Η αντλια θερμοτητας ειναι αλλο παραμυθι και θελει προυποθεσεις για να δουλεψει.
-
Φτηνη θερμανση??
Οτι και να πειτε η πιο φθηνη θερμανση στην ελλαδα αυτη τη στιγμη ειναι τα Ξυλα.
Ουτε αεριο ουτε πετρελαιο ουτε ρευμα ουτε πελλετ.φιλε moyia τα ξυλα μπορει να ειναι η πιο φτηνη λυση αλλα αν δεν εχει ενεργειακο τζακι η σομπα συνδεμενη με το δικτυο των καλοριφερ δεν ζεσταινει το σπιτι εκτος και αν εχει μια σομπα σε καθε δωματιο , το πελλετ ειναι ακομη πιο οικονομικο , εγω περισυ εκαψα 1 τονο πελλετ και ζεσταινα 110τμ σπιτιου , η καταναλωση ηταν 1 τσουβαλι 15 κιλων απ τις πεντεμιση το πρωι μεχρι τις δωδεκα το βραδυ και 21 βαθμους το σπιτι , κοστος σακουλας πελλετ 5,17 ευρω η καλη ποιοτητα , απ την αλλη για μενα η καλυτερη λυση ειναι το πετρελαιο αν εχει γινει καλη και σωστη δουλεια στο σπιτι , μονομενο σπιτι ,καινουργια κουφωματα , σωστη μελετη-εγκατασταση καλοριφερ-λεβητα-θερμαντικων σωματων , καταλληλη τοποθετηση θερμοστατη ( τωρα εχουν βγει και θερμαντικα σωματα με θερμοστατη για κθε δωματιο ξεχωριστα ) σταθερη θερμοκρασια 19-21 το πολυ χωρις να το σβηνουμε , αψογη συντηρηση του καυστηρα , αν ολα αυτα συνηπαρχουν το καλοριφερ θα περνει μπροστα 3-4 φορες την μερα για κανα 12λεπτο μονο , βεβαια αυτα ειναι αποψη μου τα οποια τα εχω ζησει τοσα χρονια , πλεον το πετρελαιο ειναι απλισιαστο και ολοι ψαχνομαστε για φτηνοτερες λυσεις , εγω παντως θα δουλεψω παλι πελλετ φετος και ολιγον τι τσιμπημα στον καυστηρα πετρελαιου , επισης 1 κιλο κρασι καθε βραδυ για ανεβασμα θερμοκρασιας σωματος !!
-
Φτηνη θερμανση??
οσοι εχετε καυστηρα βαλτε τουμπο στον καπνοδοχο,η εξοδος βγαζη 160-200 βαθμους
οσοι εχετε τζακια βαλτε το συστημα ζεστου αερα με σωληνες,θα απλωση σε ολο το σπιτι την θερμοκρασια του τζακιου
και οσοι εχετε λεβητα πελλετ προσεξτε την εγκατασταση κυκλοφορουν πολλοι τεχνιτες εκ αλλοδαπης με μηδαμινες γνωσεις και προγραμματιζουν οπως γουσταρουν,και οι κυκλοφορητες πολλες φορες συνδεονται απο τον θερμοστατη αυτα ειναι νεες τεχνικες με ειδικο πτυχιο -
Φτηνη θερμανση??
φιλε moyia τα ξυλα μπορει να ειναι η πιο φτηνη λυση αλλα αν δεν εχει ενεργειακο τζακι η σομπα συνδεμενη με το δικτυο των καλοριφερ δεν ζεσταινει το σπιτι εκτος και αν εχει μια σομπα σε καθε δωματιο , το πελλετ ειναι ακομη πιο οικονομικο , εγω περισυ εκαψα 1 τονο πελλετ και ζεσταινα 110τμ σπιτιου , η καταναλωση ηταν 1 τσουβαλι 15 κιλων απ τις πεντεμιση το πρωι μεχρι τις δωδεκα το βραδυ και 21 βαθμους το σπιτι , κοστος σακουλας πελλετ 5,17 ευρω η καλη ποιοτητα , απ την αλλη για μενα η καλυτερη λυση ειναι το πετρελαιο αν εχει γινει καλη και σωστη δουλεια στο σπιτι , μονομενο σπιτι ,καινουργια κουφωματα , σωστη μελετη-εγκατασταση καλοριφερ-λεβητα-θερμαντικων σωματων , καταλληλη τοποθετηση θερμοστατη ( τωρα εχουν βγει και θερμαντικα σωματα με θερμοστατη για κθε δωματιο ξεχωριστα ) σταθερη θερμοκρασια 19-21 το πολυ χωρις να το σβηνουμε , αψογη συντηρηση του καυστηρα , αν ολα αυτα συνηπαρχουν το καλοριφερ θα περνει μπροστα 3-4 φορες την μερα για κανα 12λεπτο μονο , βεβαια αυτα ειναι αποψη μου τα οποια τα εχω ζησει τοσα χρονια , πλεον το πετρελαιο ειναι απλισιαστο και ολοι ψαχνομαστε για φτηνοτερες λυσεις , εγω παντως θα δουλεψω παλι πελλετ φετος και ολιγον τι τσιμπημα στον καυστηρα πετρελαιου , επισης 1 κιλο κρασι καθε βραδυ για ανεβασμα θερμοκρασιας σωματος !!
Φίλε βενζινά,με ένα τόνο δεν βγαίνεις.Άν λογαριάσεις τα 15 κιλά την μέρα μας κάνει 450 το μήνα.Εκτός και εάν στην περιοχή που ζεις ο χειμώνας διαρκεί μόνο δυόμισι μήνες.
Εγώ δουλεύω ξυλολέβητα ιδιοκατασκευή με κοιλοδοκούς και βγαίνω δε βγαίνω με 10 τόνους ξύλα. -
Φτηνη θερμανση??
Βρηκα ακοπα ξυλα 55 ευρω το φορτωμα { καροτσα αγροτικου γεματη μεχρι πανω 1,50-70 απο τον πατο της καροτσας } ,ειναι βεβαια απο οποροφορα αλλα ειναι ξερα.Παιζουν εδω ακοπα και ελια ,αμυγδαλια με 80-100 τον τονο και αγρια δασικα 90.
το αμυγδαλο ειναι το καλιτερο ξυλο ….τι ποσοτητα 55 ευρω ....κιλα η κυβικο πες
-
Φτηνη θερμανση??
H αντλια δεν κανενα παραμυθι…και ουτε αλλες προθεσεις θελει να δουλεψει...το οτι ειναι λιγακι ακριβη ναι..αλλα τα χρηματα που θα δωσεις θα στα βγαλει....
Ποτε ειναι το θεμα…
δλδ: καποιος που θελει θερμοκρασια σωματων 75 βαθμους κελισιου με εναν που θελει θερμοκρασια ενδοδαπεδιας θερμανσης 42 βαθμους κελιου ειναι το ειδιο ή υπαρχουν προυποθεσεις...μηπως μια εξωτερικη μονωση ενος σπιτιου απαιτει λειγοτερα εξοδα και μεγαλητερο κερδος στην δαπανη θερμανσης... θελει καλο μετρημα και οχι βαζουμε μια αντλια και ολλα ειναι μελι γαλα."It's only the mind which separates reality from truth."
"It's all literally a matter of perspective."
"But there is only one truth that is your truth."
"It's a revised perception that protects you." -
Φτηνη θερμανση??
και για να απαντησω και στον Βενζινα μιας και παρελειψα.Το πετρελαιο ειναι η ευκολη θερμανση "οταν" τη διαθετουμε οχι η πιο φθηνη.
Εγω κατασκευασα μονος μου ξυλολεβητα και με 15 τονους ξυλα ζεστανα 1 καταστημα 1 εργαστηριο 1 σπιτι και μονιμη παροχη ζεστου νερου.
Εαν θες να στα αναλυσω και πιο πολυ 45.000Kcal fancoil στο μαγαζι 120 τετραγωνικα καθαρου χωρου στο σπιτι με ενεργειακες απαιτησεις περιπου 40.000Kcal 35 τετραγωνικα με ενεργειακη αναγκη 20.000Κcal και ενα Boiler 150 lit με ενεργειακες απαιτησεις 5.000kcal για καντα σουμα να δουμε πως θα το ζεσταινες πιο φτηνα? Γιατι εγω σε πετρελαιο ηθελα 6 τονους (ολα εχουνε πληρη αυτονομια).
Ο Σακης (ντραχτααρ) κανει της εγκαταστασεις εγω φροντιζω να περνεις το μεγιστο απο την καυση των υλικων σου…"It's only the mind which separates reality from truth."
"It's a revised perception that protects you." -
Φτηνη θερμανση??
Ποτε ειναι το θεμα…
δλδ: καποιος που θελει θερμοκρασια σωματων 75 βαθμους κελισιου με εναν που θελει θερμοκρασια ενδοδαπεδιας θερμανσης 42 βαθμους κελιου ειναι το ειδιο ή υπαρχουν προυποθεσεις...μηπως μια εξωτερικη μονωση ενος σπιτιου απαιτει λειγοτερα εξοδα και μεγαλητερο κερδος στην δαπανη θερμανσης... θελει καλο μετρημα και οχι βαζουμε μια αντλια και ολλα ειναι μελι γαλα.σακη εχω βαλει με το συνεργειο μου απο προπερση ως και τωρα 9 αντλιες θερμοτητας..αλλων υψηλων θερμοκρασιων και αλλων χαμηλων..και σε ενδοδαπεδια και σε σπιτι αμονοτα..ολοι τους ευαχιστημενει…οποιος τον ενδιαφερει και θελει ετσω και μια κουβεντα να παμε να τις δει και στα 9 τα σπιτια...σιγκεκριμενα σε σπιτι στην φηκη 220τετραγωνικα + 80 μια μονοκατικια δουλευει γεωθερμια και αντλια κοστος ρευματος για θερμανση απο αρχεσ νοεμβριο ως απριλιο τελος 500ευρο..σπιτι μεζονετα κεφαλοβρυσο 180τετραγωνικα με ενδοδαπεδια 260 ευρο...και στην ενδοδαπεδια θερμανση απο ποτε θα ξεκινησει ωσ τελος θερμενει μερα νθχτα με στανταρ θερμοκρασεια...οποιος θελει να δεις δουλεια εργασεια και και ..να παμε σε ολα τα σπιτια ....η οιδιοκτιτεσ θα πουν τα υπερ και τα κατα...
-
Φτηνη θερμανση??
Πώς θα μειώσετε το κόστος της θέρμανσης
• Το σημαντικότερο που πρέπει να γνωρίζουμε είναι, ότι μπορεί κάποιος να μειώσει σημαντικά τις δαπάνες της θέρμανσης, με διαφορετικούς τρόπους, οι οποίοι μπορεί να είναι:- Η βελτίωση της θερμομόνωσης της κατοικίας σας μπορεί να σας εξοικονομήσει μέχρι και 30% των δαπανών θέρμανσης (κυρίως για κατοικίες πριν το 1985).
- Η αντικατάσταση των κουφωμάτων και τζαμιών της οικίας σας μπορεί να σας εξοικονομήσει μέχρι και 20-25% των δαπανών θέρμανσης
- Η τοποθέτηση συστήματος αντιστάθμισης στον υπάρχοντα λέβητα μπορεί να επιτύχει εξοικονόμηση μέχρι και 15%.
- Η καλή συντήρηση και ρύθμιση του υφιστάμενου λέβητα-καυστήρα μπορεί να επιτύχει εξοικονόμηση μέχρι και 10%.
- Η βελτίωση του συστήματος διανομής και ελέγχου της εγκατάστασης (μονώσεις δικτύου, κυκλοφορητές νέας τεχνολογίας, ψηφιακοί θερμοστάτες κλπ.), μπορεί να επιτύχει εξοικονόμηση μέχρι και 10%.
- Ο σωστός προγραμματισμός της λειτουργίας της θέρμανσης μπορεί να εξοικονομήσει μέχρι και 10%.
-
Φτηνη θερμανση??
Καλημερα σε ολους.
Ηθελα να ροτησω μια που το κατεχετε το αντικειμενο,
αυτο που λενε πως αμα εχεις το θερμοστατη στους 21 κανεις οικονομια,
ισχυει και αν ναι κατα ποσο τις εκατο?
Τωρα εγω εχω να ζεστανω 160 τετραγωνικα σπιτι, ποσο περιπου πετραιλεο θα χριεατω;
Και ενα τελευταιο,εαν κλεινω τα μισα σωματα την μιση μερα (απο την βανα που εχει το καθε καλοριφερ) κανεις καθολου οικονομια; -
Φτηνη θερμανση??
Αμα εχεις το θερμοστατη μεταξυ 18 και 20 κανεις οικονομια πανω απο 20 οχι.
Θα σου πω τον πιο απλο λογο που κανεις οικονομια μιας και υπαρχουν πανω απο ενας.
Οταν το βραδυ κλεισεις το θερμοστατη η τον βαλεις στο 10 εχει δημιουργηθει μια διαφορα θερμοκρασιας 10 βαθμων στο χωρο για να καληψουμε αυτη τη διαφορα ας πουμε οτι χρειαζομαστε 15 λιτρα πετρελαιο ενω για την αντιθετη περιπτωση δλδ για να συντηρησουμε τη θερμοκρασια μεσα στο σπιτι για ολη τη διαρκεια της νυχτος χρειαζομαστε 5 λιτρα πετρελαιο.Και για να το παω λιγο παραπερα μια μερα του Οκτωμβριου με εξωτερικη θερμοκρασια 8 βαθμους πρεπει να καληψουμε μια διαφορα 12 βαθμων μεχρι τους εικοσι.
Σε μια μερα του δεκεμβριου με εξωτερικη θερμοκρασια 0 βαθμους εχουμε να καληψουμε μια διαφορα 20 βαθμων κελισιου πραγμα που σημαινει οτι αυξανεται και οι καταναλωση.
Υπαρχουν μικρα τρικ που μπορεις να μειωσεις τις καταναλωσεις χωρις να επιβαρυνθεις οικονομικα απλα και μονο κανοντας μονος σου κατι το οποιο θα εκανε μια σωστη εγκαταστασει με αντισταθμισει."It's only the mind which separates reality from truth."
"It's a revised perception that protects you."