παιδια μου εληξε η ασφαλεια της μηχανης , μπορει καποιος που ξερει τι παιζει στα σιγουρα να μου πει τι γινεται αν δεν την ασφαλισω , ρωταω γιατι η μηχανη είναι τακαρισμενη στο υπογειο ολο τον χειμωνα δεν την κυκλοφορω και παλιοτερα την ασφαλιζα μονο 3 μηνες ιουνιο-αυγουστο τον υπολοιπο χρονο είναι στον τακο , οποιος ξερει κατι ας το σφυριξει !
-
Ερωτηση για ανασφαλιστο οχημα !
Οσοι ιδιοκτήτες οχημάτων κυκλοφορούν με ανασφάλιστα Ι.Χ, μοτοσυκλέτες, φορτηγά ή οποιοδήποτε άλλο όχημα, έχουν ένα και μοναδικό τρόπο για να γλυτώσουν τις επερχόμενες ποινές και πρόστιμα που ετοιμάζεται να επιβάλλει το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών .
Και αυτός ο τρόπος δεν είναι άλλος από το να σπεύσουν άμεσα και να τα ασφαλίσουν πριν τους εντοπίσει το ηλεκτρονικό «μάτι» της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και τους στείλει το «μπουγιουρντί».
Σήμερα κυκλοφορούν στη χώρα μας πάνω από 1 εκατ. ανασφάλιστα οχήματα. Ετσι το υπ. Οικονομικώψν και η ΕΑΕΕ σύστησαν μικτή επιτροπή προκειμένου να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου. Οι προτάσεις παραδόθηκαν και αναμένεται να παρθούν οι τελικές αποφάσεις. Σύμφωνα με αυτές, για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων θα πρέπει να «παντρευτούν» η ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων του Κέντρου Πληροφοριών που είναι καταγεγραμμένα όλα τα ασφαλισμένα οχήματα και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που είναι καταγεγραμμένα όλα τα κυκλοφορούντα οχήματα. Από την διασταύρωση θα εντοπιστούν τα ανασφάλιστα οχήματα και οι ιδιοκτήτες τους. Παράλληλα θα ληφθούν υπόψη και τα στοιχεία κάθε άλλης υπηρεσίας ή φορέα που εκδίδει άδειες οχημάτων.
Μετά την διασταύρωση, το ΚΕΠΥΟ θα ξεκινήσει την αποστολή επιστολών με τις οποίες θα δίνονται οι προθεσμίες στους ιδιοκτήτες των οχημάτων να τα ασφαλίσουν. Σε όσους εντοπιστούν με ανασφάλιστο όχημα από την ΓΓΠΣ, θα δίνεται η δυνατότητα σε διάστημα 8 έως 10 ημερών από τη βεβαίωση της παράβασης να προχωρήσουν στην σύναψη ασφαλιστηρίου συμβολαίου με εταιρεία της επιλογής τους.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η πρόταση της ομάδας εργασίας που έχει συσταθεί για το θέμα, προβλέπει την επιβολή προστίμου 250 ευρώ ακόμη και σε αυτούς που θα προχωρήσουν στην ασφάλιση των οχημάτων τους μέσα στην προθεσμία. Αρα για να γλυτώσει κάποιος το πρόστιμο και τις ποινές, αν θεωρεί ότι θα υλοποιηθεί αυτή η προσπάθεια, θα πρέπει εγκαίρως να ασφαλίσει το όχημα του
Οσοι δεν τα ασφαλίσουν, εκτός από το πρόστιμο θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις ποινές του ΚΟΚ που είναι αφαίρεση της άδειας οδήγησης, της άδειας κυκλοφορίας του ΙΧ και των πινακίδων του οχήματος για δέκα (10) ημέρες, ενώ παράλληλα προβλέπονται και άλλες ποινές από το προεδρικό διάταγμα 237/86 που είναι οι εξής:
Οδήγηση ανασφάλιστου αυτοκινήτου: Αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας για 12 μήνες.
Οδήγηση ανασφάλιστου αυτοκινήτου και πρόκληση ατυχήματος: Αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας για 24 μήνες.
Υπότροπη συμπεριφορά: Αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας για 36 μήνες.
Ανάλογα με την περίπτωση ισχύουν και ποινικές κυρώσεις, με φυλάκιση από 2 έως 12 μήνες και πληρωμή ποινής, 250 ευρώ για τα ανασφάλιστα δίκυκλα, 500 ευρώ για τα ανασφάλιστα επιβατικά αυτοκίνητα και 1.000 ευρώ για τα ανασφάλιστα λεωφορεία και φορτηγά.
-
Πανε καταθεσε τηs πινακιδεs και μην πληρωνειs ασφαλεια …............οσο χρονικο διαστημα εχειs την μηχανη στο γκαραζ σου...........Οταν πιασει καλοκαιρι πανε παρε τηs πινακιδεs Και κανε και ασφαλεια για 3 μηνεs και κυκλοφορισε το καλοκαιρακι που εχει και ζεστη και δεν τρωs την βροχα και το κρυο χαχχαχαχαχ...............
και για να παs να παρειs τηs πινακιδεs δεν εχει και καποιο κοστοs..............
-
περυσι που χαν πει για ανασφαλιστα-προστιμο μεσω ΚΕΠΥΟ εσπευσα να ασφαλισω κ γω την
μηχανη μου,μιας κ την ασφαλιζα 5μηνο το καλοκαιρι που την κυκλοφορουσα.πριν κανα μηνα
που λειξε η ασφαλεια κ πηγα για νεα,,ο ασφαλιστης που τυγχανει κ φιλος μου,,μου λεει αστο
ακομα δεν εχουν περασει στο συστημα για να γινει η διασταυρωση,,,οταν ξεκινησουν θα σου
πω..ετσι την εχω ανασφαλιστη..τωρα αυτο που λεει πιο πανω ο φιλος Αριωνας ειναι το σωστοτερο
αν δεν εχεις θεμα με την ταλαιπωρια του πηγαινε ελα στις εφοριες… -
καβαλα στο καλαμι και οπως παη ο γαιδαρος,κατι τυποι σαν τον κοντομηνα ετσι επιβιωνουν,οσο δεν κινειται το οχημα απλα τους γραφης στην γραψ******νη σου οτι και να πουνε ειδικα οι μηχανες που δεν κυκλοφορουνε τον χειμωνα,και αν εισαι μαζοχιστης και εχεις πληρωση και τα τελη,τραβα στην εφορια να χασεις ολη την ημερα για να περναν καλα αυτοι οι ανεγκεφαλοι παπαρηδες που δεν γνωριζουν τι τους γινεται
μην γινεσθε κοτες αντιδραστε οπως μπορειται,εστω και με αυτον τον τροπο,αυτο ζητανε την πληρη υποδουλωση μας και να μας χρεωνουν εκει που δεν χρωσταμε για να εχουν να κατασχεουνε,καραμπινα λαδωμα και μολων λαβε τα κολοπαιδα που θα πλουτισουμε και τις ασφαλιστικες -
εγώ έμαθα ότι κάποιος πήγε και το έβγαλε αντισυνταγματικό και λογικό είναι εγώ γουστάρω να το έχω στο πάρκινγκ και να πλερώνω και το κράτος, γιατί να απαγορεύεται?
απλά τα κανάλια και κυβέρνηση το έκαναν αβαβαΈνα βράδυ σκοτεινό
τις μπουκάλες μου φορώ
και πηδάω στο νερό
στην Τουρκία για να μπω
Τούρκους εκατό να σφάξω
και άλλους τόσους να ρημάξω
TNT και τρινιτρόλη
θα τους πάρουμε την Πόλη. -
Πριν μερικές μέρες μου έκανε έλεγχο μπλόκο αστυνομικών και βρήκαν το αυτοκίνητό μου στον υπολογιστή τους ότι ήταν ανασφάλιστο. Ευτυχώς είχα μαζίμου το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και με άφησαν να φύγω. Όπως πιθανολόγησαν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, μου επιβεβαιώθηκε και από τον πράκτορα της ασφαλιστικής, ότι η εταιρεία είχε καθυστερήσει να στείλει τους πίνακες με τα σφαλισμένα οχήματα και αυτός ήταν ο λόγος που το αυτ/το δεν ήταν καταχωρημένο στη βάση δεδομένων ως ασφαλισμένο. Αυτό παιδιά, κατά τη γνώμη μου, σημαίνει ότι η δουλειά ανατέθηκε στην αστυνομία και όχι στις εφορίες, οπότε άν δεν το κυκλοφορείς πραγματικά δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα, αλλά τί γίνεται άν το έχεις παρκαρισμένο στο δρόμο και χτυπήσει κάποιος επάνω του;
-
Φίλε Βενζινά, αν η μηχανή σου είναι μέχρι 50 κυβικά εκατοστά κινητήρα ΔΕΝ μπορούν να σε εντοπίσουν, αν είναι μεγαλύτερη μηχανή κι έχει πινακίδα του υπουργείου μεταφορών τότε πιό σωστό είναι ή να καταθέσεις τις πινακίδες (όπως έγραψε σωστά ο Αρίωνας παράπανω) για όσο χρονικό διάστημα δεν το κυκλοφορείς ή να βγάλεις μία ασφάλεια με τα απολύτως απαραίτητα - υποχρεωτικά ασφάλιστρα αλλιώς θα εντοπιστείς και με χωρίς κυκλοφορία χάρις στις διασταυρώσεις του υπουργείου οικονομικών που εδώ και μερικούς μήνες είναι ον-λαιν απευθείας με τις ασφαλιστικές εταιρείες και στέλνει ειδοποιητήρια με προσαυξήσεις. Φιλικά Σάκης