-
Χρυσάφι «φυτρώνει» στα δέντρα!
Πολύ ωραίο θέμα… Μου θυμίζει αυτό που έπαθε ο πατέρας μου πριν σαράντα χρόνια όταν ηταν νέος όπου εκεί που κυνήγαγε στο βουνό βρήκε έναν πλάτανο που όλα μα όλα του τα φύλλα ήταν κατακίτρινα και γυαλιστερά όπως ακριβώς είναι ο χρυσός. Του έκανε εντύπωση και γυρίζοντας στο χωριό το συζήτησε με έναν ξαδερφό του και μετά από διαλογική συζήτηση έβγαλαν το συμπέρασμα ότι τα φύλλα του πλατάνου ήταν κατακίτρινα και γυαλιστερά γιατί στη ρίζα του υπήρχε θησαυρός από χρυσές λίρες και οι ρίζες τράβηξαν ποσότητα χρυσού προς τα φύλλα. Οπότε μια νύχτα πήραν τα γκασμάδια επώμου, περπάτησαν δυο-τρεις ώρες να πάνε στο σημείο, όλο το βράδυ έσκαβαν μέχρι που ξελάκωσαν σχεδόν τον πλάτανο, και το πρωί γυρίσανε και έφεραν ως δώρο φύλλα του πλατάνου στη μάνα μου για το ανθοδοχείο...
-
Χρυσάφι «φυτρώνει» στα δέντρα!
Αυστραλοί ερευνητές, που έκαναν τη σχετική ανακάλυψη στα φύλλα ευκαλύπτων σε ύψος δέκα μέτρων πάνω από το έδαφος, όπου βρήκαν άφθονα σωματίδια χρυσού, δήλωσαν πως η παρουσία τους αποκαλύπτει την ύπαρξη κοιτασμάτων χρυσού πολλά μέτρα κάτω από την επιφάνεια, από όπου μέσω των ριζών ανεβαίνουν μέχρι τα φύλλα, αν και σε μικρές ποσότητες. Υπολογίζεται ότι χρειάζονται περίπου 500 τέτοια χρυσοφόρα δέντρα για να φτιαχτεί ένα χρυσό δαχτυλίδι. Όμως κάτω από τα «πολύτιμα» δέντρα, σε βάθος πάνω από 30 μέτρα, κρύβονται πολύ μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού. - See more at: http://arouraios.gr/2013/10/xrysafi-fytrwnei-sta-dentra/#sthash.4YDviYjI.dpuf
Δηλαδη με λιγα λογια μακρια απο ευκαλυπτους