παρε δυο τρεις για αρχη και θα ερθουν ολα μονα τους
-
Τα μυστικα της μελισσοκομιας
εγω θα σου πω για τα χαρτια μελισσοκομικου βιβλιαριου για αρχη
1 αποδεικτικο αγορας 10 κυψελων η υπευθυνη δηλωση παραγωγου
2 >> αγορας μελισσοσμηνων η υπευθυνη δηλωση παραγωγου
3 υπευθυνη δηλωση για την ακριβεια των στοιχειων σου
4 2 φωτο προφιλ
5 εγγραφη στον μελισσοκομικο συλλογο της γειτονιας σουολα τα παραπανω στον γεωπονο για την εκδοση του βιβλιαριου μετα την πυροσφραγιση τους με τον αριθμο που θα σου δωσουν
για τα απαραιτητα εφοδια και εσωρουχα τα παιδια που ειναι επανω θα σε κατατοπισουν
ευχαριστω -
Παρυ εαν σε φερει ο δρομος προς τρικαλα εχω ενα φιλο επαγγελματια μελισοκομο οχι ******** ζει μονο απο αυτο και θεωρητε απο τους καλητερους μελισοκομους της περιοχης μου,σου προτεινο να πιουμε ενα καφε και να τα πειτε εαν σκεφτεσε οντως να το κανεις επαγγελμα και θα ηταν ευκαιρια εαν θελεις.
"It's only the mind which separates reality from truth."
"It's all literally a matter of perspective."
"But there is only one truth that is your truth."
"It's a revised perception that protects you." -
ενας επαγγελματιας μελισσοκομος πρεπει να εχει την δυνατοτητα μεταφορας των μελισσοσμηνων σε ολη την ελλαδα καθε εποχη και οχι μονο οπου εχει νομη .ανθοφωρια εαν εινε σε ενα μερος τηα βγενει ηπαραγωγη μονο για τον χειμωνα.Αρχίζουμε από τον Απρίλη με το μέλι της πορτοκαλιάς
Μάιο - Ιούνιο, έχουμε το ελατίσιο
Ιούνιο - Ιούλιο, το θυμαρίσιο
Ιούλιο - Αύγουστο, μέλι από όλα σχεδόν τα λουλούδια
Αύγουστο - Οκτώβριο, μέλι από πεύκο
Οκτώβριο - Νοέμβριο, μέλι από ρείκι -
αυτο που λες δεν γινετε, χωρις πολλες βολτες.εκτος και θελεις 10-20 μελισια για την πλακα σου πρεπει να βρης καποιον που να εινε διαθεσιμος να σε βοηθησει στην αρχη γιατι απο ενα λαθος μπορει να τα χασεις ολα και το χειμωνα οι απώλειες εινε πιο πολλες.Παρε δυο τρια τα σχετικα εργαλια και θα ερθουν μονα τους να μαθης για αρχη πως να τα ανοιγεις με τον καπνο και τα σχετικα.εφθασα στο συνολο 300 κυψελες παλιοτερα και τωρα με τρωει παλι να ξαναρχισω ερχομουνα στη σκιωνη στο πρωτο ποδι για πευκο .
-
Θα παρης λιγα …καλα σου ειπανε 2-3 αντε 5 να μαθεις...μετα ερχονται σιγα σιγα ολα μονα τους....εκτος και αν νομιζεις οτι εχεις αρκετη γνωση ή καποιον κολλητο μελισσοκομο να σε βοηθησει τον πρωτο χρονο και αν βρεις απο κανεναν συνταξιουχο σε καλη τιμη να παρεις καμια 20αρια οχι παραπανω!
Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.
ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ
ΠΑΣΜΗΕΛΛΗΝΒΑΡΒΑΡΟΣΕΣΤΙΝ -
παππου απο τον παραγωγο που θα ψωνισεις τα κοριτσια θα πρεπει να ειναι σχετικα κοντα σου ωστε και εσυ να πηγαινεις συχνα στο μελισσοκομειο του αλλα και αυτος να μπορει να ερχεται να κοιταζει τα δικα σου.
αυτος ειναι που θα σου μαθει τα πρωτα βηματα στην πραξη
μεσα απο μια οθονη δεν θα μαθεις αυτα που πρεπει να μαθεις στην πραξη
μην πελαγωνεις καθε αρχη και δυσκολη -
παιδες δεν πελαγωνω καθολου,θα ξεκινησω με 10 δυοροφες,οσα οριζη ο νομος για το βιβλιαριο,απο εκει και περα θα γινω μονος μου καθηγητης και μαθητης,τοσα χρονια εχω μαθη ετσι να πορευομαι,θα χαλασω δεκα και θα φταξω αλλα 10 ωσπου να μαθω,και στο τελος θα εχω το καλυτερο μελισσι
εκπαιδευμενο απο τα χερακια μου,και θα εχω και την ευκαιρια για το χομπυ -
Eγώ ξεκίνησα πρόπερσι με ένα σμήνος που ήρθε μόνο του σε μια μικρή αποθήκη. Παρακολούθησα μαθήματα στο ΙΓΕ ( ΊΔΡΥΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΚΏΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ) για 4 μήνες , και το ένα το έκανα τρία. Εφέτος την άνοιξη έστησα 25 παγίδες και έπιασα 13 σμήνη, τώρα έχω σύνολο 16 κυψέλες. Βιβλιάριο δεν έβγαλα ακόμα αλλά τις δήλωσα εφέτος στη δήλωση . Θα δούμε για τα περαιτέρω.
Φαίνεται ότι τους ηλεκτρολόγους τους τραβάει το επάγγελμα. -
Αν ενοεις τα υλικα κυψελη!
Αν ενοεις το σμηνος , ειτε αγοραζεις ειτε σου χαριζουν ειτε πιανεις καποιο με παγιδες!
Απο εκει και περα πρεπει να αφησεις το σμηνος να δυναμωσει πηγαινοντας το σε μερος με ανθοφορια σε κοντινο μερος για να μην καταναλωνουν ενεργεια !
Παρακολουθοντας το αλλα οχι ενοχλωντας το καθε 2 και 3!
Να εχεις καποια ιδεα για τις διαφορες ασθενειες κλπ!
Το ποιο καλο Παρη ειναι να αρχισεις απο τον καινουργιο χρονο , θα εχεις και τον χρονο αν το θες και εχεις χρονο και διαθεση να παρακολουθησεις μαθηματα που διοργανωνονται!
Ειτε απο δημους ειτε απο αλλους φορεις…ειναι το ποιο καλο!Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.
ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ
ΠΑΣΜΗΕΛΛΗΝΒΑΡΒΑΡΟΣΕΣΤΙΝ -
Οπως τα λεει ο goldhunter ειναι παρυ κανεις δεν αρχιζει τετοια εποχη,μονο την ανοιξει γιατι μια παραφιαδα πρεπει να δυναμωση .
"It's only the mind which separates reality from truth."
"It's all literally a matter of perspective."
"But there is only one truth that is your truth."
"It's a revised perception that protects you."