Εν μερει εχεις δικιο φιλε dempreli, ο παπους μου βγηκε στο βουνο διοτι δυο φορες τον πηγαν στο κρατητηριο και τον σαπισαν στο ξυλο, ειπε τοτε στην γιαγια " Αντιγονη προσεξε τα παιδια παω στο βουνο γιατι την επομενη φορα θα με σκοτωσουν". Τον πατερα μου ομως που εβοσκε προβατα 16 χρονων τον πηραν με το ζορι στα Κερδυλια να τον κανουν ανταρτη, ευτυχως την κοπανησε μες στην νυχτα.Δεν ειναι φιλοι μου ολες οι ιστοριες ιδιες, ας δουμε το σημερα και μην ψαχνουμε ποιος φταιει.
-
Προβια η αποκαλυψη
@katerini:
Εν μερει εχεις δικιο φιλε dempreli, ο παπους μου βγηκε στο βουνο διοτι δυο φορες τον πηγαν στο κρατητηριο και τον σαπισαν στο ξυλο, ειπε τοτε στην γιαγια " Αντιγονη προσεξε τα παιδια παω στο βουνο γιατι την επομενη φορα θα με σκοτωσουν". Τον πατερα μου ομως που εβοσκε προβατα 16 χρονων τον πηραν με το ζορι στα Κερδυλια να τον κανουν ανταρτη, ευτυχως την κοπανησε μες στην νυχτα.Δεν ειναι φιλοι μου ολες οι ιστοριες ιδιες, ας δουμε το σημερα και μην ψαχνουμε ποιος φταιει.
φίλε katerini, πότε βγήκε ο παππούς σου στο βουνό? στο πρώτο αντάρτικο ή στην αρχη του δεύτερου? (το σκηνικό ταιριάζει πιο πολύ για το 2ο).
-
Προβια η αποκαλυψη
Εν μερει εχεις δικιο φιλε dempreli, ο παπους μου βγηκε στο βουνο διοτι δυο φορες τον πηγαν στο κρατητηριο και τον σαπισαν στο ξυλο,
–---------------------------------------------------------------------------------------------
Τωρα ξυλο με τα χερια δεν εχει εγεινε ηλεκτρονικο......γδαρσιμο συστηματικο [ gsis ] -
Προβια η αποκαλυψη
Παρη ,δεν είναι ακριβώς ετσι. Σαν άτομα και σαν χώρα συνολικά δεν μας άφηναν να είμαστε ουδέτεροι. Αυτό ισχύει γενικά αν εισαι ανίσχυρος σαν άτομο ή σαν χώρα και έχεις κάτι που θέλουν οι ισχυρότεροι.
Από όσο έχω κουβεντιάσει με παλιότερους, την ησυχία τους ήθελαν. Για παράδειγμα αν ήσουν από 17 έως 45, συχνα δεν είχες επιλογή,ειτε θα σε καλούσαν στον τακτικό στρατό να πολεμήσεις για 3-4 χρόνια ή αν για κάποιο λόγο εμενες στο χωριό σου , θα σε στρατολογουσαν οι αντάρτες.
Δεν υπήρχε επιλογή και τελικά υπήρχαν αντίπαλοι στρατοί από αδέρφια ,γείτονες ,συγγενείς ,φίλους σε ένα σκληρό πόλεμο - θέατρο του παραλόγου.Ετσι ακριβως δημιουργησαν τις δυο πλευρες, με εξαναγκασμο.
Και μετα μας παρατησαν τα εγγλεζάκια να παει το ποιημα μονο του. Τη φαγωμαρα που θελανε την ειχαν ξεκινησει.
Χαιρομαι παντως που σας βλεπω ολους ξεκάθαρους πλεον για το πως πρεπει να ειμαστε χωρις κοματα διχασμους και μακακες που καρπωνονται εις βαρος της Πατριδας και του Ελληνικου λαου γενικοτερα.
Όταν αισθανθουν απαντες ετσι τοτε θα είναι και θα εχει ερθει η στιγμη που θα τους παρουμε με τις πετρες.Η ιστορια της οικογενειας του jorge mellado πρεπει να διδάσκεται στα σχολεια γιατι είναι η αληθεια που εζησε η φυλή μας και η πραγματικη ιστορια του Εθνους και όχι αυτή που γραφεται από καραγκιόζηδες υποτακτικούς ξενων συμφερόντων.
Πανε να τα αλλοιωσουν όλα. Εχω μια συμαθητρια μου εδώ δασκαλα κκε-δηθεν και όταν τα παιδια εχουν στο πρόγραμμα θρησκευτικα αυτή τα μαθαινει τραγουδια και τα βαζει να ζωγραφιζουν.
Είναι αυτή η πατσαβουρα Ελληνιδα αφου προωθει την αθεϊα; Είναι παιδαγωγος;
Πρεπει να ξεβρωμισει ο τοπος, η κριση τελικα θα μας ξυπνησει μου φαινεται και εκει που μας την ετοιμάσανε να μας διαλυσουν βλεπω να τους γυριζει αναποδα και να μη ξαναστεριωσουν εδώ προδοτες για τα επομενα 1000 χρονια.
Ηρθε με ασχημο τροπο αλλα αρχισαμε και αποκταμε συνειδηση -
Προβια η αποκαλυψη
εχετε ακουση ποτε για το "μοιρασμα" της σφαιρας επιροης κατα το τελος του δευτερου παγκοσμιου και την φρασει του Τσορτσιλ "αστο να φαινεται".
Καποια στιγμη το πληρωμα του χρονου ηρθε να δοκιμαση αλαγη του υπογεγραμενου συμφωνου με διαφορα αποτελεσματα…"It's only the mind which separates reality from truth."
"It's all literally a matter of perspective."
"But there is only one truth that is your truth."
"It's a revised perception that protects you." -
Προβια η αποκαλυψη
Ελβις και κινηγε να στε καλα!! Ιδικα εσυ ελβις και ολοι οσοι φοραν το εθνοσημο πρεπει να ειναι περιφανοι!!
Απλα δες ειμαι ο μονος , νομιζω πως οι περισσοτεροι εδω μεσα εχουμε και απο εναν τουλαχιστον ηρωα στις οικογενιες μας και ειμαστε περιφανοι γιαυτους!!Εγω στεναχωριεμε που ειμαι 29 (η μανα μ μεγαλη μεκανε τωρα ειναι 70!!) και τωρα τελευταια αρχισα να ψαχνωμε και να ξυπναω και να βλεπω την αλληθεια. και λεω τοσα χρονια κοιμωμουν!!!! πηστευα οτι μου ταιζαν!!
και ολα αυτα ξεκηνισαν για την επιθυμια να βρω λιρες . και ετσι γραφτηκα στο φορουμ και σιγα σιγα το ενα εφερε το αλλο και διαβασαμε τοσα και τοσα και ιστορια που δεν διαβασα ουτε για τις πενελληνιες!!!! στο φορουμ λοιπον χρωστω πολλα αλλα και σε ολα τα μελοι εδω μεσα!!
Φιλε μου βγηκε πολυς κοσμος στο βουνο δεν ηταν συμμορια . Πολλοι δεν μπορουσαν να σταθουν στα χωρια για διαφορους λογους μην ξεχναμε οτι πολλους τους εξωθησαν τα ιδια τα καθεστωτικα οργανα ….................ηταν δεν ηταν αριστερος στο βουνο.......Μην κανουμε το λαθος οτι αυτοι που βγηκαν στο βουνο ηταν αριστεροι ηταν κουμουνιστες που το κκε τους εδωσε καπια εντολη απλοι ενθρωποι του λαου που ο καθενας ειχε τον λογο του ...το οτι αυτοι οι απλοι φαγανε το παραμυθι για ενα καλυτερο αυριο ειναι γεγονος . Τους συντελεστες του καπελωματος καθοδηγητες οργανα του κομματος μπορεις να τους κατηγορισει κανεις τον απλο λαο ομως οχι............
Ενα ειναι σιγουρο και οι μεν και οι δεν κανανε τα αισχη ο απλος ο λαος την πληρωσε και το συστημα διασωθηκε και συνεχιζει...Φιλε μου εχεις δικαιο και εξαλου γιαυτο δεν επιμενω και τοσο στον απλο λαο και τα βαζω με τα κοματα και τα μεγαλα κεφαλια.αυτοι ξερουν τι κανουν.μεχρι και στην βουλη ΟΛΟΙ καφεδακι παρεουλα πηνουν και λενε τι θα πουν μετα μεσα στα εδρανα!!
Αυτοι λοιπον οι αρχιγοι εκμεταλευομενοι την επιροη ως λαικο κομμα που ειχαν και καλα, μπορεσαν και ειχαν με το μερος τους τον απλο κοσμακι οπου πηστεψε στο παραμυθη και ως αγραματος που ηταν δεν ειχε και πολλες επιλογες και να μπορεσει να σκευτει λογικα!!
Ολοι απο τη μερια τους ειχαν δικαιο και εσχοι γιναν απο ολους!!
γιαυτο και ο ενας ο αδερφος του παππου μου που ζει και ειναι 97 ετων (μεχρι και πρην δυο τρια χρονια τα ειχε 400) ποτε δεν μου μηλουσε για κομματα ιδεολογιες κτλ, παντα τσατιζωταν και νευριαζε…..μονο για την πατριδα και για τον πολεμο με τους Ιταλους του αρεσε με τις ωρες να μηλαει........την αγαπη του για τα οπλα (εκανε και συλογη ο τρελος τα μαζευε στις μαχες αλλα εδω και πολα χρονια τα εχει δωσει σε πολεμικο μουσειο) την αγαπη του για το κινηγη.......ολοι μερα στο βουνο με ενα δικανο με κοκορια και ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟ ΔΥΟ φυσιγγια!! μου ελεγε " θα σεβεσε την φυση.αν μπορεις να ριξεις κατι θα τα καταφερεις και με αυτα,αλλιος δεν εισαι παρα ενας απληστος!!"
Τελος παντον μη τα πολυλεω και γινομαι γραφικος........παντος μελος απο εδω μου εχει πει "καλα καμια ιστορια δεν ξερει να μας πει τιποτα??" οχι μονο δεν ηξερε αλλα για τιν αγια τετραδα που ελεγα πριν ποτε δεν τους χωνεψε και παντα τους ελεγε στη μουρι για τα λευτα του αγωνα!! και αυτοι μονο γελουσαν....ολοι οι αλοι μουγκα και γλυψημο αφου ο λεφτας ολο και θα βοηθησει σε κατι!!! οχι τιποτα αλλο αλλα ο ενας ειναι και στην λιστα Ράιχενμπαχ!!! (οχι λαγκαρντ αυτη ειναι αλλη)
moyia για κανε μια αναλυση αν θες.δεν καταλαβα τιποτα!!
Ιω. 5,24 : ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι ὁ τὸν λόγον μου ἀκούων καὶ πιστεύων τῷ πέμψαντί με ἔχει ζωὴν αἰώνιον, καὶ εἰς κρίσιν οὐκ ἔρχεται, ἀλλὰ μεταβέβηκεν ἐκ τοῦ θανάτου εἰς τὴν ζωήν.
-
Προβια η αποκαλυψη
Οι τοτε κυβερνωντες πιαστηκαν κοροιδα απ τους ξενους.Αν μετα την παραδοση των οπλων του Ελλας,δεν ξεκινουσαν οπως ειπε ο Πυθεας την λευκη τρομοκρατια,αλλα εβαζαν κανα δυο υπουργους κουμουνιστες και ταιζαν την ηγεσια καλα(οπως εκανε το συστημα με τους σοσιαλιστες)το ΚΚΕ θα ειχε σβησει αλλοτριωμενο και χορτασμενο,και δεν θα ειχε πεσει ουτε μια σφαιρα.Αλλα τα λιακονια της καθε περιοχης επρεπε να κανουν περιουσια,και τι καλυτερο να ξεπαστρεψουν νοικοκυραιους σαν πολιτικα διωκομενους και να τα παρουν ολα.Πως νομιζετε οτι γιναν οι περιουσιες μεταπολεμικα;Με δουλεια;Οχι ,τις καναν οι μαυραγοριτες της κατοχης,οι Σουρλαδες,Καλαμπαλικιδες,Μαιδες και τα λοιπα αποβρασματα που αιμοτοκυλισαν τη χωρα.
-
Προβια η αποκαλυψη
Πέρασε ο θυμός που θυμηθήκατε τις αδικίες της μιας και της άλλης πλευράς στον εμφύλιο;Αν δεν σας πέρασε σημαίνει ότι σαν λαός δεν ήμαστε ώριμοι να συζητήσουμε για το παρελθόν μας και ότι είμαστε έτοιμοι να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη.Κάποιοι ψηλά το ξέρουν αυτό και το εκμεταλλεύονται.Δεν το πήρατε χαμπάρι ότι κάποιοι φτιάξανε περιουσίες βαμμένες με αίμα προερχόμενοι και από τις δυο πλευρές;Άντε να δούμε πότε ,σαν λαός,θα βάλουμε μυαλό.
-
Προβια η αποκαλυψη
Πέρασε ο θυμός που θυμηθήκατε τις αδικίες της μιας και της άλλης πλευράς στον εμφύλιο;Αν δεν σας πέρασε σημαίνει ότι σαν λαός δεν ήμαστε ώριμοι να συζητήσουμε για το παρελθόν μας και ότι είμαστε έτοιμοι να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη.Κάποιοι ψηλά το ξέρουν αυτό και το εκμεταλλεύονται.Δεν το πήρατε χαμπάρι ότι κάποιοι φτιάξανε περιουσίες βαμμένες με αίμα προερχόμενοι και από τις δυο πλευρές;Άντε να δούμε πότε ,σαν λαός,θα βάλουμε μυαλό.
Φιλε ακομη και σημερα δεν βλεπω να κυβερνανε οι κουμουνιστες ,αλλα οι μαυραγοριτες και οι ολιγαρχες,και ειμαστε μια χωρα του τεταρτου κοσμου.Αν δεν θυμασαι την ιστορια σου και ποιος σε καταστεφει θα παθαινεις παντα τα ιδια,πραγμα που επιβεβαιωνεται σημερα.
Δεν μπορεις να σβησεις αυτα που βιωσες και να δωσεις αφεση σ αυτους που κατεστεψαν τις περιουσιες ,τις αποκτησαν παρανομα και τα παιδια τους σε κοιταν αφεψηλου και σου κουναν το δακτυλο.Τους κοβεις το δακτυλο. -
Προβια η αποκαλυψη
Eσυ φιλε gogo πιστευεις οτι θα επρεπε ναμαστε ωριμοι ? βλεπεις να υπαρχουν αυτες οι προηποθεσεις δηλαδη πιος να συζητησει και γιατι ?
ενας που δουλευει στο δημοσιο και καθεται και παιρνει 1500 και κανει απεργια με εναν που δουλευει στο νταμαρι με 480 και εχει να πληρωθει κανενα τριμηνο ο ενας στην παραγωγη και ο αλλος αρακτος στη σιγουρια ? με λαμογια της αρπακτης η με κανεναν εφοπληστη που δινει πιο λιγα απο τον ναυτεργατη ?
Με πιον να κανει συζητηση δηλαδη και να συμφωνισει αφου δεκαδες χρονια περασαν απο τοτε και το θεμα καλα κρατει ? αφου και τωρα ολος ο λαος το βλεπει οτι κανενα λαμογιο δεν τημωρειτε και καθε μερα τον κοροιδευουν μεχρι να τον μαδισουν τελειως υπαρχει η αισθηση δικαιου σε αυτο το κρατος ?
Αυτοι που τοτε πηραν τα βουνα δεν πηγανε για καθαρο αερα…. -
Προβια η αποκαλυψη
φιλε μου dempreli ο εμφυλιος δεν εχει καμμια σημασια με τους μισθους και την αδικια που υπαρχει σημερα εκεινες τις εποχες το μονο που τους ενοιαζε ηταν η εξουσια.και ποσοι ηλιθιοι ακολουθουν τους μεν και τους δε
ας το δουμε και αλλοιως το θεμα στην τελικη
η αριστερες πολιτικες ειταν καλυτερες? η ειταν αστυνομοκρατουμενες με την φοβια του οπλου?
κομμενα τα ελευθερα δικαιωματα,τα σουρτα φερτα σε γειτονες χωρες και εφαρμογη στις εντολες του ενος χωρις να μπορεις να εκφρασθεις,ουτε να ψηφισεις αυτον τον γραμματεα που θα σε κυβερνα,δικο σου δεν υπαρχει τιποτα,ουτε αγωνιζεσαι για να δημιουργησεις,ολα ειναι του κομματος και αυτο αποφασιζη
ενω τα κομματοσκυλα περνανε καλα μεσα στην χλιδη και τα ταξιδακια για αυτους δεν υπηρχαν τα μετρα που ισχυαν για τον λαο,κρατουσαν εκκατομυρια ανθρωπους αποχαυνωμενους στην ζαλη του ποτου και της χαμηλης ηθικης,αυτα ειναι πολιτικες δημοκρατιας?
δεν ξερω αν εχετε προσεξει οτι στην ρωσια δεν υπαρχουν παιδια με ειδικες αναγκες και αναπηροι η τυφλοι εκ γεννετης,αυτο εκανε ο σταλιν για να κρατηση τις ισοροπιες,33 μυρια εστειλε σε λακους και στον τοιχο,αλλα ειναι καλυμενα με πεπλο σιωπης,και ολοι ασχολουνται με τον χιτλερ που εκτελεσε τους εβραιους
πρεπει να ξεφυγουμε απο αυτα τα δεδομενα του μισους και να δουμε μπροστα μας
να κοιταξουμε τον χειμωνα που ερχεται,γιατι θα ειναι βαρυς με το εμπαργο της ρωσιας
ξαναγυρναμε πισω με διαφορετικα κριτηρια αυτην την φορα -
Προβια η αποκαλυψη
και μετα τα πολιτικα ιδεωδη ξαναγυρνω στο θεμα των κρυπτων που ειναι και το φλεγον
οι κρυπτες υπαρχουν με ολα τα καλουδια για να εξοπλιστει ενας στρατος,και το βασικο ειναι ο χρυσος που υπαρχει μεσα
ειτε ειναι ενεργες ειτε ανενεργες δεν με ενδιαφερει,το θεμα ειναι οτι φυλλασονται,οχι με μπατσους και φανταρους,αλλα με τεχνολογια κινητης τηλεφωνιας,με μικροκαμερες ηλιακης ενεργειας και τα συναφη κολπα
γιαυτο εγραψα για ανιχνευτες κινητης και καμερων δεν ειναι δυσκολο να αποκαλυφθουν τα σημεια αρκει να βρειτε τις τοποθεσιες που ειναι στρατιωτικοι κομβοι με προσβαση στο βουνο και στην πολη,σημεια στρατηγικης σημασιας -
Προβια η αποκαλυψη
εινε δυνατον ρε παρη να πιστευεις οτι εχουν βρει προβιες και τις φυλανε….χαχαχα.θα τις ξετιναζανε στο μουχτι φιλε.αστο.1996..εξομολογηση φιλου παιδικου χειρηστη σκαπτικου μηχανηματος..σε διανοιξη αγωγου για μεταφορα νερου..επεσε τυχαια πανω στο θεμα ..διπλοδωματιο σε αριστη κατασταση.μεσα 1 ασυρματος..και 4 κιβωτια..τα 2 ιματισμος τα αλλα 2...τιποτα-κενο.τοποθεσια...μεσα στον καμπο.αποσταση απο την πολη..5 χιλμ.το κοντινοτερο χωριο στα 2χλμ.εινε δυνατον να ειταν σε επισημα εγραφα-σχεδια η θεση αυτη και να παραμενε ακομα αθικτη;σας το ξαναπα...ειχαμε διπλοπενιες και στο θεμα αυτο..ο κλεψας του κλεψαντος..ο κλεψαααααααααα.δλδ..γαμ την μανα τ αλευρα.
-
Προβια η αποκαλυψη
Παιδιά επειδή ακούω διάφορα και τα περισσότερα είναι αρλούμπες, θα σας πω μια ιστορία.
Ήταν κάτι παλικάρια εκεί στην λαρσα κοντά και λένε δεν πάμε να ψάξουμε για κανένα χρυσό, ανηφορίζουν κατά το βουνό των θεών, ψάχνουν-ψάχνουν και λένε εδώ θα σκάψουμε!!!
το άλλο βράδυ με την δροσούλα παίρνουν τα φτυαράκια τους και λένε πάμε να σκάψουμε να γυμναστούμε, και όλο χαρά, ξεκινάνε το σκάψιμο.
την επόμενη μέρα ήταν, θυμάμαι, τα εγκαίνια του αρχηγείου του νάτο στην Ελασσόνα και είχαν μαζέψει πολύ κόσμο για της τιμές, να φαντάρους, να παιδιά της αεροπορίας, να γαλατάδες του ναυτικού, εεεε και λένε δεν παίρνουμε και 3-4 κομάντος και 3-4 ουκάδες να μας φιλάνε μην γίνει και καμία μαλακία τόσο κόσμο θα έχουμε.
Για καλή του ή κακή του τύχη κάποιου από εδώ μέσα, ονόματα και υπολήψεις εμείς δεν χαλάμε οπότε δεν λέμε και ονόματα, που ήταν και έφεδρος στα ουκ, τον έχωσαν βάρδια. και εκεί που όλο χαρά κατά της 23:00 πείραζε μια ξανθιά σηματορίνα, τσουκ βαράει ο σιωπηλός συναγερμός, έρχεται και αμέσως ένα παλικάρι με 3 χρυσά και τους λέει πάμε βουρ για το σινουκ, 4 των όυκ και 4 κομμάντος,
Ωρε που πάμε του λέει ο έφεδρος;
πλήρη εξάρτηση του λέει, ο τριάστερος χρυσός, μπήκαν στην πόλη οι οχθροί!!!!!!χαρά τότε παιδιά ο έφεδρος που μετά από την προδοσία στα ίμια του πέφτει στα χέρια η ευκαιρία να πάρουν το αίμα τους πίσω, ήταν έτοιμος να πέσει αγκαλιά με το όπλο και να τους λιανίσει όλους,
Τούρκοι; ρωτάει τον τριάστερο χρυσό, οποίος όλο μιλάει στο κινητό, μπα του απαντά αυτός κάτι μαλάκες σκάβουν τελικά κάπου που δεν πρέπει και θα πέσουμε εμείς να τους φοβίσουμε και να τους διώξουμε, με προσοχή πάντα πολίτες άμαχοι είναι.Τελικά μετά από λίγα λεφτά έφτασαν στον προορισμό τους στην πλαγιά του βουνό των θεών, έριξε η εμπροσθοφυλακή τα απαραίτητα καπνογόνα και τον φωτισμό για να γίνει και ατμόσφαιρα, έπεσαν τα κομάντα με τα αλεξίπτωτα, ο άμαχος λαός έτρεχε σαν τρελός, παράτησε τα αμάξια του εκεί, τα όπλα του (γκασμάδες φτυάρια) και πρέπει να πήγε στο χωριο του τρέχοντας μέσα στην νύχτα.
τα κομάντα ασφάλισαν τον χώρο, κατέβηκε και ο 3άστερος, και μετά ήρθαν τα καμιόνια με τα φαντάρια για να σκάψουν κανένα 2μετρο ακόμα και να πάρουν τα κουτιά προς άγνωστη δυστυχώς κατεύθυνση.Μετά στο ρώτα-ρώτα ο έφεδρος, πήρε αυτί, μέσες άκρες, ότι όπου έχει τέτοια τα παρακολουθούν και παίρνουν σήμα αν πειραχτούν.
μια ωραία ιστορία που είχα ακούσει μια φορά και ένα καιρό!!!!
Ένα βράδυ σκοτεινό
τις μπουκάλες μου φορώ
και πηδάω στο νερό
στην Τουρκία για να μπω
Τούρκους εκατό να σφάξω
και άλλους τόσους να ρημάξω
TNT και τρινιτρόλη
θα τους πάρουμε την Πόλη.