παλικαρια μην τα πολυλογω μετα απο 20000 km αποφασισα να παω οπως μου ειχε πει και ο μαστορας για αλλαγη εμπρος πισω ελαστικων.παω λοιπον το αφεντικο μεσα στ γραφειο ο μαστορας απο τα 10 μετρα καταλαβε οτι τ αμαξι ηθελε και ευθυγραμμιση που το ξερεις λεω ρε φιλε εμενα στο δρομο γραμμη παει τ αμαξι τσπ μου λεει καλα θα βαλουμε τα μπρος πισω και ζυγοσταθμιση οκ του λεω προχωρα το.το ανεβαζει πανω το σηκωνει τ αμαξι βγαζει τις ροδες με λεει φιλε εχουμε θεμα μπροστα ειναι 7,5 ιντσες πισω 8,5 πρεπει να βγουν τα ελαστικα να μπουν στις αλλες ζαντες(τα μπροστα στις πισω) του λεω οκ μαστορα και μετα με λεει ευθυγραμιση και ζυγοσταθμιση επεμενε παλι για ευθιγραμμιση λεω ποσο θα βγει με λεει 40 και αν δε κανεις ευθιγραμιση 35 σωπα ρε μεγαλε λεω οταν εβαλα τ λαζτιχα 10-15 ευρω μ ειπες για το μπρος πισω,με το ζορι να με φαει τα 40.βαλτα του λεω να φυγω τα βαζει και ρε παιδια απο τοτε τ αμαξι παει χαλια(2 βδομαδες παει αυτη η δουλεια λεω στη αρχη ιδεα μου θα ναι αλλα μπα) μηδεν πατημα δε στριβει καλα πολυ φοβαμαι οτι μου εβαλε αναποδα τα λαστιχα δηλαδη το αριστερο στη δεξια μερια και το δεξι στο αριστερο κατι που θεωρω απαραδεκτο και επικυνδυνο υστερα απο μια συντομη αναζητηση που εκανα στο ιντερνετ.τι μπορω να κανω???κυριως με ενδιαφερει τ αμαξι να γινει οπως πριν και δε μπορω να θυμηθω ποια ζαντα ηταν που στο τελος πριν παει θα αριθμουμε και τις ζαντες μην μας τισ μπερδεψουν τι να πω ειμαι αγανακτησμενος πραγματικα
-
Κανενας που να ξερει απο ελαστικα
Η ευθηγραμμιση δεν είναι κακό να γίνει, γίνεται όμως συνήθως με τα καινούργια λάστιχα, αν είναι φθαρμενα δεν έχει και πολύ νόημα αλλά δεν είναι και κακο να γίνει.
Συνήθως μια αλλαγή, τραμπα στα λάστιχα αποκαλύπτει και κάποια κρυφά προβλήματα.
Αν δεν μπήκαν λάθος τα λάστιχα μπορεί να έχεις κάποια ζάντα στραβη που δεν φαίνεται με γυμνό μάτι ή κάποιο θέμα με ρουλεμάν ή κάτι παρεμφερές.
Αν απλώς το θεμα είναι η ευθηγραμμιση, ζυγοσταθμιση το διαφορετικό φάγωμα, φθορά φέρνει κάποιο θόρυβο, αλλαγή στην οδήγηση που θα επανέλθει όταν θα φθαρουν. περισσότερο τα λάστιχα.
Στην τράμπα, αλλαγή τα λάστιχα πάνε μπρος πίσω από την πλευρά που ειναι η δεξιά μπρος πάει δεξιά πίσω και όχι αριστερά πίσω.
Αν αυτό έγινε σωστά, ίσως να μην έκανε σωστά την ευθυγραμμιση, καλά θα είναι αυτό να το κάνουμε σε κάποιο σωστό επαγγελματία ή σε κάποιον έμπιστο μας.Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.
ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ
ΠΑΣΜΗΕΛΛΗΝΒΑΡΒΑΡΟΣΕΣΤΙΝ -
Να πάς σε ενα λαστιχά να δείς μήπως σου πέρασε τα λάστιχα ανάποδα δηλαδή αντίθετα απο την φορά κύλησης του κατασκευαστή και να κάνειςμια ζυγοστάθμιση τους τροχούς όσο για ευθιγράμιση δεν πειραζουμε τίποτα απολύτως εκτος αν…...χτύπησε τροχος σε πεζοδρομιο η επεσε σε λακουβα βαθια με αποτελεσμα να αλάξει η σύκλιση των τροχων εμπρός,και τελος αν αλάξουμε αμορτησέρ,ακρόμπαρα,μπαλάκια =,η ακόμη και κρεμαγιέρα τιμονιού,αρα μονο σε επισκευη εμπροσθιου συστήματος επεμβαίνουμε σε ευθυγράμιση τροχων (σε πολλά αυτοκίνητα γίνεται και στους πίσω τροχούς ευθιγράμιση)
-
φιλε ανδρεα αν εισαι καπου κοντα στη θεσ/νικη φερε το αυτοκινητο να το δω.αν παλι εισαι μακρια πηγαινετο σε καποιο βουλκανιζατερ να το δει. ολες οι ζαντες γραφουνε τα στοιχεια τους επανω.δηλαδη το φαρδος τους σε ιντσες και το υψος τους το ιδιο και τα λαστοιχα.ζυγοσταθμιση παντα κανουμε οταν αλλαζουμε λαστοιχα.ευθυγραμιση κανουμε οταν αλαξουμε μπροστινα αμορισερ η πεσουμε με δυναμη σε λακουβα η τρακαρουμε.εφοσον το αυτοκινητο σου τωρα δεν παει καλα κατι δεν εγεινε σωστα.οι δυο ζαντες που ηταν λιγο πιο φαρδιες ειναι φυσιολογικες. τα μεγαλα τα αυτοκινητα εχουν φαρδια λαστιχα πισω και λιγο πιο στενα μπροστα παντα ομως στο ιδιο υψος.αν π.χ φοραει μπροστα 225/45/17 πισω φοραει 245/ 40/17.ελπιζω να σε διαφωτισα λιγο.
-
χιαστη δεν μπηκαν φιλε σωστα εβαλε τις φαρδιες πισω και τις στενες μπροστα απλα η εβαλε τη πισω δεξια πισω αριστερα Η τη μπροστα δεξια μπροστα αριστερα η και τα 2 ταυτοχρονα τωρα ειναι το θεμα τι κανουμε δηλαδη συγνωμη ειμναι γω υποχρεωμενος να πηγαινω το λιγοτερο 2 φορες για να διορθωσει τη βλακεια του.απ οτι καταλαβα μονο με πειραμα θα βγαλουμε ακρη
-
κατσε φιλε λεων να λυσουμε το θεμα γιατι θα τον αρχισω στις φαπες αυριο σ αυτη τ χωρα κανενας δεν κανει καλα τη δουλεια του μονο αρπαχτες ρε γαμωτο.Θελω να ευχαριστησω ολα τα μελη για τ βοηθεια ευχαριστω πολυ τ φιλο με το βουλκανιζατερ απο θεσσαλονικη για την προσκληση θα το παω σ αυτον τ μακακα και αν δεν με το κανει αφου φαει τις φαπες του θα σου ρθω φιλε σερραιος ειμαι
-
λεω ποσο θα βγει με λεει 40 και αν δε κανεις ευθιγραμιση 35 Ετσι οπως το εγραψες στο πρωτο ποστ καταλαβα οτι σου ειπε 5 ευρω για ευθυγραμιση.τωρα,αν τα πισω λαστιχα τα ειχες πεθανει στα παντηληκια κ τα εβαλες μπροστα ειναι λογικο να το "χανεις"λιγο το αμαξι,αλλα εισαι σιγουρος οτι οι διαστασεις των ελαστικων ειναι ιδιες?πισω ειπες εχεις πιο φαρδιες ζαντες,μηπως τα πισω λαστιχα ηταν πιο φαρδια απο τα μπροστα?
-
χρηστο αυτο λεω ο ανθρωπος ηθελε να φαει φραγκα οχι δεν κανω πλεον παντιλικια εφτασα 30.λυθηκε το προβλημα ειχε βαλει τη μπροστα αριστερα δεξια το κανε και μια ευθυγραμιση πενα ειμαι τωρα ευχαριστω ολους για τη βοηθεια ταλαστιχα ειναι ιδια διασταση παρολο που οι πισω ειναι πιο φαρδιες
-
Μπορει καποιος να βοηθησει για την ευρεση ελαστικων για μικρο τρακτερακι 4χ4??
Μεταχειρισμενα ψαχνω σε καλη κατασταση.
Η διασταση ειναι 7.50/16 και ειναι το τρακτεροτό (αυτα δλδ που φορανε ολα τα τρακτερ στο πισω).
Αυτο τα φοραει και μπροστα.
Μπρος πισω δλδ ιδια διασταση και τρακτεροτό.
Δεν ξερω και πολα απο λαστιχα και τρακτερ και γιαυτο ζηταω την βοηθεια σας.
Τιμη ελπιζω λογικη και προσιτη.Αντε και μια μπαταρια θελει το εργαλειο και ειναι ετοιμο.
Μπας και καλιεργισουμε λιγη γη να παραξουμε τιποτα να εχουμε ενα μικρο εισοδημα γιατι οχι απο το κακο αλλα απο το χειροτερο στο τρις χειροτερο πηγαινουμε!!!Ιω. 5,24 : ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι ὁ τὸν λόγον μου ἀκούων καὶ πιστεύων τῷ πέμψαντί με ἔχει ζωὴν αἰώνιον, καὶ εἰς κρίσιν οὐκ ἔρχεται, ἀλλὰ μεταβέβηκεν ἐκ τοῦ θανάτου εἰς τὴν ζωήν.