για δωστε και ενα φως εδω παλικαρια.
υπογειο 100 τμ
πρωτος 150 τμ
δευτερος 150 τμ
συνολον 400 τμ
ολα εινε με δυπλα τζαμια κτλ
εκτος απο πετρελαιο και προπανιο ? τι θα μπορουσα ?
πολυμηχανημα με πελλετ ,ξυλα ,πετρες ?
η σε ρευμα ?
Φτηνη θερμανση??
@007:
για δωστε και ενα φως εδω παλικαρια.
υπογειο 100 τμ
πρωτος 150 τμ
δευτερος 150 τμσυνολον 400 τμ
ολα εινε με δυπλα τζαμια κτλεκτος απο πετρελαιο και προπανιο ? τι θα μπορουσα ?
πολυμηχανημα με πελλετ ,ξυλα ,πετρες ?
η σε ρευμα ?
εχεις αυτονομια δωματιου η αυτονομια οροφου?
"It's only the mind which separates reality from truth."
"It's all literally a matter of perspective."
"But there is only one truth that is your truth."
"It's a revised perception that protects you."
Φτηνη θερμανση??
….τα συστημα ασφαλειας και διαχειρισεις ειναι ξεχωριστα για καθε καυσιμο...
Υπαρχουν καυστηρες διπλου καυσιμου αλλα ΠΟΤΕ δεν δουλευουν και τα δυο καυσιμα μαζι.
Φτηνη θερμανση??
Γιωργο πριν απαντησω μπορεις να μου πεις καταναλωση σε πετρελαιο σε τονους?
Εστω σε ΠΜ.
Φτηνη θερμανση??
@gus:
Ευχαριστω moyia,θα το ψαξω με την αντισταθμιση που λες.
Μην ξοδευτης για εγκαταστασει αντισταθμισης μπορω να σου πω τρια τεσσερα βασικα πραγματακια να κανεις μονος σου και να εχεις οικονομια.
Φτηνη θερμανση??
σακη εχω βαλει με το συνεργειο μου απο προπερση ως και τωρα 9 αντλιες θερμοτητας..αλλων υψηλων θερμοκρασιων και αλλων χαμηλων..και σε ενδοδαπεδια και σε σπιτι αμονοτα..ολοι τους ευαχιστημενει…οποιος τον ενδιαφερει και θελει ετσω και μια κουβεντα να παμε να τις δει και στα 9 τα σπιτια...σιγκεκριμενα σε σπιτι στην φηκη 220τετραγωνικα + 80 μια μονοκατικια δουλευει γεωθερμια και αντλια κοστος ρευματος για θερμανση απο αρχεσ νοεμβριο ως απριλιο τελος 500ευρο..σπιτι μεζονετα κεφαλοβρυσο 180τετραγωνικα με ενδοδαπεδια 260 ευρο...και στην ενδοδαπεδια θερμανση απο ποτε θα ξεκινησει ωσ τελος θερμενει μερα νθχτα με στανταρ θερμοκρασεια...οποιος θελει να δεις δουλεια εργασεια και και ..να παμε σε ολα τα σπιτια ....η οιδιοκτιτεσ θα πουν τα υπερ και τα κατα...
Σακη αυτα τα νουμερα ΔΕΝ τα πιστευω για κανενα απολυτος λογο θες να μιλησουμε με στοιχεια ωραια.
Δωσε σε παρακαλω τη μηχανολογικη - ενεργειακη μελετη του κτηριου και μετα προχωραμε.
Αυτο που γραφεις μου φαινεται σαν ενα αστειο που ακουω συνεχεια απο πελατες "Μου ειπε ο γειτονας οτι 2 τονους πετρελαιο που καιω και ειναι παρα πολυ γιατι αυτος και 500 λιτρα να μου βαλεις και εμενα μικροτερο μπεκ"…τον ρωτας εσυ ποσα τετραγωνικα σπιτι εχει ο γειτονας σου λεει 80,εσυ ποσο εχεςι 150....δε μου λες τον ρωτας μετα... ο γειτονας το καιει ολη μερα..εεεε ..οχι απαντα..ρωτας παλι τον τυπο εσυ το καις ολη μερα ....ναι μαστορα να κατσω στο κρυο....οχι φιλε, του απαντας και δεν μου λες....σε τη θερμοκρασια το καις το καλοριφερ....στο 22 αδερφε θελω ζεστη...ο γειτωνας ξαναρωτας εσυ....το 16 σου λεει ....πες μου μετα εσυ τη κανεις....αλλα επειδη και ΟΛΛΑ τα παραπανω που εγραψα στα απαντα εκεινη την ωρα και δεν τα καταλαβαινει του εξηγεις με τροπο...η γηναικα σου καθε μερα φτιαχνει φαγητο για εξι ατομα ενω ο γειτονας για 2 ειναι το ειδιο....ε τοτε το επιασε.!
Οπως και πολοι με το που πας να δεις τον καυστηρα ξεκινουν λεγοντας ....Μαστορα μικρο μπεκ μην καιει πολυ...και εδω ειναι το καλο εαν το μπεκ ειναι εστω 30 % κατω απο την ισχυ του λεβητα η καταναλωση αυξανεται ΔΕΝ μειωνετε....Ολλα ειναι σχετικα Σακη γιαυτο τα νουμερα που λες δεν τα πιστευω ΟΥΤΕ κατα διανοια.
Και αμα θες παμε να βαλουμε εναν ωρομετρητη πανω στην αντλια και να δουμε του χρονου τη γραφει.
Φτηνη θερμανση??
Πόιντερ θα σου απαντήση ο μανιακός γιατί δεν συμφέρει αυτό,
μόνο με γεννήτρια παλμών που συντονίζει τα μόρια του νερού μπορεί να γίνει σωστά, αλλά είναι απαγορευμένη τεχνολογία
Ένα βράδυ σκοτεινό
τις μπουκάλες μου φορώ
και πηδάω στο νερό
στην Τουρκία για να μπω
Τούρκους εκατό να σφάξω
και άλλους τόσους να ρημάξω
TNT και τρινιτρόλη
θα τους πάρουμε την Πόλη.
Φτηνη θερμανση??
Υπαρχουν μικρα τρικ που μπορεις να μειωσεις τις καταναλωσεις χωρις να επιβαρυνθεις οικονομικα απλα και μονο κανοντας μονος σου κατι το οποιο θα εκανε μια σωστη εγκαταστασει με αντισταθμισει.
σακη οι λυσεις που δινης ειναι για πετραιλεο,οτι αντισταθμιση και να βαλης πανω απο 200 ευρω κερδος δεν εχης,μια αντισταθμηση εχη γυρω στα 600 για 2 ιντσες και αν το πλακωσεις με βανες μπαινης σε αλλα λουκια
Η χειρωκινητη αντισταθμιση ειναι δυνατη Παρυ απλα απαιτει μυαλο και καθημερινη ρυθμιση το υπερ σε αυτο που αναφερω ειναι οτι ειναι ΔΩΡΕΑΝ και οπως βλεπεις δεν βαζω κανεναν στο εξοδο αυτο.
Στο σπιτι μου εφαρμοζω το παραπανω αλλα εχω πληρη γνωση στο τι κανω απο εκει και περα το δευτερο πιο αποδοτικο χωρις ιδιαιτερα χρηματα (σχημα λογο μιας και οι καιροι ειναι πολυ χαλεποι) ειναι οι θερμοστατικες κεφαλες με απομακρυσμενο αισθητηριο (κοστος περιπου 20 ευρω ανα θερμαντικο σωμα + το μαστορα εαν δεν κατεχει καποιος).Οι θερμοστατικες κεφαλες καταργουνε τον θερμοστατη χωρου και ελενχουμε την θερμοκρασια απο δωματιο σε δωματιο ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.
Αυτο που δεν καταλαβαινουνε πολοι ακομα και συναδελφοι ειναι το εξεις, οτι σε μια μελετη εγκαταστασεις θερμανσεις για τον υπολογισμο των ενεργιακων απαιτησεων ενος κτηριου λαμβανεται (ας παρουμε παραδειγμα τη Θεσσαλια) σαν ελαχιστη εξωτερικη θερμοκρασια οι -5(πεντε) βαθμοι κελισιου και σαν μεγιστη εσωτερικη θερμοκρασια οι +22(εικοσιδυο)βαθμοι κελισιου.
Για να δω τωρα πιος θα καταλαβει αυτο που θα γραψω….εαν η εξωτερικη θερμοκρασια πεσει στου -10 βαθμους η μεγιστη εσωτερικη παει στου +18 βαθμους κελισιου...εαν η εξωτερικη θερμοκρασια πεσει στους -15 βαθμους κελισιου η μεγιστη εσωτερικη θερμοκρασια παει στου +13 βαθμους κελισιου....εαν η εξωτερικη θερμοκρασια πεσει στους -20 βαθμους κελισιου η μεγιστη εσωτερικη θερμοκρασια παει στου +8 βαθμους κελισιου.
Για να δω πιος μπορει να εξηγηση γιατι συμβαινει το παραπανω.
Κανα μηχανολογο δεν εχουμε στο φορουμ.
ΥΓ. Η τετραωδη Παρυ ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για καθε εγκατασταση η θερμοκρασια επιστροφης δεν πρεπει σε κανεναν λεβητα να ξεπερνα τους 20 βαθμους απο την εξοδο και ειδικα στους Μαντεμενιους.
Φτηνη θερμανση??
Γιωργο πριν απαντησω μπορεις να μου πεις καταναλωση σε πετρελαιο σε τονους?
Εστω σε ΠΜ.
σακη σε πετρελεο εχω χρονια να καψω,σε μια δοκιμη που εκανα ηθελα κανα 70 ευρο την μερα με σημερηνες τιμες.
προπανιο που καιω ,οταν ξεκηνησε με 0,32 το λιτρο ηθελα στα 3000,3500 ευρο το 5 μηνο .
ανεβενωντας σιγα σιγα αστα να πανε.
τωρα θελω σηγουρα κανα 50.. ευρω την μερα και οχι φουλ ωρες.
το προβλημα το εχω εγω που ειμε στο τελευταιο οροφο θελω πιο πολλες ωρες.
Φτηνη θερμανση??
Για ρωτα ποσο εχει ενας καυστηρας για απαιτησεις για εγκατασταση σαν τη δικη σου Γιωργο 2000+…