Παιδες μια ερωτηση μονο μια …ο λεβητας που συζητατε ειναι 3κιλοβατ καταναλωση σε ηλεκτρικο ρευμα αρα για ωριαια καταναλωση εχουμε 3kw επι την τιμη της κιλοβατορας που μας κανει 3kwχ1,2ευρω = 3.6ευρω την ωρα και ο λεβητας 3kw ειναι για 30 τετραγωνικα, πειτε μου με νουμερα Που ειναι το κερδος γιατι στη δουλεια μου εχω δει πολλα τετοια συστηματα και κοσμο να τραβαει τα μαλια του που τα πληρωσε.
-
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟς ΛΕΒΗΤΑς
Οντως μυρμιδονα μισο γιατι κοιταξα το τιμολογιο δεη του μαγαζιου οχι του σπιτιου μισο .
"It's only the mind which separates reality from truth."
"It's all literally a matter of perspective."
"But there is only one truth that is your truth."
"It's a revised perception that protects you." -
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟς ΛΕΒΗΤΑς
Οντως μυρμιδονα μισο γιατι κοιταξα το τιμολογιο δεη του μαγαζιου οχι του σπιτιου μισο .
Αυτη η τιμη ειναι απο τον τελευταιο λογαριασμο.Η διαφορα ειναι πανω απο 60 %.Αν βαλεις και συντηρηση καυστηρα κι απροοπτα.[ περισυ την κ δευτερα εμεινα απο μπεκ με 40 ποντους χιονι.]αξιζει να το ψαξουμε.
-
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟς ΛΕΒΗΤΑς
Παιδες μια ερωτηση μονο μια …ο λεβητας που συζητατε ειναι 3κιλοβατ καταναλωση σε ηλεκτρικο ρευμα αρα για ωριαια καταναλωση εχουμε 3kw επι την τιμη της κιλοβατορας που μας κανει 3kwχ1,2ευρω = 3.6ευρω την ωρα και ο λεβητας 3kw ειναι για 30 τετραγωνικα, πειτε μου με νουμερα Που ειναι το κερδος γιατι στη δουλεια μου εχω δει πολλα τετοια συστηματα και κοσμο να τραβαει τα μαλια του που τα πληρωσε.
Έχεις κάνει λάθος στην υποδιαστολή της τιμής κιλοβαττώρας, έπρεπε να εννοείς 0,12 ευρώ αλλοιώς στο σπίτι μου που καταναλώνω κοντά 1500 κβ θα έπρεπε να πληρώνω κοντά 2000 ευρώ.
Για την ακρίβεια σύμφωνα με τον τελευταίο λογαριασμό μου κατανάλωσα στο τετράμηνο 1450 KWh προς 0,0727 ευρώ/KWh = 105 ευρώ κόστος ρεύματος προ φόρων στο τετράμηνο.
Αν στην χειρότερη περίπτωση καταναλώνει 50 KWh την ημέρα τότε μιλάμε για 1500 το μήνα δηλαδή 100 ευρώ το μήνα προ φόρων. Μία ή άλλη με το πετρέλαιο (χωρίς την βρώμα όμως). Αν η κατανάλωση είναι μικρότερη τότε σαφώς συμφέρει. Εχω την αίσθηση όμως ότι θα είναι μεγαλύτερη.
5 KWh αντιστοιχούν σε 17.000 BTU ή 4.300 Kcal που μου φαίνονται μάλλον λίγες θερμίδες. Νομίζω ότι για 150 μέτρα χρειάζονται 18-20.000 θερμίδες. Κάποιος πιο ειδικός για να μας πει, υπάρχει;
-
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟς ΛΕΒΗΤΑς
Παιδες το site με τους λεβητες μιλαει για κυβικα μετρα καλυψης δηλαδη για (ογκο) και οχι για τετραγωνικα (εμβαδο) εχει διαφορα!!! :36_2_53:
Φιλαρακο απλα , τον κυβισμο που δινει διερεσετο με το 3 και θα δεις για ποσα τ.μ. λεει.
Οσο για το υγρο που λετε μηπως ειναι το υγρο που βαζουμε στα ηλιακα ?? οχι το παραφλου .
Το υγρο αυτο ειναι σαν λεπτο λαδι . -
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟς ΛΕΒΗΤΑς
Έχεις κάνει λάθος στην υποδιαστολή της τιμής κιλοβαττώρας, έπρεπε να εννοείς 0,12 ευρώ αλλοιώς στο σπίτι μου που καταναλώνω κοντά 1500 κβ θα έπρεπε να πληρώνω κοντά 2000 ευρώ.
Για την ακρίβεια σύμφωνα με τον τελευταίο λογαριασμό μου κατανάλωσα στο τετράμηνο 1450 KWh προς 0,0727 ευρώ/KWh = 105 ευρώ κόστος ρεύματος προ φόρων στο τετράμηνο.
Αν στην χειρότερη περίπτωση καταναλώνει 50 KWh την ημέρα τότε μιλάμε για 1500 το μήνα δηλαδή 100 ευρώ το μήνα προ φόρων. Μία ή άλλη με το πετρέλαιο (χωρίς την βρώμα όμως). Αν η κατανάλωση είναι μικρότερη τότε σαφώς συμφέρει. Εχω την αίσθηση όμως ότι θα είναι μεγαλύτερη.
5 KWh αντιστοιχούν σε 17.000 BTU ή 4.300 Kcal που μου φαίνονται μάλλον λίγες θερμίδες. Νομίζω ότι για 150 μέτρα χρειάζονται 18-20.000 θερμίδες. Κάποιος πιο ειδικός για να μας πει, υπάρχει;
Αγαπητε μου προανεφερα στο ποστ 14 οτι ενα σπιτι 100 τ.μ χρειαζετε γυρο στις 20 - 21.000 θ. αναλογα βεβεα σε πια περιοχη τις Ελλαδος μενης η γενικος με τη συντελεστη θερμανσης θελεις να ζεστενεσε .
Στα 150 τ.μ. χρειαζεσε τουλαχιστον 30.000 θ. κιαν εχεις και μποιλερ η ηλιακο τριπλης ενεργιας 35.000 θ.εξαλου τις θερμηδες καθε χορου μπορεις να τις υπολογισεις καληστα
τους χαιρετιμους μου ΠΑΝΟΣ.
-
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟς ΛΕΒΗΤΑς
τετραγωνικα Χ2.90 μεσος ορος του υψους με συντελεστη 70 για 23 βαθμους στον χωρο και βγαινουν οι θερμιδες
δηλαδη 150Χ2.90Χ70=30450 θερμιδουλες αρα θελουμε για πληρη ισχυ 35κιλοβατ την ωραΑρα 35 KWh x 0,0727 Eur/KWh x 8 h = 20,356 Eur + ΦΠΑ την ημέρα στην χειρότερη περίπτωση που θα καίει 8 ώρες συνέχεια. Ακόμα και 10 ευρώ την ημέρα είναι 300 ευρώ το μήνα, άρα ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΥΜΦΟΡΟ.
Κρίμα, φάνηκε καλή ιδέα.
-
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟς ΛΕΒΗΤΑς
ναι Παρη αυτο πηστεβο και γω με συντελεστη 0,70 υπερπληρη , και με ολες τις απολιες μεσα .
καλητερα λεβητας και σωματα να ειναι λιγο τσιμπημενα προς τα πανω για να εχει αμεση αποδοση στο χορο και οχι να καις με της ωρες να πιασεις τους 20 βαθμους .
Ε τωρα μην το τσιγγουνεβεσε στο υψος βαλε 3 μ. ετσει κιαλιος τα πιο πολλα επαρχιακα σπιτια ειναι ψυλοταβανα .
-
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟς ΛΕΒΗΤΑς
βασιλη δεν καιη ολη την ημερα,τα υγρα που εχη ειναι ειδικης αγωγιμοτητας
η ταχυτητα θερμανσεως ειναι πολυ μεγαλη σε σχεση με εναν κοινο καυστηρα
οσο για το ασυμφορο εδω δεν ισχυη στις μονοκατοικιες που καινε 1 τονο πετρελαιο τον μηνα,δεν μιλαμε για διαμερισματα,και το πετρελαιο με την νεα σαιζον θα ειναι ιδια με το κινησεως
βαλτετα κατω και ελενξτετο,ηδη εγω το ψαχνω για καταναλωση και προπαντος αξιοπιστια συστηματος -
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟς ΛΕΒΗΤΑς
Αρα 35 KWh x 0,0727 Eur/KWh x 8 h = 20,356 Eur + ΦΠΑ την ημέρα στην χειρότερη περίπτωση που θα καίει 8 ώρες συνέχεια. Ακόμα και 10 ευρώ την ημέρα είναι 300 ευρώ το μήνα, άρα ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΥΜΦΟΡΟ.
Κρίμα, φάνηκε καλή ιδέα.
φιλε μην το βλεπεις ετσει , για να καψει 8 ωρες πρεπει να το εχεις ολο το 24ωρο στο ΟΝ.
μην ξεχνας το οτι σου καψει θα ειναι την πρωτη ωρα εως να σου φερει τον χωρο στην επιθημητη θερμοκρασια.
αναλογα ποσο χρειαζετε να ζεστανη το κυκλομα ολο .
μετα θα αναβει 6 η 10 λεπτα και σβησιμο .
ησα να συντιρη τον χωρο. -
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟς ΛΕΒΗΤΑς
Οταν θέλεις όπως λες 35 KWh και με μέση θερμική απώλεια 30% , σημαίνει ότι θα θες περίπου 3 ώρες συνεχούς λειτουργίας την ημέρα (όχι 24ωρο) κατ' εκτίμηση.
Με 35 χ 0,0727 = 2,54 ευρώ την ώρα + 13% ΦΠΑ = 2,87 ευρώ την ώρα.
Και με 2,87 ευρώ την ώρα χ 3 ώρες/ημέρα = 8,6 ευρώ την ημέρα χ 30 ημέρες = 258 ευρώ το μήνα για θέρμανση.
Αυτό το βρίσκω υπερβολικά μεγάλο έξοδο. Σε σύγκριση με το διαμέρισμα μου, στο οποίο με το φυσ. αέριο πληρώνω περίπου 120 ευρώ το μήνα (ξέρω πληρώνω πολλά) τους χειμερινούς μήνες, είναι κυριολεκτικά διπλάσιο.
Η διαπίστωση αυτή συμβαδίζει με το ότι το ρεύμα θεωρείται η ακριβότερη μέθοδος θέρμανσης καθώς και με παλιότερη εμπειρία μου με θερμοπομπούς, με κλιματισμό κλπ. δηλαδή ανεπαρκής και ακριβή.
-
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟς ΛΕΒΗΤΑς
Αρα 35 KWh x 0,0727 Eur/KWh x 8 h = 20,356 Eur + ΦΠΑ την ημέρα στην χειρότερη περίπτωση που θα καίει 8 ώρες συνέχεια. Ακόμα και 10 ευρώ την ημέρα είναι 300 ευρώ το μήνα, άρα ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΥΜΦΟΡΟ.
Κρίμα, φάνηκε καλή ιδέα.
Βασιλη δεν καιει 35 Κw αλλα 6.Aρα 6 X 8h X τιμη κιλοβατωρας.Ο λεβητας εχει ονομαστικη τιμη καταναλωσης απο 6 ,9 ,12.Με 6 KW ζεσταινεις 80 τετραγ.
-
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟς ΛΕΒΗΤΑς
Παίδες μίλησα με κάτι ρώσους σήμερα, επιμένουν ότι η max κατανάλωση είναι 9kw για 100 τμ και με το γνωστό σταμάτα ξεκίνα μόλις πιάσουμε την επιθυμητή στο χώρο, υπολογίζουμε λοιπόν για μέσον όρο το 1/3 του 24ωρου
9kw X 8h X 30 ημέρες X 0,1€ = 216 €
αντιστοιχα πετρέλαιο 3 lit X 8h X 30 ημέρες = 480 λίτρα ανά μήνα και παίζει και η τιμή
μάλλον συμφέρει!!!!Ένα βράδυ σκοτεινό
τις μπουκάλες μου φορώ
και πηδάω στο νερό
στην Τουρκία για να μπω
Τούρκους εκατό να σφάξω
και άλλους τόσους να ρημάξω
TNT και τρινιτρόλη
θα τους πάρουμε την Πόλη. -
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟς ΛΕΒΗΤΑς
άντε και για να μην λέτε ότι είμαι μοναχοφάεις πάρτε και φτηνό πράμα!!!!
www.stafor.lv
προτείνω να κάνουμε παραγγελιά μερικά κομμάτια να τα βάλουμε σπίτια μας να δούμε τι παίζει, για αρχή λέω να παραγγείλουμε μόνον την συσκευή χωρίς παρελκόμενα να βάλουμε σπίτια μας και βλέπουμε τι θα παίζει!!!
το Ion boiler STAFOR 5-10 το δίνει 100lv μόνη την μονάδα http://www.stafor.lv/ion/index.php?part=7&lng=en
αυτό που δεν βρήκα είναι πόσο μας δίνει το υγρό http://www.stafor.lv/index.php?part=2&part2=2&part3=31&part4=50&us=&lng=en
τι μπορεί να είναι αυτό το υγρό ρε παίδες? βασικά είναι κάτι που μπορεί και ιονίζεται αλλά και αντιφρόστ και αντιαφρωτικό!!!Ένα βράδυ σκοτεινό
τις μπουκάλες μου φορώ
και πηδάω στο νερό
στην Τουρκία για να μπω
Τούρκους εκατό να σφάξω
TNT και τρινιτρόλη
θα τους πάρουμε την Πόλη. -
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟς ΛΕΒΗΤΑς
ααα έχουν και πλασιέ εδώ ελλάδα http://www.ionheater.info/
αλλά πουλάει πολύ πιο ακριβά το μοντέλο 1450 € το μοντέλο που έχει 100lv είναι 140€Ένα βράδυ σκοτεινό
τις μπουκάλες μου φορώ
και πηδάω στο νερό
στην Τουρκία για να μπω
Τούρκους εκατό να σφάξω
TNT και τρινιτρόλη
θα τους πάρουμε την Πόλη.