@LUPUS:
Φιλαράκι μεταχειρισμένα δύσκολο να βρεις. Οπότε ψάξε για φτηνά καινούργια, αφού πρόκειται για τρακτεράκι και δεν έχεις μεγάλες απαιτήσεις.
Ειναι τρακτερακι μεν αλλα οχι τοσο μικρο σαν αυτα με 10 15 αλογα. Ειναι Pasquali με 35 αλογα. ρωτησα για καινουργια και μου παν για τετραδα 600 ευρο!!! απαγορευτηκο ποσο για μενα!!!
@wolf:
Τι σκέφτεσαι να καλλιεργήσεις φίλε ;Πάντως το μόνο σίγουρο είναι,αν ασχοληθείς λίγο με το αντικείμενο,ότι θα έχεις τα δικά σου κηπευτικά να καταναλώσεις με όλα τα υπέρ(χωρίς φυτοφάρμακα κτλ)
Εδω και χρονια εχουμε κηπο με θερμοκηπιο και τρωμε δικα μας λαχανικα κτλ. Πολυ σπανια αγωραζει η μανα μου απο μαναβικα. Σκαψημο τσαπισμα κτλ παντα εδω και χρονια εγω αλλα πλεον ασχολουμε εξ ολοκληρου λογο ηλικιας την μανας μου. Εχει μια βδομαδα κοβω τα πρωτα μαρουλακια!!
@wolf:
Οι επαγγελματικές καλλιέργειες,πέραν της γνώσης,θέλουν και μια σχετική εμπειρία.
@ΑΝΔΡΕΑΣ:
και ενα σχετικο εξοπλισμο και κεφαλαιο εκτος της τσχνογνωσιας
Οι περισσοτεροι συγγενεις μου ειναι αγροτες και ετσι απο μικρος και εγω μαζι τους για να τους βοηθαω. Σχεδον ολα τα καλοκαιρια μου τα εχω φαει στην "¨πρασσινη θαλασσα" που λεμε!! ποτισματα βοτανισμα αρεωματα μαζεμα κλαδεμα κτλ κτλ δοξα το Θεο η μανα μου με το ζορι απο πιτσιρικας για να μη γινω τεμπελης και ευτυχος κατι μαθαμε.
Αν ζητησω βοηθεια θα μου δωθει αλλα δεν θελω να δανιζωμαι μηχανηματα γιατι δεν θελω να υποχρεονω τους αλλους παρολη την καλη τους διαθεση…..ετσι λοιπον το μονο που μπορω να κανω ειναι το τρακτερακι που εχει και φρεζα και κανα δυο αλλα να ξεκινησω να καλιεργισω κανα ζαρζαβατικο που δεν θελει πολα πολα. διοτι ουτε και γη εχω δικη μου παρα κανα δυο στρεμματα.
θα ηθελα να μπορω να βαλω μια ποιο επαγγελματικη καλιεργια αλλα δυστηχος κεφαλαιο ΓΙΟΚ!!
Πχ σκευτομουν ελιες για λαδι, τρουφα αλλα περαν του κοστους μετα απο 3 4 χρονια θα δωσουν κατι (στην καλλιτερη).
Ακομη και αγρια τρουφα που θελω να κινηγησω θελει κανα δυο χιλιαρικα ο σκυλος!!
Ετσ προς το παρον στο βουνο που ανεβαινω κοβω κανα αγριο μανιταρακι και κανουμε μεζε με καλη παρεα......
@xasapakos:
φτιαξε το τρακτερακι και εκτος τις γεωργικες δουλιες που θα μπορεις να κανεις κατεβασε τα γενια και παρε σβαρα ολο τον τοπο στη περιοχη που εισαι και ποιος ξερει κατι μπορει να βγαλεις στον αφρο….το καλυτερο τοπικοαποστατικοσκαπτικο μηχανημα.μπραβο ρε φιλε βλεπεις πολυ μπροστα
χαχααχ λες εεε?!!
Ιω. 5,24 : ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι ὁ τὸν λόγον μου ἀκούων καὶ πιστεύων τῷ πέμψαντί με ἔχει ζωὴν αἰώνιον, καὶ εἰς κρίσιν οὐκ ἔρχεται, ἀλλὰ μεταβέβηκεν ἐκ τοῦ θανάτου εἰς τὴν ζωήν.