@niki:
O Moyia, φιλότιμα προσπάθησε να σας εξηγήσει δύο πράγματα. Στο δικό του πνεύμα λέω και τη δική μου άποψη. Όλα τα καύσιμα κατάτάσονται ανάλογα με τις θερμίδες που αποδίδει ένα κιλό καύσιμης ύλης. Έτσι λοιπόν ένα κιλό πετρέλαιο δίνει 9.000 θερμίδες , ένα κιλό πέλετ 4.000-5.500 ένα κιλό ξύλα 2.500-3.500.
Πρώτη παρατήρηση , δεν είναι όλα τα πέλετ και όλα τα ξύλα ίδια. Όπως και το λιγότερο πετρέλεο ή το νερωμένο ΄δίνει λιγώτερο απο 9.000.
Συμπέρασμα , δεν ισχύει το ζέστανα ένα σπίτι με τόσα ευρώ αλλά με 10 τόνους οξυά , 5 τόνους πέλετ τάδε απόδοσης ή 1 τόνο πετρέλαιο.
Τώρα αν προσπαθήσουμε να κατατάξουμε τα σπίτια σε κατηγορίες ανάλογα με τις ενεργειακές τους ανάγκες θα χάσουμε τον μπούσουλα.
Εγω πάντως έχω συνηδητοποιήσει οτι το να κυκλοφορείς σπίτι με το φανελλάκι χειμώνα καιρό είναι δαπανηρή πολυτέλεια.
Φιλε μου δεν υπαρχει νερομενο πετρελαιο μονο κακης ποιοτητας πετρελαιου ( το νερο δεν καιγεται για να το πουλησει ο πρατηριουχος ) κι αν σου βαλει νερο για να κερδισει τα λιτρα σε λεφτα πετρελαιου ο καυστηρας δεν θα δουλεψει ουτε λεπτο λογω οτι το νερο ειναι πιο βαρη και καθεται στο κατω μερος της δεξαμενης απο οπου τραβαει κι ο καυστηρας , επισης ο μυθος του νερομενου πετρελαιου συνεχιζει να υφισταται εξαιτιας των ιδιοκτητων ( αγνοια-αμελεια ) και των υδραυλικων ( σκοπιμοτητα - βαρεμαρα ) , αυτο το λεω γιατι , το ιδιο το καλο καυσης πετρελαιο εχει καταλυπα απο μονο του τα οποια συσορευονται με τα χρονια στο πατο της δεξαμενης , οταν λοιπον δεν καθαριστουν αυτα τα καταλοιπα τα οποια εχουν μορφη γρασσου σε ρευστη μορφη ανεβαζουν τον πατο της δεξαμενης μεχρι που φτανου στο σημειο παροχης του καυστηρα και μετα σταματανε τα παντα , οταν λοιπον γινει αυτο και καλει ο ιδιοκτητης τον υδραυλικο αυτος του λεει " εχει νερο το πετρελαιο , σου την εφερε ο βενζινας '' δεν μπαινει στην διαδικασια να του εξηγησει τι συμβαινει , βεβαια 8 στους 10 υδραυλικους δεν γνωριζουν τιποτα για το θεμα και επικαλουνται την πιο ευκολη απαντηση , απ την αλλη οι ιδιοκτητες αφηνουν τις δεξαμενες ακαθαριστες 10 χρονια και βαλε ( αγνοια - αμελεια ) και ο καυστηρας τους μενει μεσα στο καταχειμωνο , ακομη και σε αυτους που το λεω οτι πρεπει να καθαριζεται η δεξαμενη καθε 2 χρονια το αργοτερο δεν το κανουν το ξεχνανε η βαριουνται γιατι καλοκαιριαζει , εγω ο βενζινας θελω να κερδιζω πελατες και οχι να τους χανω επομενως αν σου πουλησω σκαρτο πραγμα δεν θα ξαναπαρεις απο μενα επομενως πιο το κερδος μου , αυτα τα ολιγα για να ειστε λιγο μεσα στα πραγματα και οτι θελετε ρωτηστε με , εχουμε ριξει και ριχνουμε ενα σωρο λεφτα για να κρατησουμε τα μαγαζια μας ανοιχτα λετε να θελετε να βαλουμε τα χερια μας να βγαλουμε τα ματια μας….φιλικα ο βενζινας !!