Δεν νομίζω ότι συμφέρει στην κατανάλωση αυτό το σύστημα, αυτό χρησιμοποιείται σε κατοικίες καλοκαιρινές κυρίως που χρειάζεσαι θέρμανση μερικές μόνο μέρες τον χειμώνα και λόγο του χαμηλού κόστους εγκατάστασης βαζουμε τέτοια γιατι το συμβατικό καλοριφέρ δεν θα κάνει απόσβεση.
-
Υπέρυθρο θερμαντικό πάνελ
Δεν νομίζω ότι συμφέρει στην κατανάλωση αυτό το σύστημα, αυτό χρησιμοποιείται σε κατοικίες καλοκαιρινές κυρίως που χρειάζεσαι θέρμανση μερικές μόνο μέρες τον χειμώνα και λόγο του χαμηλού κόστους εγκατάστασης βαζουμε τέτοια γιατι το συμβατικό καλοριφέρ δεν θα κάνει απόσβεση.
Εγω γραφω αυτα που πληρωσα ΕΓΩ στο δικο μου σπιτι μια σεζον ολοκληρη…..........και κρυα σεζον.
Μια ερευνα να κανεις λεπτομερης.........θα καταλαβεις τα ωφελη.
-
Πiστευω φιλε Tom οτι αν και με ενδειαφερουν τα υπερυθρα πανελ,εχω καταλιξη στην αντλια θερμοτητας (εχω κατασκευασει μια με λιγα λεφτα και δικο μου αυτοσχεδειο boiler).Eιναι η μοναδικη που σε σχεσει καταναλωσης εχει το μεγαλητερο βαθμο αποδωσεις δηλ.1 προς 3 ή 4.Αυτη τη στιγμη ειναι οτι ποιο οικονομικο υπαρχει.Μολις τελειωσω της δοκιμες μου θα σας βαλω πληρη μηχανολογικο και ηλεκτρολογικο σχεδιο,και σχεδειο του boiler να το φτιαξετε ολοι.
-
Οχι με φρεο.Ειναι μια κανονικη εξωτερικη μοναδα A/C και ενα μποιλερ στο οποιο ειναι εσωτερικα τυλιγμενη(υπολογισμενα βεβαια διατομες και μετρα χαλκοσολινα) μια σαρμπαντινα .Ριξε μια ματια σε οτι αναφορα την ιδιοτητα του φρεον και θα καταλαβεις
**
Περισσοτερα σε λιγο καιρο**…........................................................
-
Πiστευω φιλε Tom οτι αν και με ενδειαφερουν τα υπερυθρα πανελ,εχω καταλιξη στην αντλια θερμοτητας (εχω κατασκευασει μια με λιγα λεφτα και δικο μου αυτοσχεδειο boiler).Eιναι η μοναδικη που σε σχεσει καταναλωσης εχει το μεγαλητερο βαθμο αποδωσεις δηλ.1 προς 3 ή 4.Αυτη τη στιγμη ειναι οτι ποιο οικονομικο υπαρχει.Μολις τελειωσω της δοκιμες μου θα σας βαλω πληρη μηχανολογικο και ηλεκτρολογικο σχεδιο,και σχεδειο του boiler να το φτιαξετε ολοι.
Προχωρα το φιλε και δωσε μας περισσοτερες πληροφοριες (κοστος/ωρα-κλπ)!!!
-
καλο φαινεται ,,, επισεις οποιος θελει στα καλοριφερ μπορει να βαλει μεσα αντιψυκτικο ωστε να μην πεφτει παρα πολυ η θερμοκρασια του νερου .. γινεται και με λαδι το λαδι ανεβαζει πιο γρηγορα θερμοκρασια θελει ομως αλλαγη κυκλοφορητη..
μεγαλος κυνδυνος λογο αποτομης αυξησης βαθμων, και οπως λες θελει αντλια λαδιου
-
Φιλε toyo εχεις απολυτο δικιο για τις αντλιες θερμοτητος
Ειναι η επομενη τεχνολογια στην θερμαση (περιμενουμε την LG να ανακοινωσει μια καινουργια πατεντα )
Το θεμα θερμανσης ομως , ειναι συνδιασμος πολλων πραγματων
Αρχικο κοστος εγκαταστασης , ημερησια καταναλωση , ευκολια χειρισμου , αξιοπιστεια.
Με τα σημερινα δεδομενα ομως εγω πιστευω οτι οι infrared λαμπες ειναι ο πιο οικονομικος τροπος θεμανσηςευχαριστω
-
Περα απο τις τεχνικες διαφορες που ειναι σημαντικες , το συμβατικο a/c δεν μπορει να δουλεψει ικανοποιητικα σε εξωτ.θερμοκρασιες κατω απο -2C. Να δεις γελια στους -10
Mark Twain — ‘Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.’
-
Οχι με φρεο.Ειναι μια κανονικη εξωτερικη μοναδα A/C και ενα μποιλερ στο οποιο ειναι εσωτερικα τυλιγμενη(υπολογισμενα βεβαια διατομες και μετρα χαλκοσολινα) μια σαρμπαντινα .Ριξε μια ματια σε οτι αναφορα την ιδιοτητα του φρεον και θα καταλαβεις
**
Περισσοτερα σε λιγο καιρο**…........................................................
Σπύρο τέτοιες μονάδες ξηλώνω πολύ συχνά εδώ κορινθιά και μάλιστα σοβαρών εταιριών όπως carier, daikin κτλ, κάποιοι κατασκευαστές κατοικιών πόλεων κατασκεύαζαν κτίρια και τοποθετούσαν κεντρική μονάδα ψύξης θέρμανσης, αλλά :
Α το νερό που μπορούν να δώσουν δεν μπορεί να πιάσει πάνω από τους 65 βαθμούς στην θέρμανση (οπότε με συμβατικά σώματα καλοριφέρ δεν λειτουργεί θέλει fancoil)
B. o θόρυβος από τα fancoil σου σπάει τα νεύρα στα υπνοδωμάτια
Γ. όταν έχουμε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες κάνουν μόνο ντεφροτσ χωρίς να στέλνουν ζεστό νερό στην κατοικία!!!Περα απο τις τεχνικες διαφορες που ειναι σημαντικες , το συμβατικο a/c δεν μπορει να δουλεψει ικανοποιητικα σε εξωτ.θερμοκρασιες κατω απο -2C. Να δεις γελια στους -10
δεν είναι γέλια κλάματα είναι να έχεις έξω -5 και μέσα να μην μ΄πορείς να πιάσεις ούτε +14 :36_2_44:
Ένα βράδυ σκοτεινό
τις μπουκάλες μου φορώ
και πηδάω στο νερό
στην Τουρκία για να μπω
Τούρκους εκατό να σφάξω
και άλλους τόσους να ρημάξω
TNT και τρινιτρόλη
θα τους πάρουμε την Πόλη.