Δεν μας βαζει κανενας και το συμβολο - σημαδι που δηλωνει αμπρι στην περιοχη μπας και πεσουμε πανω κατα λαθος !
-
Ξεπαγιδεψη.
Αφηστε τις μακακιες
Περισσοτερες πιθανοτητες εχεις να σε φαει δυνοσαυρος παρα να πεσεις σε αμπρι παγιδευμενοΜην το λές Μήτσο, εδώ έχει απόκρυψη με παγίδευση
Ένα βράδυ σκοτεινό
τις μπουκάλες μου φορώ
και πηδάω στο νερό
στην Τουρκία για να μπω
Τούρκους εκατό να σφάξω
και άλλους τόσους να ρημάξω
TNT και τρινιτρόλη
θα τους πάρουμε την Πόλη. -
Ξεπαγιδεψη.
Πάντως παιδιά, πρέπει να προσέχουμε γενικώς. Ακόμη και να μην υπάρχουν παγιδευμένα αμπριά, θα πρέπει σε κάθε έρευνα στο βουνό όταν χτυπάει το τοπικό, στο πίσω μέρος του μυαλού μας να έχουμε τη σκέψη της χειροβομβίδας, όλμου ή νάρκης. Είναι γεμάτα τα βουνά μας από τον εμφύλιο από τέτοια υλικά άσκαστα. Να σκεφτείτε ότι μέχρι τη δεκαετία του 70 ο παπούς μου έβρισκε ξεχασμένες χειροβομβίδες, και μάλιστα ήταν και χαρούμενος γιατί τις χρησιμοποιούσε για ψάρεμα στο ποτάμι ελλείψει δυναμίτη. Επίσης πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα πυρομαχικά όταν είναι μέσα στο έδαφος χρόνια, δεν αδρανοποιούνται, αλλά αντίθετα γίνονται πολύ πιο ασταθή, διότι αλλοιώνεται από την υγρασία η σύσταση των υλικών γόμωσης και η νιτρογλυκερίνη ή το ΤΝΤ που περιέχουν ενεργοποιείται με την παραμικρή κρούση, χωρίς να χρειάζεται έκρηψη του πυροκροτητή για να ενεργοποιηθεί. Γι' αυτό και τα πυρομαχικά έχουν ημερομηνία λήξεως που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια από το στρατό, στη συνέχεια πρέπει ή να ρίχνονται στις ασκήσεις ή να καταστρέφονται.
-
Ξεπαγιδεψη.
δεν ξερω για σενα αλλα εγω στον στρατο ερηξα ΤΑ κιλα λιγμενα απο το mg3 μεχρι και το 50άρι που βαραγα.
τονους λιγμενα εχουμε φιλε και τα χρησημοποιουμε κανονικοτατα!!! φαντασου τωρα με την κριση σιγα μη γινει ασκηση να ριχνουν τα λιγμενα!!αχ αμιρη Ελλαδα!
παρεπηπτωντος μια παρεα γνωστων μου υστερα απο ορειβασια καπου κοζανη μερια σκονταψαν στη διαδρομη σε κατι μεταλικο.ηταν μια κανη που προεξειχε απο πολυβολο. ανοιξαν το μερος και καταληξαν να βρουνε θαμενα σε κουτια οπλα και πηρομαχηκα σε πολυ καλη κατασταση. πηραν ο καθε ενας οτι γουσταρε και οταν φυγαν ρηξαν μεσα μερικες χειροβομβηδες που δουλευαν κανονικοτατα και τηναξαν το μερος ολο. εγω ο ιδιος ειδα με τα ιδια μου ενα ενθυμιο και ηταν αυτα τα αυτοματα που βλεπουμε στις ταινιες με γερμανους απο τον πολεμο με τον γεμηστιρα στα πλαγια!!
παντος μεγαλη καφροι τι να πω!!
παντως απο μαρτηρια ηληκιομενου σε καποιο εκει χωριο οπου εχει καταγωγη ο ενας απο αυτους και φιλος μου του ειπε πως πριν φυγουν κηνηγημενοι απο το χωριο οι ανταρτες ερηξαν σε ενα πηγαδι ξερο ολοι τα οπλα τους και το σφραγησαν με πετρες μετα απο ανατηναξη. ο φιλος μου βρηκε το μερος και ειναι οπως τα περιεγραψε ο παπους με πετρες κτλ. αν ανοιχτει το μερος και βγει τιποτα θα σας ειδοποιησω.Ιω. 5,24 : ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι ὁ τὸν λόγον μου ἀκούων καὶ πιστεύων τῷ πέμψαντί με ἔχει ζωὴν αἰώνιον, καὶ εἰς κρίσιν οὐκ ἔρχεται, ἀλλὰ μεταβέβηκεν ἐκ τοῦ θανάτου εἰς τὴν ζωήν.
-
Ξεπαγιδεψη.
"….......Οι παγιδεύσεις με χειροβομβίδες γίνονταν πάντα με κάποιο αντικείμενο που σφήνωνε ή κρατούσε την περόνη σταθερή και ακολούθως αφαιρούσαν την ασφάλεια και κάλυπταν την παγίδευση.........."
Lupus οταν λες "αφαιρουσαν την ασφαλεια" μαλλον εννοεις την περόνη που ονομαζετε κανονικα περόνη ασφαλείας (ή ασφαλιστικός μοχλός) και οταν λες " την περόνη σταθερή " μαλλον εννοεις την χειρολαβη της χειροβομβιδας.
αν κρατησουμε μια χειροβομβιδα και "τραβιξουμε" την περονη και συνεχιζουμε να κραταμε την χειροβομβιδα αυτη δεν προκειτε να σκασει.
αυτο πετυχαινεται εφοσον κρατοντας την σφιχτα με την χουφτα μας παραμενει σταθερη και η χειρολαβη της αρα δεν ενεργοποιητε ο μηχανησμος της.
με το που την πεταξουμε απο το χερι μας τοτε φευγει και απο την θεση του η χειρολαβη και ενεργοποιει τον μηχανισμο εκτηναξης ο οποιος με την σειρα του αναβει το φυτιλλι.γι αυτο σε μια παγηδευση εχουμε ή σιρμα δεμενο στην περονη (αρα ασφαλισμενη χειροβομβιδα) ή παγηδευση με αφαιρεμενη την περονη συνεπως κρατωντας με καποιο τροπο σταθερη την χειρολαβη (αρα απασφαλισμενη χειροβομβιδα)
Το δευτερο το κοβω λιγο δυσκολο λογο ασταθιας αλλα κυριος λογο ρισκου!!!Χειροβομβίδα Μιλλς, 2ου Π.Π
Φιλαράκι οι παγιδεύσεις με χειροβομβίδα γινόταν πάντα και συνεχίζουν να γίνονται με απασφαλισμένη ( αφαίρεση περόνης) και σφηνωμένη από πάνω με βάρος ή αντικείμενο (π.χ. μιά εξώπορτα αυλής) για να μην απελευθερωθεί η χειρολαβή. Τα σύρματα χρησιμοποιούνταν κυρίως για νάρκες. Την παγίδευση χώρου με χειροβομβίδες την έμαθα στο στρατό έχωντας την ευθύνη για 19 άνδρες και 5 άρματα μάχης. Οι καταδρομείς όμως ήταν και είναι οι πιό εκπαιδευμένοι σε αυτές τις τακτικές και γνωρίζουν και άλλα κόλπα. Οπότε άν γνωρίζουμε ότι ο χώρος είναι παγιδευμένος με χειροβομβίδες αλλά δεν ξέρουμε πού βρίσκεται η κάθε μία από αυτές και πώς θα την αποκαλύψουμε για να τοποθετήσουμε πρώτα την περόνη καλύτερα να μείνουμε νηστικοί από μπιζέλια αλλά ζωντανοί.!!!:36_2_53:
-
Ξεπαγιδεψη.
πρώτο φιλε επειδή έτυχε και έχω βγάλει με τα χερια μου σου λέω ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν και είναι άκρως επικίνδυνες εγώ απλά στάθηκα τυχερός και ακόμα τρέχω όλα τα ναρκοπέδια ανανεώνονται στην πενταετία γιατί η πυροκροτητές είναι πολύ ασταθής μπορεί να σκάσουν ακόμα και από στατικό ηλεκτρισμό που προκαλούν τα ρούχα. δεύτερον πάντα υπάρχει λύση πιστεύω ότι και να κανεις να πάρεις μετρα "ασφαλιας. αλεξίσφαιρο, κράνος και πίσω από ασπίδα αν" μιλάμε για μικρό πράγμα κατά προσωπικού αν είναι νάρκη άρματος την πάτησες.- και τρίτον και τελευταίο έχω ένα φίλο που είναι στο στρατό ειδικότητα του αν σε ενδιαφέρει στείλε pm να τον ρωτήσω αν δεχτεί να κάνει την δουλειά αυτή