φιλε καπτεν αστα να παν μπερδεψαμε τα μπουτια μας με τους καπετανεους. ελπιζω τωρα τα παιδια να καταλαβαν για ποιον μιλαμε.
-
Γ. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ mia mikrh plhroforia.
Ο Γουσιας ηταν αυτος που λες φιλε μου κοχι ο μαρκος.Να μαθαινετε καλα την ιστορια κ μ γραφετε ανακριβειες.
Αντίγραφα επίσης βρίσκονται και στα αρχεία της τότε XI Μεραρχίας του Δ.Σ. Στα όσα ειπώθηκαν ότι ο Γούσιος, δήθεν εχτέ¬λεσε το Γιαννουλη είναι εκ του πονηρού και φυσικά ανυπόστατα!
Καμιά εχτέλεση στο Δ.Σ. δεν γινόταν, ούτε πολιτών ούτε ανταρτών, ανεξαρτήτως βαθμού, χωρίς γραφτή διαταγή του ΓΑ. α¬παραίτητα ύστερα από καταδικαστική από¬φαση στρατοδικείων, που λειτουργούσαν μόνο στις μεγάλες μονάδες, πρόταση της Δ/σης Δικαστικού του ΓΑ. και του Υπουρ¬γού Δικαιοσύνης, που ήταν ο γνωστός νο¬μικός Μιλτ. Πορφυρογένης, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ κ.λπ.
Ο Γούσιας τότε ήταν απλός διοικητής της 670 μονάδας, όπως και πολλοί άλλοι διοικητές μεγάλων μονάδων του Δ.Σ. και διοικητικά υπήγοντο όλοι στο ΓΑ. με αρχη-τό το Μάρκο και επίτροπο τον Β. Μπερ-τζιώτα.φιλε μονο οι ιδιοι ξερουν ποιος και γιατι εκτελεστηκε. εγω ειχα ακουσει εκεινη την εκδοση
-
εδω θα ηθελα να ρωτησω και για το χωριο Παλια κοτυλη στο οποιο ο γιαννουλης σε ενα σπιτι ειχε κατι σαν γραφειο. το επισκευτικα αλλα μπορο να πο οτι οσα σπιτια ειχαν μηνει ετσι ορθια, εξωτερικα και οι 4 γωνιες των σπιτιων ηταν ξηλωμενες. μαλλον στις γωνιες κατι εψαχναν. γενικα για να μην λεμε και βλακιες το χωριο ειναι ψαγμενο σπιθαμη προς σπιθαμη :36_2_51:
-
καπτεν δικο του οχι. απλος ενα φιλαρακι επιδει η ριζες του ειναι απο κει πανω πιγαμε σημερα τσαρκα και μου εδειξε το χωριο. ο παππους του, του ειχε πει πως ο γιαννουλης στο παλιο σπιτι ειχε το γραφειο να στο πο ετσι. μπροστα απ το σπιτι γινοντουσαν αναφορες των ανταρτων. ποιο κατω περναει και το ποταμακι του χωριου. (στο γεφυρακι βρηκαν και κοντα στο νεκροταφιο) και παιζει και μια περιπτωση για εναν ''γιλτσο'' στο ονομα καπος ετσι αλλα δεν ειναι του παροντος. οσο για τα γυρο υψωματα τι να πουμε χαος, και ιστορια.
-
τωρα γενικα πριν βαλω και μια μικρη πληροφορια ακομη οσον αφορα τον γιαννουλη πριν φυγη απο το νεστοριο. θελω να ακουσο γμωμες οσον αφορα εκεινες τις 2 μερες και μετα θα την βαλω αν και μπορει καποιοι απο εδω να την ξερουν.
δευτερον θα ειθελα να ρωτησω επιδει βλεπουμε για αλλους καπεταναιους να εχουν εμφανιστη χαρτες σημειοματα και τα λοιπα. για τον γιαννουλη απο οτι ξερω δεν εχει εμφανιστη κατι παρομοιο ξερει κανεις κατι ας πουμε μονο αν υπαρχουν καποια εγγραφα?
-
οραιος για την παρεμβαση σου fisher. αλλα εγω ακουσα οτι τα παιδια του οι συγγενεις του τα ψαχνουν ακομη. αυτος ελεγε τοτες οτι καπου εδω στις μαντρες μου εχει πολλυ χρυσο. (ειχε μαντρα λιγω εξω απ το χωριο). μηπος ακουσες τουλαχιστων που περιπου τα βγαλανε? γιατι μηπος ενω ελεγε τα εχω στην μαντρα ειχε και πουθενα αλΛου τιποτα κρυμενα?
-
2 ΡΕΟ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΙΑ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ, ΤΟ ΕΝΑ ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΞΕΦΩΡΤΩΣΕ ΣΤΟ ΝΕΣΤΟΡΙΟ. τα παρελαβε ο γιαννουλης, ειχε υματισμο, οπλισμο,και κιτρινα, ολα αυτα τα ειχε δει ο μπαρμπας που τον κρατουσαν σε ενα σπιτι εκει στην πλατεια, εντομεταξι απ την στιγμη που τα ξεφορτοσαν μεχρι την στιγμη που ο Γιαννουλης φωρτοσε τα μουλαρια για να φυγη, τα φυλαγαν ολο την ωρα οι ανταρτες. Απο οτι ακουσε ο μπαρμπας, απο εναν ανταρτη που ελεγε σε καποιον αλλον, ''ΕΝΑ ΚΙΒΩΤΙΟ αξιζει οσο ολο το ΡΕΟ'' σε αυτο επεζε τουβλακια.
εντομεταξη ο γιαννουλης ελεγε συνεχεια την φραση που ειπε στην αρχη ο ΚΑΠΤΑΙΝ οτι ''θα είσαστε τα μάτια και τα αφτιά μου.Τα χέρια και τα πόδια μου.'' μηπος πεζει κανας κοδικας στα λογια του μηπος εννοουσε κατι?ξερω και γω καποιον, ζει ακομη που ηταν απο τους επμιστους του γιαννουλη που εχει βγαλει κιτρινα αλλα αυτα ηταν ''δικα'' του. αφηστε που δεν προκετε να πει τιποτα. τωρα θελουμε να μαθουμε την διαδρομη που εκανε ο γιαννουλης , οποιος ξερει κατι το βαζει. ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΕ 5-10 ΑΤΟΜΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΩΜΑ.
-
… ειχε υματισμο, οπλισμο,και κιτρινα, ολα αυτα τα ειχε δει ο μπαρμπας που τον κρατουσαν σε ενα σπιτι εκει στην πλατεια...
Φίλε ξέχασέ το αυτό.Εδώ καλά καλά δεν τα έβλεπαν οι έμπιστοι,θα τα έβλεπαν οι κρατούμενοι;
…ξερω και γω καποιον, ζει ακομη που ηταν απο τους επμιστους του γιαννουλη ...
Πως τον λέγανε τότε;
-
φιλε ΚΑΠΤΕΝ Ο ΜΠΑΡΜΠΑΣ, ΕΚΑΝΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΟΠΟΣ ΤΟ ΕΘΕΣΑ, ΑΛΛΑ ΕΓΡΑΨΑ ΠΩΣ ΕΙΔΕ ΤΑ ΡΕΟ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΦΑΣΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΚΟΘΗΚΕ ΑΠ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ, ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΓΡΑΨΑ, ΟΤΙ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΤΑΡΤΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΦΩΡΤΟΝΑΝ, ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ 2 ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΤΙ ΠΕΡΙΕΙΧΑΝ. ΤΩΡΑ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΛΕΓΕ Μ….Σ ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕ ΑΝ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΤΙ ΑΚΟΥΣΕ ΟΤΙ ΠΕΡΙΗΧΑΝ κιτρινα?? τελος παντων εγω αυτα ξερω.
2. πως τον λεγαν τον τυπα ε? λογο του οτι ο γιος του ειναι φιλος μου ειμασταν συμαθητες δεν θα ηθελα να βγαλω φορα το ονομα, ολη η οικογενια ελειπε στον καναδα μετα τον πολεμο. οταν γυρισαν κατα το 1990 πανω κατω ημερομινια δεν θυμαμε ακριβος αλλα απο τοτε ο γιος του και εγω ειμασταν στην ιδια ταξη. σε μια κουβεντα που ειχα με το παλικαρι μου ειπε οτι ο πατερας του οταν ειρθαν ελλαδα και εμεναν εδω, εφευγε για το χωριο και οταν τον ρωτουσε που πας μπαμπα? ξερεις τι απαντουσε? ΚΟΙΤΑΞΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΑΩ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΨΩ ΤΟΝ ΤΟΡΒΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ. :36_2_56: για να μιλιση ο πατερας του ξεχασε το, παντως το αγαπημενο του τραγουδι ειναι οι ΚΛΕΦΤΕΣ που τραγουδαει ο αλεκος κιτσακις και το χωρεψε και στο γαμο του γιου του οσο μπορουσε γιατι πλεον δεν μπορει να περπατιση καλα.
[nomedia="http://www.youtube.com/watch?v=5ccvuIr-3zY"]YouTube- The Greek Revolution 1821 - Oi Kleftes[/nomedia] :5_2_108: αντε να σου πο μονο οτι το επιθετο του ξεκιναει απο Δ. τωρα τι ονομα χρισιμοπιουσε σαν καπετανιος δεν ξερω. φιλικα -
2 ΡΕΟ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΙΑ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ, ΤΟ ΕΝΑ ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΞΕΦΩΡΤΩΣΕ ΣΤΟ ΝΕΣΤΟΡΙΟ. τα παρελαβε ο γιαννουλης, ειχε υματισμο, οπλισμο,και κιτρινα, ολα αυτα τα ειχε δει ο μπαρμπας που τον κρατουσαν σε ενα σπιτι εκει στην πλατεια, εντομεταξι απ την στιγμη που τα ξεφορτοσαν μεχρι την στιγμη που ο Γιαννουλης φωρτοσε τα μουλαρια για να φυγη, τα φυλαγαν ολο την ωρα οι ανταρτες. Απο οτι ακουσε ο μπαρμπας, απο εναν ανταρτη που ελεγε σε καποιον αλλον, ''ΕΝΑ ΚΙΒΩΤΙΟ αξιζει οσο ολο το ΡΕΟ'' σε αυτο επεζε τουβλακια.
εντομεταξη ο γιαννουλης ελεγε συνεχεια την φραση που ειπε στην αρχη ο ΚΑΠΤΑΙΝ οτι ''θα είσαστε τα μάτια και τα αφτιά μου.Τα χέρια και τα πόδια μου.'' μηπος πεζει κανας κοδικας στα λογια του μηπος εννοουσε κατι?ξερω και γω καποιον, ζει ακομη που ηταν απο τους επμιστους του γιαννουλη που εχει βγαλει κιτρινα αλλα αυτα ηταν ''δικα'' του. αφηστε που δεν προκετε να πει τιποτα. τωρα θελουμε να μαθουμε την διαδρομη που εκανε ο γιαννουλης , οποιος ξερει κατι το βαζει. ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΕ 5-10 ΑΤΟΜΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΩΜΑ.
Μαλλον ομπαρμπας που λες σου πουλαει παραμυθια για τα ρεο φιλε μου.Ελεγξε μονος σου αν υπηρχαν δρομοι κ που κ θα δεις οτι στην ηπειρο κ οχι μονο εκει δ μπορουσε να παει τιποτα απο οχημα χωρις ν ελεγχθει απο το στρατο.οι δρομοι ηταν συγκεκριμενοι.
-
δρομοι υπηρχαν τοτες, καλα μην φανταστητε και εθνικη οδος αλλα υπηρχαν χωματοδρομοι. οσο για τον στρατο που λες φιλε Νικιφορε αποδεδιγμενα θα σου πω μονο ενα αν ξερεις πανω κατω τα χωρια στην καστορια. ΤΟ ΜΟΝΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΗΤΑΝ Η ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ, Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ Μ.Α.Υ.Σ ΤΟΤΕ, ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΠΑ ΧΩΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΟΡΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΩ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΝΤΑΡΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ. ΜΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΡΧΙΝΙΣΕ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΞΩΝΤΟΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΝΤΑΡΤΗΣ.( ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΔΙΟΧΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΟΧΩΡΟΥΣΕ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΞΑΝΑ ΕΜΠΕΝΑΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΧΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ. ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ) τωρα οσον αφορα το 2 ΡΕΟ που θα εφευγε για ΗΠΕΙΡΟ αυτο ειναι μονο μια σκεψη γιατι δεν ειχε ξεφωρτοση στο νεστοριο. δρομος υπηρχε μεχρι και χρυση αν δεν κανω λαθος, χωματοδρομος βεβαια.