στυμφαλια λιμνη.. κορινθος.
-
Προβια η αποκαλυψη
Καπως ετσι τα φανταζομαι και εγω τα πραγματα.
Χρηστο το λυκορεμα διπλα σε ποιο χωριο πεφτει;
μετα την λαυκα
Ένα βράδυ σκοτεινό
τις μπουκάλες μου φορώ
και πηδάω στο νερό
στην Τουρκία για να μπω
Τούρκους εκατό να σφάξω
και άλλους τόσους να ρημάξω
TNT και τρινιτρόλη
θα τους πάρουμε την Πόλη. -
Προβια η αποκαλυψη
Δεν θα ασχοληθω με την προβια γιατι τσμπα ο κοπος αλλα να προσεχετε εκει στα βουνα και στα χωρια οταν ψαχνετε
μην πεσετε κατα λαθος σε καμια κρυπτη του κρατους απλως δεν θα προλαβετε να δειτε τιποτα αλλο.Προσοχη κυριοι η προβια μπορει να τελειωσε αλλα υπαρχουν αλλα πραγματα ποιο επικυνδινα.
-
Προβια η αποκαλυψη
Βασίλη, τώρα πια δεν μας φοβίζει τίποτα, μόνο η επικείμενη πείνα, που δυστυχώς έρχεται
Τακη σε καταλαβαινω φιλε την ζω στο πετσι μου καθημερινα και βλεπω τη ερχεται και σκεφτομαι το παιδι μου και παλευω οπως και ολοι μας
για το καλυτερο μελλον στην οικογενεια μας.
Αλλα καπου να σκεφτομαστε και λιγο οτι σε καποια πραγματα δεν μας παιρνει γιατι ειμαστε 1 και ειναι κρατος και πανω απο ολλα δεν θα αφησουμε για κανενα
π…...η ορφανα τα παιδια και για κανενα χομπυ. -
Προβια η αποκαλυψη
μεγαλοποιειται τα πραγματα ενω δεν ειναι ετσι
το σχεδιο προβια εχει εγκαταληφθει,οπως εχουν εγκαταληφθει και αλλες μυστικες τοποθεσιες,και των ρωσσων και των γερμανων
χαρτια καηκαν και μυστικα χαθηκαν,ομως οι κρυπτες παραμενουν
οπως και ενα κομματι της ιστοριας που χαθηκε με την μεραρχια των ιταλων και ακομη κανεις δεν γνωριζη που ειναι ο οπλισμος
να παμε και ποιο παλια με τον κατσαντωνη και τα λαφυρα των μακεδονων που κρυψαν οι ρωμαιοι
με τον αλη πασα που δεν βρεθηκαν ποτε τα τιμαλφη του?
με την ιστορια των γερμανικων υποβρυχιων στο κουφο?
οσο εμεις τα παραταμε τοσο τα λαμογια ζουν ευτυχισμενα για ανασκουμπωθειται λιγο και αφηστε τα πολιτικοιστορικα
παρτε εναν ανιχνευτη στα χερια σας ανευρεσης κινητων τηλεφωνων και καμερων και ισως πεσετε επανω τους -
Προβια η αποκαλυψη
to 1971 αν θημαμε. Στην κοβεντα πανο οτη εγω τρεχω σα ψαχτηρι. Φιλος Λαστιχας Βουλκανιζατερ. Μου λΕη τα εξης. Οταν ειμουνα φανταρος. Με Στειλαν στα Κερδιλια Καπου Εκει . Σε βραχοπλαγια με ιδικα εκρικτηκα Που σπανε το βραχω μονο προς τα κατο. ΑΝοιξαμε στο πρανες βραχο δοματιο 10 χ 4 Μ. Κοβαλησαμε μεσα διαφορες κασες Μικρε , και μεγαλες. Ξυλινες σε χακι χρωμα. Μετα επηστρεψαμε στη βαση. Μας πειγαν στο ιδιο σημιο μετα διο βδομαδες. Δεν καταλαβα αν ειμουν στο ιδιο μερος.
Μου ειπε καπιος ανοτερος , Μα απεναντη ανοιξες εσει το δοματιο. στρατιοτη Στελιο. Το μερος Αγνωριστο . Μετα διο βδομαδες Μηλησε ο στελιος. Τελιο καμουφλαζ, οπου μαλον με αζιμουθιο τοτε καταγραμενο για το καπιο αρχιγιο. Τουλαχιστον οι Κομητατζιδες και παλιωτερη αφιναν εξωτρικα καπιο σημαδι Σαν βραχο οπου εβλεπε πορτα. Εδω Τηποτα. Μονο με καλα μηχανηματα βρεισκουντε τετιες αποθηκες.η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ --- εμπιστοσυνη + συνεργασια
-
Προβια η αποκαλυψη
Δεν υπηρξε καμια συμορια που βγηκε στα βουνα . Ηταν μεγαλο κοματι της ελληνικης κοινωνιας ενας στρατος μαχητων και αυτος ο ορος συμμοριτοπολεμος εφευρεθηκε μονο και μονο για να μειωσει την αξια αυτης της πολιτικης δυναμης .
φιλε μου σεβαστη η αποψη σου και δικαιομα σου να πιστευεις οτι θελεις εσυ συμφωνα με τα βιοματα σου και απο τις γνωσεις που εχεις αποκομησει διαβαζωντας και μελετωντας.Ετσι σχηματιζετε η αποψη και δεν μπορει κανεις να σου αλαξει αυτο!!
Ετσι λοιπον ας πως και εγω απο τη μερια μου πως βλεπω τα πραγματα απο δικα μου βιοματα και εμπιριες.
Ο παππους μου ηρθε απο τη μικρα Ασια στην Ελλαδα και ηταν ιδη παντρεμενος. Μαζι με την γυναικα του(παιδια εδω εκανε) εφερε και τα δυο μικρα του αδερφια. Ολοι ορφανοι καθως τον πατερα τους (προπαππος μου) του κοψαν το κεφαλι οι τουρκοι και μαλιστα οι ΓΕΙΤΩΝΕΣ τους τοτε στο μπαχαλο και την μητερα τους(προγιαγια μου) την βαλαν σε Χριστιανικη εκκλησια και μαζι με αλλους μεσα την σφραγησαν με ξηλα και αχηρα και τους δωσαν φωτια και ετσι ΚΑΗΚΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ!!!και για επιβεβαιωση στο τελος πηροβολουσαν ωστε να ειναι σιγουροι!!
Στο διαταυτα λοιπον. Μεγαλωσαν ολοι και οταν ηρθε ο καιρος τα δυο αδερφια του παππου μου πηγαν και πολεμησαν για την πατριδα στο μετοπο στην αλβανια, ο παππους λογο ηλικιας εμηνε πισω και προσεχε τα χωραφια και τα ζωα και ειχε ιδη οικογενια με 8 παιδια. μεσα στον εμφιλιο εκανε αλλα δυο.την μητερα μου και μια ακομη θεια μου….συνολο 10!!!
Γυρησαν πισω τα αδερφια απο το μετοπο και οι δυο με γαγγρενες στα ποδια τους (πιστηρηκας μου εχει μηνει η εικονα με τα μαυρα τους ποδια!! ) και ο ενας απο τους δυο με σφαιρα στον ωμμο αλλα και θραυσματα απο ναρκη στο ποδι που πατησε αλλα επεζησε !!
Στον Ελλαδικο χωρο ειχε ξεκινισει ο εμφιλιος και κανεις στην οικογενια μου δεν ηταν ουτε αριστερος ουτε δεξιος!! (αυτα μας φαγανε και αν δεν τοι παρουμε χαμπαρι νωρης τοτε ημαστε αξιοι της μοιρας μας......και ο φιλος ελβις εχει σε αυτο απολυτο δικαιο και συμφωνω μαζι του.)
Εμφιλιος λοιπον και οι αριστερες κοπριες μονιμος ενωχλουσαν τους θειους μου να ανεβουν στο βουνο μαζι τους για τον αγωνα!! εν το μεταξυ ηταν και γνωστοι τους!! παλι καλα που σεβαστηκαν τον αγωνα που καναν στην αλβανια και λογο και καποιας αναπηριας που ειχαν δεν τους πηραν και απο τυχη δεν τους καθαρησαν κιολας αφου τετοια ηταν η τακτηκοι τους!!! αποκεφαλησμος γιατι αν δεν εισαι μαζι μας τοτε εισαι με τους αλους!!Αλλα ευτυχος επικρατησε μια σχετηκη λογικη.
Εκτος απο αυτο κατεβαιναν καθε τρεις και λιγο για ανεφοδιασμο απο τους κατοικους των πεδινων και τους περναν και τα λιγα που χαν για να επιβιωσουν πανω στο βουνο για τον αγωνα και καλα!! ειναι γνωστο αυτο εξαλου.
ετσι και απο την χιλιοταλεπορημενη οικογενια μου ερχοταν ενας καπετανιος (ονομα να μη πω) με την λιστοσιμορια του για πλιαστηκο. Η γιαγια μου εγκυος στην μανα μου. ηχαν και ενα σκυλο οπου εκανε ενα συγγεκρημενο ουρλιαχτο οταν κατεβαιναν οι ανταρτες απο το βουνο και ετσι εδεινε σημα και ο κοσμος προετοιμαζοταν.Αλοι κρυβοντουσαν αλλοι εφευγαν κτλ. Η γιαγια μου απο τον φοβο της επαθε καρδια και υστερα απο χρονια απο καρδια πεθανε αλλα και η μανα μου γεννηθηκε υπερτασηκη και ακομη και μεχρι τωρα εχει προβληματα με την καρδια της!!
μια μερα λοιπον πηρε το θαρος η γιαγια μου εγκυος στην μανα μ ακομη και λεει στον καπετανιο "μα καλα ειναι η 8η φορα που δηνομε σταρι και ψωμη σημερα!!!για μας δεν εχει μηνει τιποτα!! " και λεει ο κουραμπιες ο ληστοσυμορητης......"δωσε τωρα για τον αγωνα......και μην ανησηχεις το κομα ειναι εδω!! οταν δεν εχει ο λαος ....θα δωσει το κομα!!! (σ.σ. κκε) "
εδω γελαμε!!! αυτη η λογικη του κκε ακομη μεχρη και σημερα καποιοι πιστευουν αυτο το παραμυθη.....βρε ζωω ο λαος ιδη ΔΕΝ ΕΧΕΙ και εσυ του περνεις και αυτο το λιγο!!! και επιδη ειμαι και απο την Μακεδονια ο αγωνας του κκε αν εδεινε καρπους, τωρα συνορα μεχρη τη λαμια θαχαμε.....εδω θα μηλουσαμε σλαβικα και η θρακη θαταν τουρκικη!!!
Λιστοσυμοριτες προδοτες λοιπον ηταν και τιποτα παραπανω!!! κκε!! ενα κομμα και μια ιδεολογια δημιουργημα εβραιων για να εξυπηρετηθουν οι δικοι τους σκοποι.....και εμεις εδω α λα τσε γκεβερα επαναστατες της δεκαρας....επαναστατες αριστετοι με....δεξια τσεπη!!!
Και για να μην παρεξηγηθω και φανω αλλης ιδεολογικα παραταξης να πω πως ΝΑΙ ειχαμε δωσηλογικη κυβερνηση και προδοτικη!!! ΝΑΙ οι μαυραγωρητες και οι συνεργατες των γερμανων περασαν καλα και πλουτησαν.
Και το χειροτερο ολων ειναι πως τελικα κανεις δεν τημορηθηκε, αυτοι και οι απογωνοι τους ακομη και μεχρι σημερα μας κυβερνουν και εμεις εχουμε μινει στα κομματα και της ιδεολογιες!!! Τοσο ζωα ειμαστε!! παπανδρεου , καραμανλης, μητσοτακης, παγκαλος, βενιζελος και αλοι τοσοι και οι μαυραγωρητες εχουν τωρα εγγονια εφοπληστες που δεν πληρωνουν δεκαρα για φορο στο κρατος και απο εμας τα μερνουν απο παντου!!!
Ετσι λοιπον και αυτες οι κρυπτες πιστευω εχουν διμηουργιθει και αποσκοπουν για το μεγαλο μπαμ οταν ερθει η ωρα απο ουδετερες πολητηκες πεπηθησεις για μια Ελλαδα καθαρη!! ασχετα που τις βαπτηζουμε με διαφορα ονοματα και χρωματα!!
καποιοι ειναι πολυ εξυπνοι και εξυπηρετουν πατριοτηκο συμφερωντα με αλλα προσχηματα.γιαυτοι και καταφεραν να κανουν ολα αυτα με την αδεια των πολιτηκων.......τωρα κατα ποσο γνωριζουμε τι γινετε σιγουρα δεν ειναι τιποτα στανταρ.σιγα μην εβγαιναν ετσι δημοσια αυτα τα πραγματα.για να ξερουμε εμεις αυτα αρα αλλα τοσα ειναι αυτα που δεν ξερουμε........εχει ξανασυζητηθει στο φορουμ αυτο το θεμα......και να πω πως στην περιοχη μου εχει βγει μερος με οπλησμο ,δεν ξερω ποιανου, απο ψαχτηρια τους οποιους ομως του μπαγλαρωσαν οι μπατσοι!!http://www.psaxtiria.net/forum/showthread.php?t=7172
και για τον επιλογο ετσι για να γουσταρουμε να πω πως η 4αδα αρχηγοι εκεινη των λιστοσυμοριτων της περιοχης μου και αυτο με ακραδαντες αποδειξεις…......ζησαν αυτοι καλα (μαζι και τα εγγονια τους ακομη και σημερα) και εμεις......χειροτερα!!!!!
Αυτος ηταν ο αγωνας στην τελικη!!!
Ιω. 5,24 : ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι ὁ τὸν λόγον μου ἀκούων καὶ πιστεύων τῷ πέμψαντί με ἔχει ζωὴν αἰώνιον, καὶ εἰς κρίσιν οὐκ ἔρχεται, ἀλλὰ μεταβέβηκεν ἐκ τοῦ θανάτου εἰς τὴν ζωήν.
-
Προβια η αποκαλυψη
ας μιλησω και εγω πολιτικα
τι θα πει κατσαπλιαδες και τι ταγματασφαλιτες,ειτε αριστερα ειτε δεξια ο ιδιος λαος ειμασται,αλλα εχουμε κεφαλι αγυριστο σαν τα αλογα με τις παρωπιδες
και οι δυο πολεμησαν για την χωρα μας τα ιδια ιδεωδη,ελευθερια-παιδεια-εργασια,αλλα το βλεπαν διαφορετικα
η μια με τον πατερουλη τον σταλιν και η αλλη με τον τσωρτσιλ και τα αμερικανα
ενας λαος μικρος εξαρταται παντα απο καποιον μεγαλο,επειδη ετσι αυτοι το θελησαν,στησαν την σκακιερα και βαλαν τα πιονια να πολεμησουν οι οποιοι ειμασται εμεις οι ιδιοι
αφηστε αυτα τα θεματα,και οι δυο πλευρες περασαν ασχημα χρονια και απαιτειται πλεον να ειμαστε ενωμενοι,επειδη εκεινα τα χρονια ξαναερχονται -
Προβια η αποκαλυψη
Φιλε μου βγηκε πολυς κοσμος στο βουνο δεν ηταν συμμορια . Πολλοι δεν μπορουσαν να σταθουν στα χωρια για διαφορους λογους μην ξεχναμε οτι πολλους τους εξωθησαν τα ιδια τα καθεστωτικα οργανα . Λες οτι τους ενοχλουσαν να ανεβουν στο βουνο….αν ενοχλουσαν αυτοι του βουνου σκεψου τι κανανε τα καθεστωτικα οργανα και οταν ενοχλουσαν αυτοι τι γινοταν.....ηταν δεν ηταν αριστερος στο βουνο . Μεχρι και την περιοδο της χουντας ηταν παντοδυναμος ο χωροφυλακας δεκαετιες μετα ---πιστοποιητικα κοινωνικων φρονηματων και αντε βρες δουλεια--και αυτο ειναι το λιγοτερο τα ξερονησια ηταν γεματα απο παλιους μαζεμενους.
Μην κανουμε το λαθος οτι αυτοι που βγηκαν στο βουνο ηταν αριστεροι ηταν κουμουνιστες που το κκε τους εδωσε καπια εντολη απλοι ενθρωποι του λαου που ο καθενας ειχε τον λογο του ...το οτι αυτοι οι απλοι φαγανε το παραμυθι για ενα καλυτερο αυριο ειναι γεγονος . Τους συντελεστες του καπελωματος καθοδηγητες οργανα του κομματος μπορεις να τους κατηγορισει κανεις τον απλο λαο ομως οχι...
Και αν αυτα γινοταν σστο βουνο κατω δεν ηταν και καλιτερα.....καπου το πραγμα θα τελειωνε και επρεπε να πιαστουν τα ποστα για την συνεχεια....
Ενα ειναι σιγουρο και οι μεν και οι δεν κανανε τα αισχη ο απλος ο λαος την πληρωσε και το συστημα διασωθηκε και συνεχιζει... -
Προβια η αποκαλυψη
ας μιλησω και εγω πολιτικα
τι θα πει κατσαπλιαδες και τι ταγματασφαλιτες,ειτε αριστερα ειτε δεξια ο ιδιος λαος ειμασται,αλλα εχουμε κεφαλι αγυριστο σαν τα αλογα με τις παρωπιδες
και οι δυο πολεμησαν για την χωρα μας τα ιδια ιδεωδη,ελευθερια-παιδεια-εργασια,αλλα το βλεπαν διαφορετικα
η μια με τον πατερουλη τον σταλιν και η αλλη με τον τσωρτσιλ και τα αμερικανα
ενας λαος μικρος εξαρταται παντα απο καποιον μεγαλο,επειδη ετσι αυτοι το θελησαν,στησαν την σκακιερα και βαλαν τα πιονια να πολεμησουν οι οποιοι ειμασται εμεις οι ιδιοι
αφηστε αυτα τα θεματα,και οι δυο πλευρες περασαν ασχημα χρονια και απαιτειται πλεον να ειμαστε ενωμενοι,επειδη εκεινα τα χρονια ξαναερχονταιΠαρη ,δεν είναι ακριβώς ετσι. Σαν άτομα και σαν χώρα συνολικά δεν μας άφηναν να είμαστε ουδέτεροι. Αυτό ισχύει γενικά αν εισαι ανίσχυρος σαν άτομο ή σαν χώρα και έχεις κάτι που θέλουν οι ισχυρότεροι.
Από όσο έχω κουβεντιάσει με παλιότερους, την ησυχία τους ήθελαν. Για παράδειγμα αν ήσουν από 17 έως 45, συχνα δεν είχες επιλογή,ειτε θα σε καλούσαν στον τακτικό στρατό να πολεμήσεις για 3-4 χρόνια ή αν για κάποιο λόγο εμενες στο χωριό σου , θα σε στρατολογουσαν οι αντάρτες.
Δεν υπήρχε επιλογή και τελικά υπήρχαν αντίπαλοι στρατοί από αδέρφια ,γείτονες ,συγγενείς ,φίλους σε ένα σκληρό πόλεμο - θέατρο του παραλόγου.