παιδες ενα παλληκαρι απο εδω μεσα ψαχνει τον τροπο με διαφορους αισθητηρες για ανιχνευση τρουφας
εχει καποιος κατι υποψη του να τον βοηθησουμε?
-
Αισθητηρας οσμης
Εχω ασχοληθει με το θεμα αρκετα.Επισης ειμαι τυχερος που στη Ξανθη εχουμε και εξιδυκευμενη εταιρεια με αυτα
Οι Ιταλοι εχουν βγαλει εναν ηλεκτρονικο αισθητηρα τρουφας , αλλα τα ποτελεσματα δεν ειναι καθολου καλα
Εχω διαφορες συχνοτητες για μαυρη και ασπρη τρουφα και οσο καιρο ασχοληθηκα με το θεμα ειχα μεγαλη επιτυχια
Ξερεται που ειναι το μεγαλο προβλημα με την ραβδοσκοπια της τρουφας
Με την ρβδ βρησκεις αρκετα ευκολα την ευρητερη περιοχη που εχει τρουφα
Δεν μπορεις να κανεις Pin-Point (ακριβη προσδιορησμο κεντρου , με ακριβεια 2-3 εκατοστα ) και σπαταλας πολυ χρονο να σκαληζεις την γυρω περιοχη
Το χειροτερο με το σκαλησμα γυρω-γυρω ειναι οτι υπαρχει μεγαλη πυθανοτητα να τραυματισης την ιδια την τρουφα με αποτελεσμα να χασει την μεγαλη της χρηματηστηριακη αξια
Ετσι αναγκαζομουνα να πηγαινω εγω μπροστα , να σκαναρω την περιοχη πρωτα , και μετα βαζαμαι τα σκυλια να μας τις φερνουν
Το θεμα ηταν οτι οι περιοχες που εχουν τρουφες ειναι ηδη γνωστες απο τους ειδικους , αρα καταληγουμε οτι η ρβδ δεν προσφαιρει και πολλα (σιγουρα ειναι καλλιτερη απο το Ιταλικο ηλεκτρονικο αισθητηρα τρουφας ). Αρα , ο καλλιτερος τροπος ειναι ο ΣΚΥΛΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ειμαι στην διαθεση σας για οποια αλλη πληροφοριαευχαριστω