τζανκο κοιτα ,,εγω θελω να ερθω τορα η γυναικα λεει καπου πιο κοντα εχουμε και τα μικρα ασε ,,,αμα δεν ξεμπερδεψω με τη δουλια ,,μονο το κορμι θα ειναι στη θαλασα ,,οπου και να με πας δεν θα βασταξω πανο απο 4 5 μερες ,,,αν ομους ερθω εκει που μου αρεσει πολυ εμενα ,θα σου δει πολα απο ολα τα βαλαντια ,,,
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
για τον αγρυνιοτη ,,φιλεμου ,,κοιτα βαζης μια φωτο ,,και λες παρε ματι ,,,δηλαδη μου λες πος στη φωτο ειναι η δουλυα ,και οχι στο μερος που παω εγω ,,,κοιτα ο καραγιοργης εχει πολες αποκρυψης μπορη να ειναι και μια εκει που λες ..και μια εκει που λεω εγω ,και αλου ,,τη να λεει ,,τελος παντος σηνεχηζουμε καταματα ,,ντουγρου ,,,και οπου βγει ,,,
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
διπλα εισαι ανδρονικε μην απομακρυνεσε απο εκει
και για να μαθαινουμε λιγο απο κρυψεις
κολαουζα οπως τα ενοουμαι ηταν επι εποχης τουρκοκρατιας,βαζαν λιγα κομματια κοντα στα πολλα για απομακρυνση του ευρισκοντα,στο ανταρτικο δεν εχουμε κολαουζα,ειναι ποιο συνχρονη εποχη,με μηχανηματα και τηλεφωνα,αυτα που βρισκονται εξω απο αποθηκες,ειναι μικρα ταμεια επιμελητων,για αγορες διαφορων τροφιμων απο τα χωρια,με 25 λιρες το 1947,αγοραζες τροφιμα ενος μηνος για ενα ταγμα,εμεις τα βλεπουμε λιγα,γιαυτους ηταν πολλα
και για τον καραγιωργη ενα εχω να πω,οτι και να πιστευεται για αυτο το ατομο,δεν ειχε αναγκη να κανη αποκρυψεις ο ιδιος,μην ξεχνατε οτι ηταν μεγαλο στελεχος,και διετελεσε και υπουργος τροφοδοσιας,αρα το χρημα το διαχειριζοταν ο ιδιος,τωρα αν ειχε καποια καλη ατομικη αποκρυψη για τα δυσκολα χρονια ,ειχε γυναικα και παιδια,και δεν χαθηκε στο βουνο,αλλα στην φυλακη,οποτε υπηρχαν ατομα να αποκαλυψη τα μυστικα του
δεν γνωριζω αν αυτα που γραφω ειναι 100% σωστα,αλλα ειναι η απλη η λογικη,και των οσων διαβασα για τον εμφυλιο,και για αυτο το ατομο -
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
Σωστα αυτα που λες Παρη να συμπληρωσω εγω οτι κατα την γνωμη μου ουτε οι τουρκοι βαζανε κολαουζα με την ενοια του βαζω να σε αποπλανησω ,βασικα δεν νομιζω οτι μπαινανε με αυτην την λογικη γενικα!
Για μενα παντα μπαινανε με την ενοια της καθοδηγησης και το κολαουζο μπορει να ηταν ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ!
Ισως πρεπει να ανοιξουμε ενα θεμα και με τις γνωσεις μας να γινει ολοκληρο κεφαλαιο για το πως κανανε τις αποκρυψεις οι καθε ομαδες ανα τις εποχες και ανα περιοχες!Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.
ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ
ΠΑΣΜΗΕΛΛΗΝΒΑΡΒΑΡΟΣΕΣΤΙΝ -
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
@admin:
διπλα εισαι ανδρονικε μην απομακρυνεσε απο εκει
και για να μαθαινουμε λιγο απο κρυψεις
κολαουζα οπως τα ενοουμαι ηταν επι εποχης τουρκοκρατιας,βαζαν λιγα κομματια κοντα στα πολλα για απομακρυνση του ευρισκοντα,στο ανταρτικο δεν εχουμε κολαουζα,ειναι ποιο συνχρονη εποχη,με μηχανηματα και τηλεφωνα,αυτα που βρισκονται εξω απο αποθηκες,ειναι μικρα ταμεια επιμελητων,για αγορες διαφορων τροφιμων απο τα χωρια,με 25 λιρες το 1947,αγοραζες τροφιμα ενος μηνος για ενα ταγμα,εμεις τα βλεπουμε λιγα,γιαυτους ηταν πολλα
και για τον καραγιωργη ενα εχω να πω,οτι και να πιστευεται για αυτο το ατομο,δεν ειχε αναγκη να κανη αποκρυψεις ο ιδιος,μην ξεχνατε οτι ηταν μεγαλο στελεχος,και διετελεσε και υπουργος τροφοδοσιας,αρα το χρημα το διαχειριζοταν ο ιδιος,τωρα αν ειχε καποια καλη ατομικη αποκρυψη για τα δυσκολα χρονια ,ειχε γυναικα και παιδια,και δεν χαθηκε στο βουνο,αλλα στην φυλακη,οποτε υπηρχαν ατομα να αποκαλυψη τα μυστικα του
δεν γνωριζω αν αυτα που γραφω ειναι 100% σωστα,αλλα ειναι η απλη η λογικη,και των οσων διαβασα για τον εμφυλιο,και για αυτο το ατομοΜαστορα ειναι οπως τα λες, μονο που στη φυλακη στα τελειωματα ειπε σε καποιο για την αποκρυψη. Υπαρχουν 2 σταθερα σημεια και αλλα δυο φανταστικα. Στην τομη των 2 σχηματιζομενων ευθειων (νοητων πλεον) ηταν η αποκρυψη. Για αυτο και πιο παλια παρουσιαστηκαν ατομα που εψαχναν κατι συγκεκριμενο προκειμενου να αποκαλυφτουν τα αλλα 2 νοητα σημεια.
Παντως ειναι πολλα λεφτα για να ειναι θαμενα :035::035: -
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
καλησπερασας ,παιδια η δουλυα χτηπηθηκε ,Τεταρτη 10βραδι και γυρησα σημερα 2 μεσημερι,μολις ξηπνησα και σας γραφω ,εχω να σας βαλο μια φοτω ,αλλα μου λεει το ανιψη εδω πος δεν μπορο δεν εχω εκινο το ,,σκ..ο δεν ξερω και πος το λενε και πρεπη να παω σε μαγαζι που εχει να σας δειξω πραγμα που θα κανο ,,,,,,1ον για τον παναη ,,,που ξεκινησε να γραφη λατηνικα και λεει ,,α,,,ξεχασα πρεπη ελινηκα ,,,δηλαδι τη ,,για ντηπ γουρναρ με περνας ,,,,αλα δεν παραξηγιεμε ,εγω γιατι δεν σε καταλαβενω ,,,μπορω και γω να σου πο ,και ση πος ξερης για τη δουλια και την εριξων με την ξανθια ,1,85,,,μιπος εισουν πιλοτος της ..λες πος παρακολουθας τη σελιδα και τα γραφταμου ,,πολι καρο ,σε πιστευω ,και αποφασησες να γραψης τορα ,,γιατι ,,,φυσικα γιατι εγραψα εγω πος αυτες της μερες χτηπαω τη δουλια ,,,,,,αυτο σιμενη πος σε καιη το θεμα ,,οχι τιποτα αλο ,,για να δης ποσο τον κοβη τον αγραματο τον αντρονικο ,,,τελος παντος ,,δεν παρεξιμεμε εγω τα εχω καλα με ολους οπος και με σενα ,,,,λιπον πεδια εβγαλα τα,,3κουλαουζα της αποθηκης γυρο γυρο στα 20μετρα ,,το ωκεμον ηταν απολιτο,,στο 1 ηταν 20 κοματια στο 20ν παλη 20 και στο 30ν 3κοματια συνολο 43κομ ειμασταν 6ατομα πηραμε απο 7 ,,,οποςειχα πη πριν η αποθηκη δεν ειχε μεσα τα πολα πραφανος θα ειναι στο σειμιο που ειναιεβγαλα τα κουλαουζα ,,,εδω ειταν τα σημαδια ..το ωκεμον ειπε ειναι 3 συγκηνονουντα δοματια οπος ανεφοριζη το βουνο ειναι το κατο δοματιο και μεσα απο αυτο αριστερα το ενα και δεξια το αλλο εχει πολλα κιβοτια μεσα ,,αλα στο κατοω δοματιο απο κη μπενης προτα μεσα ,,ειναι ενα μεταλικο κιβοτιο ,,αυτο το θελο πολυ γιατι θα βοηθηση πολυ πιστευο οπος φυσικα και τα πραγματα μεσα τα θελο ολα ,,,αφου κατα της 1ορα τελιοσαμε με τα λιγα ,,πιγαμε στην εισοδο ενας της παρεας με τον ανηχνευτη που τον ειχε σε λιτουργια πανο στο διο επι διο που θα σκαβαμε κατι τον επιασε η ενδηξη για σιδερω ,,στους 20ποντους το σκαβουμε με πτεοσκαπανο το βλεπουμε λιγο και να μην το χαλασουμε σκαβουμε γυροτου και ηταν 1 ναρκη παιδια εκει να δειτε τσιατσιαλισκαμη στις πετρες απο το φηγω που καναμε ,με τους δισκους που ειχαμε ,,3,,,ερεβνησαμε ολο το γυρο χωρο ,,δεν ηταν αλη ,,μας πιρε το πρωι ,και φυγαμε μετα απο πολυ συζητηση και ιδεες,,κατα της 11ορα την ναρκη ειναι ουτε ετσι ,,δεν πλησιασαμε ,,αλη εξοδο δεν μας βγαζη ,,το ωκεμον ,,επρεπε να σκαψουμε 1μ με 1,30και μπεναμε μεσα στο κατο δοματιο ,,και ειχε τη ναρκη πανο ενε και αλα πολα τορα ,που θελο να πο ,,για να μιοσο της ερητησης σας και της αποριες σας ,,το μονο που ειναι σιγουρα ειναι πος εκει ειναι αποθυκη υλικου ,και θελο το μετελικο κιβοτιο ,,και τα αλα ,,τορα θα παγοση το θεμα πιστευω για λιγο καιρο και θα ασχωλιθω μετα απο της δουλιες κατα τον σεμτεβριο,,γιατι η 7 λιρες που πιρα δεν καλιπτουν ουτε τα μισα εξοδα ,,,και ετσι κατσε να μη χαθω και απο το εμποριο πεπονιον που κανο ,,τορα την φωτο με της λιρες θα την βαλο καθηστε να ειρεμισο λιγο ,λες και δεν ξαναηδατε ,,πιο πολυ θελο να την βαλο για τηχον καποιος που δεν πιστευη αυτα που λεω τοσο καιρο ,,,φιλοιμου σημερα μολις ειρθα στο σπιτι πηρα τον μεγαμου τον γιο αγκαλια ειναι 4 χρονων και με πηραν τα δακρια ,,τη σημενη αυτο δεν μποριτε να καταλαβετε ποση στενοχωρια εχω ,,,αλα δεν θα μινη ετσι ,,,,,,,γκολτεν να το σβησης αυτο ,,,,,θα πεταξω χιραβοβιδα πανο στη ναρκη θα την γα…..ω το χρ....ο που την εκανε για αποθηκη ,,,περιμενο παιδια σχωλια κανα καλη ιδεα και οτιδηποτε πεστε ,,,,και για τον πναη εχω και τα νευραμου και ξεφευγω ,,,ετσι οπος το λες πος ξερης το μερος της κζ 15 εχω πη δεν ειναι στον ολυμπο ουτε στον πανο ουτε στον κατο ουτε κατερινη
Πατριδα καταρχας Συγχαρητηρια. Εκανες μια πολυ καλη αρχη. Σου ευχομαι να τελειωσεις τη δουλεια με επιτυχια.
Εαν η αποθηκη ειναι απεναντι απο το σταυρο και το τραπεζιο, στα παλια χαλασματα απο κατω, προσεχτε γιατι υπαρχει και το δρομακι απο κατω. Αλλιως ενα δυναμιτακι με βραδυκαυστο και ειστε μια χαρα. Ταμπουρωθειτε και περιμεμετε να σκασει. Μετα ομως πρεπει να σκαψετε την ιδια βραδια γιατι την επομενη θα πλακωσει πελατεια.Φιλικα:dft012:
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
γιασας ,,γκολτεν ειναι ολοφανερο οτι ετσι ειναι ,τη κολαουζα και μαλια ,,γκεο πατριδα που εισε περιμενα απο τους προτους να με απαντησουν ,,,ευχαριστο παντος εγω θα περασο και βαλι απο βελονι ,για την δουλια .ξερο πος ειναι του καραγιοργη ,αλα λιγο με νιαζη δε μπανα ειναι και της καραγιοργηνας λιγο με νιαζη εγω το λιλι θελο ,,τορα το οτι θα εξαντλισο ολα τα περιθορια ειναι σιγουρα ,,απο το χειμονα ελεγα πος το καλοκαιρι θα στησο σκηνη στο βουνο ,ειρθε η ορα τον αλο μηνα θα τη στησο ,,τορα για τα χαλασματα που λες και τη αλο γραφης δεν ξερο ,,μην κανης και ση σαν τον αγρηνιοτη ,,,τελος παντος παιδια να ηρεμισο θελο και θα τα ξαναπουμε στην επομενη επιχηρηση ,,μολις τελιοσουν τα πεπονια σε κανα 20ρια μερες θα αρχησουν να σκουζν τα λικια ,ναστε καλα
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
η φωτογραφια ειναι στο χωρο που ειναι τα σημαδια για την δουλεια. απο εκει αρχηζουν ολλες η πληροφοριες για της δουλιες, στα ανταρτικα, οποτε απο εκει θα αρχηζες και εσυ. αφου δεν καταλαβες ουτε αυτο που σου ειπε ο GEO τοτε μαλον εισαι σε λαθος δρομο….παντος οπως και να εχει ολλοι θελουμε να εχεις επιτυχια και να δικαιοθεις.... παντος αν δεν εισαι επανω απο σπηλια που απο κατω εχει περασμα κατι δεν κανεις καλλα.....
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
φιλεμου αγρηνιοτη ,κοιτα ,απο το κειμενοσου κραταω μονο οτι απο τα σημαδια αρχειζουν ολα ,,εκει που παω ουτε σπιλες εχει ουτε χαλασματο που λεει ογκεω ,,ειναι πολυ απλο ρε αγρηνιοτη ,,ειναι μια δουλια του γυφτου ,,εκει που λες εσυ μπορη να ειναι αλλη ,,χορις να σημενη πος εγω κανο λαθος η εσυ στη φωτο που λες και η 2 εχουν το ενδιαφερον τους ,,αστα να πανε τορα ,,η συνεχεια θα το δειξη ,,,
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
Ελλειψει τσιπουρου το εριξα στο ουζο που βρηκα παραχωμενο σε μια γωνια!!
Πλωμαρι με γλυκανισο ε και αντι μεζεδακι κατι φυστικια πιπερατα τι να κανουμε….ε γι αυτο δεν καταλαβα την αναφορα για τον γειτονα!
Ποιον γειτονα βρε??? Τον βελγο η τον γερμανο??
Εχω και καποιον στα βορεια προαστια που λεει οτι ερχεται τακτικα απο τα μερη μου αλλα μην ειδατε τον Παντελη!Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.
ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ
ΠΑΣΜΗΕΛΛΗΝΒΑΡΒΑΡΟΣΕΣΤΙΝ -
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
για σας μολις τελιοσα το τσιπρο,και το αναξα ,,γκολτεν δεν με πιραζη ας γραφουν οτι θελουν εγω ειμαι ο χηροτερος ξεχασες ,,γκεο πατριδα κοιτα διαβασα τη εγραψες ,,,καταλαβα που πηγε το μιαλοσου ,,δεν ειναι στο μηλο η δουλια ουτε καν εχει σηνορο ,,στο δουλια που λες εσυ για το μηλο ,,εγω την κοιταξα πριν 10 χρονια που εγινα γαμπρος ,,σιμιοτεον ,,ειναι η γυναικαμου απο κει ,,,δεν υπαρχει τιποτα ,,,,,και δεν ξερω αν ξερης την περιοχη ,,αλα υπολογιζω ποι σου ηπαν ,,τα παιδια ,δεν εχουν εμπηρια ,,ιδικα ο χοντρος η φαντασιατου ,,οργιαζη ,,,αν ηταν η δικιμου δουλια αυτη στο μηλο θα τα εσκαβα μερα μεσημερη με αρμα ,,,και δεν θα ειχα τοσα προβληματα με τους βλαχους θημασε τη τα εκανα τα σκιλυα ,,για να τελιονουμε της αποριες και της υποψηες ,τη δουλια μου ,,ειναι παρθενο το μερος δεν το γνοριζουν η σηναδελφημας ακομη ,,και να σουπο και μια αληθια ακομα ,,,και να αυξησο το ποσοστο να το κανο 60/40υπερ ,,εγω τη ειμαι θεος ,,πος τα ξερω ολα ,για τη δουλια ,,ενας γερος με καθοδηγη ,,που βροντηζε τον καραγιοργη τοτες στην περιοχη ,,συγκεκρημενα ,,με εβαλε μεσα στο προσοπικο καταφηγιο του γυφτου ,με τη σημφονια πος δεν θα παρο τιποτα και δεν θα αγγιξω τιποτα ,,τη ειχε μεσα ,,ενα κρεβατι διο κουβερτες 2δαχτηλομιχανες ,,μια καπα ,,και 7 8 μπουκαλια σφραγιστα με κατι χαρτια μεσα ,,τα ειδα και εφηγα ,,τελος παντος ,,αυτος με καθοδηγη,,αλα δεν ξερη πος εβαλο το λυκο στα αρνακια να κημηθη ,,,τον εξιγιεμε παραπανο απο οτι πρεπη ,,αλα ειπα αν δεν δω το φος που θελο ,,μεχρι τορα καλα,,,ουτε που θα τον ροτησω καν θα τα παρω τα μπουκαλια εν ψιχρο ,,γιαφτο λεω γκεο μην τα πιστευης ολα εχω ακουση εγω οπος ολοιμας ιστοριες για αγρηους ενα σορο,