Ενα καλό μέρος να σπάσεις την παρθενιά σου στο χόμπυ μας. Πανέμορφη φύση, με ατέλειωτες ιστορίες για σοχρυ. Τελικά ακόμη δεν κατάλαβα αν είναι ακόμη εκεί ή τα πήραν. Κατά τον Μεγάλο Απάτσι, τα πήραν αφού εξ αιτίας πολυ δυνατής βροχής, αποκαλύφθηκε το ένα από τα δύο καταφύγια.
Chris1
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
Δεν τα διάβαζα Ανδρόνικε, γιατί ξέρω ότι η περίπτωση δεν είναι για τα δόντια μου. Συνάντησα περίεργους τύπους πριν χρόνια, με περιβραχιόνιο κόκκινο, και δεν πήγα παρα πέρα μετά από εκείνη τη μέρα. Αλλά όταν προ έτους συζητούσα την υπόθεση με γνώστη της δουλειάς και σοβαρό στο χόμπυ μας μου είπε ότι τα μεν 82.000 είναι ακόμη εκεί, τα άλλα που ήταν μέσα στο καταφύγιο τα πήραν και μάλιστα όχι εκείνοι με το κόκκινο περιβραχιόνιο, οι οποίοι ουδέποτε εγκατέλειψαν την περίπτωση.
Chris1 -
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
κρις.δεν ξερο αν εισαι απο την περιοχη της καρδιτσας.και ξερης λεπτομεριες για τη δουλια.οσο για τους τηπους με τα κοκινα,γαμ…....τους.παντος η περιοχη εχει ακομα 2 3 καταφυγια που δεν εχουν ανηχτη.και να σου πο εκει τα λεφτα ειναι τουρκικα ...απο καποιον πασα που λεγοταν καραχασαν....καταρχην πες αν εχεις παη στο μερος ......και ποτε πηγες
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
Ανδρονικε, καλημερα, γιατί έχουμε και μεγαλη διαφορά ώρας.
Ναι έχω παει 4 φoρές στη Φυλακτή το 1991, πριν φτιάξουν ακόμη το δρομο που πάει σήμερα δίπλα στη Σκάλα. Τότε σταματούσε κάπου 500 μέτρα πριν, και μεις περπατωντας μες τα χιόνια φτάναμε στη σκάλα και τα ψάχναμε (82.000 κομμάτια) κάπου γύρω της, το πολυ 50 μέτρα. Μετά ήρθαν τα περιβραχιόνια με μπουλντόζες και το δρομάκι έφτασε και ξεπέρασε τη Σκάλα. Από κει και μετά έπαψα νε ενδιαφέρομαι διότι θεώρησα ότι κι αν δεν τα είχαν βρεί μέχρι τότε, με την επιμονή και τα μέσα που διαθέτανε , κάποια στιγμή θα τα βρίσκαν. Άλλη μια φορά το 1993 που ξαναπήγα τους ξανάδα εκεί. Το καταφύγιο πάντως αποκαλύφθηκε πριν κανα' χρόνο. Ξέρω για τα τούρκικα εκεί αλλά δεν έδωσα περισσότερη σημασία γιατί είναι σε σπηλιά, η οποία δεν αερίζεται και το βάθος -αν θυμάμαι καλά- είναι 4-4,5 μέτρα. Ο χώρος που τα είχαμε περιορίσει ήταν πολύ μεγάλος (γήπεδο) και για τέτοιο βάθος ήταν τεράστιος.
Chris1 -
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
κρις καταλαβα πος εχεις παη στη σκαλα ..οκ ..κητα εκει το ,,,89…90,,,ηπηρχε ενα μαντρι πετρινα εγω το γκρεμισα μες το ρεμα με τη φαγανα αλτσιδοφορα που πηγα εκει απο την απεντη μερια της σκαλας ....διαμορφοθικε ολοι η περιοχη ,,1,,καταφυγιο ,,,μεσα ζοωτροφες,,42,,ραπτομηχανες σηγκερ,,,και κατι αλα που δεν μπορο να πο καταλαβενης .λεφτα οχι ..ειναι μεγαλη ιστορια ,θελο ορες να γραφω ..πες μου λιγο για τους κοκινους τη καναν ..δηλαδη ..περαν απο την ερευνα ..και ποση ηταν ..παντος εγω δεν υμουν .το λεο γιατι ειναι κοντα η ημερομινιες
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
κρις κατι ακομα εγω μεχρι και περισι δεν την ειχα εγκαταλιψη τη δουλια …αυτο που καταλαβα ...ειναι λιρες σε τρης μεριες και σε μια τα τουρκηκα ...η αποστασης ειναι στα 100 μετρα περιπου η μια απο την αλη και απο τα τουρκικα ...και τα λεφτα δεν βγενουν με τιποτα ....ολα ειναι επιρεασμενα απο τα τουρκικα .........πες για τους κοκινους.λιγο ...
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
ρε Ανδρονικε είναι μεγαλη ιστορία. Το χαλασμένο μαντρι το θυμαμαι, αλλα δεν πηγα μεχρι εκει. Εγω εψαχνα γυρω απο τη σκαλα. Εκει άφησα και κάτι σουβλιά που ποτέ δεν μπορεσα να ξαναφτιάξω ίδια. Και οι κοκκινοι εκει γυρνάγανε. Τουλαχιστον εκεί έβλεπα το στέκι τους (καμιά 150-200 μέτρα πριν) και άκουγα την τσάπα που δούλευε. Εγώ χρησιμοποιουσα μόνο το παλιό μονοπάτι από το χωριο, που ήταν κάπου 100 μέτρα πάνω από το δρόμο, αυτόν που άνοιξε μπουλντόζα κι έφτανε 400-500 μέτρα πριν τη σκάλα και πηγαινε παράλληλα με το ρέμα κάτω. Δεν πλησίασα αφου είχαν περασμένες και τις καραμπίνες τους. Πρέπει να χάλασαν εκει τον τόπο. Από περιέργεια, θέλω μια φορά να πάω να το δώ πως έγινε το μέρος. Τώρα πως ήξερα για τα 82.000. Εγώ μέχρι τότε είχα μαύρα μεσάνυχτα από τέτοια πράγματα. Η ομάδα όμως με 'ηθελε μαζί της λόγω κάποιας εξειδίκευσης. Θυμάσαι πως ήταν το '90 εκείνη η περιοχή, και μάλιστα με μισο μέτρο χιόνι. Για να αφήσω την γκόμενα εκείνης της εποχής, τη ζεστασιά της Θεσσαλονίκης, έπρεπε να με πείσουν. Τότε μου δείξαν και μια φωτοτυπιά με κάποια νούμερα ακαταλαβίστικα για αυτούς, μέρος της δουλιάς μου εμένα. Εκεί έγραφε και το 82.000. Το πως βρέθηκε στα χέρια τους, αν θυμάμαι καλά από κάποιον από το Μουζάκι. Περισσότερα δεν ζήτησα να μάθω, άλλωστε εγώ ξεκινούσα για μια ωραία εκδρομή στα χιόνια. Που να φανταστώ ότι θα μου κόλλαγε αυτή η ψώρα μας.
Ξέρω μόνο για τα τουρκικα που υπάρχουν, τουλαχιστον αυτά φωτογραφίσαμε, αν υπήρχαν κι άλλα θα εμφανιζόταν μέσα στη φωτό.
Chris1 -
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
GIA ΣΤΟΝ γκολτεν .να βοιθησο λιγο ενοη το 1990 πηγε στη δουλια και το εργαλιο που ειχε εβγαζε φοτο κατο στη γη ..οχι ακριβος …...αλα εβγαζε ενα χαρτι που ειχε κατι στηγματα .....που ειναι τα λεφτα .........κρις ενταξη με καλιψες .αυτη με τα κοκινα περηβραχιονια ..που ασχολουντε ακομα ειναι κανα 2 απο το μουζακι και 5 απο την κοντηνη περιοχη ....ειναι κουμουνιστες .....και ειναι η 2 μεγαλη σε ηλικια ...αγονηστρς απο τοτε ...τους ξερο ...τους μισους .......πραγματη εχουν και της καραμπινες ζοσμενες ....και εχουν και 1 οπλο της τοτε εποχης με ιδιοπετρα πανο και καθοντε ακριβος στη σκαλα και απεναντη στη δουλια οπιον βλεπουν τον ριχνουν ...ετσι επαθα εγω μια φορα απο της πολες που πηγα στην αρχη μετα ομος αλαξε το πεχνιδι ........πηγα με την παρεα μου πιο οργανομενος .....να καταλαβης μετα τη σκαλα μολις την περνας στα 100μ κοψαν ενα ελατο και μου κλησαν το δρομο ,αυτη νομιζουν πος ειναι κτηματους ,,τα γραφω και τα νευρα μου χτηπησαν κοκινο ...........κλησαν το δρομο κε ηρθα τετατετ,εκη ηδα το οπλο ..παρα λιγο θα γηνονταν μακελιο ...γιατι κε εγω ημουν οργανομενος αυτη τη φορα ...εγω ωμος ειχε συνχρονο εργαλιο .ειναι πολη ..π...δ...ς εκει ολοι πονηρεμενη ..αλα .εγω αυτο που ηθελα το εκανα ..τελος παντος τα λεφτα αυτα ψεν βγενουν φιλεμου ..τορα τα διορθοσα και γω με τον μαγο και ασε τους κο......λ.....χους να ψαχνουν
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
γκολτεν καλα εκανες και το περιμενα αυτο …....αλα ηθελα να της γραψω ...για τι εκει τραβιξα πολλα.........να καταλαβης με πλισιασαν σε καπια στηγμη να γινουμε μια παρεα ........αυτη με θελαν για το μηχανημα .ετσι ........,,και οταν πιγα εκει παλι απο 5ατομα μου παρουσιασαν 9 ...ασε θα αρχησο παλι να βρζω χοριοτικα ..........παντος γκολτεν να πιστευης τα σημαδια σαν συμβολη φιληκα .