εχουμε κανα ηλεκτρολογο να μου πει οταν σηκωνω η καταβαζω την ασφαλεια του θερμοσυφωνα γιατι πεφτει ο αυτοματος και αν σηκωσω ξανα δυο φορες τον αυτοματο δουλευει?φταιει η αντισταση του θερμοσυφωνα η η ασφαλεια στον πινακα?
-
Ηλεκτρολογος
εχουμε κανα ηλεκτρολογο να μου πει οταν σηκωνω η καταβαζω την ασφαλεια του θερμοσυφωνα γιατι πεφτει ο αυτοματος και αν σηκωσω ξανα δυο φορες τον αυτοματο δουλευει?φταιει η αντισταση του θερμοσυφωνα η η ασφαλεια στον πινακα?
Δεν ειμαι ηλεκτρολογος αλλα εβαλα σπιτι μου μεγαλυτερη νομιζω απο 12 αρα σε 16 αρα ειπε ο μαστορας.
-
Ηλεκτρολογος
οταν καει η αντισταση δεν πεφτει η ασφαλεια ,η΄ υπαρχει ελαφρος υγρασια εκει που βιδωνουν τα καλωδια πανω στην αντισταση υπαρρχει διαροη και με το αναιβωκατεβασμα στεγνωνει βγαλε το καπακι του θερμοσιφωνα και δες αν υπαρχει υγρασια ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ειτε κατα ποιο πολλες πιθανοτητες η ασφαλεια τα εχει φτυσει
-
Ηλεκτρολογος
και γω λεω οτι ειναι η ασφαλεια αλλα ο μαστορας ειπε για την αντισταση του θερμοσιφωνα αλλαγη 70ευρω μηπως θελει να μου πιασει λιγο το κωλα..κι?
Σίγουρα 100% φίλε δεν έχει πρόβλημα η αντίσταση εάν πέφτει το ρελέ.
Η αντίσταση είτε καίγεται και δεν ανάβει είτε τρυπάει και γίνεται βραχυκύκλωμα και πέφτει η αυτόματη ασφάλεια .
Το Ρελέ πέφτει μόνο σε περίπτωση διαρροής μεταξύ ουδετέρου και γείωσης.
Αν κατάλαβα καλά όταν προσπαθείς να ανάψεις τον θερμοσίφωνα σηκώνοντας την ασφάλεια σου ρίχνει το ρελέ .
Η ασφάλεια που χρησιμοποιείται είναι ΝΑ 20 Αμπέρ και το καλώδιο ΝΥΑ 4 (4Χ3).
Οι αιτία που πέφτει το ρελέ στην περίπτωσή σου μπορεί να είναι : α) ανοίγεις τον πίνακα και κοιτάζεις τα καλώδια πάνω και κάτω από την ασφάλεια αν είναι καμένα από σπινθήρισμα . β) Ακολούθησε το καλώδιο του ουδετέρου (μπλε ή γκρι) μέχρι την μπάρα (κλέμα) του ουδετέρου να μην είναι καμένο από σπινθήρισμα. γ) Άνοιξε το καπάκι του θερμοσίφωνα και δες τα καλώδια στον θερμοστάτη αν είναι καμμένα και επίσης δες αν υπάρχει υγρασία ή σκουριά στις επαφές του θερμοστάτη και της αντίστασης.
-
Ηλεκτρολογος
τεχνιταραδες κουλαρετε,2 σημεια ειναι ολη η ιστορια ειτε ο θερμοσιφωνας εχη ουδετερογειωση ειτε θελη αλλαγη η αντισταση
αν ειναι παταρισιος και εχη και ενδειξη στον πινακα το ποτε λειτουργει πρεπη να δειτε και αυτην την καλωδιωση
το ρελε διαφυγης ποιος το περασε? δεν εκανε ελενχο?
η ασφαλεια πρεπη να ειναι 20 αμπερ και ο διπλος ειναι διακοπτης 2Χ25 και πανω -
Ηλεκτρολογος
Σε πολλές περιπτώσεις το (ρελέ)πέφτει λόγο τις φθοράς της αντίστασης λόγο ετών με την παρουσία αλάτων οξειδώνεται και παρουσιάζει ρωγμή ικανή να προκαλέσει διαρροή που για μένα είναι και το πρόβλημα σου και το έχω συναντήσει πολλές φορές ,λύση αντικατάσταση αντίστασης αν είναι ηλιακός ,αν είναι θερμοσίφωνας παταριού δεν συμφέρει επισκευή πας για αντικατάσταση πιστεύω να δε βοήθησα αρκετά (μια σπάνια περίπτωση του θερμοστάτη να έχει διαρροή και θέλει απλά αντικατάσταση ο θερμοστάτης και να την βγάλεις οικονομικά)ότι θέλεις μπορείς να ρωτήσεις
-
Ηλεκτρολογος
και γω λεω οτι ειναι η ασφαλεια αλλα ο μαστορας ειπε για την αντισταση του θερμοσιφωνα αλλαγη 70ευρω μηπως θελει να μου πιασει λιγο το κωλα..κι?
14 'εως 18 ευρω παει το σετ θερμοστατης αντισταση αγορασα 2 τελευταια τα αλλαξα και ακομη δεν βρηκα ακρη παω για αλλαγη θερμοσιφωνα να τελειωνω με αυτο . Προς το παρον το ζεσταινω με πετρελαιο για μπανιο.
-
Ηλεκτρολογος
14 'εως 18 ευρω παει το σετ θερμοστατης αντισταση αγορασα 2 τελευταια τα αλλαξα και ακομη δεν βρηκα ακρη παω για αλλαγη θερμοσιφωνα να τελειωνω με αυτο . Προς το παρον το ζεσταινω με πετρελαιο για μπανιο.
Κάτι λάθος κάνεις φίλε και δεν δουλεύει !!!!!!!!
Δες πρώτα με βολτόμετρο αν έχεις τάση 230V στο καλώδιο μέσα στον θερμοσίφωνα.Με δοκιμαστικό κατσαβίδι βλέπεις μόνο αν έχεις φάση και δεν μπορείς να καταλάβεις αν έχεις πρόβλημα στον ουδέτερο.
Ο θερμοστάτης έχει 4 επαφές . Στο 1 κάνεις σύνδεση της φάσης(L). Στο 2 και 3 σύνδεση της αντίστασης . Και στο 4 σύνδεση του ουδετέρου(Ν).