Ρε παιδια ξερει κανεις για τον ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΥΓΕΡΙΝΟ καμια πληροφορια το πραγματικο του ονομα ηταν Νικολαος Ευαγγελης ηταν το δεξι χερι του Αρη Βελουχιοτη επεσε στα χερια φιλου μου ενας χαρτης.
Ευχαριστω
-
ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ
Γιατι ρε παιδιά όλα στα προσωπικά ?
Ρίξτε τα στη δημόσια διαβούλευση να μαθαίνουμε και μεις !
**
www.open.ta.gava.mas.gr**:36_2_46:
-
ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ
-Περικλής- Χουλιάρας Γεώργιος απο Καστέλα Παρνασίδας- καπετάνος του 42ου συντάγματος ΕΛΑΣ . Μετά τον εμφύλιο πήγε Πολωνία και ήρθε Αθήνα το 1977 και πέθανε στην Λαμία το 2001
-Μπαρμπαλιάς- Ρούνης Ηλίας- Δ/τής τάγματα αρχηγείου Χασίων- Δασάρχης στα Σιάτιστα
-Αρριανός- Αριστοτέλης Χοτούρας- απο το Χοτούρι (Λευκοθέα) Κοζάνης
-Λαοκράτης- Στυλιανός Πετανίδης ήταν στην περιοχή των Σερρών, εκτελέσθηκε απο στρατοδικείο το 1948
-Θεμιστοκλής Πετανίδης- Αξιωματικός του ΔΣΕ , σκοτώθηκε στο χωριό Λαιμός Φλώρινας το 1948
-Βασίλης Ξυνοτρούλιας ή Βάσος -απο τα 7 πρώτα παλικάρια του Αρη
-Ανάποδος- Θύμιος Καψής- απο την Γλούνιστα
Αυγερινός- Νικόλαος Ευαγγελής- ήταν στην ομάδα του Αρη
Καπετάν Σπίθας Αυγερινός- Θόδωρος Τσιλογλανίδης- απο Νάουσα- ήταν στο Βέρμιο -
ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ
Φιλε Xristosz σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σου αλλα αυτα που μου γραφεις τα ξερω το Καπεταν Αυγερινός η Νικόλαος Ευαγγελής ηταν απο καποιο ορινα χωρια της Ηπειρου απο οτι εχω μαθει απο καποιους Ιστορικους φιλους.
Εαν βρεις και αλλες πληροφοριες σε παρακαλω στειλτες.
Ευχαριστω -
ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ
-Περικλής- Χουλιάρας Γεώργιος απο Καστέλα Παρνασίδας- καπετάνος του 42ου συντάγματος ΕΛΑΣ . Μετά τον εμφύλιο πήγε Πολωνία και ήρθε Αθήνα το 1977 και πέθανε στην Λαμία το 2001
-Μπαρμπαλιάς- Ρούνης Ηλίας- Δ/τής τάγματα αρχηγείου Χασίων- Δασάρχης στα Σιάτιστα
-Αρριανός- Αριστοτέλης Χοτούρας- απο το Χοτούρι (Λευκοθέα) Κοζάνης
-Λαοκράτης- Στυλιανός Πετανίδης ήταν στην περιοχή των Σερρών, εκτελέσθηκε απο στρατοδικείο το 1948
-Θεμιστοκλής Πετανίδης- Αξιωματικός του ΔΣΕ , σκοτώθηκε στο χωριό Λαιμός Φλώρινας το 1948
-Βασίλης Ξυνοτρούλιας ή Βάσος -απο τα 7 πρώτα παλικάρια του Αρη
-Ανάποδος- Θύμιος Καψής- απο την Γλούνιστα
Αυγερινός- Νικόλαος Ευαγγελής- ήταν στην ομάδα του Αρη
Καπετάν Σπίθας Αυγερινός- Θόδωρος Τσιλογλανίδης- απο Νάουσα- ήταν στο Βέρμιοfile xsereis plhrofories gia enan taxiarxo me to onoma sarigianis?
-
ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ
Καπετάνιοι Πελοποννήσου
22η ταξιαρχία
-Σαρήγιαννης- Γιάννης Σαρρής- αντισυνταγματάρχης- Δ/τής -πολιτικός επίτροπος
-Χριστόφορος Κώνστας- αντισυνταγματάρχηςΝίκο το όνομα που ζήτησες, δεν ξέρω περισσότερα
ευχαριστω χρηστο εχω φαει τα λυσσακα μου για αυτο τον τυπο και την αποκρυψη του….
-
ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ
Ρε παιδια ξερει κανεις για τον ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΥΓΕΡΙΝΟ καμια πληροφορια το πραγματικο του ονομα ηταν Νικολαος Ευαγγελης ηταν το δεξι χερι του Αρη Βελουχιοτη επεσε στα χερια φιλου μου ενας χαρτης.
Ευχαριστωτον ΑΥΓΕΡΙΝΟ που λες τον ΝΙΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΗ τον εχω θειο…...ειναι ο αδερφος του παππου μου...........