Το έχω ξανά αναφέρει.. Κάποιο μέλος εδώ βρήκε ένα γράμμα σε ένα λυχνάρι, που αναφέρεται - αποστέλλεται στον αντάρτη Καραλιβανο, είναι πολύ ενδιαφέρον αυτά που του γράφει.. Ο αποστολέας χρησιμοποιεί σφραγίδα, και υπογράφει - καραπιπερης-.. Επειδή με ενδιαφέρει, αυτό το μέλος ας το ανεβάσει εάν θέλει, η να μου στείλει μην.
-
Καμια πληροφορια για ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗ
Ο/Η @panasss είπε στο Καμια πληροφορια για ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗ:
Παιδια προσεξτε τους πολυξερους.
Πολλοι καταλαβατε οτι μηλαω για τον φαλακρο με το ΚΙΑ.
Νομιζη οτι ολοι ειναι βλακες,εγω τον πηρα γραμμη κατευθειαν
αλλα θα ειναι κριμα να σας δουλευει με τα λευτα του καραπιπερη.
Αλλα συμφεροντα εξυπηρετη,το νου σας γιατι πιστευω οι ποιο πολλοι
απο εμας το εχουμε χομπι,ας μη μας εκμεταλευετε ο καθε ισχιρογνομων.
ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΛΛΑ
ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑΕύγε φίλε που τον ξεσκέπασες!!!
Άλλος ένας που εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα λοιπόν ξεσκεπάστηκε!!! Χαχαχαχαχα!!!Φίλε μιλάς για άτομο που ζει στην Θεσσαλονίκη?...Το ΚΙΑ που λες μήπως είναι τζιπάκι μπορντο-κόκκινο?...Θα ρωτούσα σε προσωπικό μήνυμα αλλά έχεις χαθεί βλέπω από την σελίδα και δεν ξέρω άλλον τρόπο να ρωτήσω. Πάντως έχω μια δουλειά με έναν τέτοιον τύπο που δεν ξέρω γιατί αλλά άρχισε να μου κινεί κάπως τις υποψίες.
-
Αντε πάλι με την καραπιπεριάδα. ..εδώ και σαράντα χρόνια άκουσα την ιστορία αυτή.είχα τρείς διαφορετικούς χάρτες, Ένα βράδυ στην Γκαμήλα άναψα το τζάκι στο καταφύγιο στην Αστράκα και απαλλάχτηκα από τον βραχνά. ΞΕΚΊΝΗΣΑ να ψάχνω για παραπιπέρη όταν ήρθε ένας στα Γιάννενα που υπηρετούσα ως δόκιμος Αξκός στο Στρατόπεδο Βελισάριο, ο οποίος λεγόταν Σφέτσας Νικόαλος του Νικολάου.Είμαι λέει γιος του Νοκολάου Σφέτσα του Συβταγματάρχη Καραπιπέρη των μυστικών υπηρεσιών το 1940 ...1945 ,,,τον κοιτάμε καλά καλά, ,,, η Μάνα μου μου έδωσε το Ονομα του Πατέρα μου εξηγεί ,Το Επίθετο ποιος στο έδωσε του λέει ο Διοικητής,Μα ήταν παντρεμένη η Μάνα μου με τον Νικόλαο Σφέτσα λέει ο Ανθρωπος αυτός.Ο Πατέρας μου σκοτώθηκε στον πόλεμο. Θέλει να βγάλει άδεια ανεύρεσης θησαυρού μέσα στο Βελισσάριο για να σκάψει.Τελικά κατάφερε με δικηγόρους και έβγαλε άδεια. Έσκαψε σε πέντε έξι μέρη με τσάπα αλλά τίποτε. Έψαχνε ενα πηγάδι μπαζωμένο. Οταν έγινε μετά απο 20 χρόνια στην περιοχή αυτή ένα σούπερ Μαρκετ μεγάλο βρήκαν ένα πηγάδι με πολλές λίρες μέσα σε δύυ βαρελάκια .άλλα έξω από το στρατόπεδο.Το στρατόπεδο έφτανε το 1050 μέχρι εκεί,¨ομως δόθηκε στους πρόσφυγες που ήρθαν από Κωνσταντινούπολη, Πόντο ως βοήθεια να χτίσουν τα σπίτια τους η να τα καλλιεργούν για να ζήσουν, Αρα ο Νικόλαος Σφέτσας ήξερε και πιθανολογώ οτι ίσως τώρα να τα ξεκοκάλισε η να μην τα βρήκε ποτέ.. ΑΝ ΔΕΝ ΕΡΧΟΤΑΝ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ,δεν θα ασχολούμουν με το σπορ, αλλά δεν θα γνώριζα τόσα μέρη και τόσους ονειροπαρμένους,καλούς φίλους, που τα λέμε που και πού τώρα αν και περάσανε λίγο τα χρόνια. θέλουμε να περάσουμε με ένα καλό μηχάνημα ξανά τις ιστορίες, ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΙΡΙ ΒΓΑΖΕΙ, ΡΗΤΌ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΝΕΟΣ, Ο οποίος έφυγε παραπονούμενος οχι γιατί δεν βρήκε λίρες άλλα γιατί το 1981 στον εστιατόριο στον κάμπο ρου δεσπότη στην κατάρα ,κυνηγούσε με το ακόντιο τα 12 φασόλια στο σπεσιαλτέ πιάτο του καταστήματος που ήταν η φασολάδα..Καλή σας ημέρα.
-
@twins Με καλο μηχανημα συνεργασια δεν μπρεις να κανεις γιατι..............θα σου πει αυτος που εχει λεμε το καλο μηχανημα που θα σκαναρει λεμε μερικες δεκαδες χιλιομετρα και καμοια εκατοσταρια μετρα βαθος................Εγω να βαλω το μηχανημα που μου κοστησε μερικες εκατονταδες χιλιαδες ευρω........Εσυ τη θα βαλεις ΤΟ ΜΕΡΟΣ...........Μα το μηχανημα αυτο οταν εχει αυτες της δηνατοτητες εχει αναγκει απο μερη αποκρυψεις............Με υποδιεστερα μηχανηματα μπορει..........ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΝΩ ...........μην παρεξηγηθουμε κιολας.
-
@Α.Ν.Π.Α και όμως φίλε βάζεις τ μηχανήματα κ συνήθως σε πουλάν αυτοί με το μερος
-
@twins φίλε μου έτσι είναι ως αναφορά το στρατόπεδο έχει κοπή και μικρύνει σε σχέση με το παρελθόν.. Έτσι είναι και με το σούπερ μάρκετ που λες έτσι τουλάχιστον ακουστικέ πριν περιπου 25 χρόνια ένας χειριστείς jcb και ιδιοκτήτης μάλιστα του μηχανήματος το παράτησε εκεί και έφυγε... Αν και βρέθηκε και δεύτερος θυσαυρος εκεί κοντά περίπου 1 χιλιόμετρο προς Αθήνα σε μάντρα από κοιμητήριο.. Δεν ξέρω αν συνδέονται τα περιστατικά... Για το δεύτερο που αναφέρω και αυτό πριν αρκετά χρόνια οι εργάτες δεν κατάφεραν να πάρουν τα χρήματα.. Τα πήρε το κράτος ή η εκκλησία.. Αυτά από εμένα νομίζω είμαστε και συνάδερφοι αν έχω καταλάβει καλά από τα συμφραζόμενα.. Εγώ είμαι υποπλοιαρχος του Ε. Ν. Σε υπερπόντια..
-
@ΑΝΔΡΕΑΣ Αν εχεις φιλε μου ενα τετοιο μηχανημα που περηγραφω σου βγαζω το καπελο..........Αν δεν ερθει αυτος με το μερος.........θα παραμεινη για παντα φτωχος
-
ΖΗΤΟΥΜΕ ΓΕΦΥΡΑ ΑΠ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
ένα) ΕΧΕΙ 3 ΚΑΜΑΡΕΣ ΙΔΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΓΕΘΟΣ
δύο) ΤΑ ΠΕΛΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΤΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΗΜΑ ΡΟΜΒΟΥ
τρία) ΟΙ ΚΑΜΑΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΥΨΟΣ 3 ΜΕΤΡΑ ΤΟ ΠΟΛΥ 3.5
τέσσερα) ΤΟ ΠΛΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΕΙΝΑΙ 1 ΜΕΤΡΟ ΩΣ 1.20 ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ 27 ΜΕΤΡΑ
Στην Ήπειρο έχουν μελετηθεί 431 περίπου γεφύρια, εκ των οποίων τα 155 δεν υπάρχουν· τα γεφύρια στην Ευρύτερη Περιοχή της Ηπείρου χτίστηκαν επί τουρκοκρατίας
έξι) Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΠΥΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΓΕΡΝΕΙ ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
Κεκλιμένο ή ανισόπεδο επίπεδο γης
......... -
@montecristo
αστο ρε φίλε, έρχεσαι δευτεροεκατομμυριοστός για αυτή τη γέφυρα. Βρές τίποτε άλλο πιό ....πεζό. -
.........
- ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ Ο ΣΦΕΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΕΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΥΨΕΩΝ. ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΝΕ Ο ΣΦΕΤΣΑΣ
- ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΩΜΟ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΕΜΕΙΝΕ ΤΡΕΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ. ΤΗ ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ ΗΡΘΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΕ 7-8 ΩΡΕΣ ΤΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΝ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΦΥΛΆΚΙΑ
Πως ο Σφέτσας ήτο διαβαθμισμένος και στον ΕΛΑΣ και στον ΕΤΑ;? Ήταν;?
Γιατί ο παππούς ρισκάρει και παραμένει κοντά σε πέρασμα ενώ κρύβεται;? Γιατί κρύβεται;?
Γιατί δεν κρύβεται από τη γερμανική περίπολο;? Παραδόθηκε..;?
.........
-
.........
Ένα από τα σενάρια είναι: του Σφέτσα - εάν υπήρχε Σφέτσας - να "κρατούσε η σκούφια" από την εκεί περιοχή, γι αυτό ο παππούς κρύφτηκε μετά τη δολοφονία· παραμένει όμως η απορία γιατί δεν φοβήθηκε τη γερμανική περίπολο, σε μια περίοδο όπου "μύριζε πολύ μπαρούτι"https://apps.vrisko.gr/apo-pou-krataei-i-skoufia-sou/Σφέτσας
αποκλείονται οι περιοχές που δεν συμπίπτουν με το τότε χρόνο διαδρομής
......... -
@montecristo Φίλε μου καλημέρα ! Αν και δεν έχω ασχοληθεί με την λεγόμενη καραπιπεριαδα, πλην των όσων έχω διαβάσει σε αυτό το φόρουμ, τα περισσότερα στοιχεία της, εξακολουθούν να είναι αντιφατικά σε σημείο που να μην μπορώ να καταλήξω που είναι η πραγματικότητα και που το φανταστικό η παραποιημένο. Εννοείται πως με τέτοια στοιχεία και να είχα τα "οικονομικά μέσα", δεν θα ρισκαρα μια έρευνα με πάρα πολύ αμφίβολα αποτελέσματα. Θα έπρεπε να είχα τέτοια δεδομένα που να διασφαλίζουν τουλάχιστον την ορθότητα των πληροφοριών αρχικά για να ξεκινήσει μια τέτοια έρευνα . Απ' ότι συμπερανα, μάλλον πρόκειται για μια πολύ παραποιημένη ιστορία από τα "γεννοφασκια" της που την καθιστά απρόσιτη. Που είναι η αλήθεια και που ο μύθος δεν γνωρίζω. Μπορεί να ισχύει η υπόθεση αλλά με διαφορετικο "στορι", το οποίο πιθανόν να το γνώριζαν πολύ λιγοι. Μη στέκεσαι μόνο στην γέφυρα αλλά σε όλα το υπόβαθρο της υπόθεσης το οποίο δεν είναι και ότι αξιόπιστο. Καλή συνέχεια.
-
"...Που είναι η πραγματικότητα και που το φανταστικό η παραποιημένο...Θα έπρεπε να είχα τέτοια δεδομένα που να διασφαλίζουν τουλάχιστον την ορθότητα των πληροφοριών...Μάλλον πρόκειται για μια πολύ παραποιημένη ιστορία...Μη στέκεσαι μόνο στην γέφυρα αλλά σε όλα το υπόβαθρο της υπόθεσης..."
@mangojingo τα συγχαρτήριά μου για το τρόπο που σκέφτεσαι, είναι σκεπτικό ερευνητή -
@montecristo Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε μου ! Προσπαθώ να βάζω μπροστά τη λογική και τα δεδομένα αν υπάρχουν. Να είσαι καλά και καλή συνέχεια σε ότι κανεις !
-
@καπεταν-αγρυπνος είπε:
εσυ φιλε αν την βρηκες το χρημα ειναι στα 200/300 μετρα απο την θρυλικη γεφυρα μην φυγεις παραπανω απο εκει και ψαξε καλα στο δακρυ και εκει που κοιτας.
Η πηγή της γυναικας
(Ψάξε καλά στο δάκρυ κι εκεί που ....πατάς)
Από την ξακουστή (πούτκα τσεσμέ) και είναι λίγο πιο κάτω από τον βράχο που κάνει μύτη σαν πουλί, που λέγεται και πυραμίδα
Φιλικά -
Ο/Η @taxydromos είπε στο Καμια πληροφορια για ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗ:
Τωρα μαλιστα!:8_6_21::8_6_21:
ΕυχαριστώΤο γράμμα είναι ελλιπές και είναι ένας κωδικός (αχταρμάς),
αν ξέρεις που είναι ο βράχος της πυραμιδας, τότε και μόνο τότε
μπορείς να κάνεις κάτι.Φιλικά