επειδη στα γερμανικα σε αναφερη μακακα λεω να τον στειλω σκαδιναυια για διακοπες
Albaner waren nicht verfluchen ihre weichen Griechen
so wird es zu Fuß von hier
-
Καμια πληροφορια για ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗ
φίλε ερευνητή δε γίνεσαι πιο σαφής?Σ' αυτή την ευρύτερη περιοχή είχα πρωτοακούσει και εγώ οτι έγινε όλη αυτή η ιστορία με το καραπιπέρη.Διαβάζοντας εδώ και ρωτώντας κάποιους που είχαν ασχοληθεί εδώ και 25 χρόνια με αυτή την υπόθεση έμαθα ότι αυτη η περιβόητη γέφυρα βρίσκεται πιο βόρεια.'Αντε μετά ψάξε να βρείς άκρη.Σαν να ψάχνεις νερό στο φεγγάρι.
Φίλλε εμένα δεν με ενδιαφέρει αυτή η δουλειά.Αν θέλεις να δω στο Google τισ συντεταγμένες και να σου τις στείλω μύνημα.Αν δέν θέλεις έτσι στείλε μύνημα το τηλ.σου και σου λέω.
-
Εχει σχεδιασει κανεις απο εσας αυτον τον χαρτη
http://imageshack.us/photo/my-images/813/dsc00227e.jpg/
επεσε στα χερια μου πριν απο ενα χρονο μετα απο πολλα χιλιομετρα που ειχε κανει.:36_2_37: -
δεν φτανει που δεν εχουν αφησει τιποτα ορθιο απο τοτε που ηρθαν τα αρ….....δια οι αλβανοι θελουν τωρα να μας παρουν και τις λιρες ρε ουστ παλιο καθ....κια , μαζι σου Λυκε !:36_35_7::36_35_7::36_35_7:
Φίλε ΒΕΝΖΙΝΑ πρός μεγάλη μου λύπη πρέπει ομολογήσω οτι ενοχλήθηκα προσωπικά απο το παραπάνω σου σχόλιο.Όχι γιατί βρίζεις τον πα…αρα που δικαίως έσβησε ο Admin αλλά γιατί τους τσουβαλιάζεις όλους σε ένα σακί .Σε πληροφορώ επισής οτι πάνω έρχονται πολλά ψαχτήρια και έχουνε βγάλει δουλειές μάλιστα.Θα παρακαλούσα θερμά να διατηρήσουμε χαμήλα του τόνους
και να μην θίγουμε εθνηκότητες όταν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος.
Φιλικά Νίκος -
γεια σε ολη τη παραια … ειμαι καινουριος στο φορουμ και εχω αρχιση και γραφο που και που και λεω τι γνωμη και την αποψη μου.....το εχω γραψη και σε αλλο φορουμ αυτο που θα πω ας ειναι και βλακια.....καταρχην η δουλεια καραπιπερη δε με διαφερη και οτι εχει σχεση με γνωστες δουλειες οι οποιες μερικες ειναι και μυθοι...καποιος πριν κανα δυο μηνες μου λεει οτι παλιοτερα ειχε ασχολιθη με το θεμα αυτο αλλα τιποτα γιατι δεν ειχε χρονο( αληθια ψεμα δε γνωριζω)..μου ειπε οτι οι χλομες ειναι χυμα και οχι σε κασονια και τελος .βρησκοντε μακρια απο τη γεφυρα δυο χιλιομετρα περιπου...αυτο το λεω μειπος βοηθησω καποιους και μακαρι....αν ειναι αληθια φυσικα...περνουμε ολες τις εκδοχες.....παντα φιλικα πανος..
-
Γεια, σε όλους από τότε που έκανα εγγραφή σας διαβάζω καθημερινά, μέχρι σήμερα δεν είχα γράψει κάτι, (όχι γιατί δεν ήθελα …) αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα να γίνω πιο ενεργός και να μην παραμένω "λαθραναγνώστης".
Στο θέμα μας λοιπόν υπάρχουν πολλές γέφυρες που μας παραπέμπουν τα στοιχεία αλλά ...
στο τέλος κάτι δεν δένει.Να σας δώσω λοιπόν ένα στοιχείο και όποιος ξέρει λέει για να προχωρήσουμε και σε επόμενα αν υπάρχουν αν δεν είναι μούφα κ.λπ
Έξω από το χωριουδάκι -αυτό που το σκεπάζει ο βράχος σαν να το πλακώσει- υπάρχει εκκλησία όποιος γνωρίζει μας λέει : το σχήμα της εκκλησίας και επίσης πίσω στο ιερό εξωτερικά υπάρχει μία πλάκα (είναι εμφανέστατη) αν ναι τί απεικονίζεται πάνω σε αυτή την πλάκα και σε ποια πλευρά του ιερού είναι όπως το κοιτάζουμε στην δεξιά ή στην αριστερή ?
Αυτά τα λίγα από εμένα -
Γεια, σε όλους από τότε που έκανα εγγραφή σας διαβάζω καθημερινά, μέχρι σήμερα δεν είχα γράψει κάτι, (όχι γιατί δεν ήθελα …) αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα να γίνω πιο ενεργός και να μην παραμένω "λαθραναγνώστης".
Στο θέμα μας λοιπόν υπάρχουν πολλές γέφυρες που μας παραπέμπουν τα στοιχεία αλλά ...
στο τέλος κάτι δεν δένει.Να σας δώσω λοιπόν ένα στοιχείο και όποιος ξέρει λέει για να προχωρήσουμε και σε επόμενα αν υπάρχουν αν δεν είναι μούφα κ.λπ
Έξω από το χωριουδάκι -αυτό που το σκεπάζει ο βράχος σαν να το πλακώσει- υπάρχει εκκλησία όποιος γνωρίζει μας λέει : το σχήμα της εκκλησίας και επίσης πίσω στο ιερό εξωτερικά υπάρχει μία πλάκα (είναι εμφανέστατη) αν ναι τί απεικονίζεται πάνω σε αυτή την πλάκα και σε ποια πλευρά του ιερού είναι όπως το κοιτάζουμε στην δεξιά ή στην αριστερή ?
Αυτά τα λίγα από εμέναφιλε dibintai αν σου δωσω το πρωτο γραμμα απο το ονομα του χωριου θα μας πεις εσυ αν ειναι αυτο?
Let The Games Begin"
-
Ο Θησαυρός του Ναού
Σε αυτο το τοπο που ζουμε υπαρχουν μερη που δυστυχώς δεν ξερουμε και ισως και να μην γνωρισουμε ποτε. Ενα τετοιο μερος ειναι η Γόλα..Μεσα στο Ταυγετο κρυμμενο, και μεσα στα δεντρα
Στη Γόλα που μεχρι πριν μερικα χρονια υπηρχαν μονο τρια σπιτια υπαρχει παλιο ερημο πλεον μοναστηρι στο οποιο υπαρχει εκκλησακι που εκτος απο τους γνωστους αγιους της εκκλησιας μας υπαρχουν και οι σοφοι της αρχαιας Ελλαδας!!!
Σε αυτο λοιπον το εκκλησακι πηγαινε καπου καπου ενας ντοπιος ο οποιος απο αγαπη για την εκκλησια φροντιζε να την καθαριζει απο τις ακαθαρσιες απο τις νυχτεριδες που κατοικουσαν στον τρουλο.
Ενα πρωινο πηγαινοντας στο σημειο συναντησε δυο 'ξενους' που ειχαν κατασκηνωση εκει κοντα οι οποιοι του ειπαν πως ηταν εκει για την φυση και τα σχετικα.
Την επομενη φορα που πηγε στο μοναστηρι ηταν μετα απο μερικες μερες, μπαινοντας στο εκκλησακι εμεινε αφωνος.Στο κεντρο της εκκλησιας υπηρχε στο πατωμα διακοσμητικο ψηφιδωτο ενος δικεφαλου αετου μεσα σε ενα κυκλο.Αυτο ειχε αφαιρεθει απο το πατωμα και απο κατω του υπηρχε τρυπα βαθους ενος μετρου και φυσικα τιποτα αλλο.Οι ξενοι βεβαια αφαντοι και το μυστηριο του τι υπηρχε εκει θα βασανιζει ισως για παντα τον χωρικο.
Αν πατε ποτε θα δειτε τον ραγισμενο αετο να στολιζει το πατωμα.iansta.blogspot.com/2006/…/blog-post.ht...
εχει καποιος να προσθεσει κατι.......
Let The Games Begin"
-
Καλησπέρα σε όλους ,φίλε agrypnos σχετικά με το όνομα του χωριού μπορώ να σου το πώ χωρις να μου πεις κανενα γράμμα, δεν το παίζω οτι εγω ξέρω, αναζήτηση κάνω όπως όλοι εδώ.Να σημειώσω οτι δεν εχω πάει σε καμμία απο τις περιοχές με τα γεφύρια,αλλά τα στοιχεία που εχω είναι για μετά απο αυτά που γραφουν τα χαρτια που κυκλοφορούν και όλα αυτά που λέγονται, οι υποψίες μου και τα περισσότερα στοιχεία "δένουν" με την γέφυρα της Τριάδας στην Καστοριά. Η δουλια πάντως δεν είναι κοντά στην γεφυρα ούτε κοντά στα άλλα στοιχεία (αυτά έχουν μπει για σιγουρη αναγνώρηση της περιοχής)
Φίλε pasman αυτή η φώτο είναι απο το ιερό της εκκλησίας ?