Την 19ην ιανουαριου του 1949 ο καπεταν γιωτης κατα κοσμο χαρ. φλωρακης ταξιαρχος α.μεραρχιας ρουμελης επικεφαλης 5000 ανταρτων και υπο την διευθυνση του κ.καραγιωργη επιεθικε στο δυσμοιρο καρπενησι . η φρουρα του καρπενησιου αποτελουμενη απο 1400 ανδρες με ελαφρι οπλισμο αντεστη μεχρι την πρωια της 21ης ιανουαριου οποτε και εξουδετερωθει . ηπολη παρεδωθει στην καταστροφικη μανια των ανταρτων .των φλωρακη , διαμαντη και μπατεκα ,λεηλατηθηκε και πιρποληθηκε κατα το μεγαλυτερο μερος της. Απο τους κατοικους της 1300 εως 40 ετων ιστρατευθικαν και εσταλησαν στα γειτονικα οπη οπυ οι περισοτεροι πεθαναν ειτε απο απανθρωπη καταναγκαστικη εργασια μεταφορας εφοδιων των ανταρτων ειται θυσιαζομενοι ως εμπροσθοφυλακη εφοδου κατα της επιθεσεις αυτων
-
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ 1949
Μια κοπελα η εικσαετης β. λελουδη εξετελεχθη επιτοπου με ρυπη αυτοματου οπλου επειδη αρνιοταν επισιμοσ να τους ακολουθησει δεκαπενται κατοικοι που ειχαν κρυφτει σε μια αποθηκη εγηναν αντιληπτοι απο τους ανταρτες και φονευθησαν ,γλητωσε μονον ενας ο 17ετης γεωργιος αρμαγος η μητερα του βασιλικη δεν σωθικε
μεταξυ των νεκρων ηταν η θεοφανω γρανιτσα και η μικρητης κορη ερασμια ,η μαρια κουτοπανου 14ετων ο γιωργος κουτοπανος 6 ετων και ο τριχρονος νικος κοντοπανος
για να μην συλληφθουν αιχμαλωτοι ο χωροφυλακας κ . ζαχαρακης φονευσε την συζυγο του και αυτοκτονησε
με διαταγη του φλωρακη και με ψευδεις καταθεσεις μαρτυρων οι οποιοι κατεθεταν καθ υποδιξη καταδικαζωντας εις θανατον εκατονταδες αξιωματικοι στρατιοτες ανδρες των ΜΑΥ αμαχοι κατικοι μη κουμουνιστικων φρονιματων -
Στο βιβλιο του ο γ. μαρμαριδης γραφει δεκαπεντε μερες δικαζαν και καταδικζαν
πηραν του μελλοθανατους ολοκληρη φαλαγγα και τους πηγαν στην μονη κουμασιου στο στενωμα και στην μαυροματα στα κουμασια τους κρεμασαν απο τα καλωδια τηλεφωνου στο στενωμα τους εκτελεσαν με απαγχονισμο και αλλους τους τουφεκισαν . στην μαυροματα με τυφεκισμο και αλλους τους εσφαξαν με μαχαιρι
στο μεγαλο χωριο οι εχμαλωτοι ηταν 480 φανταροι 19 αξιωματικοι οι 47 χωροφυλακες και 129 μανδες .αυτους τους πηραν και τους εκτελεσαν χωρης δικη
στους στρατιωτες και τους αξιωματικους ο χ . φλορακης ειπε
εχω να σας πω εναν λογο εμεις σας θελουμε να πολεμησεται στο πλευρο μας για την λευτερια της πτριδα μας και του λαου . αλλα παιρνουμε κανεναν με το ζορι -
Οσοι λοιπον θελετε να φυγετε καντε ενα βημα μπρος .
βγηκαν καμια πενηνταρια . ο φλωρακης χαμογελασε και στρεφομενος στον υπασπιστη του ψιθιρισε στα αυτη του
μην νομιζεις οτι αυτοι που εμειναν μας αγαπανε φοβιτσιαριδες ειναι
γυριζοντας δε στους αλλους λεγει εσας τα φασιστομουτρα δεν μπορουμε βεβαια να σας αφησουμε να φυγεται και να μας ξαναπολεμησεται ,Μρος παρτε τους απο δω και φυλακιστε τους -
Στης 7 φεβρουαριου τμημα του ανταρτικου στρατου αρχισαν να αποχορουν απο το καρπενησι το αλλο πρωι ο στρατος σκαρφαωσαι στα κοκαλια ,εκι περα ειδανε κατι ξυλιασμενα χερια που ειχαν απο τα χιονια ,αρχισαν να σκαβουν σε λιγο φανερωθικε το φρικτιτερο προσωπο του εμφυλιου πολεμου κατω απο τα χιονια σε μια εκταση πανω απο εναμισι χιλιομετρο ητανε σπαρμενα πανω απο τριακοσια πτωματα ,ανακατεμενοι στρατιωτες χωροφυλακες γεροι γυνεκαις παιδια που ανηκαν στους αμοιρους ανθρωπους που την πρωτη νυχτα της μαχης του καρπενησιου ειχανε σχηματισει την απελπισμενη φαλαγγα φυγης απο τον φοβο των ανταρτων
-
Αναμεσα των ηταν και η αθανασια γαλανου με τα τρια κοριτσια της την γενοβεφα την ελενη και την βασιλικη μια απο της απεχθεις πραξεις που διεπραξαν οι ανδρες του καπεταν γιωτη ηταν και η πυρποληση του στρατιωτικου νοσοκομειου του καρπενησιου ,φλογες και μαυροι καπνοι που εφτασαν ως τον ουρανο τυλιξαν το κτηριο ενω απο μεσα εφτασαν οι φωνες των βαρια τραβματσμενων φανταρων που ηταν καθηλωμενοι στα κρεβατια των
αδερφια σωστε μας καιγομασται -
και μετα απο αυτο το χτυπημα στο καρπενησι ο καραγιωργης την κοπανα για το βιτσι κατοπιν εντολων.και παθαινη το ατυχημα στο κεφαλι που τον αφησε επι μηνες τραυματια στο κεφαλι
το να αναφερωμαστε σε τετοιες καταστασεις δεν ειναι σωστο,καλυτερα ψαξτε τις λιρες -
ναι δεν διαφωνω καλε μου φιλε απλα αναφερω καποια γεγωνοτα που εχουν γηνει και απο τους μεν και απο τους δεν δεν τα επικροτω ουται τα θαυμαζω για πολεμο μιλαμε φυσικα και αδικο κατα την γνωμη μου ,αδερφος να σκοτωνει τον αδερφο Κ.Λ.Π απλα καλο ειναι να ξερουμαι και τι εχει γηνει
-
και μετα απο αυτο το χτυπημα στο καρπενησι ο καραγιωργης την κοπανα για το βιτσι κατοπιν εντολων.και παθαινη το ατυχημα στο κεφαλι που τον αφησε επι μηνες τραυματια στο κεφαλι
το να αναφερωμαστε σε τετοιες καταστασεις δεν ειναι σωστο,καλυτερα ψαξτε τις λιρεςπαρι καλο ειναι να ακουμε και λιγο απο αυτα που εχουν γηνει και ας μην ειναι οτι το καλιτερο για μας
το καταλαβενω αυτο που λες δεν θα ξαναεπαναλιφθει να εισαι καλα μεγαλε