Προς Geo ο εστεμπαν μου ειχε στειλει καποια στιγμη ενα αρθρο για ανιχνευτες RF που χρεισημοποιουσανε δυο συσκευες μια εκπομπης και μια ληψεις σε καποια συζητησει χωρις να καταλαβαινω απο ηλεκτρονικα αυτο που αφησε να ενοειθη ειναι οτι ο δεκτης επιανε την αρμονικη συχνοτητα του αντικειμενου που αντανακλουσε το σημα.
Δεν ξερω εαν τα εχω κανει μπαχαλο στο μυαλο μου η οχι αλλα οταν ειχα ανατρεξει καποια στιγμη στο freepatents κανοντας αναζητηση ειχα βρει καποια στοιχεια απο νεοτερες συσκευες που αναφερανε(?) κατι παρομοιο.
-
Αρμονικη συχνοτητα.
"It's only the mind which separates reality from truth."
"It's all literally a matter of perspective."
"But there is only one truth that is your truth."
"It's a revised perception that protects you." -
Αρμονικη συχνοτητα.
Προς Geo ο εστεμπαν μου ειχε στειλει καποια στιγμη ενα αρθρο για ανιχνευτες RF που χρεισημοποιουσανε δυο συσκευες μια εκπομπης και μια ληψεις σε καποια συζητησει χωρις να καταλαβαινω απο ηλεκτρονικα αυτο που αφησε να ενοειθη ειναι οτι ο δεκτης επιανε την αρμονικη συχνοτητα του αντικειμενου που αντανακλουσε το σημα.
Δεν ξερω εαν τα εχω κανει μπαχαλο στο μυαλο μου η οχι αλλα οταν ειχα ανατρεξει καποια στιγμη στο freepatents κανοντας αναζητηση ειχα βρει καποια στοιχεια απο νεοτερες συσκευες που αναφερανε(?) κατι παρομοιο.Kι άλλοι εδώ μέσα έχουνε μιλήσει για την αρμονική συχνότητα που πρέπει να πιάνει ο δέκτης.
-
Αρμονικη συχνοτητα.
Δεν ξερω εαν τα εχω κανει μπαχαλο στο μυαλο μου η οχι αλλα οταν ειχα ανατρεξει καποια στιγμη στο freepatents κανοντας αναζητηση ειχα βρει καποια στοιχεια απο νεοτερες συσκευες που αναφερανε(?) κατι παρομοιο.STA FM Η ΠΡΩΤΗ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ 5 ΜΗΖ ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ
-
Αρμονικη συχνοτητα.
@Geo:
Σακη εαν το βρεις καπου αυτο το αρθρο θα ηθελα να το εριχνα μια ματια.
Γενικα οι αρμονικες δεν προσφερουν κατι ιδιαιτερο περαν του οτι το σημα ειναι πιο ασθενες και οτι η διαφορετικη συχνοτητα μερικες φορες μπορει να μας δινει τη δυνατοτητα για καλυτερη ληψη.Μήπως εννοεί ότι παραμορφώνεται το σήμα λόγω αντανάκλασης πάνω στο θαμμένο μέταλλο και έτσι δημιουργούνται αρμονικές πάνω στο αρχικό σήμα που εκπέμπει ο πομπός? Οπότε περνώντας σχετικά κοντά στο θαμμένο μέταλλο, με ένα δέκτη συντονισμένο στην αρμονική δηλ στο διπλάσιο της συχνότητας που εκπέμπουμε να δούμε κάτι?
-
Αρμονικη συχνοτητα.
Λοιπον παλληκαρια
Τις αρμονικες τις χρησιμοποιοουμε γιατι δεν μπορουμε να ανεβουμε ηλεκτρονικα τοσο υψηλα
Μακακες ειμαστε να μην χρησιμοποιουμε την πρωτη που εχει και το μεγαλυτερο σημα
Λιγο τα μπερδεψατε
Μογια μαλλον ο εστεμπαν σου μηλαγε για αλλα πραγματα
Εαν ακουσεται καλα το βιντεο που ανεβασαι ο Ακης για τα ρανταρ θα καταλαβεται πολλαευχαριστω
-
Αρμονικη συχνοτητα.
οι αρμονικες συχνοτητες παραγονται απ τον ταλαντωτη και οχι απο αντανακλασεις.
ειναι πολλαπλασια της αρχικης -βασικης- συχνοτητας και το πρωτο πολλαπλασιο ειναι η πρωτη αρμονικη.
οσο απομακρυνομαστε απ την βασικη εξασθενει και η ενταση της αρμονικης
οι αρμονικες δεν εχουν καμια σχεση με το ρανταρ και το ρανταρ δεν εχει καμια σχεση με την ανιχνευση μεταλων.-εντελως ομως
ηλεκτρονικα μπορουμε να'' ανεβουμε ''οσο ψηλα θελουμε σε συχνοτητες-χιλιαδες φορες πιο πανω απ τις συχνοτητες που χρησημοποιουμε στους ανιχνευτες.πλεονεκτημα που πιθανον να ειναι χρησιμο σε μηχανηματα τυπου ''αποστατικο'' για την χρηση των αρμονικων-δηλαδη για εκπομπη σε μια Α συχνοτητα και ληψη σε μια αρμονικη της ειναι το οτι οταν η βασικη συχνοτητα εχει ενα ευρος πχ 1khz ,η πρωτη αρομονικη θα εχει ευρος 2kzh.. και η τριτη 3khz.''μεγενθηνουμε ''δηλαδη με καποιον τροπο το σημα που θελουμε να εξετασουμε.
επισης ειναι ποιο ευκολο κατασκευαστικα να φτιαξουμε εναν δεκτη σε υψηλοτερες συχνοτητες απ οτι σε χαμηλες. -
Αρμονικη συχνοτητα.
οι αρμονικες συχνοτητες παραγονται απ τον ταλαντωτη και οχι απο αντανακλασεις.
ειναι πολλαπλασια της αρχικης -βασικης- συχνοτητας και το πρωτο πολλαπλασιο ειναι η πρωτη αρμονικη.
οσο απομακρυνομαστε απ την βασικη εξασθενει και η ενταση της αρμονικης
οι αρμονικες δεν εχουν καμια σχεση με το ρανταρ και το ρανταρ δεν εχει καμια σχεση με την ανιχνευση μεταλων.-εντελως ομως
ηλεκτρονικα μπορουμε να'' ανεβουμε ''οσο ψηλα θελουμε σε συχνοτητες-χιλιαδες φορες πιο πανω απ τις συχνοτητες που χρησημοποιουμε στους ανιχνευτες.πλεονεκτημα που πιθανον να ειναι χρησιμο σε μηχανηματα τυπου ''αποστατικο'' για την χρηση των αρμονικων-δηλαδη για εκπομπη σε μια Α συχνοτητα και ληψη σε μια αρμονικη της ειναι το οτι οταν η βασικη συχνοτητα εχει ενα ευρος πχ 1khz ,η πρωτη αρομονικη θα εχει ευρος 2kzh.. και η τριτη 3khz.''μεγενθηνουμε ''δηλαδη με καποιον τροπο το σημα που θελουμε να εξετασουμε.
επισης ειναι ποιο ευκολο κατασκευαστικα να φτιαξουμε εναν δεκτη σε υψηλοτερες συχνοτητες απ οτι σε χαμηλες. -
Αρμονικη συχνοτητα.
Να ξεκαθαρισουμε λιγο (καθαρα εγκυκλοπαιδικα) τον ορο των αρμονικων γιατι βλεπω μια συγχυση,
Οι αρμονικες λεγονται αρμονικες ταξης Ν οπου Ν ο λογος τηε αρμονικης συχνοτητας προς την βασικη η θεμελιωδη συχνοτητα. Ετσι η αρμονικη ταξης 1 η αλλιως 1η αρμονικη ειναι η ιδια η βασικη η θεμελιωδης συχνοτητα. Η 2η αρμονικη ειναι διπλασιας συχνοτητας κ.ο.κ.
Παραδειγμα για τον Βασιλη…..Τα CB βγαινουν στους 27ΜΗΖ και τα κρυσταλακια που χρησιμοποιουν ειναι 3ης αρμονικης. Η Βασικη τους ειναι η 9Μηζ εαν το εχεις δοκιμασει και το θυμασαι......Τωρα για τον Πλατανια..... δεν αναφερομαι καθολου στο τι ειπε ο Εστεμπαν στον Σακη γιατι σιγουρα θα τα παρερμηνευσουμε μιας και δεν εχουμε την συνεχεια...
-
Αρμονικη συχνοτητα.
Γιωργο μου εδωσε το ονομα απο το αρθο μου ειχε πει οτι θα μου το στειλει ολοκληρο μολις εψαχνε τα cd του αλλα ποτε δεν το εστειλε και ποτε δεν καταφερα να το βρω ολοκληρο στο ιντερνετ ετσι ξεκινησα να το ψαχνο με βασει ονοματος στις ληγμενες πατεντες μιας και εχουν περασει 80 χρονια περιπου.
"It's only the mind which separates reality from truth."
Αρμονικη συχνοτητα.
Αφου δεν εχεις σχεσει με τα ηλεκτρονικα και δεν ξερεις ουτε μια αντισταση να μετρησεις γιατι κανεις (για σενα )διαστημικες ερωτησεις ?
Αυτος που θελει να μαθει ξεκιναει απο τα απλα…...π.χ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΩΜ -Παει στης συνδεσμολογιες αντιστασεων-πυκνωτων,,,,Στα ψηφιακα κυκλωματα κτλ κτλ......Αν ξεφυγε στον ΜΕΓΑ ΜΑΣΤΟΡΑ των αποστατικων μια μαλακια,παρε τον αλλον ΜΑΣΤΟΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΩΝ τηλεφωνο ή περνα διπλα εισαι για καφε και ρωτατον.
Ο georges καλα στην ειπε......Πες τωρα στα μελοι την πραγματικη σου ηλικια να γελασει και ο καθε ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ.
-
Αρμονικη συχνοτητα.
ρε σπυρο δεν ειπα ποτε οτι ειμαι 80 χρονων 31 ειμαι και αυτο ειναι ασχετο το αρθρο ειναι του 1926.
Ξερεις τις γνωσεις μου πανω στα ηλεκτρονικα και οτι δεν ασχολουμε με κατασκευες μηχαανηματων αυτο δεν παει να πει οτι δεν εχω καποιες βασικες γνωσεις και δεν μπορω να κανω ερωτησεις εγκυκλοπαιδικου ενδιαφεροντος."It's only the mind which separates reality from truth."
Αρμονικη συχνοτητα.
Να κανεις βρε αλλα οχι στα βαθια.πες μου να σου στειλω κανενα βιβλιο να μπαινεις σιγα σιγα στο νοημα αφου θελεις να μαθεις.Οσο για τον ΜΕΓΑ…..Αστο αυτοι τοσοι ΕΓΓΕΦΑΛΟΙ...ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ....ΚΑΙ ΣΕ PRIVE ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝΕ ΤΑ ΤΣΙΑΚΙΑ ΜΟΥ.Μονο ο Ελληνας φιλε θα βρει την πατεντα,όπως και αλλες ανα τον κοσμο.Ειμαστε ατιμοι φυλη.........,