Σημερα μιλουσα με καποιον που ξερει ,πολλα για την εποχη που μας ενδιαφερει και για την συγκεκριμενη περιοχη.Αν ξερει κανεις ιστορικα το χωριο ,ας πει κατι να διασταυρωσω ,πληροφοριες.Στο χωριο εμενε ο Κρις;Eμενε ο ιταλος στρατηγος που παραδοθηκε στους ανταρτες;Εμενε ως ομηρος ο βολιωτης βιομηχανος Παπαγεωργιου;Ο βελουχιωτης κοιμοταν συνηθως εξω απο τα σπιτια γιατι κατι φοβοταν,και αγαπουσε πολυ το τσιπουρο;Οποιος ξερει κατι απο αυτα η αλλα ας πει να δω την αξιοπιστια του παππου.Κατ εμενα ο ανθρωπος ξερει ΠΟΛΛΑ.
-
Βραχα Ευρυτανιας
Είδες τι έκανες??? Φανέρωσες τα χρόνια σου!!!
Για αυτο σεβασμο στον παππου αχταρμα για να μην παθει κανενα εμφραγμα απο την συγκινηση .Εχω και εγω τον πονο μου panasss τι να σου προτολεω
Κατεληξα εχτες με ενα μπουκαλι βοτκα αγκαλια για χαρι της μιας και μοναδικης μου αγαπης της ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ στο νοσοκομε:8_6_21:ιο γιατι με προδοσε -
Βραχα Ευρυτανιας
myrmidona 40 μουλαρια λιγο υπερβολικο μην τα πηστευεισς και ολα :36_3_11:
Η επιμελητεια περιεχει τα παντα οχι μονο λιρες.Ειχε οπλα,πυρομαχικα,εφοδια και διαφορα κιβωτια.Λεφτα δεν ειδανε γιατι τα κιβωτια τα ανοιξαν οι αξιωματικοι που εκαναν την καταγραφη των λαφυρων.Απλα σου ειπα τσεκαρω τις ιστοριες,γιατι εχει κι αλλες με πολυ ζουμι.Αν επιβεβαιωσω αρκετα με βλεπω να μετακομιζω για κανα δυο χρονια.
-
Βραχα Ευρυτανιας
ειναι δισκολο να το τσεκαρεις αυτο τι να πο καλη δυναμη σου ευχωμαι
Αν και εγω δεν εχω ακουσει κατι τετοιο για 40 μουλαρια
για 4 στον αριθμο ναι αλλα 40 δεν
4 ηταν και ειναι δισκολο να πας
Θες καποιν να ξερει τον τοποΤα 40 ηταν ολη η επιμελητεια του φλωρακη.Λιγο πριν το τελος τον κυνηγουσαν ψηλα στο σμολικα και τους ξεφευγε.Στο τελος πιασαν μονο την επιμελητεια .Ο γιωτης με τους ανταρτες την εκανε ,μαλλον Γραμμο.
-
Βραχα Ευρυτανιας
οπος νομιζεις απο αυτα που ακουγωνται τα μησα να πιστευεις
kαθισε και σκεψου λιγο λογηκα και θα καταλαβεις
οτι 40 μουλαρια ποται δεν υπηρχαν αλλα και να υπηρχαν δεν ταξιδευαν μαζι σαν κομβοι
αν ηταν 40 τα μουλαρια η δυναμη των αντρων ποση ηταν ?
και ασχετο το αν τους κυνηγουσαν δεν λεει τιποτα
οι αποκριψεις ξερεις γινοταν παντα τη νυχτα
και σπανια μετακινουσαν τετια φορτια σε μεγαλες διαδρομες
που αναφερεις
αρα καπου αλου τα εχουν φιτεψει ακουσεμε ντε κατι ξερω και εγω -
Βραχα Ευρυτανιας
οπος νομιζεις απο αυτα που ακουγωνται τα μησα να πιστευεις
kαθισε και σκεψου λιγο λογηκα και θα καταλαβεις
οτι 40 μουλαρια ποται δεν υπηρχαν αλλα και να υπηρχαν δεν ταξιδευαν μαζι σαν κομβοι
αν ηταν 40 τα μουλαρια η δυναμη των αντρων ποση ηταν ?
και ασχετο το αν τους κυνηγουσαν δεν λεει τιποτα
οι αποκριψεις ξερεις γινοταν παντα τη νυχτα
και σπανια μετακινουσαν τετια φορτια σε μεγαλες διαδρομες
που αναφερεις
αρα καπου αλου τα εχουν φιτεψει ακουσεμε ντε κατι ξερω και εγωΔεν εγινε αποκρυψη.Τα λεφτα αν υπηρχαν τα φαγανε οι αξιωματικοι του στρατου.Οι φανταροι δεν ειδαν ουτε μια λιρα.Απλα ειπα την ιστορια αν ξερει καποιος να την επιβεβαιωσει για να τσεκαρω αξιοπιστια ατομου.
-
Βραχα Ευρυτανιας
Λοιπόν Μυρμιδόνα, δεν ξέρω τι συμπέρασμα θα βγάλεις, αλλά άκου πως έχει, η μάλλον είχε η κατάσταση.
Τα 40 μουλάρια όντως έφυγαν από κει που λες για πάνω. Περιείχαν τα πάντα, όχι μόνο λεφτά. Κάπου στο ενδιάμεσο, επειδή τους έκλεινε ο στρατός, θεώρησαν επικίνδυνο να συνεχίσουν με τα λεφτά , και αποφάσισαν να τα κρύψουν , ενώ τα άλλα συνέχισαν μαζί τους. Τα λεφτά μπήκαν σε 3 μεριές, οι δυο σχετικά γνωστές σαν χώρος, αλλά λείπει όπως πάντα το μηδέν σημείο, ενώ η τρίτη άγνωστη.
Η πληροφορία είναι από τον επικεφαλής των μουλαράδων, που τον γνώρισα πριν 3 χρόνια, και με πήγε στο μέρος που του πήραν τα μουλάρια , με τα λεφτά εννοείται. -
Βραχα Ευρυτανιας
Λοιπόν Μυρμιδόνα, δεν ξέρω τι συμπέρασμα θα βγάλεις, αλλά άκου πως έχει, η μάλλον είχε η κατάσταση.
Τα 40 μουλάρια όντως έφυγαν από κει που λες για πάνω. Περιείχαν τα πάντα, όχι μόνο λεφτά. Κάπου στο ενδιάμεσο, επειδή τους έκλεινε ο στρατός, θεώρησαν επικίνδυνο να συνεχίσουν με τα λεφτά , και αποφάσισαν να τα κρύψουν , ενώ τα άλλα συνέχισαν μαζί τους. Τα λεφτά μπήκαν σε 3 μεριές, οι δυο σχετικά γνωστές σαν χώρος, αλλά λείπει όπως πάντα το μηδέν σημείο, ενώ η τρίτη άγνωστη.
Η πληροφορία είναι από τον επικεφαλής των μουλαράδων, που τον γνώρισα πριν 3 χρόνια, και με πήγε στο μέρος που του πήραν τα μουλάρια , με τα λεφτά εννοείται.Πιθανον γι αυτο δεν ειδαν λεφτα.Παντως σ ευχαριστω για την επιβεβαιωση.Ουτως η αλλως δεν ψαχνω για αυτα.
-
Βραχα Ευρυτανιας
Και ο δικός μου καπετάνιος που ήταν στην ομάδα του Γιώτη σε συζητήσεις που κάναμε με είπε για τόσα μουλάρια (οταν τον ρώτησα πως συνοδεύατε τα μουλάρια) που συνοδεύανε αλλά δεν ήξερε τίποτε για λίρες
Υπαρχει η περιπτωση ο γιωτης να τα αφησε καπου πισω.Δεν κουβαλας το μελλον σου οταν σε κυνηγαει ολος ο ελληνικος στρατος.Ευχαριστω για την ανταποκριση.Αν μαθω κατι που λογω αποστασης δεν μπορω να ασχοληθω θα το κανω γνωστο.