τι ειπες τωρα…..ολο αυτο..??δικο σου το κιμεινο
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
Ανδρόνικε καλημέρα,
σε χάσαμε. Σου ομολογώ ότι κάθε φορά που ανοίγω τη σελίδα ψάχνω την δική σου γωνιά. Λες πράγματα με το όνομά τους και χωρίς περιστροφές. Ίσως να είσαι στα μπλόκα "και δεν προκάνεις" που έλεγε και ο "σύντροφος" Φλωράκης. Αν πάλι είσαι στο "κυνήγι", εύχομαι καλή τουφεκιά. Μας είπες ότι στη βέργα είσαι αλάνθαστος, αλλά με τα κρύα που μαθαίνω έχει η Ελλάδα αυτή την εποχή, μάλλον δεν δουλεύει τίποτε. Ακόμη και τα ηλεκτρόνια του Αγρινιώτη παγώνουν και ψάχνουν το χουχούλιασμα. Εκτός από τον Μπούντα, που τέτοιες μέρες γίνεται όλο και πιό κινητικός.
Chris -
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
φιλε κρις 1 ,,απο οτι καταλαβενο με εχεις ψυχολογιση ,,απο το πολι διαβΑΣμα στα γραπτα μου ,,ειναι ετσι ακριβος ,,κοιτα δεν εχω βεργα ,,εχω μηχανημα ραβδοσκοπικο ,φκιαχτο ,,,τορα κοιτα δεν πολιγραφω οχι οτι δεν εχω να γραψω αλα αυτα που θα γραψω ειναι ακαταλιλα ,,οπος επισης και για λιρες παλι ακαταλιλα ειναι ,δεν μπορω θελο αλα ,δεν θα προδοθο και μονος μου ,τορα τη να σου πο αλο ειναι οπος ηπες και ο καιρος τετοιος που να πας ,,γενικα υπαρχει απραγια λογου του καιρου ,,,1 να ξερης φιλε μου πος εχω 4 μετοπα ανοιχτα και μαλιστα πολυ σοβαρες δουλιες ,ολα ειναι θεμα καιρου ,,οταν ερθη η ορα θα τα γραψω παντα εδω να εισαι σιγουρος ,κανε υπομονη ,,τα λεμε γιατι πινο και τσιπουρο και θα γραψω δε θα αντεξο ,
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
OK κάνε κράττει στο θέμα των 4 μετώπων. Αλλά μιας και είμαστε κάποιοι μακρυά από την Ελλάδα μας, πές μας τί γίνεται εκεί στα μπλόκα, ποιά είναι η εκτίμησή σου για αυτό τον νέο γύρο αγροτών με κυβέρνηση και μάλιστα τη νέα κυβέρνηση? Υπάρχει νέο αίμα ή είναι τα ίδια άτομα που γνωρίζουμε τόσα χρόνια?
Από τις πα..ιες της TV, προτιμώ τον λόγο ενός ανθρώπου που έκτός από ευθύς, βιώνει και τη δουλειά του γεωργού.
Chris -
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
Τακη ξερεις τη ειπε ο αιμνιστος ανδρεας παπαντρεου στον καραμανλη…??? προτημουμε να ανοικουμε ις στους ελληνες...ακουσετο ποιο καλα εδω...
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=OMWOKw78oUs"]YouTube- ANDREAS PAPANDREOU SPEECH - KARAMANLIS TRAPPED ! (English Subtitles)[/ame]
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
βλεπο εχετε ορεξη να τα ακουσετε ,,κρις φιλε μου ,κοιτα για τα μπλοκα ,οι ιδιοι ειναι και καπιοα αλα καινουργια προσοπα ,,και φυσηκα οι νεοι αγροτες ,,που ειναι ολοι τους πρασινοφροροι ,,,,,τορα για σενα ντραχτααρ,μπορι να ειπε ετσι δεν ξερω ,,,το βιντεο δεννν το ειδα απαξεω ,,αλα ομος ειπε και τιμες αθηνον ,,,αλα τη κουβεντιαζουμε τορα για το φαντασμα,,αλα θα μου πης να πουμε για τον σιμερινο τον βρουκολακα ,,αστα μη μη λαμπαδιαζης περισοτερο ,αλα θα τα ακουμπιση κανονικα
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
οσο για τα μλποκα που λες….δεν φταιει καμια κυβερνειση...ητε η νεα δημακρατια ητε το πασοκ ειναι πανω η αγροτες παντα προβλημα θα εχουνε....δηλαδη ποιο πολυ γαμανε την αγροτια απο εμας τους ευλευθερους επαγγελματιες..???
εσεις η αγροτες μαθατε στην καλοπερασει που σας ειχε δωσει το πασοκ επι αντρεα παπαντρεου και τωρα σας καφονετε.....μη χεσουμε δηλαδη...ελεος ποια....για να περνας καλα σε αυτη τι ζωη πρεπει να εισαι αγροτης η δασκαλος...που δουλευουν 3μηνες....κοπροσκυλα του κερατα με λιγα λογια...και καλα κανουν απο την αλλη μαγκια τους.... -
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
οσο για τα μλποκα που λες….δεν φταιει καμια κυβερνειση...ητε η νεα δημακρατια ητε το πασοκ ειναι πανω η αγροτες παντα προβλημα θα εχουνε....δηλαδη ποιο πολυ γαμανε την αγροτια απο εμας τους ευλευθερους επαγγελματιες..???
εσεις η αγροτες μαθατε στην καλοπερασει που σας ειχε δωσει το πασοκ επι αντρεα παπαντρεου και τωρα σας καφονετε.....μη χεσουμε δηλαδη...ελεος ποια....για να περνας καλα σε αυτη τι ζωη πρεπει να εισαι αγροτης η δασκαλος...που δουλευουν 3μηνες....κοπροσκυλα του κερατα με λιγα λογια...και καλα κανουν απο την αλλη μαγκια τους....Μιλας σαν πρωτευουσιανος που δεν ξερει απο αγροτια.
Θελεις να σου πω ποτε ξεκινω με τα φυτα στο θερμοκηπιο και ποτε τελειωνω με τη συλλογη….. για να μετρησουμε μηνες δηλαδη. Απλα οταν κατι δεν το ξερεις καλα, ειναι φρονιμο να μην το κατηγορεις!!! -
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
@Geo:
Μιλας σαν πρωτευουσιανος που δεν ξερει απο αγροτια.
Θελεις να σου πω ποτε ξεκινω με τα φυτα στο θερμοκηπιο και ποτε τελειωνω με τη συλλογη….. για να μετρησουμε μηνες δηλαδη. Απλα οταν κατι δεν το ξερεις καλα, ειναι φρονιμο να μην το κατηγορεις!!!μιλαω οπως τα βλεπω….ποσο καιρο διαρκει η σιγκομιδει???...αγροτης και ο τακης...αλλα τον επιασε το στομαχη απο τα τσιπουρα....προφανος κουραστηκε και ιπιε 3-4 πενινταρια τσιπουρακι......ελευθερος επαγγελματιας ο αλλος δεν κλαιγετε σαν πιπιτσα...και δουλευει 12μινες και αντι για 8ορο γινετε 16ορο ...760ευρο εγω τεβε το δυμινο.....και χωρις τα εξτρα πρημ του αγροτη....εβρεξε στον κοζιακα να αποζιμιοθει ο αγροτησ...κανει καυσονα αποζιμιοσει ο αγροτης...κανει παγο αποζιμιοσει ο αγροτης....εκλασε το σκυλι και σικοσε κουρνιαχτο να αποζιμιοθει παλι ο αγροτης....μια χαρα...και παλι στη γκρινια ο αγροτης.....
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
μιλαω οπως τα βλεπω….ποσο καιρο διαρκει η σιγκομιδει???...αγροτης και ο τακης...αλλα τον επιασε το στομαχη απο τα τσιπουρα....προφανος κουραστηκε και ιπιε 3-4 πενινταρια τσιπουρακι......ελευθερος επαγγελματιας ο αλλος δεν κλαιγετε σαν πιπιτσα...και δουλευει 12μινες και αντι για 8ορο γινετε 16ορο ...760ευρο εγω τεβε το δυμινο.....και χωρις τα εξτρα πρημ του αγροτη....εβρεξε στον κοζιακα να αποζιμιοθει ο αγροτησ...κανει καυσονα αποζιμιοσει ο αγροτης...κανει παγο αποζιμιοσει ο αγροτης....εκλασε το σκυλι και σικοσε κουρνιαχτο να αποζιμιοθει παλι ο αγροτης....μια χαρα...και παλι στη γκρινια ο αγροτης.....
Αφου το θετεις ετσι θα στα πω απλα…
Ξεκινω τελη Φεβρουαριου με αρχες Μαρτη με το Θερμοκηπιο και τελειωνω Τελος Οκτωβρη. Εσυ μιλας για προσωπικη δουλεια ενω στη δικη μου απασχολειται σχεδον ολη η οικογενεια. Εσυ μιλας για 760 ευρω μισθο (αποζημιωση για την εργασια σου) ενω εγω μιλαω οτι ειναι περιπτωσεις που βαζουμε και απο την τσεπη μας. Ετσι για την ιστορια να σου πω οτι εχω δυο χρονια στην αποθηκη 130 τονους απουλητο καλαμποκι και 50 τονους σιταρι, χωρια το περυσινο. Δυο χρονια εαν το καθε μελος της οικογενειας επερνε εστω και απο 500 ευρω για την εργασια του τωρα θα ημουν πλουσιος!!!!
Το θεμα ομως δεν ειναι αυτο. Το θεμα ειναι οτι κοιτατε μονο τον εαυτο σας, σαν να δουλευετε μονο εσεις στον πλανητη και να ταιζετε ολους τους αλλους. Εδω ειναι η μαγκια της κυβερνησης:36_1_42::36_1_42: Οτι ενω εισαι απο αγροτικη περιοχη και ισως οι δικοι σου ειναι αγροτες, καταφεραν να σε στρεψουν εναντιον τους.
Καταντημα :36_35_7: -
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
ntraaxtar, νομίζω ότι μιλάς χωρίς να πολυσκέπτεσαι.
Το θέμα της αγροτιάς αρχίζει να απασχολεί την Ελλάδα της μεταπολίτευσης, ουσιαστικά από την ώρα που έγινε κατανοητό ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα μπαίναμε στην τότε ΕΟΚ. Για να μπούμε, έπρεπε να δώσουμε κάποια πράγματα και να κρατήσουμε σε μεγαλύτερο ποσοστό άλλα.
Η Ελλάδα μέχρι και το 1982 ήταν μια χώρα αυτάρκης σε αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, με μεγάλες εξαγωγές και την εισαγωγή απίστευτων ποσοτήτων συναλλάγματος. Ο λόγος απλός. Τα αυτοκίνητα μπορεί να σταματήσουν να κινούνται, το στομάχι όμως των ανθρώπων θέλει τροφή. Γι αυτό τα μεγαλύτερα έσοδα καταγραφονται στις εταιρείες τροφίμων.
Όροι λοιπόν για την εισόδό μας ήταν (μεταξύ άλλων), να καταστρέψουμε τις έως τότε δομές της αγροτοκτηνοτροφίας μας, και να φτιάξουμε καινούργιες. Έπρεπε λοιπόν:
1. Ο πληθυσμός της αγροτιάς να μειωθεί σε ένα ποσοστό της τάξεως 8-10% του πληθυσμού της Ελλάδος.
2. Να αλλάξουν οι καλλιέργειες, οι οποίες ως τότε εξυπηρετούσαν το τρίδυδιμο εσωτερική κατανάλωση-κτηνοτροφία-εξαγωγές και να αντικατασταθούν κυρίως με αυτό το είδος που στην ουσία μόνο εξάγεται.
3. Να μειωθεί ο αριθμός των βοοειδών γιατί η εκτροφή βοοειδών καλύπτεται από τις βόρειες χώρες. Το επιτρεπόμενο ποσοστό τους θα καλύπτει ίσα-ίσα τις απαιτήσεις νωπού γάλακτος γιατί η αγορά πρέπει να έχει νωπό γάλα και όχι μόνο κονσερβοποιημένο.
4. Και το κυριώτερο. Να καταστραφούν οι μηχανισμοί συλλογής αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, ώστε ο αγροτικός πληθυσμός να γίνει εύκολα χειραγωγίσιμος από συνδικαλιστικές-κομματικές ηγεσίες, δηλαδή να υλοποιούνται απρόσκοπτα οι εντολές των Βρυξελλών και όχι μόνο.
Ας μην πάμε σε ειδικώτερα μέτρα, γιατί θα χάσουμε τη μπάλλα , όπως την έχασαν όσοι μας κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια.
Για την επιβολή τους σχεδίασαν και υλοποίησαν μια σειρά προγραμμάτων, που σαν βιτρίνα είχαν την δήθεν ανύψωση του εισοδήματος των αγροτών, στην ουσία όμως απλώς τους μετάλλαζαν, τους μετέτρεπαν σε καιροσκόπους και στην ουσία πριόνιζαν το κλαδί στο οποίο καθόταν όλα αυτά τα χρόνια.
1. Επιλεκτικές επιδοτήσεις σε προϊόντα, με τα οποία ουδέποτε είχε ασχοληθεί ο Έλληνας αγρότης για μαζική παραγωγή, πχ βαμβάκι, διότι δεν μπορούσε να έχει αφ' ενός τα κατάλληλα μηχανήματα, αφ' ετέρου διότι οι καιρικές συνθήκες κατα την περίοδο πχ της ωρίμανσης, είναι ακραίες, και ενέχουν πολλούς κινδύνους αποτυχίας του συνόλου της παραγωγής. Και το κυριώτερο, επιδοτήσεις σε προϊόντα που απαιτούν πολλά λιπάσματα και φυτοφάρμακα (και όλα εισαγώμενα φυσικά).
2. Έναρξη δήθεν ελκιστικών προγραμμάτων για αγορά μηχανημάτων. Ο έως τότε βασικός εξοπλισμός του Έλληνα γεωργού της τάξεως των 20.000 ευρώ με το ζόρι (τρακτέρ 45-60 ιππών, πλατφόρμα, άροτρο τρίυνο, μια σπαρτική μηχανή, και κάτι ψιλά), αντικαταστάθηκε από θηριώδη τρακτέρ άνω των 110 ιππών, πλατφόρμες (3, και), 4υνα άροτρα (τουλάχιστον) ειδικές σπαρτικές, φρέζες, σβολοτρίφτες, καταστροφείς, ραντιστικά, πομόνες, ποτιστικά συστήματα (πύραυλοι, σταγόνες, κλπ), κομπίνες συλλογής, και και και και του μ.. του κέρατο.
3. Δώσαν για τη σφαγή των βοοειδών, αν θυμάμαι καλά περί το ένα εκ. την αγελάδα, αν την έσφαζες για κρέας, με αποτέλεσμα μέσα σε ένα Καλοκαίρι, εκεί που το χωριό μου είχε 5.500 κεφάλια, να μήν έχει ούτε ένα. Όταν πήγα επίσκεψη στο χωριό μου και διεπίστωσα τη νέα εικόνα, ρωτόντας τους ηλίθιους που μεγάλωσαν μέσα στα ζώα αυτά, τί απάντηση έχουν, το δικαιολόγησαν με την ανοησία, ότι τους βρώμαγαν και τους ξύνιζαν, τα δε καφενεία του χωριού είχαν πρόβλημα τί ώρα θα ξεκολλήσουν από τις καρέκλες τους, αφού γέμισαν (πρόσκαιρα) χρήματα.
4. Ουδείς από αυτούς πήρε είδηση, ότι δεν υφίσταται πλέον ΚΥΔΕΠ, και όλοι εκείνοι οι οργανισμοί και συνεταιρισμοί, οι οποίοι σαν έργο είχαν την συλλογή των προϊόντων. Αντικαταστάθηκαν από εμπόρους της μιάς νύκτας, ή από εμπόρους που ξεπήδησαν μέσα από αφανείς διαδικασίες χρηματοδότησης από τις τράπεζες, ενώ οι εμφανείς διασυνδέσεις τους με τα κόμματα, τους έδιναν το δικαίωμα να κανονίζουν τιμές, να υπερτιμολογούν ή να υποτιμολογούν προϊόντα, σε συμπαιγνία πάντοτε με μιά δράκα αγροτών, βαλμένων μέσα στο παιχνίδι του κράχτη. Έτσι εξέλειπε, εκείνος ο επίσημος φορέας, ο οποίος θα γνώριζε τι έχει στις αποθήκες της η Ελλάδα, και φυσικά να πετύχει τις καλλίτερες τιμές για τα προϊόντα και την τιμή που θα δώσει στον αγρότη-κτηνοτρόφο. Όταν η Ρωσία (παραδοσιακός εισαγωγέας μας) θέλει πχ σιτάρι, θέλει να ξέρει έναν, όχι χίλιους εμπόρους, ο οποίος θα πουλήσει σύμφωνα με τα προσωπικά του κριτήρια και όχι του εκπροσώπου μιας ολόκληρης κοινωνικής τάξης.
Με όλα τα παραπάνω σε εξέλιξη, πέσαν σαν ύαινες τα κόμματα, τα οποία γνώριζαν επακριβώς το τι γίνεται και πού πάει το πράγμα. Πεδίον δόξης λαμπρό όμως γι αυτούς. Το συνήθως χαμηλό επίπεδο μόρφωσης των αγροτοκτηνοτρόφων, η αδυναμία τους να αντιληφθούν το μακροπρόθεσμο παιχνίδι, η αδυναμία λόγου (νοιώθουν ότι κάτι φταίει, αλλά δεν μπορούν να το εκφράσουν χωρίς τα ΜΜΕ να τους γελοιοποιήσουν), τους κάναν εύκολα χειραγωγίσημους στους εκλεκτούς των κομμάτων σε κάθε χωριό (βλέπε αγροτοσυνδικαλιστές), ανθρώπων αποτυχημένων συνήθως στο επάγγελμα, ΑΛΛΑΑΑ ξερόλες, που μεταφέρουν φετβάδες και υποσχέσεις κομματαρχών.
Έτσι, ξεκίνησε και συνεχίζεται ένα παιχνίδι, το οποίο στα μάτια κάποιων άρχισε σαν όνειρο, και τείνει να εξελιχθεί σε τραγωδία. Οι αγρότες στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν, να στηρίξουν το εισόδημά τους μπαίνουν βαθύτερα στο παιχνίδι της Γερμανικής μηχανής. ΌΛΑ ΟΣΑ ΚΑΝΕΙ, ΣΠΕΡΝΕΙ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ, ΘΕΡΙΖΕΙ, ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΗΣ. Εκεί βγαίνουν τα μηχανήματα, εκεί τα (ειδικά πιά εξ αιτίας της υπερκαλλιέργιας) λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα, τα κρεατικά-γαλακτοκομικά προϊόντα. Δηλαδή, ΤΟ ΧΡΗΜΑ. Δουλεία του αισχύστου είδους με τις ευλογίες μας. Ο κάθε αγρότης βρέθηκε να χρωστάει μιά πάγια περιουσία σε μηχανήματα άνω των 100.000 ευρώ, την οποία συνεχώς πρέπει να ανανεώνει, και τελειωμό να μην έχει. Από κεί που πήγαιναν στην Αγροτική σαν αφεντικά, κατέληξαν να πηγαίνουν σαν ζήτουλες.
Έτσι στην σημερινή Ελλάδα, δύο μόνο κατηγορίες αγροτών-κτηνοτρόφων επιβιώνουν.
1. Όλοι οι αγροτοσυνδικαλιστάδες, οι οποίοι κρατόντας εντελώς απροπροσανατολισμένη την αγροτιά από τις πραγματικές θεσμικές λύσεις, τους οδηγούν σε εφήμερες απαιτήσεις, λές και μετά από λίγες μέρες δεν θα τελειώσουν τα πενιχρά ποσά που θα τους μοιράσουν (αν και είμαι σίγουρος, ότι ξέρουν εκ των προταίρων πόσα θα πάρουν ή μάλλον πόσα θα φροντίσουν αυτοί, να πάρουν οι υπόλοιποι αγρότες), ώστε για φέτος να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Η κυβέρνηση που φέρθηκε με ευαισθησία, και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ανέβασαν τους τόνους της δήθεν αντιπαράθεσης, ώστε κάποια στελέχη τους να εγγράψουν στο βιογραφικό τους συμμετοχή σε ""κοινωνικούς αγώνες", (ενοείται, για μελλοντική χρήση, ένθεν και 'κείθεν).
2. Όλοι οι υποψιασμένοι αγρότες, οι οποίοι στράφηκαν κατ' αποκλειστικότητα στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, αυτά που φτάνουν στο τραπέζι μας. Αυτά ούτε μπορούν να τα κόψουν, ούτε είναι εύκολη δουλειά για να την κάνει ο πάσα ένας. Θέλει κώλο που να του αρέσει το ίδρωμα σε όρθια στάση, όχι σε καθιστή. Έίναι όσοι, βασίστηκαν σε δικά τους μέσα ή χρησιμοποίησαν προγράμματα, τα οποία τους επέτρεψαν να πάρουν ένα βασικό εξοπλισμό για τη νέα τους καλλιέργεια και είπαν "ευχαριστώ, δεν θα πάρω από το κουφέτο των επιδοτήσεων". Αυτοί, πέρασαν στην άλλη εποχή, και δεν υποδουλώθηκαν στην λογική των Βρυξελλών. Είναι δηλαδή οι αγροτοκτηνοτρόφοι, οι οποίοι κάποιους μήνες το χρόνο είναι έμποροι.
Έτσι αυτή τη στιγμή, έχουμε άλλον έναν ανούσιο γύρο, ενός πολέμου που δεν ξεκίνησε ποτέ του, παρά τα μεγαλόπνοα λόγια. Εξαιρετικό παράδειγμα ενός τέτοιου παιχνιδιού είναι οι Κρήτες γεωργοί. Ένώ έχουν στραφεί κατα κυριολεξία σ' αυτό το είδος καλλιεργειών (του τραπεζιού μας) , και το εισόδημά τους είναι τουλάχιστον καλό, πέρυσι φτάσαν να δέρνονται με τα ΜΑΤ στον Πειραιά, συμμετέχοντας σε κινητοποιήσεις των γεωργών της ηπειρωτικής Ελλάδος, οι οποίοι εν πάση περιπτώσει έχουν τα προβλήματα που προανάφερα. Φέτος που υπάρχει πάλι το ίδιο πρόβλημα, αυτοί τσιμουδιά. Είναι το παιχνίδι και η χειραγώγηση που έγραφα παραπάνω. Από τη μιά στιγματίζουν τις κινητοποιήσεις και από την άλλη αποκαλύπτουν σε όλο της το μεγαλείο τη διαστροφή που έχει υποστεί η αγροτοκτηνοτροφική κοινωνία.
Έτσι λοιπόν, η παγίδα θα λειτουργεί, όσο οι αγρότες μας θα επιμένουν σε "εξαγώγιμα" προϊόντα, για τα οποία η ΕΕ δεν έχει καμμιά ανάγκη, αφού μπορεί και καλύπτεται από εισαγωγές φτηνές εκτός ΕΕ (κάποιες και ποιοτικά καλλίτερες). Θα λειτουργεί όσο δεν ξαναστήνονται μηχανισμοί συλλογής, από κεντρικό φορέα. Θα λειτουργεί ες αεί, όσο θα υπάρχουν βδελυρά υποκείμενα που προσυνενοούνται για το τι παιχνίδι θα παιχτεί φέτος, του χρόνου, του…
Γιατί πρέπει να λειτουργούν τα εργοστάσια της Γερμανίας, στην οποία η μαμά Αμερική μας παραχώρησε από τα μέσα της 10ετίας του '60 (πλήν μιας θέσεως, εκείνης του αρχηγεύοντος). Και το κακό είναι ότι ο Γερμανός αποφάσισε να αλλάξει πολλά δεδομένα στην Ελλάδα.
Chris
ΥΓ. Πάντως Ntraaxtar, μπορούμε κάποια μέρα να πιάσουμε και τους επαγγελματίες, γιατί, εκεί παίζεται άλλο παιχνίδι. Ο παρονομαστής είναι ίδιος. -
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
@Geo:
Αφου το θετεις ετσι θα στα πω απλα…
Ξεκινω τελη Φεβρουαριου με αρχες Μαρτη με το Θερμοκηπιο και τελειωνω Τελος Οκτωβρη. Εσυ μιλας για προσωπικη δουλεια ενω στη δικη μου απασχολειται σχεδον ολη η οικογενεια. Εσυ μιλας για 760 ευρω μισθο (αποζημιωση για την εργασια σου) ενω εγω μιλαω οτι ειναι περιπτωσεις που βαζουμε και απο την τσεπη μας. Ετσι για την ιστορια να σου πω οτι εχω δυο χρονια στην αποθηκη 130 τονους απουλητο καλαμποκι και 50 τονους σιταρι, χωρια το περυσινο. Δυο χρονια εαν το καθε μελος της οικογενειας επερνε εστω και απο 500 ευρω για την εργασια του τωρα θα ημουν πλουσιος!!!!
Το θεμα ομως δεν ειναι αυτο. Το θεμα ειναι οτι κοιτατε μονο τον εαυτο σας, σαν να δουλευετε μονο εσεις στον πλανητη και να ταιζετε ολους τους αλλους. Εδω ειναι η μαγκια της κυβερνησης:36_1_42::36_1_42: Οτι ενω εισαι απο αγροτικη περιοχη και ισως οι δικοι σου ειναι αγροτες, καταφεραν να σε στρεψουν εναντιον τους.
Καταντημα :36_35_7:δεν καταφερε κανενας τιποτα να με στρεψει πουθενα…εγω στεφομε με αυτα που βλεπω...και σαφως ειναι αγροτηκι η οικογενια μου...καλαμποκι και σιταρι εχεις στην αποθηκη..???γιατι γιωργο..??εμμμ....γαματι η επιδοτισει βλεπεις απο το καλαμποκι και το σιταρι και τωρα που ειναι απουλιτο γκρινιαζεισ...οταν τα τσεπονες απο τιν επιδοτισει γελουσες...ααααα....κουφαλες σημερα τσεποσα τοσα απο τιν επιδοτισει....και 760 ευρο πλιρωνο εγω σαν ******* στο τεβε καθε 2μινο..σην 3.000χιλιαρικα εφορια αααα..εσυ λεει εχεις τζιρο δοσε και μας τορα...τα σταζω ομος και δεν κανω απεργια με κλεισειμο δρομους και παρανομιες αγροτικες...100στρεματα καλιεργια ο αλλος διλωνη 150 για να παρει ποιο πακετο απο επιδοτισει...μπραβο μαγκια...τωρο ευθινετε η κυβερνεισει...και δεν μιλαω για την τωρινι οποια και να ειναι πανω...ετσι ειναι γιωργο...σαν αγροτες τα θελετε ολα μα ολα δικα σας και παλι δεν αρκουνε...
-
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
Chris1…σε ορισμενα εχεισ δικιο...αλλα που ακουστικε κλεισιμω δρομον ουτε σε τριτικοσμικες χωρες δεν γινετε αυτο...και αυτοι οπος αποδικνιετε εχουνε ποιο υψιλο δεικτι νοοιμοσινις..(.Υ.Γ.).((..δεν κατατασοντε ολοι η αγροτες οτι ειναι λαμογια και επικεντρομενα μπατακια..))..μη μου πεις για συνδικαλιστες ειναι ολοι για ΤΟΝ *****..αυτα ειναι τα ΜΕΓΑΛΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΜΠΑΤΑΚΙΑ..