σακη ουτε που διαβασες αυτα που ανεβασε ο κρις,αλλα ουτε και βλεπεις πισω σου ουτε μπροστα σου
πας με παρωπιδες
αφου μαθαμε στην αγροτια να κλεινη δρομους για να παρουν αφτα που δικαιουνται απο την εοκ,οπως και οτι η αγροτια καταστρεφετε και δεν το βλεπη κανεις ιθυνων νους,παρα μονο τροφοδοτουν αυτες τις επιδοτησεις στον δημοσιο τομεα με παχυλους μισθους της ταξης των 3000,τα γλυψιματα και τις προσελευση νεων ψηφοφορων και τα λαδωματα
το αρμεγμα των ταμειων απο ελληνιζοντες αλλοδαπους με τις μπυρες στα χερια
ερχετε η στιγμη που καποτε πρεπη να πληρωθουν και αυτοι οι φουκαραδες,που ειναι καταχρεωμενοι σε λιπασματα και μηχανηματα,και το μονο οπλο για να τους προσεξουν ειναι το κλεισιμο των δρομων,αν τα οικονομουσαν οπως λες,τοτε γιατι να αφησουν την ζεστη του σπιτιου τους?
δεν παρακουλουθησες αυτα που γραφη ο κυριακος(ντζανκο)κατα διαστηματα για τραπεζες και χρεη,λες να τα λεη για καλαμπουρι?
ειναι χρεη αγροτων πλουσιων με μερσεντες που δεν εχουν να πληρωσουν ενα σακι ευτελους λιπασματος και συσωρευθηκαν αυτα στην πλατη του κυριακου,γιαυτο κατεβηκαν και κλεισαν τους δρομους
θες τωρα να μιλησουμε για τα υδραυλικα?
που για ενα μετρο σωληνα και δυο ωρες δουλεια μερεμετι τσιμπας το λιγοτερο 150 ευρωπουλα? μαυρα και αυτα χωρις αποδειξη της εφοριας?
το μονο εξοδο του τεχνιτη ειναι το νοικιο,το τεβε και αυτο ειναι διμηνια
και θα δωσεις και προπληρωμη φορου,που με μια εγκατασταση καλοριφερ τα εχεις βγαλη τα εξοδα
μην κοιταμε τον κολο μας,ας κοιταξουμε και τον διπλανο μας,γιατι αυτος θα μας δωση δουλεια οταν και αυτος εχη τα χρηματα στην τσεπη
και μαθε και λιγο ιστορια απο τους παπουδες σου,τα μεγαλυτερα εργα στην χωρα επι παπαδοπουλου γιναν,και οχι επι πασοκ η νεας δημοκρατιας,αυτα τα εκανε η εοκ γιαυτο μην ειρωνευεσε τον ανδρονικο στο τι πιστευη
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
Ntraaxtar, αυτά φίλε μου είναι τα αποτελέσματα όσων περιέγραψα πιό πάνω. Αυτό τους λένε να κάνουν, αυτό κάνουν. Μήπως τους αφήνει η ανέχεια να σκεφτούν πιό ψύχραιμα?
Ενας καλός φίλος κάποτε μου συνέστησε -και το ακολουθώ κατά γράμμα¨: "Δεν θα μπαίνεις ποτέ σε συζήτηση σοβαρή, αν πρώτα δεν έχεις φάει." . Και ο νηστικός πέρα από την αποφασιστικότητα πάνω σε ένα μινιμουμ επιδιώξεων, δεν μπορεί να απαιτήσει τίποτε άλλο. Ούτε να σκεφτεί τρόπους αντίδρασης πιό αποτελεσματικούς μπορεί. Κάποιοι σκέπτονται πριν από αυτόν , γι αυτόν. Και φυσικά ορίζουν και το παιχνίδι που θα παιχτεί. Ουδεμία λαϊκή αντίδραση φίλε μου δεν υπήρξε από καταβολής κόσμου μή καθοδηγούμενη από αφανείς πρωταγωνιστές. Ακόμη και στην πιό άγρια μορφή της, εκεί που ο όχλος φαίνεται ασύδοτος, κάποιοι καθοδηγούν τα πράγματα στην ασυδοσία, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος. Και όπου βλέπεις πρωταγωνιστές επεισοδίων, γνήσιους αγωνιστές κατά την ιστορία, δες από το υπόλοιπο του βίου τους ότι μόνο τυχαία δεν ήταν πρωταγωνιστές. Ο απλός ο κόσμος θέλει απλά πράγματα, που ο οποιοσδήποτε άρχοντας μπορεί αν θέλει να ικανοποιήσει. Γιατί δεν το κάνει? Γιατί αυτοί οι άλλοι που κρατάνε την οικονομική δύναμη, έχουν φυγαδεύσει τα πολλά και έχουν αφήσει τόσα ώστε να συντηρείτε το πόπολο. Και φυσικά να επιβάλλουν λύσεις που γουστάρουν.Chris
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
γιατι παρη με το να κλεισης δρομους βγενει κατι..??…και τους συνδικαλιστες τι τους εχουν...??...να πρωτηνουν λεισεισ του δρομου...???...κλινουμε και δεν χαμπαριαζουμε..??...ελλαδα με τα ωραια σου....και σαφως τα μεγαλυτερα εργα εγιναν με τον παπαδοπουλο...δεν τα εζισα απλα τα ισακουσα...αν ητανε κυβερνεισει ο παπαδοπουλος θα γινοτανε αυτα..??..κλισιμο δρομον??..εδω τωρα χρειαζετε ο παπαδοπουλος....
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
Συμφωνα με την Εθνικη Στατιστικη Υπηρεσια μολις το 15% των εσοδων του κρατους προερχονται απο τους ελευθερους επαγγελματιες και τα υπολοιπα απο μισθωτους συνταξιουχους εισοδηματιες κτλ.Αυτο ειναι και το βασικο προβλημα κατα τη γνωμη μου. Δεν πληρωνει κανενας φορο, ουτε ΦΠΑ, δεν κοβει κανενας αποδειξεις, ολοι δουλευουν και τα περνουν μαυρα, αλλα εχουν απαιτηση το κρατος να παρεχει υποδομες και υπηρεσιες.Απο που θα σου δωσει ρε φιλε? Απο αυτα που δεν παιρνει? Ετσι βγαινει στην πιατσα και ζηταει δανεικα. Μεγαλωνουν οι αναγκες-μεγαλωνουν τα εσοδα -μεγαλωνουν τα χρεη
Mark Twain — ‘Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.’
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
δεν καταφερε κανενας τιποτα να με στρεψει πουθενα…εγω στεφομε με αυτα που βλεπω...και σαφως ειναι αγροτηκι η οικογενια μου...καλαμποκι και σιταρι εχεις στην αποθηκη..???γιατι γιωργο..??εμμμ....γαματι η επιδοτισει βλεπεις απο το καλαμποκι και το σιταρι και τωρα που ειναι απουλιτο γκρινιαζεισ...οταν τα τσεπονες απο τιν επιδοτισει γελουσες...ααααα....κουφαλες σημερα τσεποσα τοσα απο τιν επιδοτισει....και 760 ευρο πλιρωνο εγω σαν ******* στο τεβε καθε 2μινο..σην 3.000χιλιαρικα εφορια αααα..εσυ λεει εχεις τζιρο δοσε και μας τορα...τα σταζω ομος και δεν κανω απεργια με κλεισειμο δρομους και παρανομιες αγροτικες...100στρεματα καλιεργια ο αλλος διλωνη 150 για να παρει ποιο πακετο απο επιδοτισει...μπραβο μαγκια...τωρο ευθινετε η κυβερνεισει...και δεν μιλαω για την τωρινι οποια και να ειναι πανω...ετσι ειναι γιωργο...σαν αγροτες τα θελετε ολα μα ολα δικα σας και παλι δεν αρκουνε...
Δεν ξερω εαν αυτα περι τσεπωματος τα λες για μενα, γιατι μαλλον με περασες για καποιον αλλο. Τα προιοντα μου τα εχω απουλητα γιατι δεν γουσταρω να κανω αυτα που μας προσταζουν, δηλαδη να πουλησω κατω του κοστους. Με αυτη την τακτικη μου τοσα χρονια καταφερα να επιβιωσω και να συντηρω αξιοπρεπως την οικογενεια μου. Οσο για τα στρεματα καλιεργω 287 και δηλωνω 287 στο ΟΣΔΕ και 267 στην νιτρορυπανση. Αυτα ετσι για να μην βαζεις στο ιδιο σακι ολους μαζι με μερικους τυχοδιωκτες οι οποιοι σε τελικη αναλυση υπαρχουν σε καθε επεγγελμα.
Απλα να γνωριζεις ενα πραγμα, Οταν μια ταξη ανθρωπων αφανιζεται, παρασερνει και αλλες μαζι!!!!!! -
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
@Geo:
Δεν ξερω εαν αυτα περι τσεπωματος τα λες για μενα, γιατι μαλλον με περασες για καποιον αλλο. Τα προιοντα μου τα εχω απουλητα γιατι δεν γουσταρω να κανω αυτα που μας προσταζουν, δηλαδη να πουλησω κατω του κοστους. Με αυτη την τακτικη μου τοσα χρονια καταφερα να επιβιωσω και να συντηρω αξιοπρεπως την οικογενεια μου. Οσο για τα στρεματα καλιεργω 287 και δηλωνω 287 στο ΟΣΔΕ και 267 στην νιτρορυπανση. Αυτα ετσι για να μην βαζεις στο ιδιο σακι ολους μαζι με μερικους τυχοδιωκτες οι οποιοι σε τελικη αναλυση υπαρχουν σε καθε επεγγελμα.
Απλα να γνωριζεις ενα πραγμα, Οταν μια ταξη ανθρωπων αφανιζεται, παρασερνει και αλλες μαζι!!!!!!μιλαω γενικος γιωργο…και δεν ειπα πρωσοπικα για εσενα...
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
για σας .λοιπον εχουμε και λεμε ,ντραχτααρ ,ξερω πος λιτουργης και γραφης οτι νανε να με τσιακατησης και να αρχισω και γω ,με αποτελεσμα εσυ να περνα η ορα σου στο μαγαζι και να γελας ,περαν απο κει ομος το σοβαρεψες λιγο λιγο με της βρησιες προς τπυς αγροτες ,,,απο να αρχισω και που να τελιοσω ,,,,,,το κομα σου το εχω γαμιμενο,απο καθος γενιθηκα αν αληζα κομα θα πιγενα στο κκε ,γιατι εχει ταυτοτητα ενω το μπουρτελο το κομα σου ειναι απο σκατα φτιαγμενο δεν εχει ριζες ,,,,,,,,για το τεβε που λες πος θα σε πιαση κτλ,,,αυτο ειναι το προτο χερι απο τα γαμισια που θα σε κανη το ακατανομαστο κομα σου που ψηφησες ,,αλα γκαριζης ετσι γιατι τρος απο αυτο και οχι μονο τρος αλα περνης και επιδοτησης κιολας ,αφεροντας απο τους πραγματικους αγροτες ,,,λες ,,επισης στην απαντηση που εδοσες στον γκολτεν για τον παπαδοπουλο ,ναι ετσι ειναι ,,,δεν τα εζησα απλα τα ισακουσα ,,,,,,,,και γω σε απαντο ,σκεψου λιγο που κημασε ενοω το σπιτη ,που αμα δεν υπηρχε αυτος σε καληβα θα κομοσουν ακομα και εσυ και ΕΓΩ,,,εδω θα σταματησω τη συνεχεια του θεματος γιατι αμα συνεχησω τον ντραχτααρ θα τον στησω στον τηχο περη κοματον κτλ,θα μπο σε αλα επιπεδα και επιδη τον γνοριζω δεν θελο ,εδω σταματο και θερμη παρακλιση σε ολους να το κλισομε εδω ,γιατι αν το συνεχησετε δεν θα πολεμησο με χερσεες δηναμης οπος τορα ,αλα με πυρηνικα οπλα ,
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
και κατι ακομα ,θα σας περιγραψω οσο μπορο πιο ευκολα σε οσα μελη δεν ειναι αγροτες γιατι βγενουν στους δρομους ,,,ας αρχισο απο το βαμβακι,στην καρδιτσα τρικαλα που ξερω καλα ολοι,,,,σε οτι πο ειναι κατα 80/100,,,ολοι ειναι με 30στρ δικα τους ,και αλα τοσα περιπου νηκιασμενα ,παντα κατα 80/100 τον παραγογον ,τα εξοδα καλιεργιας 1νος στρεματος ειναι 150 ευρο ολα ,επιδοτηση 145 ευρο ,,350 κιλα βαμβακι χ30λεπτα το κιλο ,105 ευρο αποτελεσμα μολα τα λεφτα στο στρεμα ειναι 250 ευρο ,εξοδα 150 καλιεργια και 70 ευρο το ενικιο ,220 ευρο ,κερδος 30 ευρο ,στο 50 στρ,1500 ευρο ειντε να ζησης ,,,,καλαμποκι ,,120 ευρο εξοδα καλιεργιας και 70 ενικιο ,190 ,,,,1στρ,καλαμποκι 1000,κιλα παραγογη χ 10 λεπτα 100ευρο ,σην ,100 εχει επιδοτηση ,200,ευρο εσοδα ,κιτατε τον ισολογισμο ,,,,σιταρι ,400 κιλα παραγογη ,14 λεπτα το κιλο = 55 ευρο σην 100 επιδοτηση =155,ολα ,εξοδα 50 ευρο ,και 70 το ενικιο ,120 ,30 ευρο κερδος ,παλι τα ιδια ,γιαφτο ειναι στο δρομο ,και να φανταστητε το 80/100 ειναι χρεομενη στην τραπεζα με 50 χιλιαδες ευρο χορια της ιδιοτηκες ,,χορια που σαν αγροτης θα εχεις και τραχτερ να καλιεργησης και ολα τα μηχανηματα τη θα πληροσης με αυτα τα λεφτα τα 1500 ευρο ενοω τα καθαρα ,την δοση απο την ρηθμηση του χρεους που εχεις στην τραπεζα τα γραματια για τα μηχανηματα ,η θα σπουδασης τα παιδια η θα στηλης τον γιο σου που ειναι φανταρος ,και ενα σορο αλα ,1500ευρο δεν φτανουν ουτε για την δεη το τηλ ,και ενα μηνα φαγοσιμα ,,και για ολοι αυτη την κατασταση που ηπαρχει σημερα στον αγροτη ενας φταιη ο προν προθηπουργος του ακατανομαστου κοματος με την νεα καπ ,,κοινη ,αγροτικη ,πολιτηκη ,,,,που υπεγραψε το 2003 ,,,
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
για ολα τα παραπανο τραχτααρ ,,που εχω γραψη ειναι η απαντηση σε αυτο που λες ,,για της αποζιμιοσης του καραμανλη,που λες ,ετσι ειναι εις γνοσητου βοηθουσε οσο μπορουσε την φτοχεια και την χρεοκοπια του αγροτη ,,να δουμε τορα το ακατανομαστο τη θα κανη οπος βλεπο δεννν,,γιατο αφου θα πινασουμε εμεις βλεπο να πιναση και το αφεντηκο σου και να σκιζη κατα ολανδια μερια παλι ,και εσυ να μενης χορις τσιγαρα ,,ασε που θα σε προλαβη το ακατανομαστο 4 ευρο το πιγε ,,
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
Ανδρόνικε,το σταμάτησες και με στεναχωρείς. Ο πόλεμος της λάσπης τώρα άρχισε. Αν μέσα από τις σελίδες, δεν ενημερώσετε τον κόσμο, όλοι θα σας βρίζουν και θα φύγετε με κατεβασμένα κεφάλια. Τα νούμερα που έδωσες είναι συγκλονιστικά. Και ακόμη πιό συγκλονιστικό είναι ότι τα χρήματα που διεκδικείτε είναι οι επιδοτήσεις που ήδη δόθηκαν από την ΕΕ στην Ελλάδα προ Χριστουγένων, αλλά δεν σας δίνονται. Αυτό το τελευταίο αληθεύει? Όσο για αυτους που σκούζουν όπως λές, είναι οι ίδιοι που στις περυσινές κινητοποιήσεις σας έδιναν χίλια δίκια και σας εξωθούσαν στα άκρα. Τώρα που βρίσκονται από την άλλη μερια, βρίζουν. Και χειρότεροι όλων είναι όσοι το παίζουν γενικώς και αορίστως (δήθεν) ανεξάρτητοι και θυμάμαι την εδώ αρθρογραφία τους να στάζει φαρμάκι. Τώρα που ήρθε και η σειρά τους να τα ακούσουν , τους πειράζει.
Αντε να περάσει ο Χειμώνας να ανηφορίσουμε λίγο.
Chris -
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
Να σας πω κι εγω κατι , απο την πλευρα του επαγγελματια , οπως εγραψε και ο Ντρααχταρ , πιο πριν.
Ειναι ασχημο , να μην μπορω να παραλαβω λιπασματα επειδη ειναι κλειστος ο δρομος. Ειναι ασχημο να μην περνα τακτικα , η μεταφορικη , να μου φερει τα ανταλλακτικα που χρειαζομαι για τις ραντιστηρες , μαζι με τις καινουριες !
Σιγουρα , παει πισω η δουλεια !
Ποια δουλεια ρε παιδια ; Κοροϊδευομαστε ; Αφου αυτα που θελω να φερω , προοριζονται για αγροτες !
Ποιος θα τ΄αγορασει οταν , στερεψε η κανουλα των επιδοτησεων , αρα δεν πληρωσαν τα περισυνα και προπερσινα λιπασματα και φαρμακα αφου ταυτοχρονα το προϊόν , ειναι απληρωτο κατα 35% το προπερσινο και κατα 70% το φετινο ; Ποιος θα μπορεσει ν΄αντεξει πλεον , τεφτερι 3-5 ετων ;
Εγω παντως , τερματισα και μιλαμε οτι για μια 5ετια , δινω μονο σε " νοικοκυρηδες " ! Το τεφτερι μου , εχει ακομα μεσα γραμμενα χρεη , στο πολυτονικο
Οι τραπεζες , κλεισαν τις διοδους χρηματοδοτησης , οι εταιρειες λιπασματων , ζητουν πρωτα την επιταγη και μετα σου στελνουν προϊόν ! Ποιος αγροτης μπορει αυτη τη στιγμη να με πληρωσει τα περισυνα και ταυτοχρονα προκαταβολικα τα φετινα , για να του δωσω ; Ποιος θα κανει καινουριο καλοριφερ , η νεα ηλεκτρολογικη εγκατασταση χωρις τεφτερι ;
Πως θα στειλει ο αγροτης χρηματα στα παιδια του , που ζουν σε αλλη πολη ειτε για σπουδες ειτε για αλλους λογους ; Με τι λεφτα ; Με την επιστροφη των χρηματων απο το πετρελαιο ; Ο πεθερος μου , εχει αρκετα χωραφια με ελιες , διασκορπισμενα σε μια αποσταση 15 χιλιομετρων. Η επιστροφη του , ηταν 27 € για προπερσι ! Η αντληση γινεται με γεννητρια . Σκεφτηκε κανεις τα εξοδα λειτουργιας ; Η ΔΕΗ , θελει 65.000€ και το νερο ειναι τραγικα λιγο , για να βαλεις συνεταιρο . Με ποιο σχεδιο βελτιωσης , θα γινει η δουλεια , οταν και αυτα , ειναι σταματημενα ! Οι παραγωγοι στο χωριο μου , ηξεραν απο μενα οτι δεν θα επαιρναν ολοι επιδοτησεις , παρα μονο το 60% των παραγωγων ΑΛΛΑ με το 35% της συνολικης επιδοτησης. Και οτι τελος Ιανουαριου θα μαθαιναν , ποτε να ελπιζουν για τα υπολοιπα
Εγω το εμαθα , απο το υπουργειο , το Σεπτεμβριο ! Λετε οι πολιτικοι να μην το ηξεραν ; Και τι εκαναν ; Παπαρια μαντολες !
Στη Θασο , φωναξαν τη μανα μου , το θειό μου κλπ , να τους δωσουν ως αποζημιωση για παγετους , ΣΥΝΟΛΙΚΑ 65€ και 79€ αντιστοιχα
Τα 'ξυναν ολημερις και εγλυφαν ολονυκτις , για να ξαναβγουν βουλευτες.
Ξερει κανεις , οτι αν αγροτης βαλει ηλιακη εγκατασταση για ρευμα , πρπει να γραφει στο ΤΕΒΕ σαν επαγγελματιας , οποτε τερμα ο ΟΓΑ και σε μερικες περιπτωσεις , τερμα η επιστροφη ΦΠΑ ;
Στη περιπτωση της δικης μου Γεωτρησης , το κοστος , ανερχεται σε 78,000€ και το παραγομενο ρευμα , θα πρεπει να το πουλαω στη ΔΕΗ βασει νομου , οποτε θα υπαρχουν χρονιες που η αξια του , θα ειναι μεγαλυτερη απο την αξια των παραγομενων προϊοντων. Παπαλα η επιστροφη ΦΠΑ !
Οπως παει , δεν βλεπω μελλον ευοιωνο , αλλα ζοφερο ! Απο τα τοσα χρηματα των πακετων Ντελορ , απορροφηθηκε ενα μικρο μονο ποσοστο , λογω της ανοργανωσιας των υπηρεσιων ! Μηπως και γι αυτο φταιει ο αγροτης ; Ειναι λεει ακριβη η τοματα , οποτε φερνω απ' εξω ! Και χθες πηρα τα αποτελεσματα απο το εργαστηριο της εταιριας μας , και εδειχνε τρελλη συγκεντρωση φυτοφαρμακου , που ομως , στη χωρα αυτη ( Τουρκια ) , εχει αδεια χρησης ! Ποιος με προστατευει ; Οταν για να παραχθει η τοματα εδω , ο αγροτης πληρωνει το μεσο θερμανσης , το ιδιο με ενα σπιτι , ειτε ειναι πετρελαιο ειτε γκαζι και περισσοτερο οταν ειναι ρευμα ; Δοθηκαν κινητρα για βελτιωση εγκαταστασεων και αν ναι , εγιναν γνωστα η μονο καφενειακες συζητησεις ; Να μην υπαρχουν επιδοτησεις ; Δεκτο κι αυτο , αφου πρωτα κανουν το μητρωο αγροτων και δωσουν , οσα εχουν φαει απο αυτες που ηδη δοθηκαν απο την ΕΕ.
Να τους κλεισουν και να τους ξανακλεισουν τους δρομους γιατι ετσι κι αλλιως και ανοιχτοι που ειναι , δεν κυκλοφορει ψυχη εξω , οπως και χρημα !