Πεστα Χρυσοστομε.
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
κρις ,,ηπα αν σηνεχησω θα πολεμησω με πυρηνικα γιαφτο ,,,,οσο γιαφτο που λες για της επιδοτησης ,,σαφεστατα και αλιθευη ,,,,μας δοσαν το 55/100 δηλαδη τα μισα σχεδον απο της επιδοτησης τον δεκεβριο ,και τα αλα ψαξε γυρευε λεφτα της ενωσης ,,,,να πο κατι και σε αυτα που με βρυσκη σηνφονο σε ολα ο τζανκο ,σαν γεοπονος εχει αμεση επαφη με αγροτες και μαζι με μας περνη και αυτον η μπαλα ,,,για την επιστροφη του ,φορου καταναλοσης πετρελαιου ,,τζανκο ,προσεχε εδω το κολπο του ακατανομαστου μπουρδελο ,,,,μεχρι περιση περναμε τα εξης ,στα προηοντα που ξερο ,,,,για βαμβακι 10 ευρο το στρ,,,σιταρι 6,,,πεπονι 4,,,κτλ,,και ολα σε συνολο τα προιοντα στηχηζαν ,120 εκατομιρια ,,,φετος λεει πος θα αλαξη και θα δηνετε 4/100,επι του τημολογιου που εμης θα δωσουμε για το φπα ,,και πος θα στηχηση 160 ,,ταχα ειναι πιο καλα ,,και εγω λεο τορα που ειναι η πουστια ,,,,,οπος ηπα εχτες ,,,ενας μεσος παραγογος με 50 στρ,,,βαμβακι και σιταρι ,,βαση της τιμες κτλ,,θα εχει τημολογια περιπου 6000,ευρο ,,χ 4/100=240,,,αυτο ειναι,,,ενω περιση ,,που ηταν στο στρ,,θα επερνε πχ να εχει 20 σιταρι 30 βαμβακι =50 ,=420 ,,,γιαφτο το λεο μπουρτελο ,,,,,τορα ,ντραχτερ ,εμαθα τη εγραψες μονο που ο γκολτεν τα εσφησε ,,προσεχε καλα πος θα γραφης σε μενα και τη θα λες ,αυτο μονο σου λεο ,τα ορια τα εχεις σπαση κατα πολυ ,ελπιζω να πιρες το μηνημα ,,αν σηνεχησης ετσι η αντηλιφτο οτιδηποτε ,,η σιοπη προς απαντηση ,,,
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
κρις ,,ηπα αν σηνεχησω θα πολεμησω με πυρηνικα γιαφτο ,,,,οσο γιαφτο που λες για της επιδοτησης ,,σαφεστατα και αλιθευη ,,,,μας δοσαν το 55/100 δηλαδη τα μισα σχεδον απο της επιδοτησης τον δεκεβριο ,και τα αλα ψαξε γυρευε λεφτα της ενωσης ,,,,να πο κατι και σε αυτα που με βρυσκη σηνφονο σε ολα ο τζανκο ,σαν γεοπονος εχει αμεση επαφη με αγροτες και μαζι με μας περνη και αυτον η μπαλα ,,,για την επιστροφη του ,φορου καταναλοσης πετρελαιου ,,τζανκο ,προσεχε εδω το κολπο του ακατανομαστου μπουρδελο ,,,,μεχρι περιση περναμε τα εξης ,στα προηοντα που ξερο ,,,,για βαμβακι 10 ευρο το στρ,,,σιταρι 6,,,πεπονι 4,,,κτλ,,και ολα σε συνολο τα προιοντα στηχηζαν ,120 εκατομιρια ,,,φετος λεει πος θα αλαξη και θα δηνετε 4/100,επι του τημολογιου που εμης θα δωσουμε για το φπα ,,και πος θα στηχηση 160 ,,ταχα ειναι πιο καλα ,,και εγω λεο τορα που ειναι η πουστια ,,,,,οπος ηπα εχτες ,,,ενας μεσος παραγογος με 50 στρ,,,βαμβακι και σιταρι ,,βαση της τιμες κτλ,,θα εχει τημολογια περιπου 6000,ευρο ,,χ 4/100=240,,,αυτο ειναι,,,ενω περιση ,,που ηταν στο στρ,,θα επερνε πχ να εχει 20 σιταρι 30 βαμβακι =50 ,=420 ,,,γιαφτο το λεο μπουρτελο ,,,,,τορα ,ντραχτερ ,εμαθα τη εγραψες μονο που ο γκολτεν τα εσφησε ,,προσεχε καλα πος θα γραφης σε μενα και τη θα λες ,αυτο μονο σου λεο ,τα ορια τα εχεις σπαση κατα πολυ ,ελπιζω να πιρες το μηνημα ,,αν σηνεχησης ετσι η αντηλιφτο οτιδηποτε ,,η σιοπη προς απαντηση ,,,
H πλακα ειναι Ανδρονικε , οτι ο πεθερος μου , πηρε 27 € , για 86 στρεμματα συνολικα και οχι το στρεμμα !
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
Djanko και Ανδρόνικε,
προσυπογράφω με κεφαλαία όσα αναρτήσατε πιό πάνω. Ξέρω άτομα επώνυμα στην περιοχή μου, που δηλώνουν αγρότες (αλλά μόνο με κουστούμι) , τσεπώνουν πολλά ετησίως, μονίμως είναι μέσα στα συνδικαλίστικά σωματεία των αγροτών, και φυσικά με όρους δραχμών, είναι δισεκατομυριούχοι. Ακόμη και πολυσυζητημένος δημοσιογράφος όταν ανέβηκε εκεί, τσέπωσε ένα, και όσοι γελαστήκαν και ξεβρακωθήκαν μπροστά στις κάμερες για τα ανομολόγητα που γίνονται σε βάρος των αγροτών, αντιμετωπίσανε πλέον τις διώξεις του κατεστημένου.
Μητρώο αγροτών? Τί είναι αυτό? Είσαι τρελλός και μόνο που το σκέφτεσαι, είναι συνώνυμο με το λεγόμενο κτηματολόγιο. Πως τα κοράκια θα τρυγούν τα κεφάλαια που ούτως ή άλλως είναι πολλά, αλλά δεν μπορούν να φτάσουν στον αποδέκτη χωρίς να περάσουν από στενωπούς?
Δεν είμαι αγρότης, κατάγομαι από αγροτική οικογένεια, έχω αδελφό αγρότη, και όσα κτήματα έχω (πάνω από 80 στρ. ποτιστικά) τα έχω δώσει σ΄αυτούς να τα καλλιεργούν, προκειμένου να επιβιώσουν. Θα δεχόμουν ευχαρίστως να τα απαλλοτριώσει το κράτος και να τα μοιράσει μόνο στους κατ΄' επάγγελμα και κατ' αποκλειστικότητα αγρότες, οι οποίοι θα μένουν και μόνιμα στα χωριά μας. Και φυσικά όσα παιδιά τους ασκούν άλλο επάγγελμα, να χάνουν αυτομάτως το δικαίωμα ες αεί της κληρονομιας. Και προτίθεμαι να τα παραχωρήσω, αν κάποιο παιδί του αδελφού μου μείνει στο χωριό. Όταν λοιπόν λέμε αγρότης να εννοούμε Αγρότης, και όχι έναν εσμό διαφόρων επαγγελματιών οι οποίοι ""ε, σπέρνω και μερικά στρέμματα για την επιδότηση"".
Χωρίς να είμαι σίγουρος, κάτι τέτοιο έμαθα ότι ισχύει στη Γαλλία, με επιπλέον το ότι κάθε 100 χρόνια, η γης απαλλοτριώνεται υποχρέωτικά, γίνεται αναδασμός και ξαναμοιράζεται στους κατ' επάγγελμα αγρότες. Οι οποίοι φυσικά έχουν μητρώο.
Αλλά αγαπητέ μου, έχουμε να κάνουμε και με πολλά τσογλάνια, ανεγκλεφαλους και με κομματικές παρωπίδες. ΄Εχω προσωπική άποψη πχ για τον τ. υπουργό γεωργίας Μπασιάκο. Ο άνθρωπος μόνο για ένα πράγμα που καταπιάστηκε και ολοκληρωσε, εκείνον τον κανονισμό που προβλέπει τις αποζημιώσεις από τις ενδημικές αρρώστιες, τις οποίες κατέγραψε, κωδικοποίησε και τελικά έλαβε την έγκριση από την ΕΕ για εφαρμογή του (αποζημίωση εντος 3 μηνών από εθνικούς πόρους και εν συνεχεία υποβολή στην ΕΕ για επιστροφή των χρημάτων, ενώ πριν στελνόταν όλα στην ΕΕ και περιμέναν πότε και αν θα ρθούν τα χρήματα σε κανα δυό χρόνια, πχ πράσινο σκουλήκι βαμβακιού στην Θράκη), θα έπρεπε να τον κατατάξει στην κατηγορία αυτών που τουλάχιστον κάποια από τα απαιτούμενα για την αγροτιά τα έβαλε σε ένα δρόμο, και όχι να τον ξεφτελίσουν με συναρμοδιότητες κλπ, κλπ, και ακόμη περισσότερο, γαλάζιοι (και από πίσω οι υπόλοιποι) συνδικαλιστάδες, να δηλητηριάζουν τον κόσμο με ψέματα και υποσχέσεις, και φυσικά να του αφαιρούν την δυναμικότητα για να επιχειρήσει κάτι θεσμικότερο.
Κάποιοι εδώ μέσα βέβαια συνεχίζουν (τώρα πλέον με βρισιές) να μιλούν με τους αγρότες, και κάποιοι άλλοι πονηροί και πάντα δήθεν στη μέση (για να έχουμε την σχετική νομιμοποίηση να τα ρίχνουμε πότε από δώ πότε από κεί) , να θιγόμαστε τώρα και να ξεχνάμε ότι είναι οι κύριοι υπέυθυνοι για την κατεδάφιση οποιουδήποτε τολμά να προχωρήσει κάτι.
Chris -
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
σακη κοιτα ,της βρησιες που εγραψες δεν της ειδα αλα μου της ηπαν και ηταν λογικο ,αλα βλεπο πος μιαλο δεν βαζης ,σηνεχηζης να με βρηζης χορις λογο διμοσια ,και ερχεσε και στο χοριο μου και γραφης στο ιντερνετ ,,τη νομιζης στη γιαγια σου μιλας ,αυριο ελα στης 7 ,,,8 ορα που ερχεσε ος σηνηθος ,να σου πο ποσα φιδια περνη ο σακος να μαθης ,θα σε γαμισω το το χριστο κοντε ,σαν πολυ αερα σε δοσαμε ****** ,θα σε φκιαξω αυριο ,οχι τιποτα αλο να με δης πος γινομε οταν με τσιμπανε τα νταβανια ,,,
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
σακη κοιτα ,της βρησιες που εγραψες δεν της ειδα αλα μου της ηπαν και ηταν λογικο ,αλα βλεπο πος μιαλο δεν βαζης ,σηνεχηζης να με βρηζης χορις λογο διμοσια ,και ερχεσε και στο χοριο μου και γραφης στο ιντερνετ ,,τη νομιζης στη γιαγια σου μιλας ,αυριο ελα στης 7 ,,,8 ορα που ερχεσε ος σηνηθος ,να σου πο ποσα φιδια περνη ο σακος να μαθης ,θα σε γαμισω το το χριστο κοντε ,σαν πολυ αερα σε δοσαμε ****** ,θα σε φκιαξω αυριο ,οχι τιποτα αλο να με δης πος γινομε οταν με τσιμπανε τα νταβανια ,,,ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΟΛΤΕΝ ΒΛΕΠΗς ΚΑΙ ΞΕΡΗς ΤΗ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ,ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΒΛΕΠΗς ,,,,ΑΠΕΤΟ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ,ΔΕΝ ΣΕ ΠΡΟΣΦΕΡΗ ΤΙΠΟΤΑ ΕΔΩ ,,,ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΗς ΔΙΕΓΡΑΦΟΜΕ ΕΓΩ ,
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
σακη κοιτα ,της βρησιες που εγραψες δεν της ειδα αλα μου της ηπαν και ηταν λογικο ,αλα βλεπο πος μιαλο δεν βαζης ,σηνεχηζης να με βρηζης χορις λογο διμοσια ,και ερχεσε και στο χοριο μου και γραφης στο ιντερνετ ,,τη νομιζης στη γιαγια σου μιλας ,αυριο ελα στης 7 ,,,8 ορα που ερχεσε ος σηνηθος ,να σου πο ποσα φιδια περνη ο σακος να μαθης ,θα σε γαμισω το το χριστο κοντε ,σαν πολυ αερα σε δοσαμε ****** ,θα σε φκιαξω αυριο ,οχι τιποτα αλο να με δης πος γινομε οταν με τσιμπανε τα νταβανια ,,,ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΟΛΤΕΝ ΒΛΕΠΗς ΚΑΙ ΞΕΡΗς ΤΗ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ,ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΒΛΕΠΗς ,,,,ΑΠΕΤΟ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ,ΔΕΝ ΣΕ ΠΡΟΣΦΕΡΗ ΤΙΠΟΤΑ ΕΔΩ ,,,ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΗς ΔΙΕΓΡΑΦΟΜΕ ΕΓΩ ,
Πατριδα χαλαρωσε.
Σκεφτηκες μηπως αυτο ειναι το ζητουμενο απο ορισμενα ατομα????
Πιαστον αυριο και λυσε τις διαφορες:36_1_42::36_1_42:, τι πιο απλο.
:10_1_136: -
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
Χιόνι θέλουμε Ανδρόνικε, πολύ χιόνι, να στρώσει τα πράγματα, να γίνουν πιό εύκολα προσβάσιμα, μετά. Έτσι, τώρα κούρνιαγμα και προετοιμασία. Από γνώση της Θεσσαλίας που έχεις, πότε περίπου λιώνουν τα χιόνια στα γύρω βουνά?
Αλλά όταν είναι ωρα για τα βουνά ρε Ανδρόνικε, είναι και ώρα για σπορά. Τί θα πρωτοκάνεις? Από τη μιά το ψωμί της οικογένειας, από την άλλη οι πιθανότητες να πάνε όλα κατ' ευχήν. Να σε δω πως θα μοιραστείς. Και με τις αφραγγίες των γεωργών φέτος (ακούω τον αδελφό μου), σας βλέπω να ψάχνεται και για δεύτερη δουλειά.
Πάντως μια συμβουλή από έναν που δεν είναι ραβδοσκόπος, (τουλάχιστον δεν εμπιστεύτικα ποτέ τις βέργες σε ότι έδειχναν). Καλό το τσίπουρο (το καλλίτερο ποτο), αλλά ακατάλληλο για ραβδοσκοπία. Κόψτο, για να πας πιό κοντά στη δουλειά. Και χαίρομαι που σε διαβάζω. Καλημέρα.
Chris -
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
φιλε κρις1 κοιτα εχω πη κιαλη φορα ο αντρονικος το εχει επαγκελμα οσο εγοιστηκο κιαν ακουγετε ,για να μην ασνχονεσε θα σου πο ,,,με τα βαμβακια κτλ,τα εχω πη τα εσοδα ,,,,φετος τα εχω σιταρια ολα ,,,και οπος ηπα εχω 4,μετοπα ,βαρβατα ,εκουσε εμενα που σου λεο ,,και ποτα θα λιοσουν τα χιονια ξερω και ποτα θα παο και πος κτλ,ολα τα εχω ετοιμα εγω ,,εδω θα τα πο χυμα και μετα δεν θα εχω το χρονο να ασχολιθο με το κομπιουτερ κτλ,,ξερης περναν και τα χρονια κουραστηκα πολυ μεχρι εδω ,,μεγαλοσαν και τα παιδια ,,,οπος ξερης τιποτα δεν χαριζετε στη ζοη με κοπο και πιστη και με καλλες πλιροφοριες εξακριβομενες και διασταβρομενες με ακτινες Χ,νασε καλα ξερω θα σου αρεσε να γραφο διαφορες ιστοριες απο την ανασχολιση μου με αυτα αλα δεν γραφωνται τη να σε κανο ,νασε καλα
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
Ανδρόνικε καλημέρα,
δεν θέλω να γράφεις για τις ιστορίες σου, γιατί μπορεί και τα πολλά μάτια να τις γκαντεμιάζουν. Πχ, τα έχεις όλα υπολογίσει, πού, πότε, με τί τρόπο, δρομολόγια, τελική ανίχνευση, ψάξιμο, σκάψιμο, τσουβάλιασμα, επιστροφή, θυρίδα τράπεζας, καφέ με την κυρά στην πλατεία μετά από πολλά χρόνια, αλλά όταν λές για κάτι και μάλισατα το ξέρουν περισσότεροι από σένα, τότες θαρείς και κάτι πάει στραβά. Εδώ ολόκληρος Ιωαννίδης προπονητής με τον θεό-Γκάλη μέσα στο γήπεδο, και έβαζε-έβγαζε το σακκάκι για να του κάτσουν τα καλάθια. Εμείς να μην πάρουμε τις στοιιχεώδεις προφυλάξεις? Έτσι λοιπόν, δεν θέλω κουβέντα για τις δουλειές σου. Άσε που κάποιοι θα σε πέρνουν και στο κατόπι, μπας και γλύψουν κανένα κόκκαλο. Εμένα μ' αρέσει ο δωρικός σου λόγος. Κουβέντες σταράτες και στοχοποιημένες για τα θέματα της καθημερινότητας, ή αυτά που μας απασχολούν σαν ανθρώπους. Θα πρέπει να έχεις πολλούς οπαδούς, εκεί γύρω από τη σόμπα.
Καταλαβαίνω ότι και διάθεση να έχεις, η εξοικίίωσή σου με το PC είναι μικρή, και σε δυσκολεύει να γράφεις. Θα ήταν ευκολότερο για σένα να τα λέγαμε γύρω από το τζάκι μιας καλής ταβέρνας. Είπα ταβέρνα, στα μέρη σου, πηγαίνοντας νομίζω προς Γρεβενά,. Λοιπόν, θυμάμαι το τί μάσα και πιοτί έπεσε σε μια ταβέρνα εκεί στα μέρη σου, με χαρακτηριστικό, οτι έξω έχει κάποια κομμάτια από κινητήρα ενός Ιταλικού αεροπλάνου που καταρίφθηκε στον Β'ΠΠ.
Έτσι, όταν βλέπω ότι έχεις καιρό να εμφανισθείς, σου υπενθυμίζω ότι κάποιοι περιμένουμε την τοποθέτησή σου, τη θέση σου.
Να είσαι καλά,
Chris -
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
gia saw filoi moy ,μετα απο πολυ σκεψη ,αποφασησα να καταθεσω το εξης ,να δητε τη επεζε τοτε και η φαντασια του καθενος ας ταξιδεψη ,θα σας πο μια μαρτυρια ενος ,,ΜΑΥ,,τοτε ,,ο ,,Χ,Σ,προτος εγω και κρυφα απο τους αλλους τα χαραματα της 16 ιουνιου ,1945,πλισιαζω τους νεκρους αρη βελουχιοτη και τζαβελα ,μου λεει νομιζα πος κοιμουνται η ειναι τραυματιες και ειχα φοβο μην με περιβολισουν ,πλισιαζω τους βλεπο πος ηταν αγκαλιασμενοι και διαμελιμενοι απο τη μεση και κατο τα κεφαλιατους ηταν αθηκτα τα ποδια τους και τα χερια τους ηταν σπαραλια δεν ηπηρχε τιποτα .κοντα τους ηπηρχε ενας τριτος νεκρος απο πιροβολισμο στο σαγονι,τα γενια τους ηταν μεγαλα δεν γνοριζα πιος ηταν ο αρης ,,απο την εξοτερικη τσεπη του ενος κρεμονταν ενα ρολοι, με μια αλισιδα μιση χρηση και μιση μεταλικη και ενα πινακιδακι ,,εγραφε ,,αρης στην αρχηγια μου ,,τοτες καταλαβα οτι ηταν αυτος ,,επισης πηρα μια ασιμενια ταμπακερα με καπνο και φιλαδια ,και ενα τεφτερι με κατι λογαριασμους ,,,,απεκριψα ομος τα αντικιμενα γιατι φοβομουν μην μου τα παρουν ,μετα απο λιγο ηρθε η αλοι ομαδα ,ΜΑΥ ΤΟΥ ,,Μ,,Και ειχαν πιαση εχμαλοτο πιο περα το αλο προτοπαλικαρο του αρη τον ,,δρακο και ,,ο μ,,,διεταξε τον δρακο να τους κοψη τα κεφαλια απο τον σβερκο ,οπος και εκανε κλεγοντας ,,,μετα τα βαλαμε σε ενα δεσακι και την αλλη μερα φτασαμε στα τρικαλα και αφου τα εκθεσαμε στην πλατια κτλ,,,τα πιγαμε στην αθηνα με λεοφοριο για να παρουμε την αμηβη,,μας ηπαν πος πρεπη να τα παμε στο ,,υποργιο δημοσιας ταξης ,,πιγαμε ,και εκει ηδαμε πος ηπουργος ηταν ,,ο ,ναπολεον ζερβας ,,τα παραδοσαμε μαζι με τον εχμαλοτο τον δρακο ,και πιραμε την αμιβη σε δραχμες ,,,,,δεν μου ηπε ποσα ,και δεν ηθελα να πιεσο αλου ηταν ο σκοπος μου ,,,,για να τον πιστεψω φιλοι μου τον γερο μου εδιξε τα πιστηρια και τα ιδα με τα ματια μου ,,μην με ροτατε πος τον γνορισα και το ενα και το αλο,,,,,, τορα το ζουμι ολο ειναι το ,,,ΤΕΦΤΕΡΙ ΜΕ ΤΟΥς ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ που λεει πος γραφη μεσα ,,,του το ζητησα αλα δεν ηθελε να μου το διξη φταναν αυτα που μου ηπε και μου εδηξε κτλ,,,,δηλαδη ο γερος δεν ξερη ,,,δεν ειναι λογαριασμοι,ειναι οι ,,,ΚΟΔΙΚΕΣ,,,ο γερος ειναι απο την ορινοι καρδιτσα ,δεν ξερω τη θα σκαρβιστο να το δω κτλ,δεν ξερω ειναι ενα θεμα που με ταλεπορη αρκετα ,,,αυτα ειχα νΑ πο φιλοι μου ,,τορα θα τα ξαναπουμε οταν εχω νεοτερα απο τα 4 βασικα μεταπα που εχω βλεπετε προς την ανοιξη βαδιζουμε ,σας ευχομε ολους να βρητε λιρες
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
Ανδρόνικε
μέρες είχαμε να σε δούμε στη σελίδα. Πολύ κατατοπιστική η περιγραφή σου, επιβεβαιώνει όσα γράφει η επίσημη εκδοχή της ιστοριας για το θάνατο του Αρη, και καταρρίπτει όλες εκeίνες τις φανφάρες δήθεν αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι με την πρώτη ματιά καταλαβαίνεις ότι γράφουν όχι για να καταθέσουν μιά ιστορική αλήθεια, αλλά για να ευλογήσουν τα γένια τους, δηλαδή το πόσο ήρωες και ακατάβλητοι μαχητές ήταν δίπλα του. Ο Άρης Βελουχιώτης, υπήρξε μια ηγετική φυσιογνωμία, με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου ο οποίος μπορεί σε δεδομένο τόπο και χρόνο να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού. Απ' την άλλη, ο τελευταίος λόγος του στα Τρίκαλα (ο πραγματικός, όχι αυτός ο πέτσινος που κυκλοφορεί), δείχνει ότι μόνο στο τελευταίο στάδιο της ζωής του κατάλαβε ότι ο αδελφοκτόνος πόλεμος που διεξήγε ο ίδιος την τελευταία περίοδο της κατοχής και τις πρώτες μέρες της απελευθέρωσης (Πελοπόννησος, Ηπειρος, Στερεά), στην πραγματικότητα ήταν μέρος σχεδίου για δημιουργία του κράτους του Ισραήλ στην σημερινή Μακεδονία - Θράκη, και φυσικά δεν είχε καμμία σχέση με τα οράματα που διακατείχετο ο ίδιος, και κάποιοι άλλοι Καπεταναίοι. Έτσι ένας τραγικός θάνατος που ήταν αδύνατον εκείνη την εποχή με τα τρελλά μίση και πάθη να αποφευχθεί, διέγραψε από την ζωή και την πολιτική σκηνή ένα πρόσωπο, το οποίο πιθανόν να μπορούσε να συγκρατήσει την ηγεσία του ΚΚΕ, από τα επόμενα τραγικά της λάθη. Ίσως όμως και να τον ψηλώνουμε πολύ, ΄αφού ως πολιτικό ον, άργησε τόσο πολύ να δεί αυτό που βλέπαν ολοκάθαρα οι αστοί πολιτικοί, και να μην του αξίζει όλη αυτή η μυθολογία γύρω από τις πραγματικές του ικανότητες. Κάτι δηλαδή σαν τον Πλαστήρα. Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τις πατριωτικές του διαθέσεις (του Πλαστήρα), αλλά οι ενέργειές του δείχνουν έναν άνθρωπο με φτωχή πολιτική κρίση, και υπολογισμό των συνεπειών των πράξεών του.
Με παρέσυρες Ανδρόνικε, και ξέφυγα από το θέμα. Άνοιξες πολλά μέτωπα. Αμφιβάλλω ότι θα μπορέσεις να κλείσεις έστω και ένα. Γιατί μόλις θα ζοριστείς στο πρώτο, θα τρέξεις στο δεύτερο και μετά στο τρίτο, στο τέταρτο και πάλι από την αρχή. Βάζεις τώρα και το τευτεράκι στο σημάδι. Θα έχεις και τα χωράφια, αλλά και ότι άλλο ζητά ένα σπίτι. Μήπως βάζεις πολλά καρπόυζια στην ίδια μασχάλη? Πάντως όπως και να 'χει, καλή επιτυχία. Ο κασμάς να είναι γερός και τα χέρια από όσο καταλαβαίνω δεν κάνουν πίσω.
Chris -
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
Λοιπόν φίλε Καραβίτη.
Πρέπει να σου πω ότι το θέμα του Ανδρόνικου το παρακολουθώ ανελλιπώς, κι έχω εξηγήσει τους λόγους. Έτσι λοιπόν συμπάσχω και προσπαθώ να δώσω καμμιά σοβαρή συμβουλή ο έρμος, παρόλο που φαίνεται ότι έχει δυνάμεις αετού.
Και πάμε στο δεύτερο. Μια και είσαι σταφυλοπαραγωγός. Δεν καπνίζω, αλλά σήμερα ένας φίλος των Εμιράτων που τον είχα καλεσμένο σε τραπέζι με άλλους συναδέλφους, μου έφερε δώρο έναν ναργιλέ. Λοιπόν τον άναψε και δοκίμασα. έμεινα κάγκελο όταν ΄΄ενοιωσα τη διαφορά από το τσιγάρο (που εισπνέουμε εμείς οι παθητικοί καπνιστές). Η αποκάλυψη. Ο καπνός που χρησιμοποιούν (από τους πιό ακριβούς) είναι κομματάκια φλούδας από σταφύλι (0,05% νικοτίνη, 0%πίσσα). Δηλώνω πλέον καπνιστής αλλά με ναργιλέ και αντί καπνό, γέμισμα με σταφύλι.
Έρρωσθε που λές και σύ.
Chris