Ανύπαρκτες οι 9 στις 10 λέξεις που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι σε ΙΤ τμήματα εταιρειών, αποκαλύπτει νέα έρευνα!!!*
Μια νέα διάσταση στις συχνές παρανοήσεις μεταξύ των εργαζομένων στο τμήμα ΙΤ των εταιρειών και των συναδέλφων τους στα υπόλοιπα τμήματα, έρχεται να δώσει έρευνα του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας, Κοινωνιολογίας και Νοηματικής, που εδρεύει στο Ελσίνκι.
Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι που είναι επιφορτισμένοι με την ομαλή λειτουργία των κομπιούτερς και των υπόλοιπων τεχνικών συσκευών μιας εταιρείας, έχουν την τάση να αποξενώνονται στα ειδικά δωμάτια που προορίζονται γι’αυτούς, αποφεύγοντας κάθε κοινωνική επαφή με όσους έχουν διαφορετικά καθήκοντα. Σε περίπτωση που απαιτηθεί επικοινωνία, οι απαντήσεις τους είναι συνήθως είτε μονολεκτικές είτε ιδιαίτερα μακροσκελείς και πολύπλοκες, ενώ σε μερικές σπανιότερες περιπτώσεις γαβγίζουν ή απαντάνε σε αρχαία αραμαϊκά.
Ύστερα από μακροχρόνια έρευνα του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι ωστόσο, αποδείχθηκε πως οι πολύπλοκες και μακροσκελείς απαντήσεις τους συνήθως δεν βγάζουν το παραμικρό νόημα μιας και οι περισσότερες λέξεις που χρησιμοποιούν δεν είναι καν υπαρκτές. Συνηθέστερη πρακτική των ΙΤ αποτελεί η χρήση μιας κανονικής λέξης ανάμεσα σε 5 ψεύτικες, έτσι ώστε ο συνομιλητής τους να μην υποψιαστεί ότι τα λεγόμενα τους προέρχονται αποκλειστικά από την φαντασία τους.
Με τον παραπάνω τρόπο, οι εργαζόμενοι στο τμήμα πληροφορικής καταφέρνουν να αποθαρρύνουν τους συναδέλφους τους στα άλλα τμήματα από το να τους μιλάνε και να ζητάνε λύση στα προβλήματα τους. Σε μερικές πιο ακραίες περιπτώσεις μάλιστα, πατάνε τυχαία κουμπιά στον υπολογιστή με μεγάλη ταχύτητα, προσποιούμενοι πως γράφουν σε κάποια γλώσσα προγραμματισμού.
Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με τον Παύλο Νιάκαρο, προϊστάμενο του τμήματος ΙΤ μεγάλης ιδιωτικής εταιρείας, ο οποίος διεψευσε κατηγορηματικά τα ευρήματα της έρευνας: «Αν σκεφτούμε πως το μοτορ ποζοτρόνιο της γλώσσας λατέχ διαιρείται με την διεσταμένη του buzz64, qrl modem στην 38η, τότε είναι ξεκάθαρο πως το αποτέλεσμα δείχνει πως το irh και το klpd32 βγάζουν αρνητικό γινόμενο. Έτσι, αν αναλύσουμε το ρούτερ του spinbee με το host του quelpner τότε είναι εμφανές πως στην έρευνα υπάρχει βλάβη. Πρέπει να σβηστεί η έρευνα και να γίνει από την αρχή, μόνο έτσι θα δουλέψει. Μην μας ενοχλείτε τώρα άλλο»
*"Information Technology"