιπα ζώα -με τις ολόκληρες
φρατζόλες- ακόμα καλύτερα. Κι από τότε,
η μικρή κόκκινη κλώσα σταμάτησε να
φτιάχνει το ψωμί της σε αυτήν τη φάρμα
και πήγαινε σε άλλη φάρμα. Οι γείτονές
της όμως, η πάπια, η αγελάδα, το
γουρούνι και η χήνα αναρωτιόνται
ακόμα μέχρι σήμερα γιατί η μικρή
κόκκινη κλώσα δεν έφτιαξε ποτέ ξανά
άλλο ψωμί. - για την ακρίβεια απαιτούσανε -,
-
GRHGOREITAI
Eνα ωραιο που βρηκα με αρκετη αληθεια μεσα του
Άραγε αυτό γιατί δεν μας τα διδάξαν στο σχολείο;;;
Διαβάστε το! Αρκούν 2 λεπτά. Αλλά μπορεί να το σκέπτεστε για πολύ περισσότερο.
Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στην βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα.
ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις αισθήσεις μας και τις αντένες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να μην παρασυρθούμε από την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά, στους σύγχρονους "μνηστήρες".
Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, τον κόσμο που του έκλεψαν. Παρά την μεγάλη του λαχτάρα, διατηρεί την ανωνυμία του και μεταμορφωμένος σε ζητιάνο από την ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ, πηγαίνει στο παλάτι ώστε να ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει, υπομένοντας καρτερικά τις προσβολές και την χλεύη των μνηστήρων. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ. Γι αυτό τον λόγο και είναι ο αγαπημένος της Θεάς ΑΘΗΝΑΣ, της Θεάς που αντιπροσωπεύει την ΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, την ΣΟΦΙΑ, την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.Της Θεάς που μελετά τον εχθρό και τον πολεμά με τα ίδια του τα όπλα. Όταν όμως έρχεται η ώρα, όταν τους έχει στριμώξει όλους άοπλους σε ένα δωμάτιο, όταν φανερώνεται πάνοπλος, ΤΟΤΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΙΚΤΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥ, που δημιούργησε με τον δικό του ιδρώτα, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ που οι μνηστήρες καταχράστηκαν και καπηλεύτηκαν μαζί με την φιλοξενία του οίκου του που τιμησε τον ΞΕΝΙΟ ΔΙΑ.
Ο ισχυρότερος αντίπαλός του είναι ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ. Η λέξη μιλά απο μόνη της. Είναι η ΑΝΤΙ-ΝΟΗΣΗ, είναι αυτό που μας κάνουν ΤΩΡΑ, είναι ο τρόπος με τον οποίο θολώνουν τις καταστάσεις και την πραγματικότητα ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ. Είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την καθυπόταξη και δουλεία του ανθρώπου.
Ο επόμενος είναι ο ΕΥΡΥ-ΜΑΧΟΣ. Αυτός που μάχεται με κάθε τρόπο, με εύρος, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ, ο δεινός και αδίστακτος μαχητής.
Ο ΑΜΦΙ-ΝΟΜΟΣ! Αυτός που διαστρεβλώνει τον ΝΟΜΟ και την τάξη των πραγμάτων, ο επικίνδυνος γιατί είναι ΕΤΣΙ και ΑΛΛΙΩΣ!
Ο ΑΓΕ-ΛΑΟΣ! Αυτός που άγει τον λαό, που τον παρασύρει με την βοήθεια του ΑΝΤΙ-ΝΟΟΥ. Που τον μετατρέπει σε ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΓΕΛΗ!
Κανένα όνομα στα Ομηρικά έπη δεν είναι δοσμένο στην τύχη!
Κρύβουν βαθύτατα νοήματα και στο χέρι μας είναι να τα αποκρυπτογραφήσουμε και να διδαχτούμε, ή καλύτερα να συνετιστούμε.
Οι πρόγονοί μας μιλούν, ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, μας λένε ΠΩΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ, μας λένε πως να τινάξουμε τον ζυγό.
ΑΡΚΕΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!
Και ο Αντίνοος, ο στόχος της πρώτης φονικής βολής του Οδυσσέα.
Είναι αυτός ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ να πεθάνει πρώτος.
Γι' αυτό, μακριά από την προπαγάνδα των ΜΜΕ.
Και τον σκοτώνει ρίχνοντας του το βέλος στον ΛΑΙΜΟ, το ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ δηλαδή της επικοινωνίας που την χρησιμοποιεί ενάντια στην νόηση των ανθρώπων!
-
GRHGOREITAI
Χτίζει και τρίτη βίλα στην Αντίπαρο, όταν η Ελλάδα γκρεμίζεται
09.06.2011
-A +A
Ο προκλητικός τρόπος που πολιτεύεται, οι σπατάλες που καταγράφηκαν φωτογραφικά πριν από μήνες με την ανακαίνιση του γραφείου της στην οδό Σταδίου, τα 22.000.000 ευρώ που δημοσιοποιήθηκε ότι δόθηκαν υπό μορφή επιδομάτων και «δώρων» στους συνδικαλιστές του υπουργείου της, για να σιωπήσουν στην επέλαση της τρόικας, και η φράση «δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες παρά μόνο λαθραία τσιγάρα» έχουν κάνει ιδιαίτερα αντιπαθή την κυρία Αννα Νταλάρα στην κοινή γνώμη. Οι αποδοκιμασίες, τα γιαούρτια, τα… παπούτσια και η φυγάδευσή της από το Πνευματικό Κέντρο του Ζωγράφου, για να μην τη λιντσάρουν οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες, αποδεικνύουν ότι ένα μεγάλο μέρος του λαού την έχει ταυτίσει με το καθεστώς νεοπλουτισμού και νεποτισμού στην κυβέρνηση Παπανδρέου (πρωτοξαδέλφη, άλλωστε, του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση).
Η σύζυγος του διάσημου ερμηνευτή Γιώργου Νταλάρα έχει συνήθως το απορημένο ύφος της Μαρία Αντουανέτα (αφού δεν έχουν ψωμί, γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι οι φτωχοί;), όταν καλείται να αντιμετωπίσει σύνθετα κοινωνικά προβλήματα.
Η κυρία υφυπουργός, με το «γεμάτο» «πόθεν έσχες» της, θα μπορούσε να πολιτεύεται αμισθί (προσφέροντας στην πατρίδα), αφού οι οικονομικές δυνατότητές της της το επιτρέπουν. Και όχι να εισπράττει την παχυλή βουλευτική αποζημίωση και ό,τι άλλο αυτό συνεπάγεται! Εχει δηλώσει 27 ακίνητα, τα τρία εκ των οποίων είναι πολυτελείς εξοχικές κατοικίες σε κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου. Σύμφωνα με το φωτογραφικό ρεπορτάζ, αυτή την εποχή που ο λαός καλείται σε αιματηρές θυσίες και έχει βγει στους δρόμους διαδηλώνοντας, η κυρία Νταλάρα-Ραγκούση αποπερατώνει δύο παραθαλάσσιες επαύλεις που ανήκουν στην πλούσια συλλογή της.
Ρίχνει μπετά στην Αντίπαρο και καλλωπίζει το νέο ανάκτορο στη Σύρο
Το ζεύγος Γιώργου και Αννας Νταλάρα, με κοινή ρίζα την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, έχει πολλούς φίλους στο νησί. Αλλά και πολλούς ακόμα που τους αντιμετωπίζουν με ιδιότυπο νησιώτικο «χιούμορ». Οι Συριανοί έδειξαν, στις 21 Μαρτίου και στα μέσα Απριλίου, πόσο εκτιμούν το πολιτικό ταμπεραμέντο της κυρίας Νταλάρα, αλλά και του φίλου του ζεύγους, Γιώργου Παπανδρέου, πρωθυπουργού αυτήν τη στιγμή της Ελλάδας. Ο κ. Παπανδρέου έφυγε τρέχοντας από την πίσω πόρτα του δημαρχείου μέσα στους καπνούς των δακρυγόνων και το ζεύγος, όταν κάθισε να φάει σε γνωστή ταβέρνα (τη Μεγάλη Παρασκευή), άκουσε τα εξ αμάξης, με αποτέλεσμα να εκνευριστεί ο τραγουδιστής σύζυγος και «να παραφερθεί», όπως γράφτηκε. Αυτό, βέβαια, δεν τους εμποδίζει να ξεκουράζονται στο πολυτελέστατο αρχοντικό, στο χωριό Φοίνικας, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.
Πρόκειται για μια τριώροφη σομόν μεζονέτα, με υπόγειο, πολύ μεγάλο και φροντισμένο κήπο με φοίνικες, ψηλό πέτρινο μαντρότοιχο, για να προστατεύονται οι ιδιοκτήτες του από τα βλέμματα των αδιακρίτων, και πλακόστρωτη ράμπα, για να παρκάρουν τα αυτοκίνητα των επισκεπτών ακριβώς δίπλα από την πόρτα του πρώτου ορόφου. Επειδή το συγκεκριμένο ακίνητο, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, περιτριγυρίζεται και από άλλα σπίτια, η κυρία Νταλάρα αποφάσισε ότι πραγματική ηρεμία και γαλήνη θα έβρισκε, ειδικά κατά τη θερινή περίοδο, στο δεύτερο παραθαλάσσιο εξοχικό, που είναι υπό κατασκευή στη θέση Ακρωτήρι, στο χωριό Μέγας Γιαλός. Το σπίτι, πάντα κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, που απλώνεται σε τεράστιο οικόπεδο κυριολεκτικά δομημένο πάνω σε ακρωτήρι που μπαίνει στη θάλασσα, είναι διώροφο. Κάτω, χτισμένο με πέτρα και καμάρες και, πάνω, λευκό για να κρατά την αιγαιοπελαγίτικη ισορροπία. Κατά σατανική σύμπτωση, βρίσκεται πολύ κοντά στην υπερπολυτελή κατοικία 224 τ.μ. του (πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Σημίτη) Γιάννου Παπαντωνίου, η οποία διαθέτει μεγάλη πισίνα, βοηθητικούς χώρους, ακόμη και σκαλάκια για άμεση πρόσβαση από το σπίτι στη θάλασσα και η εμπορική της αξία υπολογίζεται στα 2.000.000 ευρώ.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αυτή την εποχή αναγείρει και τρίτη πολυτελή εξοχική κατοικία στην Αντίπαρο, κοντά στο σπίτι του σταρ του Χόλιγουντ Τομ Χανκς και της Ελληνίδας συζύγου του. Το οικόπεδο βρίσκεται στην περιοχή Παναγιά, λίγο έξω από το λιμάνι της Αντιπάρου, εκτείνεται σε 576,94 τ.μ. και έχει χτιστεί σε οικόπεδο 8.095,00 τ.μ. Το κόστος ανέγερσης της χλιδάτης κατοικίας υπολογίζεται στα 2.000 ευρώ το τ.μ. Δηλαδή, υπολογιστικά (χωρίς να είμαστε μεσίτες ή εργολάβοι), η αξία του οικοπέδου μπορεί και να ξεπερνά τα 800.000 ευρώ, ενώ το κόστος κατασκευής της βίλας προσεγγίζει τα 1.200.000 ευρώ. Λεφτά υπάρχουν..
Κολοπανα συνεχιζουν ακομη το παρτυ.Παγωσε η τσιμινιερα ,παγωσε και το χαμογελο μας σοσιαλιστες του κωλου.
-
GRHGOREITAI
Αποτρεπτική απάντηση με πραγματικά σενάρια
Με τη φράση «Να μην υποτιμά κανείς την αποτρεπτική μας ετοιμότητα», κύκλοι του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) εξηγούν τον λόγο διεξαγωγής αιφνιδιαστικών ασκήσεων σε στρατηγικούς τομείς των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα.
Μετά την άσκηση «Πυρπολητής», η οποία διεξήχθη αιφνιδιαστικά την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου σε real time συνθήκες με την ενεργοποίηση όλων των μονάδων που είναι αναγκαίες για την ανακατάληψη μιας νήσου σε απομακρυσμένη μάλιστα περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, την Παρασκευή τα ξημερώματα διετάχθη νέα άσκηση, πάλι σε real time συνθήκες, ώστε να καταγραφεί η πραγματική αντίδραση της ελληνικής αεράμυνας σε όλα τα επίπεδα. «Η άσκηση συμπεριέλαβε ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει στο ελληνικό οπλοστάσιο σε επίπεδο αεράμυνας» εξηγούν στελέχη του ελληνικού ΓΕΕΘΑ.
Επισημαίνεται πως η άσκηση «Πυρπολητής» έλαβε χώρα στην Τέλενδο, νησίδα πλησίον της Καλύμνου. Σ' αυτήν συμμετείχαν μονάδες που συμπεριλαμβάνονται στη Δύναμη Ταχείας Επέμβασης. Τουτέστιν, ενεργοποιήθηκαν θύλακοι των Ενόπλων Δυνάμεων όλων των κλάδων. Η άσκηση αφορούσε στην ανακατάληψη νήσου από εχθρικές δυνάμεις, σενάριο που θεωρείται από τα πλέον δύσκολα για την ελληνική πλευρά, αλλά αποτελεί και τον μόνιμο εφιάλτη των επιτελαρχών του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, εξηγούν στρατιωτικοί κύκλοι που την παρακολούθησαν.
Οι δύο αυτές ασκήσεις διεξάγονται παραμονές της προαναγγελθείσας εξόδου τουρκικού ερευνητικού σκάφους στο Αιγαίο, για πραγματοποίηση ερευνών στον ευρύτερο χώρο που εφάπτεται του συνόρου μεταξύ κυπριακής και ελληνικής ΑΟΖ, δηλαδή στο ΝΑ Αιγαίο, μεταξύ Καστελόριζου και Καρπάθου. Οι «έρευνες» αυτές προαναγγέλθηκαν με ειδική NOTAM που εξέδωσε η Άγκυρα.
Αν αυτή η συγκυρία αποτελεί μείζονα λόγο για μία ολοκληρωμένη «απάντηση» από ελληνικής πλευράς, η οποία και πραγματοποιείται με τις δύο αυτές ασκήσεις, η τακτική που ακολουθεί το ελληνικό ΓΕΕΘΑ δεν περιορίζεται μόνο στη συγκεκριμένη περίσταση.
Σε κόκκινο κύκλο η ακριβής τοποθεσία διεξαγωγής της άσκησης «Πυρπολητής» επί της νησίδας Τέλενδος
«Η πίεση που αισθάνεται η Άγκυρα από την κλιμακούμενη πολεμική αναμέτρηση στη ΝΑ Τουρκία, με το επιτιθέμενο PKK να έχει αιφνιδιάσει το τουρκικό επιτελείο, αλλά και τη διαφαινόμενη πολεμική εμπλοκή, αργά ή γρήγορα της Άγκυρας στο μέτωπο της Συρίας, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρώτης τάξεως άλλοθι για εξαγωγή της έντασης προς δυσμάς και συγκεκριμένα προς το Αιγαίο, στη βάση του δόγματος «Χτυπάς τον αδύναμο κρίκο, όταν βρίσκεσαι σε καθεστώς υπερβολικής πίεσης, κυρίως για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους». Σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί η συνεχής επικοινωνιακή τακτική αποτροπής, η οποία εφαρμόζεται από το ελληνικό ΓΕΕΘΑ. Οφείλουν να αντιληφθούν ότι, παρά την οικονομική κατάσταση, βασικοί θύλακες της ελληνικής αποτρεπτικής δύναμης λειτουργούν αποτελεσματικά, οπότε το τίμημα «μιας στραβής» θα είναι υπέρογκο.
Με αυτές τις αδρές γραμμές, Έλληνες επιτελικοί και στρατιωτικοί παρατηρητές εξηγούν την εφαρμοζόμενη τακτική που ακολουθεί η ελληνική πλευρά.
Ως προς τα πραγματικά μεγέθη τώρα, αν η άσκηση «Πυρπολητής» ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, καταγράφοντας υψηλή αποδοτικότητα ως προς τον χρόνο κινητοποίησης και μεταφοράς των αναγκαίων δυνάμεων στο θέατρο επιχειρήσεων, η εικόνα από την επόμενη άσκηση αεράμυνας επέτρεψε τον εντοπισμό εκείνων των σημείων εντός του πλέγματος τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν πρόβλημα στην αποτελεσματικότητα της απάντησης «στο πρώτο κύμα», όπως λέγεται χαρακτηριστικά.
«Το ζήτημα δεν είναι τι λέμε εμείς αλλά το τι αντιλαμβάνονται οι απέναντι. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από διάφορες πηγές, η Άγκυρα φέρεται να εντυπωσιάζεται από την άμεση αντίδραση στρατηγικών θυλάκων της ελληνικής αποτρεπτικής δύναμης, σε μία περίοδο που κανείς θα ανέμενε περιορισμένα ανακλαστικά λόγω της κρίσης αλλά και της γενικότερη εικόνας οικονομικής συρρίκνωσης του αμυντικού προϋπολογισμού» επισημαίνουν οι παραπάνω στρατιωτικοί κύκλοι.
Το χρονικό των ασκήσεων
Στις 10.30 το πρωί της Παρασκευής, έπειτα από εισήγηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ενεργοποιήθηκε αιφνιδιαστικά το σύνολο του επίγειου δικτύου αεράμυνας της χώρας.
Η άσκηση έγινε προκειμένου να βελτιωθούν οι χρόνοι αντίδρασης που σε ορισμένες περιπτώσεις κατά τις προηγούμενες ασκήσεις παρουσίασαν κάποιες μικρές υστερήσεις, οι οποίες δεν δικαιολογούνται από επιχειρησιακής άποψης…
Σ' αυτήν συμμετείχε το σύνολο των σταθμών ελέγχου (ΣΑΕ), κέντρων επιχειρήσεων, Α/Α συστημάτων και όπλων των τριών Κλάδων των Ε.Δ. της χώρας.
Η επιχείρηση της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της άσκησης «Πυρπολητής» στην Κάλυμνο.
Στην άσκηση αυτή μετρήθηκαν οι χρόνοι ενεργοποίησης των τεσσάρων ζωνών αεράμυνας (μεγάλη, μέση, μικρή και πολύ μικρή ακτίνα δράσης) που αντιπροσωπεύονται αντίστοιχα από τα Patriot PAC-3 και S-300PMU-1 της Αεροπορίας (όσο επιτρέπει η κατάσταση στην οποία βρίσκονται)) σε ό,τι αφορά στην απώτερη ζώνη αεράμυνας των στρατηγικών στόχων, τα Improved Hawk του Ελληνικού Στρατού σε ό,τι αφορά στη μέση ζώνη αεράμυνας, τα Tor-M1, ΟSΑ ΑΚ (Στρατός), Crotale (Ναυτικό, Αεροπορία) Τor-M1 και Skyguard (Αεροπορία) σε ό,τι αφορά στη μικρής ακτίνας αεράμυνας σημείου και τα εποχούμενα ASRAD του Στρατού με εκτοξευτές Stinger σε ό,τι αφορά στην πολύ μικρής ακτίνας αεράμυνα (VSHORAD).
Επίσης ενεργοποιήθηκαν και τα μάλλον πεπαλαιωμένα συστήματα RIM-7M των φρεγατών «S», όπως και τα νεότερα συστήματα ESSM των φρεγατών ΜΕΚΟ-200ΗΝ.
Όπως και η χθεσινή ναυτική άσκηση «Πυρπολητής», έτσι και η σημερινή, έγινε χωρίς καμία προηγούμενη αναγγελία από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης. Και οι δύο ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της Άγκυρας περί διεξαγωγής ωκεανογραφικών μελετών από τουρκικό ερευνητικό σκάφος σε περιοχές του Αρχιπελάγους.
Η Άγκυρα ανακοίνωσε τη διεξαγωγή των ωκεανογραφικών ερευνών σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος θα πραγματοποιήσει έρευνες σε επτά περιοχές, εκ των οποίων οι τρεις βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Στο πλαίσιο της άσκησης «Πυρπολητής» τώρα, που διεξήχθη την Πέμπτη και με βάση το σενάριο, ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης. Είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται άσκηση με κινητοποίηση της εν λόγω Δύναμης σε νήσο του Ανατ. Αιγαίου και ουσιαστικά πρόκειται περί απάντησης στην τουρκική NAVTEX 570, όπου, σύμφωνα με την οποία, τουρκικό ερευνητικό θα πραγματοποιήσει έρευνα περίπου 7,3 μίλια νότια της Μεγίστης οριακά εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων αλλά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και φυσικά εντός της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ.
http://www.zougla.gr/politiki/article/apotreptiki-apantisi-me-pragmatika-senaria
-
GRHGOREITAI
Ρωσική Ακαδημία Επιστημών: "Παραμύθι το "θερμοκήπιο", παγκόσμια κατάψυξη θα έχουμε"
Απότομη παγωνιά θα σημειωθεί σε…. δύο χρόνια σε όλον τον πλανήτη Γη σύμφωνα με Ρώσους επιστήμονες . Η νέα περίοδος παγετώνων θα κρατήσει τουλάχιστον δύο αιώνες και στην κυριολεξία θα παγώσει τον κόσμο μας.
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=56947&Itemid=150
Ο Χαμπιμπουλό Αμπντουσαμάτοβ, διευθυντής του τμήματος διαστημικών ερευνών του αστεροσκοπείου Πούλκοβσκαγια της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, δηλώνει πως ο πλανήτης άρχισε να παγώνει.
Μελετώντας την συχνότητα αλλαγών της ηλιακής δραστηριότητας, μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα για τις ερχόμενες παγκόσμιες ανόδους θερμοκρασίας και ψύξης. «Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, η θερμοκρασία θα αρχίσει σταθερά να πέφτει από το 2014. Το μέγιστο ψύχος θα σημειωθεί το 2055, συν-πλην 11 έτη», – υποστηρίζει ο επιστήμονας.«Η ψύξη θα προκαλέσει μείωση των περιοχών καλλιέργειας.
Εκτός των προβλημάτων με τα τρόφιμα θα είναι πιο δύσκολη η εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στις βόρειες περιοχές. Τα προβλήματα με την παροχή θέρμανσης θα κλιμακωθούν. Το ψύχος θα επηρεάσει πολλούς, σχεδόν όλους, αλλά κυρίως τις βόρειες χώρες», – προειδοποιεί ο Χαμπιμπουλό Αμπντουσαμάτοβ. Η προβλεπόμενη παρατεταμένη ψύξη μπορεί να είναι η πέμπτη μικρή περίοδος παγετώνων τους τελευταίους εννέα αιώνες.
Παρόμοιες κλιματικές αλλαγές είχαν εντοπιστεί τον XIII, XV, XVII και XIX αιώνα. «Όπως συχνά συμβαίνει, στην αρχή όλοι λένε, πως όλα αυτά είναι ανοησίες, δεν είναι επιστήμη, δεν μπορούν να συμβούν, ύστερα λένε πως κάποια λογική υπάρχει σε αυτό, ότι και εμείς έτσι πάντα σκεφτόμασταν.
Η αναγνώριση της θεωρίας ψύξης πραγματοποιείται σε όλον τον κόσμο», – είπε ο επιστήμονας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Πρεπει να το εχω αναφερει εδω περα καπου πριν απο 2-3 χρονια …ακουγονταν ηδη αποψεις επειστημονων στο εξωτερικο που θεωρουσαν παραμυθια την θεωρια για υπερθερμανση και εναρξη εποχης παγετωνων και τα πρωτα χρονια μαλιστα ελεγαν ηια μινι παγετωνες!
Να θυμηθουμε τον περασμενο χειμωνα με τον παρατεταμενο παγετο??δεν ξερω γιωργη.
μπορει και να εχεις δικιο.
αλλα ξερεις τι εχω αρχησει και πιστευω (λογο της πιεσης που τραβαμε ολοι οι ελληνες)?
οτι για ολα φταιει η φτωχια!!!
ειναι θεμα καθαρα ψυχολογικο!
αν εχω να ζησω, εγω και η οικογενια, δεν φοβαμε τιποτα!!!
-
GRHGOREITAI
δεν ξερω γιωργη.
μπορει και να εχεις δικιο.
αλλα ξερεις τι εχω αρχησει και πιστευω (λογο της πιεσης που τραβαμε ολοι οι ελληνες)?
οτι για ολα φταιει η φτώχια!!!
ειναι θεμα καθαρα ψυχολογικο!
αν εχω να ζησω, εγω και η οικογενια, δεν φοβαμε τιποτα!!!
ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ έτσι ακριβώς όλα τα άλλα είναι νά 'χαμε να λέγαμε …....
-
GRHGOREITAI
"ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΟ" ΤΟ ΝΕΟ NΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
WSJ: "Το νέο φορολογικό ν/σ της Αθήνας θα σκοτώσει και την τελευταία ελπίδα ανάπτυξης"!
01/14/2013 - 11:51H αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, με άρθρο της διαλύει οποιαδήποτε αμφιβολία, για το νέο φορολογικό το οποίο θα φέρει μεγαλύτερη ύφεση, και ανεργία στην χώρα, θα επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα, από την πολυδιαφημιζόμενη ανάπτυξη, ενώ εδώ παρουσιάζεται ως ο "σταθεροποιητής" της οικονομίας.
«Μπορεί μία χώρα να οδηγηθεί η ίδια μέσω των φόρων της στην οικονομική λήθη; Ενας εξωτερικός παρατηρητής θα μπορούσε κάλλιστα να συμπεράνει ότι η Ελλάδα διεξάγει ένα πείραμα για να δει αν όντως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο».
Με αυτό το ειρωνικό σχόλιο ξεκινάει το ιδιαιτέρως επικριτικό ως προς το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, όπου υποστηρίζεται ότι ο νέος «τιμωρητικός», όπως χαρακτηρίζεται, φορολογικός κώδικας θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας και χαμηλότερα κρατικά έσοδα.
«Το ελληνικό χρέος, ειρήσθω εν παρόδω, έχει ανέλθει στο 170% από το 120% που βρισκόταν όταν παρενέβη για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή Ενωση», «θυμίζει» η αμερικανική εφημερίδα (αποφεύγοντας σε αυτό το σημείο να αναφερθεί στην ανάμειξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου). «Σήμερα, σχεδόν όλο το χρέος της Ελλάδας ανήκει στους ευρωπαίους γείτονές της και το ΔΝΤ», επισημαίνει η WSJ.
«Είναι κατανοητό ότι οι συγκεκριμένοι πιστωτές αναμένουν και επιθυμούν να πληρωθούν. Εχουν άλλωστε επανειλημμένως χαλαρώσει τους όρους αποπληρωμής και τα επιτόκια των εν λόγω δανείων».
«Η επιμονή τους ωστόσο για την επιβολή υψηλότερων φόρων δεν θα αυξήσει τις πιθανότητες να ξαναπάρουν τα λεφτά τους», υποστηρίζει χαρακτηριστικά η αμερικανική εφημερίδα, υπογραμμίζοντας ότι «η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται επί πέντε συναπτά έτη».
«Η Αθήνα υποστηρίζει ότι οι νέοι φόροι θα φέρουν φέτος έσοδα ύψους 2,3 δισ. ευρώ. Στοίχημα ότι αυτά τα τελευταία μέτρα, όπως και οι προηγούμενοι «γύροι» υψηλών φόρων, θα πέσουν έξω», υποστηρίζει η WSJ.
«Την ίδια ώρα», όπως τονίζεται, «οι γείτονες της Ελλάδας φαίνεται ότι κατανοούν τα οφέλη της χαμηλότερης φορολόγησης: στη Βουλγαρία, η οποία αναμένει ανάπτυξη 1,5% εφέτος ο φόρος επιχειρήσεων ανέρχεται στο 10% και φυσικών προσώπων πάλι στο 10%, ενώ στην Τουρκία ο φόρος εισοδήματος επιχειρήσεων φθάνει το 20%, με την ανάπτυξη να αναμένεται να ανέλθει γύρω στο 4% εφέτος».
«Ακούμε συνέχεια ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει την οικονομία της περισσότερο ανταγωνιστική- πράγμα που είναι αληθές», γράφει η WSJ.
«Δεν θα το κατορθώσει ωστόσο κάνοντας τον φορολογικό της κώδικα ακόμα πιο τιμωρητικό», όπως υποστηρίζει.
Ποια είναι η λύση που προκρίνει; «Η Ελλάδα πρέπει να εξέλθει από την παγίδα λιτότητας ΕΕ και ΔΝΤ, και ένας τρόπος για να το κατορθώσει θα ήταν με την εφαρμογή ενιαίου φόρου (flat tax)».
«Ο δρόμος που ακολουθεί σήμερα μόνο σε μεγαλύτερα δεινά οδηγεί», καταλήγει το άρθρο.
Έχουμε λοιπόν ένα θέατρο του παραλόγου, όπου το αυτονόητο διώκεται καθημερινώς, και κάποιος θα αναρωτηθεί, αφού γνωρίζουν ότι οδηγούν την χώρα σε οικονομικό θάνατο, γιατί προχωρούν σε τέτοιες φοροεισπακτικές λύσεις που παρόμοιες είχαμε να δούμε από τον καιρό της Τουρκοκρατίας. Επί Τούρκων η φορολόγηση επιβάλονταν με στόχο την δήμευση της περιουσίας των "ραγιάδων", ότι συμβαίνει τώρα δηλαδή.
Συνήθως η άγρια φορολόγηση θεσπίζεται, για να καταστραφέι το μεγαλύτερο μέρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και για να εξαθλιωθεί το σύνολο ενός λαού, ώστε μετά όταν καταφθάσουν οι ξένες πολυεθνικές να βρουν "καμμένη" γη, άδεια από ντόπιους ανταγωνιστές (δηλαδή καθαρά μερίδια αγοράς) και φθηνα, εργατικά χέρια έτοιμα για όλα, καθώς θα βρίσκονται κυριολεκτικά σε κατάσταση απόλυτης πείνας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.
ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ
ΠΑΣΜΗΕΛΛΗΝΒΑΡΒΑΡΟΣΕΣΤΙΝ -
GRHGOREITAI
Ενα ατού (κοντά σε όλα τα άλλα)
Του Νίκου Κιάου από την Εφημερίδα των Συντακτών της 5/11/2012
Το ατού είναι εκείνο το χαρτί της τράπουλας που κερδίζει όλα τα άλλα.Ένα τέτοιο χαρτί "πρόσφεραν" οι ιθύνοντες της Κίνας στην Ελλάδα για να το παίξει στο παιχνίδι με τους εταίρους δανειστές, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ.
Πως το πρόσφεραν; Ο Κινέζος πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πριν από ένα μήνα στην καγκελάριο της Γερμανίας ότι, αν η ευρωζώνη δεν κρατήσει την Ελλάδα στους κόλπους της, τότε η χώρα του θα πουλήσει αμέσως όλα τα ευρωπαϊκά χρεόγραφα που κατέχει.
Ακόμη της τόνισε ότι η Κίνα έχει κάνει στην Ελλάδα επενδύσεις 30 δισ ευρώ, με την προοπτική να κάνει κι άλλες, ύψους 40 δισ., στην Ευρώπη. Μην προχωρείτε της είπε, σε έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, διότι διαφορετικά υπάρχει σαφέστατο πρόβλημα με τις γερμανικές επενδύσεις και τα χρεόγραφα στην Κίνα.
Τα ελληνικά ΜΜΕ σιώπησαν ή, καλύτερα, απέκρυψαν την απειλή που διατύπωσε το Πεκίνο στη Γερμανία. Όχι όλα. Μόνο στο "Βήμα" της 21ης Οκτωβρίου ο Ν. Χειλάς έγραψε: "Την Πέμπτη (18 -10 -2012) στην γερμανική Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Αριστερά (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι αποκάλυψε την απειλή της Κίνας ότι θα πουλήσει αμέσως όλα τα ευρωπαϊκά της χρεόγραφα αν η ευρωζώνη δεν κρατήσει την Ελλάδα στις γραμμές της".
Ό,τι δεν διαβάσαμε ή δεν ακούσαμε ή δεν είχαν στην Ελλάδα, το "πρόσφεραν" οι Γερμανοί. Το περιοδικό "Stern" στις 11/10/12 αναφέρθηκε στην απειλή που διατύπωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός, έτσι έγινε η μεταστροφή στη στάση της κας Μέρκελ απέναντι στην Ελλάδα και παρατήρησε : "Είναι το ατού της Ελλάδας και δεν το εκμεταλλεύονται".
Μετά την κα Μέρκελ, ο κ. Σόϊμπλε στις 14/10/12 δήλωσε στη Σιγκαπούρη ότι "η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει". Επέστρεφε από το Τόκιο, από τη σύνοδο του ΔΝΤ και τις επαφές με Κινέζους και άλλους… Η μεταστροφή της καγκελαρίου εκφράστηκε και στη γερμανική Βουλή, με τους θερμούς επαίνους προς την "μεταρρυθμιστική θέληση" της Κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ ο ηγέτης της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας, που ήταν υπέρ της εξόδου της Ελλάδας, τώρα χαμογελούσε αμήχανα..
Στις 17/10/12 το ίδρυμα Μπέρτελσμαν, από τα πλέον σοβαρά στη Γερμανία, σε έκθεσή του ανέφερε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη στοιχίζει , κατά το καλύτερο σενάριο, 615δισ. ευρώ στη Γερμανία και κατά το χειρότερο 17 τρισ. ευρώ παγκοσμίως.
Το "πασλ" ή το καρέ συμπληρώνεται με τη δήλωση του επικεφαλής της Unicredit Bank, Τ. Βίμε, στο"Βήμα": "Δεν ξέρω καν ένα σοβαρό τραπεζίτη που θα ήθελε να πετάξει τη χώρα από την ευρωζώνη. Το αντίθετο μάλιστα, φοβόμασταν μάλιστα, ότι η Ελλάδα θα αποφάσιζε από μόνη της την 'εξοδο".
Κατά τα άλλα, ακούμε συνεχώς στην Αθήνα από τους τρεις Κυβερνητικούς εταίρους και από ραδιόφωνα, τηλεοράσεις κι εφημερίδες για "διαπραγματεύσεις". Κι όμως το "ατού", που λέει το "Stern", μένει αναξιοποίητο. Ανικανότητα, ολιγωρία, υποταγή, χαμένη ευκαιρία, προδοσία; Ας ερμηνεύσει όπως νομίζει κανείς τη στάση. -
GRHGOREITAI
καλα τι πρεπει να κανουν οι πασοκ-ΝΔ για να καταλαβουν οι μαλακοπιτουρες συμπολιτες μου οτι μας δουλευουν ψιλο γαζι!!!καλα ο κουβελης τους στηριζει γιατι οταν θα βαλει για προεδρος δημοκρατιας θα τον στηριξουν να βγει.33% οι αγροτες ΝΔ στη καρδιτσα τωρα που τους ξεσκιζει αφησαν τους πανηγυρισμους και βγηκαν στο δρομο αλλα την τσουτσουνα θα τη φανε τελικα και χωρις σαλιο.ευχομαι να πεινασουμε γιατι μονο η πεινα ξυπναει τον ανθρωπο!!!!!
-
GRHGOREITAI
Τα εργοστασια παγκοσμιως απασχολουν εκατομμυρια εργαζομενους. Τα διαφορα τραστ και οι πολυεθνικες το ιδιο. Λετε να ειναι τοσο δυσκολο γι αυτους να μισθωσουν τριακοσιους προθυμους εργατες και στην Ελλαδα; Ολοι οι βουλευτες ειναι στο κολπο. Ολοι ειναι υπαλληλοι καποιας εταιρειας. Παρακολουθειστε ποσο εξυπνα και πονηρα κανουν πλατες ο ενας στον αλλον. Η αβαντα και ο αποπροσανατολισμος δεινει και περνει. ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.